התייעצות אולי חלק זוכרים, פעם שאלתי על העברת כיתה של ילד

• הוסף לסימניות
באמת לא הבנתי מה הבעיה עם העונש הנ"ל? ילד שמרביץ כל הזמן והמורה רוצה לחנך אותו שילמד לפעם הבאה, וגם להגן על הילדים האחרים. כל עונש לא נעים, וטוב שזה ככה. באמת לא בקטע של לזלזל חלילה בתחושות של הילד, שואלת מה הבעיה בעונש כזה??
אני מבינה שיש ילד אחד שהוא אלים בצורה יוצאת דופן שאין ברירה וזו הדרך היחידה להרגיע אותו, אז הייתי מבליגה על זה...
ואם מדובר במוסד שיש בו כמה ילדים אלימים שהצוות לא משתלט עליהם וזו הצורה היחידה להשתלט עליהם לא הייתי משאירה את הבן שלי דקה שם.

אבל להשתמש בעונש פיזי על ילדים לא מקובל עלי.
הדורות נחלשו והיום בת"ת אסור להעניש בעונש פיזי חד משמעית, ומה לעשות המחנכים והמורים צריכים להיות יותר יצירתיים בשיטות החינוך ואופן המשמעת שלהם. מה שפעם שהיו פותרים במכה עם המקל צריכים למצוא משהו אחר כדי להעניש את הילד.
אולי זה לא פוליטי קורקט, אבל בעיני אם המלמד היה נוקט באלימות מילולית והשפלה זה היה הרבה יותר חמור.
אם מדובר במוסד שיש בו ילדים אלימים מאוד ברמה שמאבדים שליטה. ואולי פוגעים פיזית בחברים ובמלמד. ואם מדובר בתגרה אישית בין המלמד לילד, זה נשמע יחסית הגיוני, ככל שלא היה בזה אקט של השפלה אלא של החזרת הכוח למקום הראוי, וההבנה של הילד שאינו יכול לעשות הכל.
בטוח שלא הייתם מעדיפים שיזמין משטרה לילד.
אך אולי לא הבנתי נכון ומדובר בענישה, ואז זה מעשה חמור, [אלא אם מדובר במוסד שמחנך ממש כמו פעם, שאמנם זה טעות, אבל בלאו הכי זה הסגנון].
המורה והילד נמצאים באותו מקום ועמדה שמדובר פשוט במריבה בין ילד למורה שפותרים אותה במכות?
בקשירת ידיים אין אקט של השפלה??? כשמדובר בילד נורמטיבי זו ענישה חמורה ומשפילה מאד.
המחנך מעצם היותו מורה הילדים צריכים להרגיש כלפיו יראת כבוד והוא לא צריך להחזיר את הכבוד שלו למקום הראוי. אם יש לו משמעת טובה הוא לא אמור בכלל להגיע למקומות כאלו של ענישה.
ושוב אם מדובר במוסד של ילדים אלימים אז זה כבר משהו שונה

• הוסף לסימניות
אני מבינה שיש ילד אחד שהוא אלים בצורה יוצאת דופן שאין ברירה וזו הדרך היחידה להרגיע אותו, אז הייתי מבליגה על זה...
ואם מדובר במוסד שיש בו כמה ילדים אלימים שהצוות לא משתלט עליהם וזו הצורה היחידה להשתלט עליהם לא הייתי משאירה את הבן שלי דקה שם.

אבל להשתמש בעונש פיזי על ילדים לא מקובל עלי.
הדורות נחלשו והיום בת"ת אסור להעניש בעונש פיזי חד משמעית, ומה לעשות המחנכים והמורים צריכים להיות יותר יצירתיים בשיטות החינוך ואופן המשמעת שלהם. מה שפעם שהיו פותרים במכה עם המקל צריכים למצוא משהו אחר כדי להעניש את הילד.

המורה והילד נמצאים באותו מקום ועמדה שמדובר פשוט במריבה בין ילד למורה שפותרים אותה במכות?
בקשירת ידיים אין אקט של השפלה??? כשמדובר בילד נורמטיבי זו ענישה חמורה ומשפילה מאד.
המחנך מעצם היותו מורה הילדים צריכים להרגיש כלפיו יראת כבוד והוא לא צריך להחזיר את הכבוד שלו למקום הראוי. אם יש לו משמעת טובה הוא לא אמור בכלל להגיע למקומות כאלו של ענישה.
ושוב אם מדובר במוסד של ילדים אלימים אז זה כבר משהו שונה
אין ויכוח. מסכים עם הכל.

• הוסף לסימניות
לצערנו, על אלימות מילולית אין כ"כ שליטה כמו על פיזית
מתחילים דיונים כן אמר לא אמר הילד דמיין וכו'
להכחיש מעשה שנעשה קשה מאוד, אמירה שנאמרה הרבה יותר קל להכחיש
על אף שלפעמים זה הרסני הרבה יותר!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה