התייעצות אולי חלק זוכרים, פעם שאלתי על העברת כיתה של ילד

• הוסף לסימניות
אחרי שהרב'ה קשר לאחד הילדים האלימים את הידיים מאחורי גבו (לא הבן שלי!). כתבתי שזה מורה מקצועי ולא מחנך והוא ממשיך לשנה"ל הבאה האם לשקול להעביר כיתה. יעצו לי כאן ומישהו מתחום החינוך, שלא, בשום אופן. היום התברר לי שהוא נקט בטיפול דומה לתלמיד *אחר*. מסתבר שהשיטה המזעזעת לא עובדת וגם מסתבר שלמרות כך הוא ממשיך בה. עכשיו, עדיין צריכה לשתוק?

• הוסף לסימניות
כתוב "תשועה ברוב-יועץ"- הרבה יועצים, אבל בסוף צריך למצא יועץ אחד (בלשון יחיד) ולשמוע רק לעצתו.

בפרוג יש הרבה דעות. קחי לך בר סמכא אחד ואליו תפני את השאלה, עם כל מורכבותה ומכלול פרטיה הנלווים.

• הוסף לסימניות
זהו? יש 2 אפשרויות - להעביר או לא?

להעביר את הילד שלך זה להציל אותו.
להתלונן עליו (בסדר הזה: הנהלה, רבנים, וכמובן באישור רבנים - משטרה) זה להציל את כל הילדים בכל הכיתות שהוא מלמד. (בלי כל ההשלכות של להעביר ילד כיתה)

כנראה זה מה שהייתי עושה.

• הוסף לסימניות
אחרי שהרב'ה קשר לאחד הילדים האלימים את הידיים מאחורי גבו (לא הבן שלי!). כתבתי שזה מורה מקצועי ולא מחנך והוא ממשיך לשנה"ל הבאה האם לשקול להעביר כיתה. יעצו לי כאן ומישהו מתחום החינוך, שלא, בשום אופן. היום התברר לי שהוא נקט בטיפול דומה לתלמיד *אחר*. מסתבר שהשיטה המזעזעת לא עובדת וגם מסתבר שלמרות כך הוא ממשיך בה. עכשיו, עדיין צריכה לשתוק?
השאלה מה ההנהלה (מנהל, מפקח) אומרים ?
האם יש סמכות עליונה לת"ת הזה ? (רב שהחיידר בנשיאותו, או שמתייעצים איתו )

• הוסף לסימניות
מנסיון מר מאוד שלי עם מקרה דומה
אל תעברי לסדר היום!
אני עברתי לסדר היום (כי באמת באמת לא היה לי מה לעשות, לא היו מקבילות, לא היה שייך מוסד אחר, במוסד הזה לא היה עם מי לדבר) ולקח לי הרבה מאוד זמן לשחרר את הבן שלי מזה, ולא, לא עליו הופעלה האלימות...
מה הפיתרון?
תלוי מאוד בהרבה נתונים כמו שהזכירו.

לעבור כיתה בגיל מעל כיתה א', לדעתי צריך הכרעה של מחנך בר סמכא.
זה גם משהו שמאוד מאוד כדאי להימנע ממנו, תדעי איך זה מתחיל ואף פעם לא תדעי איך זה נגמר.

• הוסף לסימניות
השאלה מה ההנהלה (מנהל, מפקח) אומרים ?
האם יש סמכות עליונה לת"ת הזה ? (רב שהחיידר בנשיאותו, או שמתייעצים איתו )
בהחלט הייתי עוקפת את המפקח/ מנהל וכו' ופונה לאדמו"ר/ נשיא המוסדות ושואלת אותו מה לעשות.
מקרה אחד הייתי מקבלת את זה (תלמיד אלים ואין לו ברירה) אבל פעם שניה לילד אחר זה כבר סוג של שיטת החינוך שלו ולי אישית שיטת החינוך הזאת לא מתאימה.

• הוסף לסימניות
לדעתי, זו שאלת רב, מנסיון שאלתי וקיבלתי תשובה שאסור!!! לשתוק משום לא תעמוד על דם רעך- הייתי צריכה ליידע את האמא של הילד (לא שלי)
והוא מרב פחד לא סיפר לה כלום, ב"ה הנושא טופל ביסודיות והנ"ל לא מעיז שוב...

• הוסף לסימניות
ואם תעבירו כיתה ותגלו שהרבה שם גם מפעיל אלימות סדיסטית ומתעלל בילדים?
צריך לפתור את הבעיה מהשורש ולא לברוח ממנה.
לפנות למנהל, לרב נשיא החיידר/אדמו"ר. לא לשתוק. זה הילד שלכם.

• הוסף לסימניות
באמת לא הבנתי מה הבעיה עם העונש הנ"ל? ילד שמרביץ כל הזמן והמורה רוצה לחנך אותו שילמד לפעם הבאה, וגם להגן על הילדים האחרים. כל עונש לא נעים, וטוב שזה ככה. באמת לא בקטע של לזלזל חלילה בתחושות של הילד, שואלת מה הבעיה בעונש כזה??

• הוסף לסימניות
מזדהה עם השאלה
אך נראה לי שאין מקומה כאן וד"ל

• הוסף לסימניות
אולי זה לא פוליטי קורקט, אבל בעיני אם המלמד היה נוקט באלימות מילולית והשפלה זה היה הרבה יותר חמור.
אם מדובר במוסד שיש בו ילדים אלימים מאוד ברמה שמאבדים שליטה. ואולי פוגעים פיזית בחברים ובמלמד. ואם מדובר בתגרה אישית בין המלמד לילד, זה נשמע יחסית הגיוני, ככל שלא היה בזה אקט של השפלה אלא של החזרת הכוח למקום הראוי, וההבנה של הילד שאינו יכול לעשות הכל.
בטוח שלא הייתם מעדיפים שיזמין משטרה לילד.
אך אולי לא הבנתי נכון ומדובר בענישה, ואז זה מעשה חמור, [אלא אם מדובר במוסד שמחנך ממש כמו פעם, שאמנם זה טעות, אבל בלאו הכי זה הסגנון].

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
בתור הורה גם היית קושר לילד את הידיים מאחורי הגב???
זה לא משנה מה המניע/הגורם למעשה , מה היית מגיב אם זה היה הילד שלך???
השנה שבעתי מאלימות מילולית על הילד שלי (ומעט אלימות פיזית) והיא אכן לא פחות גרועה מאלימות פיזית אז התקשרתי למנהל והודעתי לו שאני לא מסוגלת יותר וכואב לי לשמע את הילד שלי במצב הזה אז החלטתי לא לשלוח את הילד עד סוף שנה (זה היה לפני 3 שבועות) בבוקר אלא רק אחה"צ שאז יש מלמד אחר.
ואז הוא הבין את חומרת המצב ונתן למלמד על הראש זה הועיל קצת (לצערי ממש לא לחלוטין)

• הוסף לסימניות
בתור הורה גם היית קושר לילד את הידיים מאחורי הגב???
זה לא משנה מה המניע/הגורם למעשה , מה היית מגיב אם זה היה הילד שלך???
השנה שבעתי מאלימות מילולית על הילד שלי (ומעט אלימות פיזית) והיא אכן לא פחות גרועה מאלימות פיזית אז התקשרתי למנהל והודעתי לו שאני לא מסוגלת יותר וכואב לי לשמע את הילד שלי במצב הזה אז החלטתי לא לשלוח את הילד עד סוף שנה (זה היה לפני 3 שבועות) בבוקר אלא רק אחה"צ שאז יש מלמד אחר.
ואז הוא הבין את חומרת המצב ונתן למלמד על הראש זה הועיל קצת (לצערי ממש לא לחלוטין)
ברור שלא.
רק שאם מדובר במוסד שיש בו המון אלימות הצוות חייב לעצור את זה כדי להגן על התלמידים. וזה עצמו סיבה לא לשלוח לשם את הילדים.
אבל אולי אני לא מבין נכון, מדובר בילדים אלימים, או בצוות אלים. אם מדובר בצוות אלים וילדים נורמטיבים [לא אלימים חסרי שליטה] הייתי בורח משם כל עוד נפשי בי.

• הוסף לסימניות
ברור שלא.
רק שאם מדובר במוסד שיש בו המון אלימות הצוות חייב לעצור את זה כדי להגן על התלמידים. וזה עצמו סיבה לא לשלוח לשם את הילדים.
אבל אולי אני לא מבין נכון, מדובר בילדים אלימים, או בצוות אלים. אם מדובר בצוות אלים וילדים נורמטיבים [לא אלימים חסרי שליטה] הייתי בורח משם כל עוד נפשי בי.

אם היא ציינה את זה כהתנהגות יוצאת דופן של מלמד אחד אז כנראה אין שם אלימות מצד הילדים.
ולגבי בריחה לא תמיד זה אפשרי. מה שברור זה לא לשתוק!!!!

ומי שרוצה סיפור לקינוח:
לפני מספר שנים כשילדי היה במכינה היה לו רב'ה שע"פ סיפורים של הילד הבנו שההתנהלות שלו לא מתאימה לילדים בכזה גיל (באופן קיצוני) בעלי ניגש למנהל וספר לו מעט מהסיפורים והמנהל בתגובה: "טוב מאד שאתה אומר לי כי אם לא תאמר איך אדע?" לאחר מס' שבועות פגשתי אמא של ילד מהכתה שסיפרה לי כי גם הם נגשו למנהל וזכו לאותה התגובה שאנחנו קיבלנו.
אנחנו העברנו את הילד ת"ת באמצע השנה (לא בגלל זה) ולא ידעתי מה יצא בסוף.
אחרי כשנתיים בערך פגשתי בחורה שסיפרה לי שיש לה אח שלומד ב "פתחיה" (גני שפה) ולמד לפני זה בחיידר רגיל ואחרי שהיה אצל רב'ה רשע נאלץ לעבור ללמוד בגן שפה וכן עוד כמה חברים שלו מיד שאלתי אותה אם זה מחיידר זה וזה והרב'ה הזה והזה (אמרתי לה רק את האות הראשונה של המשפחה...) והיא אמרה שכן!!!!
בעלי נגש לאחד הבנים של המנהל (אפילו שהילד שלי כבר לא למד שם) וסיפר לו את הנתונים . אחרי חצי שנה שמענו שהרב'ה פוטר ואחרי חודש שמענו שהוא כבר מסודר בחיידר אחר.............
לפני תקופה קצרה פגשתי גננת מפתחיה ושאלתי אותה אם זה נכון שהרבה ילדים מגיעים אליהם אחרי הרב'ה הזה
והיא ענתה לי שכן , וגם כשהורים שהילדים שלהם לומדים בפתחיה ורוצים להעביר את הילדים למוסדות רגילים אז היא אומרת להם שידעו שאם הם שולחים לחיידר הזה... אז יש סיכוי גדול שהילד יחזור לפתחיה..........

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מנסיון
להעביר את הילד כיתה באופן עקרוני אין בזה שום בעיה, אחרי חודש הילד כבר חי בעולם החדש שלו
רק שלפעמים החברים לא משתפים כ"כ פעולה
אבל אם הצוות רוצים שיצליח, הם מסדרים את הפרט הזה בקלות ממש.
אבל כפי שאני מבין, מדובר במוסד עם צוות שמעניין אותו רק כיסם, ועם מתכונת כזו, כדאי לקחת את השור מהקרניים ולא להתעלם ממנו

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
זה נשמע לא אמיתי
עוד רגע יסגרו את הפורום הזה.

כל מי שמייעצת כאן
זה מראה שהיא לא יודעת מימינה ומשמאלה איך בנוי חידר
לכל חידר יש מנהל
יש דמות רבנית מעליה
(יש כאלו שפונים למשטרה - יושבים על זה כמה שנים בכלא)
יש לאן לפנות
בקיצור זה סיפור מלפני 30 שנה
ומי שיש לו בעיות כאלו לא חושב שאפשר לפתור אותם בעצות מפרוג

• הוסף לסימניות
זה נשמע לא אמיתי
עוד רגע יסגרו את הפורום הזה.

כל מי שמייעצת כאן
זה מראה שהיא לא יודעת מימינה ומשמאלה איך בנוי חידר
לכל חידר יש מנהל
יש דמות רבנית מעליה
(יש כאלו שפונים למשטרה - יושבים על זה כמה שנים בכלא)
יש לאן לפנות
בקיצור זה סיפור מלפני 30 שנה
ומי שיש לו בעיות כאלו לא חושב שאפשר לפתור אותם בעצות מפרוג

אם זה נשמע לא אמיתי אז תקרא את ההתגובה שלי מעט למעלה - ערכתי אותה

• הוסף לסימניות
אם זה נשמע לא אמיתי אז תקרא את ההתגובה שלי מעט למעלה - ערכתי אותה
קראתי בשקיקה
הסיפור שלך נראה אמיתי.

אבל רבה שקושר ידיים ???
ופנו לגורמים האחראיים ולא טופל ?
מסתבר שצריך להזמין משטרה.
אבל זה לא קרה.
אולי במדינה אחרת

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה