אולי כן שווה למשוך כספי פיצויים?

• הוסף לסימניות
יש לי סכום מצטבר של פיצויים בקרן הפנסיה של 45 K,
עד היום לא משכתי פיצויים במקרה של עזיבת עבודה, מכיון שהבנתי שזה לא משתלם.
אממה יש לי רכיב במשכנתא של 150K צמוד מדד שרק מטפס כל הזמן...
עברו שנתיים מאז שלקחתי את המשכנתא והיתרה להחזר עומדת על 156K.. ולא נראה שזה ירד...
השאלה אם לא כדאי למשוך את הרכיב של הפיצויים + חסכונות שיש ב"ה והלוואה קטנה ולסגור את המסלול הזה?
תודה רבה!

• הוסף לסימניות
יש לי סכום מצטבר של פיצויים בקרן הפנסיה של 45 K,
עד היום לא משכתי פיצויים במקרה של עזיבת עבודה, מכיון שהבנתי שזה לא משתלם.
אממה יש לי רכיב במשכנתא של 150K צמוד מדד שרק מטפס כל הזמן...
עברו שנתיים מאז שלקחתי את המשכנתא והיתרה להחזר עומדת על 156K.. ולא נראה שזה ירד...
השאלה אם לא כדאי למשוך את הרכיב של הפיצויים + חסכונות שיש ב"ה והלוואה קטנה ולסגור את המסלול הזה?
תודה רבה!
שאלה מענינת,
אני מאמינה שזה גם ממש תלוי בגיל שלך...

• הוסף לסימניות
או שאולי כדאי לי לקחת הלואה מהבנק גם על הסכום של הפיצויים רק כדי לסגור את זה?

• הוסף לסימניות
או שאולי כדאי לי לקחת הלואה מהבנק גם על הסכום של הפיצויים רק כדי לסגור את זה?
יש לך קרן השתלמות?
אחרי 6 שנים את יכולה לקחת משם הלוואה בריבית ממש נמוכה,
עד 50% מגובה הקרן....

וגם לי ידוע שבגיל הצעיר לא ככ משנה המשיכה של הפנסיה...

• הוסף לסימניות
אם מפריע לך המדד תמחזר את המסלול ללא צמוד, למה לפרוע?
אם הפנסיה שלך במסלול טוב לכאורה לא משתלם בכלל להוציא את זה, זה עושה הרבה יותר כסף ממה שנראה לך שאתה מפסיד מהמשכנתא..

• הוסף לסימניות
זה עושה 90 אחוז רווח ?
כי על המדד משלמים כמעט כפול 2......ואז מה הרווחנו .......

• הוסף לסימניות
יש לך קרן השתלמות?
אחרי 6 שנים את יכולה לקחת משם הלוואה בריבית ממש נמוכה,
עד 50% מגובה הקרן....
אני צריכה 150K
יש לי סכום בקרן השתלמות אבל עוד לא עברו 6 שנים
@מקצועי בלבד אשמח לעזרתך! תודה :)

אחרי 6 שנים אפשר לקחת בעיקרון עד 80%. [לא תמיד מומלץ, ולא בכל חברה ומסלול השקעה זה אפשרי]
לפני 6 שנים אפשר לקחת עד 50%.

וגם מקרן הפנסיה אפשר לקחת הלוואה עד לשליש מכספי התגמולים. [ולא בכל חברה ומסלול השקעה זה אפשרי]

לגבי עצם השאלה, חסרים לי הרבה נתונים, ולכן זה לא יהיה מבחינתי מקצועי לענות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה