התייעצות אולפנה חרדית יש דבר כזה?

האם מצאת מקום כזה,
הבת שלי נשמעת מאוד דומה למה שתארת רק שהיא גם עם קשיי קשב וריכוז וכבר שנה לא במסגרת ומחפשת לקראת אלול מסגרת תורנית לסיגנון שתארת.
מצאת משהו?
האם תוכלי לחזור אלי ל אפס חמש שתים
שבע שש אחת
שמנה
ארבע אפס ארבע?
את מחפשת מקום דתי לאומי או חרדי?
מה הסגנון של הבת?
המדוברת כאן הלכה בסופו של דבר למכללה, אבל בלי קשר הבת שלי עולה לאולפנה (חייבת לציין, אחרי לבטים רבים, ואחרי שהבת מצד עצמה נוטה לסגנון הזה, ועוד שיקולים, זה בהחלט לא מתאים למקרה קלאסי!) אז אולי יכולה לנסות לעזור...

את מחפשת מקום דתי לאומי או חרדי?
מה הסגנון של הבת?
המדוברת כאן הלכה בסופו של דבר למכללה, אבל בלי קשר הבת שלי עולה לאולפנה (חייבת לציין, אחרי לבטים רבים, ואחרי שהבת מצד עצמה נוטה לסגנון הזה, ועוד שיקולים, זה בהחלט לא מתאים למקרה קלאסי!) אז אולי יכולה לנסות לעזור...
אנחנו מחפשים לה מדרשה (=סמינר) ולא אולפנה (=תיכון) היא כבר בת 17 ולא מעוניינת הלימודי בגרות

מקפיצה: מחפשת אולפנה חרדל''ית כמו שתואר באזור המרכז.
אשמח שתכוונו אותי

לא ירושלים והסביבה, מרכז ממש

לא קראתי את כל התגובות אבל אולי משהו כמו לוסטיג?

לא קראתי את כל התגובות הקודמות.
יש כמה אולפנות תורניות מאוד, שבהן אין סמרטפונים בכלל והבנות לבושות בצניעות.
הסגנון שלהן הוא של ישיבות מרכז הרב והר המור, למי שמכיר.
לא בטוחה שהן יתאימו לגמרי לבת חוצניקית, אבל אפשר לנסות.
האולפנות שאני מכירה: תהילה, עטרת רחל, ראשית. (כולן בירושלים. בתהילה אני יודעת שיש כאלה שגם הגיעו מבית יעקב ביסודי. גילוי נאות: בתי הצדיקה לומדת שם.)
האולפנות האלה מסתיימות בכיתה י"ב, אז אולי מהבחינה הזו הן לא יתאימו.

לא קראתי את כל התגובות הקודמות.
יש כמה אולפנות תורניות מאוד, שבהן אין סמרטפונים בכלל והבנות לבושות בצניעות.
הסגנון שלהן הוא של ישיבות מרכז הרב והר המור, למי שמכיר.
לא בטוחה שהן יתאימו לגמרי לבת חוצניקית, אבל אפשר לנסות.
האולפנות שאני מכירה: תהילה, עטרת רחל, ראשית. (כולן בירושלים. בתהילה אני יודעת שיש כאלה שגם הגיעו מבית יעקב ביסודי. גילוי נאות: בתי הצדיקה לומדת שם.)
האולפנות האלה מסתיימות בכיתה י"ב, אז אולי מהבחינה הזו הן לא יתאימו.
יש עוד אולפנה חדשה בירושלים, לא זוכרת את השם שלה
יש גם בבנימין:
אולפנת טל תחיה בפסגות, ואולפנת מבשרת בחרשה.

ובטח יש עוד אולפנות שפספסתי

יש גם בבנימין:

האולפנה החדשה בירושלים היא תאיר ציון. אבל כרגע יש שם רק עד כיתה י'.

לא קראתי את כל התגובות אבל אולי משהו כמו לוסטיג?
לוסטיג הוא סמינר חרדי מודרני, מי שרוצה אולפנה ללא סמארטפונים וכו' פחות תתאים לשם,
(יתכן מאוד שעדיף לשלוח לאולפנה חרדלי"ת טובה מאשר לסמינר מודרני)

יש את תיכון מעלה שיר ותיכון דופארק.
בתקופתי (לפני 5 שנים) שני התיכונים היו באותו בניין ונראה לי שיכול להתאים לכיוון שאת מחפשת.
אני לא יודעת מה הולך שם היום ולכן כן כדאי לברר...
נמצאים בגב"ש, ירושלים.

וגם עבדתי בבית שולמית, לא מכירה לעומק את הבנות, אבל מאוד ייתכן שיתן מענה מתאים.
אם צריך עוד עעזרה בשמחה!
בהצלחה רבה!
איך אני יכולה ליצור איתך קשר ? מחפשת מישהי שתכוון אותי לטלפון של תיכון דופארק

יש גם בבנימין:

מהיכרות עם אולפנת מבשרת בחרשה, באמת מדובר באולפנה תורניות מאוד, שאין בה סמרטפונים בכלל והבנות לבושות ומתנהגות בצניעות, עם הרבה שמחת חיים בריאה.
הסגנון משלב את הקו של ישיבות מרכז הרב והר המור.

אשריכם על הדאגה הכנה לקרובת המשפחה! זהו נושא חשוב מאין כמותו שחייבים להעלות למודעות – הניסיון למצוא את המקום המדויק עבור נשמה שלא נכנסת ל"משבצות" הרגילות של המגזר. מדובר בנערה אמריקאית בת 17, דוברת עברית שוטפת, שמתאפיינת בפשטות וצניעות אך אינה "מיינסטרים" חרדי קלאסי,

מתוך הדיון המעמיק והניסיון ששותף בפורום, ריכזתי עבורכם את הנקודות המרכזיות והאופציות שעלו, כדי לסייע בהכוונה הנכונה בסייעתא דשמיא.

מאפייני הנערה והצורך הייחודי​

• סגנון רוחני: מצד אחד אינה "חרדית רגילה" ואינה מתאימה לסמינר קלאסי (מבחינת לבוש וסגנון), אך מצד שני אינה מודרנית כלל, מקפידה על פלאפון כשר ומעריכה מאוד לימוד תורה.

• נראות וקוד לבוש: לבושה בסגנון חרדל"י – חצאיות ארוכות וסנדלים ללא גרביים, ומחפשת מקום שלא "יעשה עסק" מנושא הלבוש.

• הווי מבוקש: היא מחפשת מקום עם בנות פשוטות וטובות, הווי חברתי מגובש ולימודי קודש ברמה גבוהה.

אופציות בולטות שעלו בשרשור​

להלן המוסדות המרכזיים שהוצעו, מחולקים לפי סגנון:

סוג המוסדשמות המוסדות שהוצעוהערות מרכזיות מהפורום

אולפנות תורניות/חרדל"יות
תהילה, עטרת רחל, ראשית (ירושלים) 6

מוסדות שמורים מאוד, ללא סמארטפונים, עם דגש על פשטות ועבודת ה'7.

סמינרים/מדרשות (פוסט-תיכון)אופקים 8, חדוות' 9, נווה ירושלים 10

מתאימים אם היא מעדיפה לעקוף את התיכון ולעבור ישירות ללימודי מקצוע וקודש.

מוסדות ייעודיים לחוצניקיותמכללה ירושלים (מסלול מח"ל) 1212, נווה 13

מענה מותאם לבנות מרקע אמריקאי המחפשות רמה גבוהה.
אופציות נוספותקוק 15, יעלת חן (חב"ד-גינזבורג) 16, שיוויתי 17

מקומות המציעים גישה מכילה יותר או סגנון חסידי עמוק.

נקודות למחשבה וחיזוק​

• השפעת הסביבה: חשוב לזכור שמעבר לאולפנה עשוי להשפיע על ההשקפה ואורח החיים העתידי (ניואנסים, לבוש ובחירת בן זוג).

• השלמת בגרויות: מכיוון שהיא בת 17, יש לשקול אם היא זקוקה למסגרת של השלמת בגרויות או שהיא מעדיפה להתמקד רק בלימודי קודש והווי.

• הצורך בהכוונה מקצועית: מקרים כאלו, שבהם הנערה נמצאת "בין העולמות", דורשים המון רגישות והבנה לנפש.
המלצה אישית: אני תמיד אומר שכשמגיעים לצומת דרכים כזו בחינוך, כדאי להתייעץ עם המומחים בתחום. שמעתי על כל כך הרבה מקרים שבהם "לב שומע" נתנו את המענה המדויק ביותר. הם פשוט אלופים בלהקשיב באמת, להבין את הניואנסים הדקים של כל נער ונערה, ולכוון למקום שבו הנשמה תוכל לפרוח בלי להרגיש "נטע זר". הם כתובת מדהימה לכל עניין כזה, עם המון רגישות ודעת תורה.

סיכום מושקע, נראה ש מה שכתבת כאן זה רק המוסדות בירושלים.
מה שאני העלתי אולפנת מבשרת בחרשה - אולפנה תורנית/חרדל"ית, זה בבנימין, שם הבנות שלי לומדות.
זו אולפנה שעונה על ההגדרות שכתבת, עם בונוס של אוירה אידיאליסטית של יישוב הארץ והשקט והמרחבים הפתוחים של הרי בנימין.
יש הסעות מאזור מודיעין (צומת שילת) ומהשומרון.
זה האתר שלהם: https://www.mevasseret.org.il/

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה