כללי אופי לגליון

• הוסף לסימניות
איך אתם מתחילים בכלל לאפיין גליון?

אז ככה- אני מוציא מזה תק' מסוימת את ירחון תנועת אריאל. אני אחראי בו על הכל (מתוכן ועד עיצוב).
אני רוצה ליצור אפיון לגליון. משהו שישר ידעו שמחזיקים ביד את 'טל שמים' (שמו של הירחון) - איך עושים את זה? הרי יש לכל פינה את המקום שלה.
יש לי פינה של מאמרים שהם על נושא הגליון, דברים שמגיעים מחבר'ה בתנועה, פינה קבועה על המקדש וקודשיו, תרבות (דיסקים + ספרים), פרסומות פנים תנועתיות (סימנריון הדרכה, קורס מד"א נפרד לחבר'ה מהתנועה, מחנה..) אירוסין של בוגרים, פינה לשונית, סיקור פעילות של חבר'ה מסניף מסוים וסיקור סניף.

בקצרה, ניתן להגיד, איך יוצרים אפיון אחיד של גליון עם המקום לשמור על פינה?

כרגע יש כאן בעיקר באלגן (גליון סיוון תש"ע) - ואני מחפש איך ליצור אופי אחיד לגליון - שיסתכלו על זה וישר ידעו מה זה.
ראיתי עלונים/ירחונים שאצלם זה בקצינויות השניה לחלוטין - הגליון אחיד ומשעמם. איך מאזנים?

ההערות יכולות להיות נסובות על זה, ועדיף מאוד שזה יהיה דיון לתועלת כולם ולא רק לתועלתי.

בתודה.

קבצים מצורפים

• סיון תשע 70.pdf
    1.2 MB · צפיות: 19
  • הוסף לסימניות
הסוד פשוט. על קצה המזלג:
שפה ויזואלית אחידה. שימוש בכמה שפחות פונטים (בניגוד לדוגמה שצירפת), 2 משפחות (כשאחת מובילה) על משקליהן השונים יהיה די והותר. מידור ברור ותבניתי (שיחת השבוע לדוגמה), סקאלת צבעים קבועה (מאורות הדף היומי לדוגמה) / לחילופין משתנה אך בעלת היררכיה קבועה (שוב שיחת השבוע..).
ומה שאתה מכנה קיצוני ומשעמם, זו חווית המשתמש המבוקשת ע"י כל קורא. כמו נעל בית משומשת ומרוטה שנעים להיכנס אליה כל שבת מחדש...

בהצלחה.

• הוסף לסימניות
מסכימה עם כל מילה!!!

• הוסף לסימניות
הרשל'ה היטיב להגדיר, כתוספת על דבריו אדגיש עוד כמה נקודות:
1. לתת לטקסט לנשום כלומר מרווחים נדיבים ואחידים בין נושא לרעהו.
2. פונט אחיד לטקסט רץ .
3. שם העלון יהיה בעל צבעים ברורים וחדים נטולי אפקטים.

ככלל, כשהתוכן מעניין, הוא זה שצריך למשוך ולא העיצוב.

בהצלחה.

• הוסף לסימניות
1. קצת קשה ביחס המלל / מקום שיש לי שם. אבל זה לא העניין הפרטי של הירחון הזה...
2. פונט אחיד לטקסט רץ הוא דבר מצוין, א-ב-ל! כאחד שאין כוחו אלא במקלדתו, אני מעוניין להעביר מסר מסוים (או לדחוס טקסט מסוים...) בפונט מסוים. זה בערך הכלי הכי חזק שלי- ספריית הפונטים.

אני בכלל לא חזק בשאר התחומים של הגרפיקה (אא"כ אמא או אחותי מתנדבים לצייר לי משהו בווואקום) - ומאוד קשה לי עם אובייקטים לא וקטוריים, ועם וקטורים שלא יצרתי בעצמי...
3. אני לא מסכים עם זה, אבל זה כבר לדיו בלוגו והאופי של הלוגו וכו' - כי שם גיליון הוא בעצם המותג שלו. ע"ע שיחת השבוע שהוזכר פה למעלה.

אם התוכן מעניין, בואו נוציא אותו בוורד אפור על רקע שחור בTimes New Roman. ברור שזה גורם משיכה לקרוא, אבל אני מדבר על אחידות - לא על התוכן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הרשל'ה;399374:
הסוד פשוט. על קצה המזלג:
שפה ויזואלית אחידה. שימוש בכמה שפחות פונטים (בניגוד לדוגמה שצירפת), 2 משפחות (כשאחת מובילה) על משקליהן השונים יהיה די והותר. מידור ברור ותבניתי (שיחת השבוע לדוגמה), סקאלת צבעים קבועה (מאורות הדף היומי לדוגמה) / לחילופין משתנה אך בעלת היררכיה קבועה (שוב שיחת השבוע..).
ומה שאתה מכנה קיצוני ומשעמם, זו חווית המשתמש המבוקשת ע"י כל קורא. כמו נעל בית משומשת ומרוטה שנעים להיכנס אליה כל שבת מחדש...

בהצלחה.
אהבתי בעיקר את הנעל בית המרוטה
(חוץ מזה שאשתי די מתנגדת לה)

• הוסף לסימניות
פתוש, האפיון מתחיל, כשעדיין אין כלום על הגריד. דף לבן ריק לגמרי.
כעת, החלטנו על חלוקה בסיסית של 7 עמודות של לרוחב 730 מ"מ, עד כאן הכל בסדר.
בשלב זה יש לתכנן ולסגנן גריד לעלון ושיוכל לעבוד.
טיפוגרפיה:
כשאתה ניגש לעמד עלון, עליך לחשוב כמעמד לפני שאתה חושב כמעצב.

הטעות הראשונה שלך באה בשלב זה, שוליים מספיקים לכל עמודה לאורך ולרוחב.
בעלון אין כמעט שוליים, דבר שיוצר תחושת עומס וחוסר סדר.

השלב השני. הפונט.
שלב בחירת הפונט הוא קריטי, הואיל והוא זה שקובע את הנפח ואת גבול האפשרויות בעימוד העלון.
במקרה שלך הייתי מקטין קצת את את הטקסט כדי לתת מרווח נשימה בשוליים.

א. מסווגים פונטים 1) צרים ורגילים 2) משקלים קצת דקים מהרגיל כי העומס שנוצר מהקונטרסט בין האנכיים לאופקיים פחותה במשקלים ככל שהם דקים יותר. (עדיף טיפוס שיועד לגדלים קטנים)
כעת מדפיסים את הדוגמאות בגדלים קטנים מגודל 7 עד 12 ובודקים קריאות.
כעת שאתה יודע בדיוק כל משקל וסגולותיו אתה בוחר את טיפוס האות (רצוי טיפוס שיש בו פרופורציות רגילות וצרות) וכאן לטיפ הבא, לא כל הטקסט צריך להיות באותו הגודל.
ב. בוחרים אות כותרת שישמש את עיקר העלון.
ג. ניתן לבחור בטיפוס אות טקסט פשוט סלב-סריפי נוסף שישמש כהערות.
ד. לא כל מקטע חייב לקבל אפיון גרפי, הוא יכול לקבל אפיון טיפוגרפי בגודל הטקסט וצורת עימוד הכותרת.
במילים אחרות, כל מקטע מקבל חוקיות ייחודית משלה תוך כדי שמירת סגנון הגריד.
ה. מקטעים עיקריים יכולים לקבל חיזוק עדין ע"י מאפיין גרפי נוסף.
ו. מקטעים שהם יוצאים מן הכלל(עד 10-15% מכלל העלון), יש להקצין אותם כיוצאים מן הכלל, דוקא ע"י שימוש באלמנטים גרפיים וטיפוגרפיים שמורים על כך שמקטע זה אינו חלק מהעלון. בצורה זו אתה לא פוגע בגריד, בסגנון ובחוקיות של שאר העלון.

צבעים: צור סכימת צבעים מונוכרומטיים או הרמוניים קבועים שישמשו כמבדילים בין המקטעים.
קביעת צבעים בצורה שרירותית הורס את הגריד, בעוד שסכמת צבעים עם חוקיות שומר על סדר בעלון.

גרפי: יש לגבש אפיון גרפי שיעבור בצורה זו או אחרת בכל המקטעים, כמו גופן שעם הבדל הצורות בין ה'א'-'ת' רואים שמדובר במשפחה אחד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה