אופן הצגת סקיצה ללקוח

• הוסף לסימניות
לא חדשה בתכנון, אבל כן חדשה בתחום העבודה הפרטית..
אני יודעת שאין סטנדרט וכללים להצגת סקיצות של תכניות אדריכלות ללקוח (ואם יש אני אשמח לקבל אותם..:D) אבל-
האם נכון/ רצוי להראות גם ריהוט בסקיצה ראשונית ללקוח?
הכוונה לשולחן, ספות ופ. אוכל בסלון..
מיטות, ארון ושולחן בח. שינה.. (האם גם שולחן נכלל בסטנדרט של ריהוט ח. שינה?)
וכו'..

תודה מראש לעונים..

• הוסף לסימניות
לדעתי זה כדאי.
בד״כ הלקוחות לא יודעים כ״כ לקרוא תוכניות.
כך שהבלוקים של הרהיטים נותנים להם יותר להבין מה ״הולך״ בתוכנית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י noarc;2391305:
מיטות, ארון ושולחן בח. שינה.. (האם גם שולחן נכלל בסטנדרט של ריהוט ח. שינה?)
וכו'..

תודה מראש לעונים..
נראה לי ששולחן לא נכלל בסטנדט.

• הוסף לסימניות
תלוי כמה תשלום לקחת מראש...
כבר שמענו על כאלו שנתנו תכניות והלקוחות לא המשיכו איתם. ואח"כ בצעו את הכל בלי לגמור לשלם.

• הוסף לסימניות
בעיני - חובה!

התכנון מושפע המון מהצרכים של הלקוח, שחלק נכבד של הצרכים הם התאמת ריהוט נכון ללקוח.

ןזו גם התשובה לגבי שולחן בחדר שינה - מה הלקוח ביקש? בניית פרוגרמה נכונה היא זו שתגרום לתכנון להיות מוצלח וללקוח להיות מרוצה.

כמובן שיש מצב שלקוח לא יודע מה הוא רוצה, ואז כדאי להשתמש בריהוט סטנדרט, ולנסות להבין אם זה מה שהלקוח אכן רוצה.

כל זה בהנחה שכבר סגרת עם הלקוח, לא סתם בפגישת היכרות.

בהצלחה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דירה מושלמת;2391357:
כבר שמענו על כאלו שנתנו תכניות והלקוחות לא המשיכו איתם. ואח"כ בצעו את הכל בלי לגמור לשלם.

אבל לדעתי, לפעמים היחס הטוב ונתינת הרגשה בטוחה וברורה,
גורמים לאנשים לרצות להמשיך איתך...:)

• הוסף לסימניות
אני גם חושבת שלהראות ריהוט בסקיצה זה חובה.
פשוט היה לי ויכוח עם חברה האם מראים את הריהוט גם בתכנית אדריכלית..או רק בתכנית של עיצוב פנים..

נכתב ע"י דירה מושלמת;2391357:

למה זה תלוי בתשלום?

• הוסף לסימניות
הרבה זמן לא ביקרתי כאן, מסיבות משמחות ב"ה...

גם לדעתי זו חובה,
חלק מהבנת התכנית ועוד יותר מכך- חלק מהותי מהתכנון הוא נגזרת של הריהוט המיועד להיות בו בהתאם לפרוגרמה שנבנתה על צרכי הלקוח.
להראות סקיצה בה רואים רק קירות ומידות- גם למישהו מהתחום היא אינה יעילה דיה.
ובכל מקרה- בשעת התכנון וודאי שמרהטים (גם אם לא ריהוט מלא, אבל חלקי בוודאי) ע"מ לבדוק התאמת הצרכים- אז למה לא להראות זאת ללקוח?
ואין בעיני קשר בין אחוזי התשלום מראש לבין פרטים הכרחיים בתכנית, אם נראה לך שהתשלום הראשוני נמוך מידי ביחס להשקעה שלך בשלב הזה- תעלי את התשלום הזה למעט יותר גבוה.

• הוסף לסימניות
בלי ריהוט הלקוחות לא מבינים.

• הוסף לסימניות
דבר ראשון, רותי, מזל טוב...
דבר שני, אני מסכימה עם דבריהן של רותי ושיפי, זה חובה להראות בלוקים של ריהוט, אחרת איך הלקוח יבין, ובינינו, זה בדיקה גם לך שאכן התכנית עובדת כמו שצריך!
וכמו"כ לא הצלחתי להבין מה הקשר בין לברוח עם תכניות, אם יש מידות זה מספיק ללקוח אם הוא רוצה לברוח, לא נראה לי שהוא צריך דווקא את העמדת הריהוט שהיא רק לשבר את העין...
ואני מציעה לך, תמיד, לתת סקיצות ראשונות אך ורק בפגישה. תסבירי את הראש שלך, את השיקולים שלך, למה פה ככה ופה אחרת וכו'.
אני מציעה לך גם לכתוב על כל סקיצה בצד יתרונות וחסרונות, שיהיה להם להסתכל בבית.
אחרי הפעם הראשונה, את ההמשך כבר אפשר לשלוח במייל\פקס.
וזה גם מחייב שלא יברחו לך... ;)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה