כללי אופן טייפ מורחב בפונטביט

• הוסף לסימניות
אתם יכולים להסביר לי את המשמעות?
בחרתי את החבילה החדשה שלי בפונטביט,
עכשיו התברר לי שאני יכולה להמיר חלק מהפונטים לאופן טייפ מורחב.
כלומר לוותר על הרגיל.

אני עובדת עם עימוד של קודש לפעמים,
ברכת המזון, זמירות שבת, קונטרסים וכדומה.

מה זה אומר?
נניח בחרתי פונט שפע, והוא קיים גם באופן טייפ מורחב.
אני צריכה גם את הרגיל וגם את המורחב?
או יספיק לי המורחב?
זה מרחיב לבד על דעת עצמו בלי שליטה, או שהוא יכול לתפקד גם כפונט רגיל?
אשמח להחכים וזה ממש דחוף לי

• הוסף לסימניות
לא צריך גם את הרגיל וגם את המורחב.
מספיק אחד מהם
המורחב כמובן כולל גם את הרגיל
אך לא בטוח שבכלל את צריכה את זה.
הניקוד בפונטים הרגילים של פונטביט יושב בצורה סבירה על האות אם מקלידים בסדר הנכון
אם את לא צריכה אותיות מתרחבות וכד' לטעמי מספיק לך הרגיל

• הוסף לסימניות
לדעתי לטקסט מנוקד משמעותי חייבים מורחב. הניקוד הביסיס הוא בבולד. ולא מתאים ליותר מכמה מילים שפונט שאיננו בולד.
גם לא יושב מושלם ולספר שלם זה משמעותי

מצד העיצוב לעיתים לא משדרגים את המנוקד ואין זהות ממילא בין המנוקד לרגיל.
למשל בפרנקריהל המנוקד הוא שונה לגמרי מהרגיל

• הוסף לסימניות
תודה על התשובות!
דווקא כן יוצא לי עכשיו לעבוד עם אותיות מתרחבות,
ולפני תקופה אפילו קניתי בפונטייפ פונט פנינה בשביל זה, כי פונטביט בקשו מחירים מטורפים על אופן טייפ מורחב.
(הלקוח שילם ואינני יכולה להשתמש בזה לפרויקטים נוספים, והנה, עכשיו אני צריכה שוב, ללקוח אחר)

בלי קשר לזה רכשתי חבילה בפונטביט של 155 משקלים רגילים.
כבר בחרתי את רובם,
ובשיחת טלפון אקראית התברר שאני יכולה להמיר מתוך הפונטים שכבר בחרתי - לאותו פונט בגירסת אופן טייפ מורחב. ממש מלהיב.
אבל הנציגה טוענת שיש שינויים בפונט עצמו בין הרגיל לאופן טייפ המורחב,
ואני רוצה לוודא את מה שאמר אברהם שהרגיל כולל גם את המורחב. כי אני רוצה שיתפקדו גם כפונט רגיל ולא רק מורחב.
ולעומת זאת ר' אליעזר טוען שיש שינויים.

אשמח שתתייחסו לרשימה הבאה:
אשכנזי
דוד חדש
רשי
שפע
תהילה
ליבורנה
מרקש
פרנק ריהל
פרנק ריהל בלט
קידוש

אלו פונטים שרכשתי והם קיימים באופן טייפ מורחב.
(חלקם בחרתי עכשיו וחלקם רכשתי בחבילה הקודמת לפני כמה שנים)
איזה מתוכם הוא זהה באופן טייפ מורחב וברגיל.
וכדאי לי להמיר?

זה תקף רק עד פסח,
אז אשמח לתשובתכם המהירה!
תודה רבה

• הוסף לסימניות
שאלה בעניין:
לאיזו מטרה, בעיקר, משמש פונט אופן טייפ?
האם אני צריכה כמה משקלים מימנו או שפונט אופן טייפ עם משקל בודד מספיק?
תודה רבה מראש!

• הוסף לסימניות
קצת סדר...

1. פורמט OTF דהיינו אופן-טייפ, מאפשר החלפה אוטומטית בין גליפים שנמצאים במפת הפונט.
2. אופן טייפ מורחב שמוצע ע"י פונטביט השינוי המשמעותי הוא ניקוד שמותאם אישית לגופן ו...כן צריך לקנות כל משקל שמתכוונים לנקד איתו.
3. בפונטייפ כל הפונטים מגיעים עם ניקוד תואם... http://www.fontype.co.il/תמיכה/

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה