דרוש מתכון אורז עם בצל מטוגן וגזר מגורד- האורז יוצא לא מבושל

• הוסף לסימניות
אני יודעת שאני עושה משהו לא נכון. השאלה מה?
מטגנת קוביות בצל מוסיפה גזר מגורד מערבבת ומאדה מעט ביחד
מוסיפה אורז
מים רותחים בכמות פי 2 מכוס אורז
מביאה לרתיחה
מעבירה ללהבה הנמוכה ביותר
והאורז יוצא לא מבושל.
איפה הטעות שלי???
אודה לעזרה.
(אורז לבן יוצא מצוין. פלוב עם בשר/עוף יוצא מצוין. רק כאן עפעס משהו לא נכון בהכנה...)​

• הוסף לסימניות
אני יודעת שאני עושה משהו לא נכון. השאלה מה?
מטגנת קוביות בצל מוסיפה גזר מגורד מערבבת ומאדה מעט ביחד
מוסיפה אורז
מים רותחים בכמות פי 2 מכוס אורז
מביאה לרתיחה
מעבירה ללהבה הנמוכה ביותר
והאורז יוצא לא מבושל.
איפה הטעות שלי???
אודה לעזרה.
(אורז לבן יוצא מצוין. פלוב עם בשר/עוף יוצא מצוין. רק כאן עפעס משהו לא נכון בהכנה...)​
אני עושה ממש ככה גם
אבל משאירה את האורז כמה דקות לטיגון עד שנהיה לבן
ורק אח''כ מוסיפה את המים
מרתיחה, מנמיכה את האש ומשאירה עוד עשר דקות
אח''כ מכבה את האש ומכסה במגבת

• הוסף לסימניות
אני עושה ממש ככה גם
אבל משאירה את האורז כמה דקות לטיגון עד שנהיה לבן
ורק אח''כ מוסיפה את המים
מרתיחה, מנמיכה את האש ומשאירה עוד עשר דקות
אח''כ מכבה את האש ומכסה במגבת​
אנסה כך.
תודה רבה!​

• הוסף לסימניות
אצלי המים הם פי 3 [או כמעט פי 3] מהאורז.

• הוסף לסימניות
מוסיפה מי ברז כפול מהאורז(לא רותחים)
מתבלת במלח,
מרתיחה יחד.
מבשלת על אש נמוכה ,סגור כ 18 דק'.
משאירה סגור לספיגת נוזלים מושלמת.

• הוסף לסימניות
לא יודעת אם נכן לעשות ככה,
אבל אני שמה אורז חצי מוכן. ומוסיפה את הירקות
יוצא לי מעולה

• הוסף לסימניות
אני מכינה בתנור. יוצא מושלם:
פשוט שמה אורז, גזר מגורד, שמן (יותר מאשר בבישול) מלח ופלפל. הכל יחד בתבנית, עם מים רותחים בכמות כפולה מהאורז. מכסה בנייר כסף אטום היטב.
אופה שעה על 180°
(וכמובן, אורז בסמטי הכי טעים, וגם יוצא אחד- אחד.)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה