אורח חדש במטבח- סיר לחץ

• הוסף לסימניות
גדול מבריק ויפה, אבל מה עושים איתו?
לאחר שנות בישול ארוכות בלעדיו, אשמח לשמוע דעתכן,טיפיכן,מתכוניכן...
תודה!

• הוסף לסימניות
איך אפשר להסתדר בלעדיו????????
אנחנו עושים איתו מרקים, סלק, חומוס ושעועית לפני בישול, בשר לשליקה.....
לא זזים בלעדיו במטבח!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• הוסף לסימניות
אין עליו!!! אבל בזהירות!!!

אני מבשלת בו הכל!
מרק, תפו"א לפירה, בשר כמובן, עוף וכו'.
גרונות הודו אני עושה בזה, הילדים שלי מלקקים את האצבעות.
קורקבנים - הבישול הראשוני
בשר - הבישול הראשוני.

מה שכן,
סלק, לא לעשות בחיים בסיר לחץ. הוא מאבד את הצבע ואת הטעם.
חומוס לארבע'ס - צריך להזהר לא לבשל יותר מידי שלא יצא מידי רך.

ועוד משהו, שמעתי שהוא הורס את כל הויטמינים שבאוכל, אז אם יש לך זמן, עדיף להשתמש בסיר רגיל, כמו מרק למשל ותפו"א וכאלה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bracha;1246368:
ועוד משהו, שמעתי שהוא הורס את כל הויטמינים שבאוכל, אז אם יש לך זמן, עדיף להשתמש בסיר רגיל, כמו מרק למשל ותפו"א וכאלה.
ואני שמעתי בדיוק הפוך :D

מי יבוא ויכריע?
אריאלס?

• הוסף לסימניות

אני דוקא מבשלת בו סלק, ויוצא מדהים בטעם ובצבע,
כנראה שצריך לדעת בכל דבר כמה זמן לבשל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י shevi100;1246436:

אני דוקא מבשלת בו סלק, ויוצא מדהים בטעם ובצבע,
כנראה שצריך לדעת בכל דבר כמה זמן לבשל.

מענין,

• הוסף לסימניות
גם אני מבשלת סלק.
פשוט תקפידי לבשל עם הקליפה
ואחרי הבישול הקליפה מחליקה בקלות מתחת לזרם מים.

גם תפוחי אדמה- אפשר לבשל עם הקליפה
אחרי הבישול לחרוץ עם סכין מסביב לתפוח אדמה ומתחת לברז- פשוט להפריז את הקליפה- בשניה- זה יוצא בלי מאמץ!!

חוץ מזה אני מבשלת בסיר לחץ כמעט הכל (חוץ מפסטה, דגים, וצלי עוף)- אורז, קטניות (מומלץ!! הבישול מתקצר פי כמה) מרקים, בשרים

לא מבינה איך אפשר בלי הסיר הזה במטבח!

ולגבי בריאות- זה דווקא הכי מומלץ כי הבישול קצר ולכן הויטמינים לא נהרסים!

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
בישול ארוך מבריח את הויטמינים.
בישול בסיר לחץ הוא קצר ומן הסתם "בריא" יותר.

אני מבשלת "עם העיניים" לפי המראה אני יודעת מתי מוכן התבשיל ומתסכל אותי סיר שאי אפשר לראות מה קורה בפנים, מה מצב הנוזלים וכו'...
בקיצור - ויתרתי עליו :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה