אורך מוקד לצילום פורטרטים?

• הוסף לסימניות
קצת רקע: אני צלמת ניובורן שמצלמת בבית הלקוחה, כך שלא תמיד יש לי מרחב גדול לעבוד בו.

אני רוצה לקנות עדשת פריים כדי להשיג חדות גבוהה יותר בתמונות (יש לי את ה18-55 שמגיע עם הקיט של ניקון) ומאד מתלבטת בין 50 ל-35 מ"מ.

מצד אחד- 50 מ"מ לא תמיד תאפשר לי לצלם גוף מלא עם יותר מדי רקע, אבל מצד שני אני חוששת ש35 מ"מ זה קצת רחב מדי לפורטרטים ויווצר עיוות קל, במיוחד לקלוז-אפ של פנים, ובמיוחד לפנים של תינוק.

תובנות? המלצות?

• הוסף לסימניות
איזו מצלמה יש לך?
אם יש תקציב הייתי קונה 2 עדשות.

• הוסף לסימניות
ברור שלא 35.
גם 50 זה גבולי והייתי מעדיף מאוד משהו ארוך יותר . או ה85 1.8 או ה60 מאקרו. במיוחד שלפחות בקנון ה50 (גם ה1.8 וגם ה1.4) בינוניות מאוד.

• הוסף לסימניות
אני בניקון

D5200

אין לי תקציב ל2 עדשות. אחת בקושי! אבל אחת שתהיה טובה.

80מ"מ ארוך לי מדי. אין לי סטודיו ותנאי השטח לא תמיד מאפשרים..

• הוסף לסימניות
ה60 מאקרו של ניקון, מעולה, היא עדשה חדה מאוד וגם יהיה לך מאקרו ביד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה