אורך ראוי מבחינה הלכתית לשיער הפיאה.

• הוסף לסימניות
יש ספר "משבצות זהב לבושה"
יש הרבה מה ללמוד שם

• הוסף לסימניות
יש את החוברת של הגאון הרב וולפא "לקט שיכחת הפאה".
מסבירה את כל נושא חבישת הפאה וגדרי הצניעות בה.

• הוסף לסימניות
בכל פעם מחדש אני נדהם מהתופעה שאנשים סבורים שתצמח תועלת כלשהי מפולמוס סוער בפרוג בעניינים הלכתיים / רוחניים / השקפתיים / פוליטיים ואחרים.

א. כבר כל כך הרבה פעמים נכתב על ידי המנהלים בכל לשון המובנת לבני אדם: פרוג הוא פורום מקצועי. ואינו המקום הראוי לדיונים מהסוג הנזכר לעיל.

ב. מלבד העובדה שזה אסור לפי כללי הפורום. זה גם בזבוז זמן גמור ומעולם לא זכור לי דיון כזה שהועיל למישהו. התועלת היחידה היא סיפוק יצר ההתנצחות בדיונים דרמטיים חוצבי להבות.

במאמר מוסגר, מוזר במיוחד היה לראות כמה ניקים של גברים שבאופן תמוה מצאו לנכון להשתתף באופן ער בדיון על פאות של נשים. האם זה באמת הדבר הכי טוב שמצאת לעשות עם עצמך? להתפלמס עם נשים בענייני הלכות צניעות וענייני ההשקפה הנלווים להם?

מי שמסוגל לעזור לפותחת האשכול בבקשתה, מוזמן להתייחס לגוף הבקשה.
מי שמעוניין בהזדמנויות להחליף דעות/להתגושש/להתפלמס בענייני הלכה, השקפה, פוליטיקה וכיו"ב, מתבקש למצוא מסגרת מתאימה יותר מפרוג לעניין זה.

ניקים שיתעקשו ללכת נגד הקו הברור הזה, יושעו.

• הוסף לסימניות
הנה דף שיש לי של משמר התורה משנת תשע"ב
אם למישהי - יש מעודכן
אשמח.

קבצים מצורפים

• משמר התורה.pdf
    KB 912.3 · צפיות: 77
  • הוסף לסימניות
האשכול הזה הוא כמו מישהי שמבקשת מתכון לפטיפורים
וכל הפורום יתנפל עליה שמרגרינה ושוקולד זה לא בריא...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bason1661;1427139:
אני מחפשת חומר מסודר לגבי אורך הפאה, ושאר כל דיני הצניעות שנוהגים בה.
אם יש למישהי חומר על זה אשמח לקבל.
יעזור לי מאוד. תודה רבה.

בספר "הלבוש כהלכתו" מביא פירוט על הלכות פאה, כמו גם על שאר ענייני צניעות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;1427824:
במאמר מוסגר, מוזר במיוחד היה לראות כמה ניקים של גברים שבאופן תמוה מצאו לנכון להשתתף באופן ער בדיון על פאות של נשים. האם זה באמת הדבר הכי טוב שמצאת לעשות עם עצמך? להתפלמס עם נשים בענייני הלכות צניעות וענייני ההשקפה הנלווים להם?

יש הרבה ניקים בשמות מומצאים כך שלא מחייב שהניק פשוט הוא גבר
(אם התכוונת גם אלי..) אני לא חיבת לכתוב פשוטה..

וחוצמיזה בכל השאר את מאה אחוז צודקת

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה