הבעיה היא אבל, שלפעמים אנחנו כ"כ נהנים מתהליך ההצללה שאנחנו קצת נסחפים, ואז זה קצת "חונק" את הציור, או נותן לו מראה שרוף.
תנסו לעשות שני דברים חשובים:
1. לעשות יותר משכבת הצלות אחת, למשל אחת עם מברשת גדולה יותר ורכה. ושניה קטנה יותר וקשה. עם הגדולה לתת נפח, ועם הקטנה לשחק על הקצוות ולהדגיש אותן.
2. אחרי זה, לשחק עם השקיפות של השכבות ולראות מה "עובד" יותר טוב והאם לא הגזמנו.
אה, ודבר נוסף, לא לעשות הצללות עם שחור, אלא להשתמש בצבע של האוביקט שאותו אני מצליל, רק כהה הרבה יותר.
הרב פישמן,
הצללה זה לא לעבור עם מברשת רכה בצבע שחור על הקצוות של דברים.
הצללה תלויה ומשתנה ב:
כמות האור,
סוג התאורה,
סוג החומר שהאור נוגה עליו,
צבע האור,
צבע האובייקט,
וסוג האויר שבינהם
ובסוג טכניקת ההצללה.
תתחיל בהצללות עם צורות בסיסיות.
כמו עיגול, ומלבן, או תפוח, פומלה, ספר וקופסת קרטון.
אחרי זה תתקדם לצורות מורכבות יותר, כמו גביע, מטריה וכו. כל האמנים הגדולים, התחילו מאלפי שעות של ציור והצללת צורות בסיסיות, וגם לך מותר... תעלה עוד, הציורים שלך פשוט תענוג מסוג אחר.

..עובד על זה. בקרוב.אפשר אולי דוגמה קטנה חיה, תודה.
מה זה אינקינג? ומה זה אסטריקס?מסכים עם רון. יותר מזה, אינקינג מאבד את החן שיש סקיצה. ומדובר על כל אחד ואחד. ליוצר של אסטריקס יש לו אותה בעיה. זה לא אומר שהציור שלך לא מוצלח... להפך.
תודה רבה זה ממש ישמש השראה לכולנו..עובד על זה. בקרוב.
זו טעות קריטית.תודה רבה זה ממש ישמש השראה לכולנו
האמת שאני מכיר את השיטה הזו אבל מכיוון שאין לי תמיד זמן לבנות לעצמי פלטה ולעשות כמה שכבות ולשחק עם השקיפות אני עושה מהר עם ההצללות שיש לפוטושופ ועובד עם מברשת רכה עם שקיפות...
וזה מרגיש לי בסדר....
אבל יהיה לי זמן שישלמו יותר ויהיה שווה לעבוד על עמוד ליום.
מה הטעות שאין זמן או השיטה שכתבתי?זו טעות קריטית.
וסליחה שאני אומר, אבל גם מהתגובות שלך למעלה, נראה שאתה לא כ"כ מקבל הערות בונות של אנשים עם המון ניסיון, שהיו בצומת שלך ממש.
על זה הסבתא שלי הייתה אומרת: "מי שלא מבין בראש, מבין ברגליים."
אם אתה באמת רוצה להתקדם, תנסה באמת לקבל ביקורת ובאמת ללמוד ממנה.
שוב סליחה, מנסה לחסוך ממך את הלימוד דרך הרגליים.
חברה' - דגאיש, וmendala y -
רון צודק, מדי צודק.
אבל -
כי זה הנושא שמפיל ציירים מתחילים, או מקומם אותם לשורה הראשונה.
זו טעות קריטית.
וסליחה שאני אומר, אבל גם מהתגובות שלך למעלה, נראה שאתה לא כ"כ מקבל הערות בונות של אנשים עם המון ניסיון, שהיו בצומת שלך ממש.
על זה הסבתא של י הייתה אומרת: "מי שלא מבין בראש, מבין ברגליים."
אם אתה באמת רוצה להתקדם, תנסה באמת לקבל ביקורת ובאמת ללמוד ממנה.
שוב סליחה, מנסה לחסוך ממך את הלימוד דרך הרגליים.
חברה' - דגאיש, וmendala y -
רון צודק, מדי צודק.
יש תחושה של מי שמתחיל לצייר - שאור וצל זה עניין של "טריק" שעושים,
והופ! ציור יפה!
אני אישית, וכנראה כל מי שמתחיל לצייר דיגיטלית,
גילינו את מברשת השקיפות, ההכהיה וההבהרה בפוטושופ - ו - יא, אנחנו מקצוענים! יש אור ושטח כהה ושטח בהיר יותר! אנחנו גדי פולק!
והמשפחה נחמדה, והחברים ,שעד היום חשבו שהדבר שאתה הכי טוב בו זה לנפנף במנגל, מפרגנים, ואתה מרגיש נהדר. עד שאתה נתקל בתגובה של מקצוענים, ולקוחות כבדים, ובעתונים שמכבדים את עצמם שעושים לך בעעעעעעעעעעעעע.
כמה שאני חופר בתאורה ובהצללות - אני מגלה שזה עולם ענקי, מלא בהמוני ניואנסים, והציירים הכי מקצוענים יורקים דם כדי להוציא משהו יפה גם אחרי 20 שנות נסיון, ואין , אין , אין , שום קיצורי דרך בנושא, חד וחלק.
תתחילו מלמטה, בהדרכה, ותתקדמו לאט לאט.
וזה נושא קשה, וטכני, ובהתחלה משעמם נורא,
אבל -
כי זה הנושא שמפיל ציירים מתחילים, או מקומם אותם לשורה הראשונה.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים