דרוש מידע אושרה הצעת החוק - איזה בנק אתם ממליצים?

• הוסף לסימניות
ועדת השרים לחקיקה אישרה את הצעת החוק שתאפשר מעבר מבנק לבנק ללא עלות ובתוך 7 ימים. ההצעה תעלה לאישור הכנסת בימים הקרובים. במסגרת החוק הבנק הקולט יהווה "כתובת אחת" עבור הלקוח ויהיה אחראי על תקלות. שר האוצר: "מגבירים את התחרות"

דרך למעבר בנק בקליק? ועדת השרים לחקיקה אישרה היום (א') את הצעת החוק של שר האוצר, אביגדור ליברמן, "לקידום התחרות בבנקאות", שתאפשר מעבר מבנק לבנק ללא כל עלות בתוך שבעה ימים לכל היותר. ההחלטה להביא את החוק כבר כעת לאישור הוועדה, שהושבתה במשך חודשים ארוכים בשל מחלוקות בין נתנינו לגנץ בממשלה היוצאת, נועדה להביא לחקיקת החוק במהירות ועוד בטרם יציאת הכנסת לפגרת הקיץ. החוק יועלה בתוך ימים בכנסת.

שר האוצר הביא בכך לאישור ועדת השרים לחקיקה את הרחבת ההגנה על הלקוחות בעת המעבר בין בנקים, כאשר עד היום מהלך כזה היה כרוך בבירוקרטיה רבה של העברת הוראות קבע, תשלומי מניות, תיקי מניות ופקדונות מבנק לבנק.

ליברמן הציג לוועדה הצעת חוק שמשלימה את רפורמת הניידות בין הבנקים באמצעות קביעה של הגנות צרכניות על הלקוח בעת ביצוע הניוד בתוך שבעה ימים בלבד, כדי שניתן יהיה להפעיל את הרפורמה עם כל ההגנות הדרושות.
מטרת החוק שיקודם כעת בכנסת היא להשלים את ההגנות הצרכניות על הלקוח בעת המעבר, להגביר את תחושת הביטחון שלו ולעודד שימוש בשירות הניוד החדש.

בפרט, החוק קובע שהבנק הקולט את הלקוח בעת הליך הניוד יהווה "כתובת אחת" עבור הלקוח והוא יהיה אחראי לתקן תקלות בתהליך הניוד ולפצות את הלקוח במקרה של נזק. כך, תגדל נוחות הלקוחות בעת הניוד שתעודד את הלקוחות להשתמש בתהליך הניוד החדש.

רפורמת הניידות נועדה לאפשר ללקוח להעביר את חשבון הבנק שלו לבנק אחר באופן מקוון, נוח, בטוח, ללא עלות, בתוך שבעה ימים בלבד. רפורמה זו צפויה לעלות לאוויר כבר בחודשים הקרובים, לאחר שהבנקים ייערכו למצב החדש.

יצוין שבעת מעבר מבנק לבנק יטופלו כל ענייניו של הלקוח על ידי הבנקים ללא צורך שבעל החשבון יצטרך להעביר הוראות קבע וחיוב, לעדכן את מי שמצויים עמו בקשר כספי וכדומה. הכל יבוצע על ידי הבנקים והלקוח יקבל הודעה שהמעבר הושלם.

(אני בבנק לאומי ואני מאוכזב..... מקווה לעבור לפועלים, עד היום היה סיוט לעבור בנק ולהעביר את כל החיובים באשראי ובהוראות קבע וכו)

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
ולדעתי החוק לא יעבור רק בגלל שהוא של הקואליציה...
וגם שיש לבנקים כמה "לוביסטים" שידאגו לספר לחברי הכנסת כמה החוק גרוע....
וגם שהוא כבר יעבור בקריאה ראשונה/שניה/שלישית לפי קצב העניינים במדינה כאן יקח לפחות חצי שנה/שנה עד שהוא יכנס לתוקף

• הוסף לסימניות
ולדעתי החוק לא יעבור רק בגלל שהוא של הקואליציה...
וגם שיש לבנקים כמה "לוביסטים" שידאגו לספר לחברי הכנסת כמה החוק גרוע....
וגם שהוא כבר יעבור בקריאה ראשונה/שניה/שלישית לפי קצב העניינים במדינה כאן יקח לפחות חצי שנה/שנה עד שהוא יכנס לתוקף
דווקא הבנקים עובדים על הפיתוח של זה כבר קרוב לשנה,
הם אמורים לעמוד ברגולציה כבר בסוף 2021 או תחילת 2022.
אז ככל הנראה הנ"ל יהיה אפשרי כמו שכתוב בכתבה.

רק מעירה לגבי כרטיסי אשראי, כמובן שהכרטיסים של הבנק המעביר יתבטלו זה לא שהם יעברו לבנק הקולט,
והו"ק יעברו במידה והלקוח ביקש לכרטיסים החדשים.
אבל עדיין הלקוח יצטרך לעקוב שזה מתבצע כמו שקורה היום במעבר הו"ק.

• הוסף לסימניות
אנחנו בבנק מסוים ומאוכזבים נורא.
אנחנו גם במזרחי טפחות וממליצים בכל לב

• הוסף לסימניות
דבר ראשון לעצם האשכול, חוק ניוד חשבונות בנק עבר כבר בשנת 2018!! ע"י משה כחלון. ואמור להיכנס לתוקף אם לא תהיה דחיה נוספת, בסוף 09/21.
כך שלא ברור לי מה הכותרת החדשה שליברמן רוצה פרסומת.

ולגבי
רק מעירה לגבי כרטיסי אשראי, כמובן שהכרטיסים של הבנק המעביר יתבטלו זה לא שהם יעברו לבנק הקולט,
אני לא בטוח שהכרטיס יפסיק לעבוד מיד. מקסימום יצטרכו לחתום הו"ק כמו כרטיס חוץ בנקאי אבל לא נראה לי שהכרטיסים יבוטלו אוטומטית. היות והכרטיסים מונפקים ע"י חברות כרטיסי האשראי שיכולות להגדירם כחוץ בנקאי.

• הוסף לסימניות
אני לא בטוח שהכרטיס יפסיק לעבוד מיד. מקסימום יצטרכו לחתום הו"ק כמו כרטיס חוץ בנקאי אבל לא נראה לי שהכרטיסים יבוטלו אוטומטית. היות והכרטיסים מונפקים ע"י חברות כרטיסי האשראי שיכולות להגדירם כחוץ בנקאי.
לא, כרטיסים בנקאים הם כרטיסים של הבנק ורק מונפקים ע"י ח"א,
ולא יכולים לעבור להיות חוץ בנקאים.

הכרטיסים הבנקאים יבוטלו אוטמטית עם ניוד החשבון.

• הוסף לסימניות
לא לשכוח שיש את הבנק הדיגיטלי הראשון של אמנון שעשוע
אני מחכה מאוד שיהיה כבר אפשר להירשם
יש כבר כמה בנקים כאלו. וותיקים, שיש להם סניפים דיגיטליים חינמיים. כגון בנק לאומי, ועוד ועוד.

• הוסף לסימניות
יש כבר כמה בנקים כאלו. וותיקים, שיש להם סניפים דיגיטליים חינמיים. כגון בנק לאומי, ועוד ועוד.
כוונתכם כבר אין.

בנקים לאומי ופועלים שהיו להם סניפים דיגיטליים סגרו אותם (ללאומי יש עדיין את פפר שפעיל רק באפליקציה).
נשאר אולי בנק דיסקונט סניף טאצ'ר.

• הוסף לסימניות
לא לשכוח שיש את הבנק הדיגיטלי הראשון של אמנון שעשוע
אני מחכה מאוד שיהיה כבר אפשר להירשם
כבר אפשר להרשם לרשימת המתנה

• הוסף לסימניות
כוונתכם כבר אין.

בנקים לאומי ופועלים שהיו להם סניפים דיגיטליים סגרו אותם (ללאומי יש עדיין את פפר שפעיל רק באפליקציה).
נשאר אולי בנק דיסקונט סניף טאצ'ר.
קודם כל, אם בדיסקונט יש, אז יש. מדוע להמתין לבנק חדש לא מוכר, כשיש וותיק.
מלבד זאת, איני זוכר כעת, אבל יש עוד בנקים קיימים שמקבלים לקוחות חדשים היום.
לאומי ופועלים לא סגרו, אלא בינתיים לא מקבלים לקוחות חדשים. כשאצל פועלים, זה דגש על 'בינתיים'.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה