אושר עד היא רשת חרדית?

• הוסף לסימניות
זה יכול לקרות בכל צרכניה או מכולת,
בדר"כ זה לא בכוונה אלא מחוסר שימת לב בבדיקת המשלוח שהגיע.
לצערנו יש מוצרים ללא הכשר שנראים בדיוק כמו עם ההכשר,
היה את זה בטונה, קורנפלקס בשוקולד (שוגי ועוד) סוגי שוקולדים ועוד.
כך שבכל מקום כדאי להתרגל לבדוק הכשרים.

• הוסף לסימניות
בסניף בית שמש יש להם כמה מדפים של מוצרים בהכשר רבנות וOU וכתוב במפורש על כל מדף לשים לב שההכשר הוא כזה.

• הוסף לסימניות
הכשר של ה- OU הוא הכשר מכובד שמשתמשים בו רוב הציבור האמריקאי החרדי עד כמה שידוע לי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;1321136:
הכשר של ה- OU הוא הכשר מכובד שמשתמשים בו רוב הציבור האמריקאי החרדי עד כמה שידוע לי.

נכון מאד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Art Studio;1321143:

וכן המון חרדים ישראלים,כמוני למשל(ככה זה שאבא חוצניק-זה הכשר רגיל באמריקה וכולם אוכלים אותה ובעקבות כך גם אנחנו)
כך שלא היתי מגזימה ואומרת שהרשת לא חרדית,כי היא חרדית אני מכירה את המנהלים.(לא באופן אישי)

• הוסף לסימניות
גם ברשתות חרדיות אחרות, ראיתי לא פעם, הכשרים פחות מהודרים.
(בשמיטה הקודמת, מצאתי שימורים 'היתר מכירה' ועוד).
לימדתי בביתי, שחובה תמיד לבדוק הכשר, גם במותגים מוכרים!

• הוסף לסימניות
אני מכירה את המנהלים באופן אישי.
חרדים מדאוריתא

• הוסף לסימניות
OU זה הכשר שמקובל על רוב הציבור החרדי החוצניק
לא נראה לי שזה סיבה לבוא בטענות על הרשת.

ולשאלתך, את הבעלים של אושר אני במקרה מכירה (בגלל חסדיו העצומים) והוא אולטרה חרדי ואף משתייך לאחת החסידויות הגדולות והמכובדות...

• הוסף לסימניות
מיהו חרדי?

• הוסף לסימניות
רוב החרדים החוצניקים שאני מכירה (חסידים ממגוון של חסידויות) סומכים על OU
בארץ באמת לא כ"כ מקובל, אבל בחו"ל כמעט כולם אוכלים אותו.

• הוסף לסימניות
מה הענין?
אושר עד היא לא רשת חרדית ויעידו מיקומי הסניפים שלה.

*הבעלים שלה חרדים חסידיים.
*** אפשר לחשוב שהיה שם חלב נוכרי/טריפה/מוצר ללא הכשר... כולה הכשר שלא מקובל עליך, מה הסיפור?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;1321136:

רק הפרווה ועדיפות למוצרים תוצרת ארה"ב.

• הוסף לסימניות
וביש, מוכרים אבקת מרק של אסם, בלי הכשר בכלל:eek:

אולי הרבנות, לא יותר

יש פסק זמן עם אותה האריזה בלי הכשר בכלל, צריך לבדוק תמיד תמיד

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;1321136:

1. רוב הציבור האמריקאי אינו ברמה הרוחנית של רוב הציבור הישראלי.
2. רוב הציבור שהוא כן ברמה הרוחנית של מדקדקי הכשרות (ויש עשרות אלפים שכאלו) אינם סומכים על ההכשר הנ"ל בהרבה מאד מוצרים.
3. חלק נכבד מהציבור מדקדקי הכשרות האמריקאי כן סומכים על ההכשר הנ"ל בסוגי מוצרים מסויימים או במוצרים ספציפיים שנבדקו ע"י גורמים נוספים (למשל קוקה קולה, סוכר ועוד)

4. כך או כך אין ספק שמדובר בהכשר מכובד ביותר כנראה הגדולה והעוצמתית בעולם, אבל (וכאן בא ה"אבל" הגדול) היות והיא הכשר בסדר גודל כזה היא מרגישה סוג של אחריות כלפי אנשים הנמצאים בכל חלקי העולם כולל במקומות נידחים ולכן החליטה לאמץ נוהל של הקלות מעבר למקובל אצל השגחות משלנו (ראה דוגמה בסעיף הבא), חשוב להדגיש שמדובר בקולות לכתחילה בנוהל ולא בפיקוח, לכן נוצר מצב שהרב לנדאו או העדה"ח למשל יוכלו לסמוך עליהם על כל מיני מוצרי יסוד שבאים לידי שימוש כרכיבים במוצרים עליהם הם נותנים הכשר, היות והם בדקו ומצאו שבמוצר זה לא קיים חשש כנ"ל, ובפיקוח יוכלו לסמוך על הOU

(דרך אגב, בלעדיהם לא היה אפשרי לתת הכשר לאלפי מוצרים שקיימים היום בשוק היות והמון מוצרים יש בהם אבקות/תמציות וכדו' שמיוצרים אי שם תחת השגחת הOU ושום גוף כשרותי אחר לא היה מתקבל שם כי שום גוף כשרותי לא משמש קהל יעד אדיר כזה)

5.בכל מקרה במוצרי חלב חשוב מאד לבדוק האם רשום גם על העטיפה "חלב ישראל" כי אם לא, יש חשש כבד שיש במוצר "חלב עכו"ם" -וכן! גם בישראל קיים חשש כזה, אם ע"י מחללי שבת בפרהסיה רח"ל או באבקת חלב מיובא וכדו'- כאמור הOU נותן הכשר למוצרים שמיוצרים עם חלב עכו"ם (היה ויש עדיין איתן מדי פעם דיונים על הנושא, אך הם בשלהם כמדומני אומרים שכך פסק להם הגאון ר"מ פיינשטיין זצ"ל - בכדי שיהיו מוצרי חלב כשרים בהרבה מקומות שאין ייצור "חלב ישראל" ובלי זה ייכשלו שם יהודים במאכלות אסורות וכו')

נ.ב. על כל מוצר חלבי שתחת ההשגחה הנ"ל אמור להופיע האותd בנוסף לOU, דהיינו DAIRY =חלבי, אך אי אפשר לדעת באיזה חלב מדובר מלבד אם כתוב במפורש "חלב ישראל"

• הוסף לסימניות
רק עיצוב, הדגשות נכונות.

ולתשומת לב: האמריקאים בחו"ל - יש להם אפשרות גדולה יותר לסמוך על הכשרות הזו. ומדוע? שאלנו רב, ואמר שכאן יש המזייפים את כשרותם, ואין על זה פיקוח ממשי בארץ.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גולדס;1321243:
יש הבדל בין OU אמריקאי לישראלי, הישראלי פחות מהודר.
עד כמה שידוע לי יש אותו הרבה פעמים על שוקולד עלית וברוב המקרים זה גם חלב עכו"ם - לתשומת ליבכם!

האם קראתם את מה שכתבתי כמה הודעות אחורה?

• הוסף לסימניות
אני לא כל כך מבין.

אני בן למשפחה אמריקאית, המקפידה מאד מאד על כשרות (כמעט ואיננו יכולים לקנות משהו ב"מחנה יהודה"..), אך בהחלט אוכלים מוצרים רבים מחו"ל עם כשרות זו.

אך האם אני היחיד ששמעתי שהכשרות של OU בארץ היא מתחת לכל ביקורת - שלא כמו אמה-יולדתה בחו"ל, שהרוב המוחלט של המדקדקים אוכלים חלקים נכבדים ממוצריה.

לפני כשנה וחצי אף הרבנות (ירושלים) לא הרשתה לחנויות שבהשגחתה לרכוש מוצרים עם כשרות זו (המיוצרים בארץ), (ואנא, נא לא לטעון על טענות פוליטיות..).

תשאלו כל רב הבקי בענייני כשרות, כולם יגידו שהסניף הארצי נחל מפלה וחוסר מודעות ושפשוף לצורת העבודה במפעלים בבעלות ישראלית...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה