אושר עד היא רשת חרדית?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1321185:
שתי אופציות:
אחד שנולד למשפחה שותו"מ ששומעת לגדולי ישראל וממשיך ללכת בדרך זו. הוא כלול בתוך מסגרת של קוד התנהגות ולבוש ולפחות כלפי חוץ הוא מנהל אורח חיים כזה.

אחד שנולד למשפחה חילונית, חזר בתשובה ב"ה ומקיים אורח חיים תורני על פי המסגרת והקודים בציבור מאופציה א'.

חרדי הוא כזה המכריז על עצמו שהוא חרד לדבר ה', ובמקביל לכך מתנהל לפי הקודים השומרים אותו בתוך המסגרת ועוזרים לו לשמור את עצמו מהסכנה מחוץ לתחום.

זו תשובת אינסטנט מהירה, רק בשביל האתגר. אין לי כח לסתום חורים, אבל זה העיקרון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תלמידים;1321392:
אני לא כל כך מבין.

אני בן למשפחה אמריקאית, המקפידה מאד מאד על כשרות (כמעט ואיננו יכולים לקנות משהו ב"מחנה יהודה"..), אך בהחלט אוכלים מוצרים רבים מחו"ל עם כשרות זו.

אך האם אני היחיד ששמעתי שהכשרות של OU בארץ היא מתחת לכל ביקורת - שלא כמו אמה-יולדתה בחו"ל, שהרוב המוחלט של המדקדקים אוכלים חלקים נכבדים ממוצריה.

לפני כשנה וחצי אף הרבנות (ירושלים) לא הרשתה לחנויות שבהשגחתה לרכוש מוצרים עם כשרות זו (המיוצרים בארץ), (ואנא, נא לא לטעון על טענות פוליטיות..).

תשאלו כל רב הבקי בענייני כשרות, כולם יגידו שהסניף הארצי נחל מפלה וחוסר מודעות ושפשוף לצורת העבודה במפעלים בבעלות ישראלית...

לא שמעתי, דברי נאמרו בהקשר להכשר הנ"ל בחו"ל (ארה"ב).

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה