כללי אותיות מתחלפות בסגירת קובץ אינדיזיין

• הוסף לסימניות
נתקלתי בבעיה מוזרה מאד:
אני פותחת באקרובט פרופשיונל קובץ PDF שנסגר מאינדיזיין (לצורך בדיקת עבודות של תלמידות).
והנה תופעה משונה: במקומות שונים במסמך (בעיקר במילה הראשונה בפסקה) מתחלפת אחת האותיות.
בקובץ המקורי (INDD) - הכל תקין, וגם בגזירת המלל מקובץ האקרובט והדבקה בתוכנה אחרת - מופיע הטקסט הנכון. רק בPDF יש אותיות מוחלפות.
מה יכולה להיות הסיבה וכיצד לפתור זאת?

מצ"ב צילום מסך של שתי דוגמאות:
כאן כתוב במקור: "שימי בקערת המערבל..."
צפה בקובץ המצורף 75877

וכאן כתוב במקור: "ממיסים"
צפה בקובץ המצורף 75878

יש לציין: במחשב שבו נכתב ונסגר הקובץ - הפונטים תקניים וחוקיים, אולם במחשב שלי אינם מותקנים, ולכן אני צופה בקובץ ה- PDF, אך לכאורה, לא אמורה להיות בכך בעיה, הרי לשם כך נוצר האקרובט, לא?

קבצים מצורפים

• שימי.JPG
    KB 21.3 · צפיות: 15
  • ממיסים.JPG
    KB 24 · צפיות: 7
  • הוסף לסימניות
איזו גרסת אינדזיין? CS4?
לאיזו גרסה הוציאו את הPDF?
מהיכן את יודעת שהפונטים תקניים?
יש מצב להעלות PDF?

• הוסף לסימניות
נכתב ב-CS4, נשמר לאקרובט 1.4.

הפונטים אמורים להיות תקניים, משום שנרכשו כחוק בצורה מסודרת מפונטביט, ולא היו לנו בעיות איתם עד כה.

מצ"ב PDF של עמוד לדוגמה. שים לב: בפיסקה אחת לפני האחרונה, המילה הראשונה צריכה להיות "מעבירים". (בלי להתייחס לעצם העבודה, אני יודעת שיש בה שגיאות, זו עבודה של תלמידה וגם לי יש הערות עליה.)

הערה: עכשיו אני רואה שהדף הבודד נשמר כ-1.6, זאת משום שהפרדתי אותו בפרופשיונל (שלי) מהמסמך השלם, שנשמר כ-1.4.

קבצים מצורפים

• ספר המתכונים שלי 6.pdf
    KB 728.3 · צפיות: 19
  • הוסף לסימניות
א.ניסית להדפיס הקובץ???
א"כ איך יצא?

ב.כפי הנראה, המלל הועתק ממקור כמו אינטרנט, ומפה הבעיה מתחילה. את זה אני חושבת מכיוון שבניסוי העתקת כל הטקסט והדבקה למקום אחר מופיעים "בלט/ נמברינג" כמעט בתחילת כל פסקה (איפה שהמילים משתבשות בדיוק.) וגם רואים את הטקסט ללא שיבושים.
וכן אם בוחרים את הטקסט מתוך האקרובט, מבחינים ברווח מיותר בתחילת הפסקה.

מה שאומר, כנראה, שבאינדיזיין צריך לעמד את המלל בצורה נכונה, ולא למחוק מה שנראה לעין...

זאת לעניות דעתי.

• הוסף לסימניות
בהדפסה במדפסת ביתית זה נראה בדיוק כמו בPDF (כצפוי).

תודה על ההכוונה. כנראה שאת די צודקת.

לגבי מקור הטקסט: התלמידות היו אמורות להקליד את המתכון בעצמן (כל אחת הביאה מתכון אחד ב-WORD, וייבאנו את כולם לתוך אינדיזיין) כנראה מישהו ניסה לעשות כאן קיצור דרך...

לגבי התבליטים - אלו אינם תבליטים רגילים, שכן היו אמורים להתבטל בייבוא המלל ע"י סימון "Remove Styles and Formatting". כאן מדובר כנראה בתווים (HTML?) הבאים לידי ביטוי בדפדפן, אך אינם נראים לעין באינדיזיין, עד הסגירה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה