כללי אזהרה ועיצה טובה מעומק הלב

• פותח הנושא prog
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
מעצבים יקרים.
הובא לפני סיפור, על אדם מאד לא קל שכבר סיבך כמה וכמה מעצבות גרפיות עם פרוייקט מאד מורכב, מקרה שחוזר על עצמו: בתחילת העבודה הוא מחתים על חוזה לא פשוט ומתוחכם שמקנה לו את הזכות לתבוע נזקים בסכומים לא מבוטלים במידה והעבודה לא מוכנה בזמן. ומיד אחרי שמתחילים לעבוד הוא מאד מקשה על תהליך העבודה בדרישות מוגזמות ופעם אחר פעם הוא פשוט תובע וכו'.

הדברים התגלגלו לכך שבשל אופיו הקשה של הלקוח + החוזה הדרקוני התקיימו דיני תורה והמון עגמת נפש נגרמה כבר למספר מעצבות גרפיות.

אני רוצה להזכיר:
1. את הסכם או הצעת המחיר המעצב כותב ומגיש ללקוח, ולא להיפך.
2. במידה והלקוח מתעקש להחתים על הסכם אל תחתמו לפני שעורך דין או דיין עובר על זה. בשום אופן אל תסמכו על עצמכם...
(אולי אפשר לטשטש פרטים ולשאול גם כאן..)
3. עדיף לוותר על עבודה גם שנראית בהיקף גדול אם אתם לא שלמים עם עצמכם על אופי הלקוח .

בברכת הצלחה
חיים דיקמן.
הנהלת פרוג

• הוסף לסימניות
עדיף לוותר על עבודה גם שנראית בהיקף גדול אם אתם לא שלמים עם עצמכם על אופי הלקוח
אוי, כמה שזה נכון. ואוי, כמה שלמו על זה בשביל להבין כמה זה נכון.

• הוסף לסימניות
הראו לי כעת את החוזה המדובר. סמרו שערותי . איך בכלל חותמים על דבר כזה.. כמה תמימות. אלוקים ישמור.
במקביל קיבלתי עוד ועוד הודעות ממעצבות שנפלו עם האיש הזה.

אני פוחד להסגיר את הפרטים המלאים של 'הלקוח' המדובר בצורה ברורה שמא יתבע גם אותי, וזה לא בדיוק לעצבים שלי. אך לטובת מעצבי פרוג ארים את הכפפה ואומר ברמזים:
אם מגיע אליכם לקוח לעבודה מורכבת של ספר עם יותר משפה אחת בשילוב תמונות + הצהרות פומפוזיות עבור מי הוא מעצב את הספר בחו"ל..... והוא מביא לכם חוזה ארוך עם עשרות סעיפים. תברחו.

בהצלחה, ושלא נדע מכשול במעשה ידנו

• הוסף לסימניות
חברה שלי התחילה תהליך איתו וכשקלטה שהבנאדם לא מקיים אפילו התחיבות אחת.
לא שלח אפילו פעם אחת כסף התחלתי עזבה אותו.
למזלה לא חתמה על כלום.
וזה עם אותם פרטים. ספר בחו"ל וכו

• הוסף לסימניות
גמני נתקלתי בו.
לשמחתי ובס"ד יצאתי בזמן.

• הוסף לסימניות
אולי מישהו מסכים להעלות את החוזה הזה, (ללא שורות פרטי המעורבים)?

• הוסף לסימניות
הבעיה היא שיש מקומות שכן מחתימים את העובדים בחוזים שהם חיברו.
במגזינים זה מאד רווח.
לכן פשוט לקרוא כל סעיף לפני שחותמים.

• הוסף לסימניות
מענין - הוא פונה למעצבי הפורום דווקא היו כאן הרבה שנעקצו ככה?

• הוסף לסימניות
שמעתי את הסיפור דרך אדם שנוכח בבית הדין
הזוי לחלוטין!!
במבט ראשון הבן אדם דווקא עושה רושם טוב, הוא פונה להכי טובים בשוק ונראה איש עסקים רציני
יכול להיות שלכן הוא כל כך מטעה ואני שמחה שהעלו כאן לידיעת ציבור המעצבים את האזהרה מפניו.

• הוסף לסימניות
אי אפשר להתלונן עליו במשטרה?
אני לא מבינה איך בבית הדין לא מעיפים אותו מכל המדרגות, עם דרך ההתנהלות ההפוכה שלו. בנוהג שבעולם שהמעצב מביא חוזה, לא הלקוח. וכל מי שאומר אחרת, הוא שקרן!

• הוסף לסימניות
סיפור דומה מאוד ללקוח ה"רציני" הראשון שלי.. אחחח... מחזיר אותי אחורה...
מעניין שאצלי זה סיפור זהה עם פרטים קצת שונים. ככל הנראה, הוא לא המשוגע היחיד.

מטעויות לומדים. ממליצה לכם ללמוד מטעויות של אחרים, ולא לחוות את זה בעצמכם.
בהצלחה מרובה ופרנסה בשפע לכולם!

• הוסף לסימניות
אי אפשר להתלונן עליו במשטרה?
אני לא מבינה איך בבית הדין לא מעיפים אותו מכל המדרגות, עם דרך ההתנהלות ההפוכה שלו. בנוהג שבעולם שהמעצב מביא חוזה, לא הלקוח. וכל מי שאומר אחרת, הוא שקרן!
במידה ותהיה קבוצה של אלו שנעקצו, אז אפשר לעשות תביעה ייצוגית ולהוכיח שיש כאן מדיניות ברורה של "חוסר תום לב" מצד מזמין העבודה.
נ.ב. מעניין אותי לדעת איך הוא הגיע לגרפיקאיות וידע את מי לעקוץ.

• הוסף לסימניות
לפי ההודעה של @prog, נראה שיש כבר מספיק בעלי מקצוע כדי לתבוע אותו ולעשות איתו סדר.

• הוסף לסימניות
חיים דיקמן לא בעצבים שלו לפתוח חזיתות עם לא לו.
מה שכן, הוא בשמחה ישתף פעולה ויעזור לשדך בין אלו שנעקצו.
פשוט כואב הלב.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה