אזלת יד של הורים מול העירייה

• הוסף לסימניות
זו שנה ראשונה שלי לשלוח ילדה לגן עירוני.
והמציאות שניגלתה מול עיני היתה עגומה ביותר.
מעל הגן בונים בית כנסת.(למה לא בונים בית כנסת על חידר למשל? מה עושים גברים בין נשים? אח"כ שומעים סיפורים על.. ונחרדים...)
החצר מליאה מכל טוב הבניה והפסולת שלה - זאת אומרת אין חצר למשחקים.

התוצאה של כל זה:
הבנות הקטנות והגננת האמיצה יושבות בגן סגור 5.5 שעות (נס שיש מזגן) כשמסביב יהום הסער. ערבים זורקים.. צועקים והעיקר חורשים את הראש בקדיחות מזוויעות. אין משחקי חצר. אין מתקנים. אימהות לא שומעות את הגננת מדברת והבנות....?

חברה הבו עצות. חייבים לשים קץ לדבר הזה ובדחיפות.

• הוסף לסימניות
ומה תוכלי לעשות? תנסי לפתוח עצומה ולהחתים את כל ההורים שאתם רוצים שהגן יעבור עד שתסתיים הבניה.
אופרופו אוזלת יד בגנים עירוניים: הבת שלי נכנסה לגן שיש בו 40 בנות!! יאמר לזכותם שהוסיפו גננת.

ממתי 2 גננות וסייעת אמורות לעבוד עם 40 בנות? למיטב ידיעתי החוק אוסר על פתיחת גן ליותר מ36 (המינימום 26) מתקמצנים על פתיחת גן נוסף זה הרי עוד סייעת, עוד איבזור, עוד מקום לגן + חצר.
מענין עם בממלכתי ובציבור הכללי גם היו פותחים כך גן.

מדינת חלם...

• הוסף לסימניות
מי מנהל את המחדלים הללו?

זאת אומרת מה אמור לאיים על הגנים העירוניים?

• הוסף לסימניות
אני חושבת שבהרבה אחראיות הרשתות. עניני הגננות המתחלפות כמו גרביים הוא מחפיר. הבת שלי התחילה גן ראשון- יומיים ראשונים גננת אחת, חמישה ימים נוספים- היא יוצאת לסיים חופשת לידה ובמקומה יש מחליפה- וכל זה כי שכחו שהיא ילדה או כל טעות אחרת..., אח"כ היא חוזרת ובעוד כמה חודשים- תחזור הקבועה....

המחדלים האלו הם נוראיים, ואם אין לך כוח להלחם תשלימי ותעצמי עיניים כדי שלא תתפקעי מכעס.
נכתב ארבע שנות נסיון עם שלוש בנות :(....

• הוסף לסימניות
אני במקומך הייתי מצלמת ושולחת לאחד המשרדים הגבוהים (או לפחות מאיימת)

• הוסף לסימניות
יש מחדלים בגנים העירוניים, זה ברור!

השאלה של מי המחדל? מנהלי הרשת? העירייה? הכנסת? האו"ם?

למי פונים? על מי מאיימים? מה מאיימים?

לא נראה לי שזו חכמה גדולה לשתוק. שתקנו די כבר 4 שנים בונים שם בית כנסת אחד. עכשיו מתחילים בית כנסת שני. אם לא נעשה כלום בעוד 4 שנים יתחילו שם בית כנסת שלישי. והילדים שלנו סובלים.

• הוסף לסימניות
הדבר הזה הוא באמת נורא ואיום!!
סיפרה לי מישהי שעבדה בכזה מקום, שהילדות היו צריכות בשביל להכנס לגן, לעבור במקומות ממש מסוכנים, עם פועלים ערבים שמסתובבים...
ויום אחד נכנסה ילדה יד ביד עם פועל ערבי... :eek:

• הוסף לסימניות
הקטסטרופות בעיר הזו כבר עברו את כל הגבולות. הגעת ביום שני בבוקר, ראיתי את כל 'נחל המלט' שזרם שם???

• הוסף לסימניות
תתביישו לכם!
בונים בית כנסת בית לתפילה ולתורה ואתם צועקים?!
אני מזועזעת.
:eek:
אבל אני יכולה להזדעזע בשקט כי...
על הגנים של הבנות בשכונה שלנו לא יכולים לבנות בית כנסת. למה? (2 ניחושים)

אני רק חושבת שכשסוף סוף יתחילו לבנות את מבני הגן, יגזרו סרט, ייכנסו ואז אני גם אפתח אשכול כמו זה. מה נראה לכם? זה החוק (:rolleyes:) על כל גן-בית כנסת.
וסתם שאלה- לכשבית הכנסת יבנה ויתמלא בתורה ותפילה -איך תשרנה הגננות והמנגנות?

• הוסף לסימניות
ברגע שיש מצב של סכנת נפשות, זה כלל לא משנה לאיזו מטרה בונים שם...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;848229:
תתביישו לכם!
בונים בית כנסת בית לתפילה ולתורה ואתם צועקים?!
אני מזועזעת.
אל תכתבי אפילו כאלו מילים. מחר כבר יהיה לעירייה מה להגיד. "אפילו בפרוג היה כתוב...:rolleyes:
נכתב ע"י נוי;848229:
וסתם שאלה- לכשבית הכנסת יבנה ויתמלא בתורה ותפילה -איך תשרנה הגננות והמנגנות?

יש מזגנים, גם בגן גם בבית כנסת.
נכתב ע"י חיוך;848236:
ברגע שיש מצב של סכנת נפשות, זה כלל לא משנה לאיזו מטרה בונים שם...

הוא אשר אמרתי. מה עושים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דני;848169:
ומה תוכלי לעשות? תנסי לפתוח עצומה ולהחתים את כל ההורים שאתם רוצים שהגן יעבור עד שתסתיים הבניה.
אופרופו אוזלת יד בגנים עירוניים: הבת שלי נכנסה לגן שיש בו 40 בנות!! יאמר לזכותם שהוסיפו גננת.

ממתי 2 גננות וסייעת אמורות לעבוד עם 40 בנות? למיטב ידיעתי החוק אוסר על פתיחת גן ליותר מ36 (המינימום 26) מתקמצנים על פתיחת גן נוסף זה הרי עוד סייעת, עוד איבזור, עוד מקום לגן + חצר.
מענין עם בממלכתי ובציבור הכללי גם היו פותחים כך גן.

מדינת חלם...

בעקרון פותחים עוד גן מ41 ילדות..
אבל זה תלוי, למשל ברשת הגנים סופרים גם את המספר הכללי בכל הגנים בעיר, אם יש כיתה אחת שהיא במקרה קטנה יותר אז גם כיתה מעל 41 לא תקבל אישור לעוד גן..
יכול להיות שגם בעירוניים זה כך

• הוסף לסימניות
ואני שמעתי על גן שבגלל חוסר רישום (בצדק...)
שמו את גיל 3 וגיל 4 ביחד!
ילדה שעוד מעט בת 5 יושבת ליד ילדה בוכה בת שנתיים וחצי..
שערוריה!

• הוסף לסימניות
אולי תזמינו משטרה,
שמעתי שבבית ספר ברמות הביאו קרוונים לא ראויים לשהיית ילדות,
ההורים הזמינו משטרה והמשטרה אסרה ללמוד שם.

• הוסף לסימניות
אין שום בעיה בבניה של בית כנסת מעל גן ילדים, אבל בכל מקרה של בניה ולא משנה מה בונים צריך למצוא דירה/ גן חילופי. ואתם ההורים צריכים לדרוש את זה, להחתים עצומה, אולי גם להתקשר למשרד החינוך ולשאול מהו החוק במקרה הזה. לפנות לעיריה ולעשות קצת רעש- כדאי להתאמץ, מסתבר שזה לא ענין של שבוע....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חויד;848429:
ואני שמעתי על גן שבגלל חוסר רישום (בצדק...)
שמו את גיל 3 וגיל 4 ביחד!
ילדה שעוד מעט בת 5 יושבת ליד ילדה בוכה בת שנתיים וחצי..
שערוריה!

זה קורה בהרבה גנים של סקטורים צרים.תוך תקופה לא ארוכה הבוכה מתרגלת ומתבגרת ובת החמש לומדת להתמודד איתה.
מה שכן בתקופה הראשונה חייבים תגבור של אנשי צוות.

• הוסף לסימניות
חשוב לי מאוד לדעת , הבעיה היא באלעד ? כי אם כן את יכולה לדבר עד מחר שום דבר לא יעזור!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה