אזרחות ודרכון הונגרי

• הוסף לסימניות
התייעצות חשובה !
היות וסבא שלי נולד בהונגריה מציעים לי לעשות את כל המשפחה בעלי אזרחות ודרכון הונגרי שכידוע קשורה היום לאיחוד האירופי המחיר להורה 1400 ש"ח ולילדים 1000 לכל אחד .
מה אתם אומרים זה נישמע מושך לא?

• הוסף לסימניות
דבר ראשון תברר מה הזכויות ומה החובות,
אח"כ תראה אם זה טוב לכל אירופה,
בדרך כלל זה שווה עוד אזרחות.

• הוסף לסימניות
בררתי

נכתב ע"י ROT;1579149:
דבר ראשון תברר מה הזכויות ומה החובות,
אח"כ תראה אם זה טוב לכל אירופה,
בדרך כלל זה שווה עוד אזרחות.

אין שום חובות כל עוד שאתה לא מקבל מספר זיהוי שזה פרוצדורה נפרדת ולא קשורה לדרכון והאזרחות להלן החומר שהועבר אלי עכשיו :
השגת אזרחות אירופאית, כמו זו ההונגרית, מקנה לבעל האזרחות יתרונות משמעותיים ופותחת בפניו שערים חדשים, גם בשל העובדה כי מדינת הונגריה חברה כיום באיחוד האירופי.
אזרחות הונגרית מקנה, בין השאר, זכויות בהווה ובעתיד, וכן מאפשרת כניסה לכל אחת ממדינות האיחוד האירופי ללא צורך בהשגת וויזות או אשרות כניסה ומגורים. בנוסף זכאים בעלי האזרחות ההונגרית לכניסה חופשית לארצות הברית ללא צורך בקבלת ויזה.
למותר לציין את התועלת האדירה שיכולה להניב אזרחות זרה בעתות חירום ובמצבי מצוקה שיכולים להתפתח במזרח התיכון- שלא נדע!
נשמע טוב לא?

• הוסף לסימניות
בזמנו התייעצתי עם עו"ד המטפל בדברים האלה (הוא פנה אלי לתת לו פרטים כדי לעזור לבן דודי, וניצלתי את ההזדמנות לשאול על הכדאיות). לדבריו, למי שאיננו נוסע הרבה בעולם חבל להוציא את הסכום הזה, כי כל ה"זכויות בהווה ובעתיד" זה לא כלום. היתרון היחיד הוא ביטול הצורך באשרות וכן מעבר מהיר יותר בנמלי התעופה באירופה. למי שנוסע רק פעם ב- ממש לא משתלם. חוץ מזה שהם עושים מבחן בהונגרית, לידיעתך. (אני יכולתי לעבור אותו בקלי קלות, שכן נוסף על דיבור יש לי שליטה בקריאה ובכתיבה בשפה, אבל שמעתי לעצתו ונמנעתי. נראה לי שיותר מסוכן להיות יהודי באירופה מאשר בארץ ישראל, ובשעת מצוקה - חסד לאומים חטאת. הורי טעמו היטב את הטעם בשנות הזעם. ההונגרים אנטישמים לא פחות מכל האחרים.)

• הוסף לסימניות
חן חן על התגובה

אבל בכל אופן בן אדם לא יודע מה יכול להתרחש תאר לך שהבן שלך מתחתן עם בחורה אנגליה או בלגית מה הוא יעשה אז? הכי טוב שיש עוד אופציה . אני מכיר הרבה
יהודים טובים שעשו בתקופה האחרונה את האזרחות הזאת זה בחיים לא יכול להזיק וטוב שיהיה רק אני שואל לגבי המחיר אם מישהו יודע?

• הוסף לסימניות
למי שיש אזרחות אירופאית לא צריך לעשות ויזה לארה"ב

• הוסף לסימניות
גם לנו פעם הציעו לעשות את זה, אבל זה נראה לי הליך מיותר ומייגע.
למרות שאמא שלי יודעת הונגרית, יש הרבה בירוקרטיה,
והתכניות שלי הן להישאר בארץ בע"ה לכל חיי.

אם אצטרך לחשוב להערך להמלטות מהארץ, אולי אשמור קופסאות שימורים כל יום בבית אגור במקלט וארכוש מכונית ממוגנת ירי?
מבחינתי זו לא ההשתדלות ולא מה שה' דורש.
אם היה מדובר בהשקעה חד פעמית והייתי מקבלת כל חודש בט"ל גדול, זה אולי היה משתלם כלכלית בהווה. אבל בשביל העתיד שמא ואולי?
אם הבת שלי תתחתן עם אנגלי, שיבוא לארץ מצידי..

אגב, המקלט שלכם מפונה מחפצים? או שהוא כמו כל המקלטים בישראל עמוס בפרטים וחוסם כל אפשרות גישה אליו?

• הוסף לסימניות
לדעתי זה ענין לשאלת רב. האם זו מחובת ההשתדלות.

ידידה שלי עושה לכל ילדיה בהוראת רבם. מסתבר שלכל רב שיטתו בענין

• הוסף לסימניות
חֶברה הגזמתם!!!

לקחתם פרט שולי שנכתב למעלה לגבי מזרח התיכון וניפחתם אותו כאילו רק בשביל זה שווה לעשות את זה .
אני בעצמי במשך חיי (50) יצא לי להיות כמה פעמים בארה"ב לצורך שמחות משפחתיות ב"ה
וכל פעם שנסעתי הייתי צריך לעשות וויזה כניסה (תור בשגרירות שיחה עם בא מטעמו של השגריר ובסוף בהחלטתו אישר לי כניסה לארה"ב למשך כמה שנים (אני לא זוכר בדיוק כמה)
וזה חוצמזה שיש אגרה של בערך 150 $ לוויזה
אז בבקשה אילו הייתי עושה את זה כבר מלפני 30 שנה לא הייתי מתחרט בטוח לי במיליון אחוז שהייתי מבסוט, וזה שלקחתם איזה רעיון של המזרח התיכון וניפחתם אותו כאילו זה כל הרווח זכותכם אבל מוגזם.
היום בבוקר דיברתי עם חבר על ידיד שהיה גר כאן בארץ משפחה עם 6 ילדים כן ירבו שעבד קשה למחייתו והיה עובר מעבודה לעבודה עד שבסוף נישאר ללא שום עבודה ובלי אוכל לאכול
התברר לי היום שהוא היה בעל אזרחות הונגרית והוא עבר למנצסטר שם הוא זוכה לקבל את כל הקיצבאות בשביל הילדים שגם להם היה אזרחות הונגרית וכן שכר דירה ומתפרנס יפה למחייתו לא הייתי ממליץ עליו כמודל לחיקוי אבל בשביל שיהיה כאלה אופציות במחיר של 1400 ש"ח למבוגר ו1000לילד זה ניראה לי די כדאי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יועץ מספר 1;1579958:
לקחתם פרט שולי שנכתב למעלה לגבי מזרח התיכון וניפחתם אותו כאילו רק בשביל זה שווה לעשות את זה .
אני בעצמי במשך חיי (50) יצא לי להיות כמה פעמים בארה"ב לצורך שמחות משפחתיות ב"ה
וכל פעם שנסעתי הייתי צריך לעשות וויזה כניסה (תור בשגרירות שיחה עם בא מטעמו של השגריר ובסוף בהחלטתו אישר לי כניסה לארה"ב למשך כמה שנים (אני לא זוכר בדיוק כמה)
וזה חוצמזה שיש אגרה של בערך 150 $ לוויזה
אז בבקשה אילו הייתי עושה את זה כבר מלפני 30 שנה לא הייתי מתחרט בטוח לי במיליון אחוז שהייתי מבסוט, וזה שלקחתם איזה רעיון של המזרח התיכון וניפחתם אותו כאילו זה כל הרווח זכותכם אבל מוגזם.
היום בבוקר דיברתי עם חבר על ידיד שהיה גר כאן בארץ משפחה עם 6 ילדים כן ירבו שעבד קשה למחייתו והיה עובר מעבודה לעבודה עד שבסוף נישאר ללא שום עבודה ובלי אוכל לאכול
התברר לי היום שהוא היה בעל אזרחות הונגרית והוא עבר למנצסטר שם הוא זוכה לקבל את כל הקיצבאות בשביל הילדים שגם להם היה אזרחות הונגרית וכן שכר דירה ומתפרנס יפה למחייתו לא הייתי ממליץ עליו כמודל לחיקוי אבל בשביל שיהיה כאלה אופציות במחיר של 1400 ש"ח למבוגר ו1000לילד זה ניראה לי די כדאי

אני צאצא של יהודי ספרד לפני הגירוש, וכמוני יש הרבה.
וכידוע אנחנו יכולים לקבל אזרחות ספרדית, רק אני שואל את עצמי, יש צורך בזה?
יוצא מזה משהו? מה אתה אומר?

• הוסף לסימניות
סליחה על החפירה אבל מי זה הרב מאד מעניין אותי לצורך ההסתכלות על העניין

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GolanArt;1579978:
אני צאצא של יהודי ספרד לפני הגירוש, וכמוני יש הרבה.
וכידוע אנחנו יכולים לקבל אזרחות ספרדית, רק אני שואל את עצמי, יש צורך בזה?
יוצא מזה משהו? מה אתה אומר?
תפסת לי את המילים מהמקלדת

גם אני אשמח לדעת

• הוסף לסימניות
היתרונות למחזיקי דרכון אירופאי

חפרתי בכמה אתרים שנתיב פתחו לי והנה התוצאה חלק מהיתרונות כבר כתבתי למעלה
והשאר כדלהלן:

היתרונות למחזיקי דרכון אירופאי ואזרחות זו הם רבים ומתבטאים, בין היתר, באספקטים הראשיים הבאים:
- קבלת כניסה או ויזה לארה"ב
- הוצאת ויזה לאוסטרליה
- מעברים חופשיים בין מדינות אירופה
- קבלת אישורי עבודה באירופה בפרט ובחו"ל בכלל
- לימודים מוזלים באירופה ובחו"ל
- קבלת מלגות למוסדות לימודים בישראל
- הגירה למקומות רבים בעולם ביתר קלות
- שהות ברחבי אירופה עם תנאים סוציאליים טובים במיוחד
- הקלות ברכישת נדל"ן באירופה

אתר נוסף:
עם הצטרפותה של הונגריה לאיחוד האירופאי, הפך הדרכון ההונגרי לדבר נחשק ביותר. ההטבות הנלוות להחזקת דרכון הונגרי הן אותן הטבות הנלוות לכל מחזיק בדרכון אירופאי. החל מהטבות של לימודים, תעסוקה, מגורים, נדל"ן ועסקים. כמובן שעצם החזקת הדרכון מקלה על הכניסה כתייר לכל מדינות האיחוד האירופי. לדרכון האירופאי יתרון גדול בכך שהוא מהווה אשרת כניסה לארצות הברית לשלושה חודשים, ובכך פוטר את בעל הדרכון מהוצאת ויזה מיוחדת לארה"ב.

• הוסף לסימניות
סליחה על הקפצת אשכול ישן

אני מחפש מידע לגבי דרכון /ויזה הונגרית
יש כבר ל- מצד אחד להורה ומצד שני לסבתא

מה הם הפרוצדורות הנצרכות?
ומה הן העלויות בערך?

תודה מראש

• הוסף לסימניות
מכירה את הפרוצדורה מקרובי משפחה שעשו. זה קצת מסובך לעשות לבד.
יש מישהי מקסימה שעבדה בשגרירות ההונגרית והיום מסייעת לאנשים לעשות אזרחות הונגרית, מטפלת בהכל. (כמובן בתשלום)
יכולה לתת לך את הפרטים שלה באישי.
אם להורה שלך יש, זה פחות מסובך כי הוא כבר עבד על המסמכים.
זה עולה באזור ה4000 לאדם.

• הוסף לסימניות
טעות

• הוסף לסימניות
סליחה על הקפצת אשכול ישן

אני מחפש מידע לגבי דרכון /ויזה הונגרית
יש כבר ל- מצד אחד להורה ומצד שני לסבתא

מה הם הפרוצדורות הנצרכות?
ומה הן העלויות בערך?

תודה מראש

אנחנו כעת באמצע תהליך דומה.

דבר ראשון להרים טלפון לשגרירות ולהזמין תור.
התורים לוקחים כמעט שנה ומקסימום אפשר לבטל.

ההליך לא כזה מסובך ולא מצריך תשלום למישהו מיוחד
הוא מצריך רק ראש גדול, המון סבלנות וכח.
בשגרירות ידריכו אתכם בדיוק באיזה מסמכים להצטייד.
זה לא כ"כ מסובך כמו שעושים את זה
ואין סיבה לשלם מדי הרבה.

בהצלחה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה