דרוש מידע אזרחי ארה"ב - מענק קורונה

• הוסף לסימניות
כידוע לכולם ארה"ב מחלקת לאזרחיה סכומי כסף מכובדים, יש פיסת מידע קריטית לזוגות שמתקיימים בהם התנאים הבאים:

1. רק אחד מבני הזוג אזרח אמריקאי, אפילו שיש לשני ITIN (מספר מזהה לרשויות המס)
2. טרם הגישו את הדו"ח 1040 על שנת 2019

אם מגישים את הדו"ח כנשואים המגישים ביחד (married filing jointly) אין זכאות למענק אא"כ לשני בני הזוג יש מספר סושיאל סקריוריטי (SSN).
אם בעבר הוגש דו"ח כנשואים המגישים ביחד, שינוי בעניין עלול ללגרור ביקורת עומק ע"י רשויות המס על כל המשתמע. מי שנמצא במצב כזה, יעשה בחכמה אם יתייעץ עם רו"ח אמריקאי.

• הוסף לסימניות
תודה
תוכל בבקשה לומר איך מגישים באתר הIRS את הבקשה למענק לילדים מעל גיל 18?
אני רוצה להגיש עצמאית. בדרך כלל מקבלת צ'ק הביתה.

• הוסף לסימניות
כדי שילד מעל גיל 17 יוכל לקבל את המענק, הוא (או היא) לא יכולים להיות רשומים כנתמך (dependent) בדו"ח של מישהו אחר.
להגשת תביעה למי שאינו מגיש דו"ח שנתי, https://www.freefilefillableforms.com/#/fd/EconomicImpactPayment

• הוסף לסימניות
ואם אנחנו זוג צעיר
שעד השנה ההורים שלי הגישו עלי בדו"ח שלהם-יש סיכון?
(רק אני עם ssn)

• הוסף לסימניות
יש מישהי שעושה את זה ללא דמי טירחה
למי שלא מגיש דוחות
וזכאי למענק רק כבעל SSN

עכשו אני בבעיה איך להעלות פרטים בלי להזיק לה, בפורום כזה שדיברו בו הרבה על סכנות...
ובלי לטרטר את עצמי במייל

יש פתרון?

• הוסף לסימניות
חסד,
עזרה לזולת,
מצוה,
טובה
לב יהודי
עשינו דרכה ועשתה בשמחה וחפץ לב, הבנו שהמון עשו דרכה וקיבלו כבר.

• הוסף לסימניות
מישהו כבר קיבל צ'ק בדואר של המענק?
הגשתי ואני ממתינה...
מקווה שלא לשוא

• הוסף לסימניות
כידוע לכולם ארה"ב מחלקת לאזרחיה סכומי כסף מכובדים, יש פיסת מידע קריטית לזוגות שמתקיימים בהם התנאים הבאים:

אם מגישים את הדו"ח כנשואים המגישים ביחד (married filing jointly) אין זכאות למענק אא"כ לשני בני הזוג יש מספר סושיאל סקריוריטי (SSN).
אם בעבר הוגש דו"ח כנשואים המגישים ביחד, שינוי בעניין עלול ללגרור ביקורת עומק ע"י רשויות המס על כל המשתמע. מי שנמצא במצב כזה, יעשה בחכמה אם יתייעץ עם רו"ח אמריקאי.

המידע מנין?

• הוסף לסימניות
על מה ש @moishy כתב בתחילת האשכול. יש לזה מקור מוסמך?

• הוסף לסימניות
על מה ש @moishy כתב בתחילת האשכול. יש לזה מקור מוסמך?
הוא כתב שם כמה נקודות:

• הוסף לסימניות
אולי משהוא יוכל לעזור לי
בשנת 2019 הילד בן ה- 19 עוד לא היה נשוי, והיה בדוח של ההורים.
בתחילת שנת 2020 הוא התחתן ב"ה, ההורים שלו קבלו את הכסף, אבל לא עליו, למרות שהוא עדין מופיע תחת השם שלהם.
השאלה האם יש אפשרות לדווח איך שהוא עכשיו שהוא כבר נשוי וכך הוא יוכל לקבל גם את המענק, או בגלל שהם כבר קבלו את הכסף ולא דיווחו עליו בתור נשוי הוא הפסיד את המענק?
מקוה שהשאלה מובנת,
תודה רבה מראש לעונים

• הוסף לסימניות
אולי משהוא יוכל לעזור לי
בשנת 2019 הילד בן ה- 19 עוד לא היה נשוי, והיה בדוח של ההורים.
בתחילת שנת 2020 הוא התחתן ב"ה, ההורים שלו קבלו את הכסף, אבל לא עליו, למרות שהוא עדין מופיע תחת השם שלהם.
השאלה האם יש אפשרות לדווח איך שהוא עכשיו שהוא כבר נשוי וכך הוא יוכל לקבל גם את המענק, או בגלל שהם כבר קבלו את הכסף ולא דיווחו עליו בתור נשוי הוא הפסיד את המענק?
מקוה שהשאלה מובנת,
תודה רבה מראש לעונים
זה מהאתר של הIRS (למיטב הבנתי, מכיון שהוא דווח ב2019 הוא לא יכול לקבל את המענק כרגע, אבל מכיון שב2020 הוא לא יהיה מדווח הוא יכול לבקש את זה בהחזרים של שנה הבאה באופן עצמאי):

ללא שם.png

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה