התייעצות אז איפה בעצם הקטע עם 'פסגות'?

ביטקוין כמובן שלא, מניות עדיף לא להכניס שיקול כזה לבחירת המניות. ומספיק מניה אחת שמחלקת כדי שתצטרך לדווח
האמת אולי אפשר לקנות בבורסת אירופה איריות, לא בדקתי עלויות של זה
חברה שמחלקת דיבידנדים, לא משנה באיזה בורסה תקנה אותה.
זה לא קרן, שיש הבדל בין צוברת למחלקת.

אם קיבלת דיבידנד צריך לדווח. אם לא קיבלת דיבידנד וגם לא מכרת ברווח אז לא צריך לדווח.
תודה על התגובה. איך אני יכול להיות בטוח שאני קונה רק מה שלא מחלק דיבידנד? סנופי ועולמי אני רוצה לקנות

שמעתי השבוע פאנל מעניין מאחד המנהלים של אקסלנס, והוא אמר שמכל החשבונות שהוא ראה באקסלנס, הוא יכול לספור באצבעות ידיו, אנשים שיכולים להתפרנס מהתיק שלהם.
כנראה משקיעים מתחילים מ 0 ורק עם השנים יהיה מספיק בשביל להתפרנס
אני התחלתי להפך , התחלתי בחתיכה הראויה להתכבד וממנו אני מושך קצבה (3%) כל חודש.
לכן חשוב לי השכלול של משיכה בלחיצת כפתור.
בקרן השתלמות/פוליסת חיסכון יש מנגנון אוטומטי שנקרא אנונה אבל לא שווה את המחיר רק אם רוצים שאר הטבות כמו פטור ממס (בשביל זה 20K אני שם כל שנה בקרן השתלמות לי ולאשתי) מינוף , פטור ממס אחרי גיל 60 (כהיום לא משתלם כי צריך להעביר לקופה משלמת קצבה).

כנראה משקיעים מתחילים מ 0 ורק עם השנים יהיה מספיק בשביל להתפרנס
אני התחלתי להפך , התחלתי בחתיכה הראויה להתכבד וממנו אני מושך קצבה (3%) כל חודש.
אני מבין שאם היית באקסלנס הוא היה זוכר אותך?
או שאתה מתכוון ל3% שנתי.
בכו"א לא רואה בעיה עם משיכה ב3 ימים גם למי שמוציא קצבה.

אני מבין שאם היית באקסלנס הוא היה זוכר אותך?
או שאתה מתכוון ל3% שנתי.
בכו"א לא רואה בעיה עם משיכה ב3 ימים גם למי שמוציא קצבה.
אני מתכוין ל3% שנתי.
אני כן רואה בעיה , אין שום סיבה להמתנה המיותרת הזאת.
מילא אם היה איזה יתרון אחר , אבל סתם?!

אני מתכוין ל3% שנתי.
אני כן רואה בעיה , אין שום סיבה להמתנה המיותרת הזאת.
מילא אם היה איזה יתרון אחר , אבל סתם?!
השאלה כלפי מי?
כי קרנות איריות בבית השקעות ישראלי לפעמים עדיפים במיסוי

לרכוש קרנות סל לאזרח הישראלי הכי נכון קרנות איריות הנסחרות בבורסה בישראל
ובשביל זה יש לי חשבון בפסגות
אבל מי שמעוניין במניות (למשל נור'תרופ/טסלה/אפל/וכו') אין שום יתרון בבית השקעות ישראלי מלבד הדיווח האוטומטי לרשות המיסים שחוסך מעט זמן כל שנה.
אבל העמלות לקניית ומכירת ניירות ערך זרים מדי יקרות ושווה לדווח ידני לרשות המיסים בשביל לחסוך אותם.
לכן צריך גם ברוקר זר.
אגב , גם אם יש דווח אוטומטי פעמים רבות משתלם לדווח ידני.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה