דרוש מידע אז איפה קניתם בסוף בגדי שבת לקיץ תשעח?..

מצב
הנושא נעול.
אם הוא אפשרי בסוף חיי הבגד - אז הוא אפשרי מבחינתך. אם הוא אפשרי - למה להכביד על הילדה החמודה?
אני שוב חוזרת, בעיניי האורך הזה הוא מצוין, אני מבינה שיש כאלו שחושבות אחרות, זכותן :)

ואגב, מה שכתבת בנוגע לחינוך לצניעות, הוא חלק מהחינוך לצניעות. אבל שתינו (אני מקווה) מסכימות שלדאוג שהילדה תהיה צנועה בכל רגע זה לא נקרא לחנך אלא לכפות. לדאוג לכך שלילדה יהיה אכפת מצניעותה כי הצניעות חשובה לה - זה לחנך לצניעות.
כאמור, האורך אפשרי מבחינתי בסוף חיי הבגד.
מה שלא אפשרי מבחינתי הוא לקנות/ לתפור חצאית חדשה כל חודש...
לא חושבת שתפקידי לכפות צניעות על הילדה. כן חושבת שתפקידי לאפשר לה להיות צנועה.
לשים לב לכל תנועה מכביד הרבה יותר מאשר ללבוש חצאית ארוכה בכמה סנטימטרים.
האכפתיות האישית לצניעות מאד תלויה בהתפתחות הנפשית, ושונה מאד בכל גיל. היא גם תלויה באופי. אני יכולה להראות לילדה כמה זה אכפת לי. אני לא יכולה לדאוג לכך שיהיה אכפת לה.

נערך לאחרונה ב:
תגידו למוכרת בלי להתבייש: "השמלות יפות מאד, אבל אנחנו לא יכולים לקנות כאן, כי הן קצרות מדי".
ולהבדיל, כשנכנסתי בפעם הראשונה לצ'ילדרן פלייס בישפרו- מודיעין. מקום קניות חילוני לכל הדעות. גיליתי להפתעתי שמלות המתאימות בהחלט באורכן לבנות צנועות.
אמרתי למוכרות:"יפה, יש כאן שמלות שממש מתאימות לקהל חרדי". אמרו לי:"וודאי, בגלל זה הבאנו אותן, כי מגיע לכאן גם קהל חרדי לקנות"...

אני לא מסכימה עם זה שקונים לילדה בגד קצר וכופים עליה להיות צנועה.
מעדיפה לקנות בגד צנוע שלא יעצבן את הילדה להתנהל איתו.
זכותך, וזה גם הגיוני מנקודת מבט זו.
אני מעדיפה לקנות לבת שלי בגד באורך שמוצא חן בעיניה ולתת לה את האחריות להתנהל איתו בכבוד.
שוב, אין כאן אמת ושקר, יש כאן דעות, גישות ותפיסות.

אולי זה קשור גם ל'עיתונות החרדית'...
במגזין נשים שהוא חלק מחבילת עיתונים שבועית נפוצה ביותר במגזר, מופיעות קבוע ילדות בנות 4-5 בעמוד השער, עם שמלה ככה-ככה, וכתוב בפנים "מירי בת שנתיים ו-11 חודשים"...
תראו בגיליון פורים ותמותו מהלם...
שם המשחק בנושא הזה הוא פשוט - כסף!
מה לעשות שעיקר המכירות במגזר החרדי מבוססות על ה'יותר מודרניים'?
הם בד"כ מוציאים הרבה יותר כסף על ביגוד, גם בכמות וגם בעלות, והשוק אומר את שלו.

ושער העיתון ופרסומותיו יוכיחו -
אם רוב הציבור לא היה אוהב ילדה צבועת פנים בת 4 עם שמלה קצרה על שער העיתון שלו, אז העיתון לא היה עושה את זה.

היי היי
האשכול נפתח בשביל שתכתבו ת'כלס איפה קניתם בגדים ולא שיעור בהלכות צניעות
אשכולות זה מסוג הדברים שיודעים איך הם נפתחים ולא יודעים להיכן הם עשויים להגיע.

כאמור, האורך אפשרי מבחינתי בסוף חיי הבגד.
מה שלא אפשרי מבחינתי הוא לקנות/ לתפור חצאית חדשה כל חודש...
לא חושבת שתפקידי לכפות צניעות על הילדה. כן חושבת שתפקידי לאפשר לה להיות צנועה.
לשים לב לכל תנועה מכביד הרבה יותר מאשר ללבוש חצאית ארוכה בכמה סנטימטרים.
האכפתיות האישית לצניעות מאד תלויה בהתפתחות הנפשית, ושונה מאד בכל גיל. היא גם תלויה באופי. אני יכולה להראות לילדה כמה זה אכפת לי. אני לא יכולה לדאוג לכך שיהיה אכפת לה.
יש בנות שיותר מכביד עליהן להסתובב באורך לא אופנתי מאשר לשים לב לכל תנועה.

אני מסכימה איתך - אנחנו לא יכולים לדאוג לכך שיהיה לבת שלנו אכפת מצניעות, אבל אנחנו יכולות לעשות מעשים ולהתנהג באופן שהיא תגיע לאכפתיות הזאת. וזה בעצם החינוך :)

ת'כלס נכון אבל מי שנכנס לאשכול חושב שהולך לראות רשימת חנויות,לצורך הענין(האשכול) ובסוף מקבל הרצאה בצניעות
את צודקת לגמרי
הוא יגלה בחוש איך אשכולות הם דבר לא צפוי.

ת'כלס נכון אבל מי שנכנס לאשכול חושב שהולך לראות רשימת חנויות,לצורך הענין(האשכול) ובסוף מקבל הרצאה בצניעות
זו לא הרצאה בצניעות.
זו קובלנה של הצרכנים שרוצים משהו X ודוחפים להם רק Y.
בדיוק בשביל זה נועד הפורום - לשחרר קיטור :) וללכד צרכנים

שם המשחק בנושא הזה הוא פשוט - כסף!
מה לעשות שעיקר המכירות במגזר החרדי מבוססות על ה'יותר מודרניים'?
הם בד"כ מוציאים הרבה יותר כסף על ביגוד, גם בכמות וגם בעלות, והשוק אומר את שלו.

ושער העיתון ופרסומותיו יוכיחו -
אם רוב הציבור לא היה אוהב ילדה צבועת פנים בת 4 עם שמלה קצרה על שער העיתון שלו, אז העיתון לא היה עושה את זה.

ממש לא נכון,
רוב הסביבה והמשפחה שלי מאוד מאוד מודרנים,
והם קונים בחצי מחיר ממני,
ואם קנו משהו יקר, זה ממש לא בחנויות שציינו פה....

אולי בעלי החנויות רוצים שיבואו אליהם, אבל זה לא קהל היעד שמגיע כרגע.

ממש לא נכון,
רוב הסביבה והמשפחה שלי מאוד מאוד מודרנים,
והם קונים בחצי מחיר ממני,
ואם קנו משהו יקר, זה ממש לא בחנויות שציינו פה....

אולי בעלי החנויות רוצים שיבואו אליהם, אבל זה לא קהל היעד שמגיע כרגע.
יכול להיות.
אבל האווירה בעיתונים הנפוצים היא לא כ"כ צנועה, ואם זה היה מפריע לרוב קהל היעד, אנשי העיתון שידועים בחיבורם לפרסום ויח"צ ולדעת קהל לא היו מכעיסים את קהלם...

יש בנות שיותר מכביד עליהן להסתובב באורך לא אופנתי מאשר לשים לב לכל תנועה.

אני מסכימה איתך - אנחנו לא יכולים לדאוג לכך שיהיה לבת שלנו אכפת מצניעות, אבל אנחנו יכולות לעשות מעשים ולהתנהג באופן שהיא תגיע לאכפתיות הזאת. וזה בעצם החינוך :)
צודקת במיליון אחוז.
מה שהכי מתסכל אותי שאת הגדולה שלי עוד שלחו הביתה מהסמינר על חצאית ארוכה מדי...
נמאס נמאס נמאס שהאופנתי היום הוא כ"כ קצר, שאמצע רגל מכביד על ילדות.

• תודה
Reactions: GRN
יכול להיות.
אבל האווירה בעיתונים הנפוצים היא לא כ"כ צנועה, ואם זה היה מפריע לרוב קהל היעד, אנשי העיתון שידועים בחיבורם לפרסום ויח"צ ולדעת קהל לא היו מכעיסים את קהלם...
השאלה אם קהל היעד הוא אלו שמשלמים על העיתון, או אלו שקוראים אותו יד שלישית או רביעית כמוני....
אם זה מפריע לקונים/מנויים, אדרבא, שישמיעו קול!

צודקת במיליון אחוז.
הנחמה היא שמעבר לפינה שוב, כנראה, עומדת האופנה של הארוך.

השאלה אם קהל היעד הוא אלו שמשלמים על העיתון, או אלו שקוראים אותו יד שלישית או רביעית כמוני....
אם זה מפריע לקונים/מנויים, אדרבא, שישמיעו קול!
זה לא האישיו.
הנושא הוא, שעיתון שמתיימר להיות מיינסטרימי וכך הוא אכן נתפס בעיני רבים, מעלה על גבי דפיו תמונות לא כ"כ צנועות ומי מדבר על מגבלת גיל 3 ז"ל.
להיכן הציבור הולך? מה המיינסטרים חושב? אנשי העיתון יודעים זאת היטב...
יש כאן כאב על המצב, וגם אם המצב יותר טוב, יש כאן כאב על התנהלות העיתון שמציג את עצמו בתור הז'אנר המרכזי, בה בשעה שהוא מכוון למכנה משותף נמוך שיביא כמה שיותר קוראים ונזהר לא למתוח את החבל יותר מידי, כדי לא לאבד קוראים שאמנם הם תמימים אבל עדיין שמרנים ויש גבול למה שהם מסוגלים לסבול.

א. מוכרת אחת "חרדית" לשעבר שמתסובבת בלבוש פרוץ...
(אנחנו לא מסתובבים בקניון, בתוך בני ברק עיר הקודש, למה עלינו לראות את כל המראות 'משם'?)
רק אצל חרדים זה כך...

באזור מגוריי יש סניף גדול של ניו-פארם, והצניעות לא משהו.
קבענו פגישה עם מנהל המרחב, חילוני עם פדחת מבריקה, דיברנו בנחת, הוא הבין ששווה לו לכיס להשתפר כי הסברנו לו את זה.
היום הוא סניף לדוגמא.

צודקת במיליון אחוז.

סליחה שאני מצטרפת ולא יודעת בידיוק אם אני צודקת או לא.. אבל יש לי תחושה עגומה למדי שהחצאית של הבת שלך אכן היתה יותר מידי ארוכה.. (גם נשמע לי טיפה מוזר לשלוח על כזה דבר אאכ זה מטאטא את הרחוב) א
רק אצל חרדים זה כך...

באזור מגוריי יש סניף גדול של ניו-פארם, והצניעות לא משהו.
קבענו פגישה עם מנהל המרחב, חילוני עם פדחת מבריקה, דיברנו בנחת, הוא הבין ששווה לו לכיס להשתפר כי הסברנו לו את זה.
היום הוא סניף לדוגמא.

בסדר בואו נשווה בין פרסומות של ני פארם... תרשו לעצמכם קצת לדמיין לבין פרסומת של ילדה עם שמלה קצת מעל הברך... (לא שאני אומרת שזה בסדר) אני חושבת שזה לא בסדר וברור שרק לאחרונה התחילו להקטין את השמלות על הילדות בתמונות. אבל המציאות היא המוכיחה. ורק אצל החרדים זה ככה ששמחים ללכת לקנות אצל החילונים (עם הפדחת שלכאורה ורק לכאורה מכבדים אותם בשביל להרוויח עוד כמה שקלים ומעבר לזה לא מעניין אותם כלום) ולא לפרנס את החנויות שלנו. ושוב אני לא ראיתי שום בעיית צניעות בבגדים פועל.

(יש עוד דומגאות שזה רק אצל החרדים... שווה לקחת קבלנים ערבים להרוויח את ההפרש ולא לפרנס יהודים... נו נו )

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה