אז הסוכה לא רק משמשת כסוכה...

• הוסף לסימניות
אלא גם כרקע מוצלח :)

קבצים מצורפים

• יוןקטון.jpg
    KB 294.6 · צפיות: 27
  • הוסף לסימניות
צבע?

תמונה בצבע תתן את הרקע היפה שאת מדברת עליו.

ככה לא ממש רואים במה מדובר אפילו!

החדות טובה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכאל דב;457999:
תמונה בצבע תתן את הרקע היפה שאת מדברת עליו.

ככה לא ממש רואים במה מדובר אפילו!

החדות טובה?

יכול בהחלט להיות שבצבע זה יהיה מעניין...אפילו לא ניסיתי.
בכ"א,לא אמורים להבין שזו סוכה ברקע,זו לא תמונת פרסומת לשיווק קירות סוכה.
זה סתם רקע...
לגבי החדות-זה רק כי הקטנתי...

• הוסף לסימניות
תמונה לא טובה.
הבעה לא מחמיאה, חשיפה לא נכונה, חדות לא במיטבה (תחדדי אחרי ההקטנה) ואין שום סיבה בעולם להציג אותה בש"ל.

• הוסף לסימניות
אוקיי,ועכשיו??אני מקטינה כי זה לא מצליח להעלות גדול יותר...

קבצים מצורפים

• שניים.jpg
    KB 356 · צפיות: 23
  • הוסף לסימניות
תמונה לא חדה בלי שום קשר להקטנה. היא פשוט לא חדה. אם תעלי קרופ 100% של העיניים אולי אצליח להגיד לך אם זה בגלל מהירות נמוכה מדי או בריחת פוקוס. (באיזו מצלמה ועדשה צולמה התמונה?)

לגבי השאר אני מסכימה לחלוטין עם צבי.
(מה הקשר לקטילה? קוראים לזה ביקורת בונה: ביקורת שמפרטת את הנקודות השליליות כדי שהצלם יוכל להיעזר בה בפעם הבאה.)

• הוסף לסימניות
אני לא מבין גדול בצילום, אבל אני בן אדם...

קודם כל תרגעו...

שנית כל לדעתי; התמונה בגווני שחור לבן היא המוצלחת, הבעת פניו התמימות של הילד היא מדהימה, לגבי החדות, "אין לי מושג", בתור גרפיקאי הייתי מגדיר זאת ברזלוציה 300dpi

(אגב, הדקל שעל החולצה - זה סכך??? (: .

• הוסף לסימניות
יופי !

עיבוד על גבול ההיי קי
אהבתי גם את המימיקה בפנים, קצת חשש, קצת דאגה..
סבבה
מוטי :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה אריאל;458088:
תמונה לא חדה בלי שום קשר להקטנה. היא פשוט לא חדה. אם תעלי קרופ 100% של העיניים אולי אצליח להגיד לך אם זה בגלל מהירות נמוכה מדי או בריחת פוקוס. (באיזו מצלמה ועדשה צולמה התמונה?)

לגבי השאר אני מסכימה לחלוטין עם צבי.
(מה הקשר לקטילה? קוראים לזה ביקורת בונה: ביקורת שמפרטת את הנקודות השליליות כדי שהצלם יוכל להיעזר בה בפעם הבאה.)

רבקה,
קודם כל,תודה על התגובה.
התמונה צולמה בcanon 400d.
ולגבי הקרופ-אשלח לך למייל כי זה לא מעלה לי לכאן...
--
לגבי עניין ה"בקורת הבונה"-
בקורת היא מלכתחילה דבר שלא נעים לשמוע,אז עמ"נ שהיא גם תהיה נעימה ובאמת בונה-יש דרך וצורה לכתוב אותה,ולא בצורה שנכתבה...
אני חושבת שבתור בני אדם קיימת בנו גם רגישות מולדת (בכל אחד יש, אפילו מינימלית...), וכשקוטלים ושוללים בכזו צורה משהו שאתה יצרת - יש מקום גם לפגיעה.
בכל מקרה,
על צד הבנייה פה - לא היה כאן שום דבר בונה. לבוא ולהגיד שהכל לא טוב - לא חשיפה,לא חדות וכו' וכו',אבל לא לציין איך היה ניתן לשפר את התמונה,באיזו דרך היה אפשר להפיק תמונה מוצלחת יותר - זה לא נקרא בניה.

זו סתם ביקורת משמיצה ומורידת מוטיבציה.
ותקנו אותי אם אני טועה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צל99;458176:
מממההההה????
את כותבת שאני כותב לא אנושי!!!!!
איזו מעליבנית את!!!!
את צריכה ללמוד התנסח!!! זו לא בקורת סתם השמצה!!!

בסדר?

אז שתי כוס מים ותרגעי, ההודעה הראשונה שלי כאן היתה ענינית לחוטין.
פרטתי בהודעה למה התמונה לא טובה.

אם את לא רוצה , אשתדל לא להגיב אלייך יותר, לפחות עד שתתבגרי.

יהיו לך כמה הודעות "וואו"ים ו"מקסיייייייים" של כמה חברה מעצוב גרפי.
זה בטח יעשה אותך צלמת טובה יותר.

ירדתם מהפסים!!!

פורום צילום "מיקצועי"???!!

זה לא מקצועי כלל וכלל מה שהולך פה..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צל99;458176:
אז שתי כוס מים ותרגעי, ההודעה הראשונה שלי כאן היתה ענינית לחוטין.
פרטתי בהודעה למה התמונה לא טובה.

אם את לא רוצה , אשתדל לא להגיב אלייך יותר, לפחות עד שתתבגרי.

יהיו לך כמה הודעות "וואו"ים ו"מקסיייייייים" של כמה חברה מעצוב גרפי.
זה בטח יעשה אותך צלמת טובה יותר.
תגובה תת רמה...
גם אם אהי'ה צלמת סופר מקצועית, אני אעדיף לא להעלות לכאן עבודות שלי לחו"ד, ולו רק בגלל ההתנשאות ורמת ההתנסחות,
סגנון בדוק להברחת חברים מכאן, בושה וחרפה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י *לאה;458187:
תגובה תת רמה...
גם אם אהי'ה צלמת סופר מקצועית, אני אעדיף לא להעלות לכאן עבודות שלי לחו"ד, ולו רק בגלל ההתנשאות ורמת ההתנסחות,
סגנון בדוק להברחת חברים מכאן, בושה וחרפה!

הודעה אחרונה שלי כאן. ואם הודעתי זו תמחק אז כנראה שזו גם תהיה הודעתי האחרונה באתר זה.

את לא חייבת להעלות תמונות.
את ממש גם לא חייבת להגיב בשרשור הזה.
את גם ממש לא צריכה להסביר לי למה רוב הגולשים בפורום צילום מקצועי אינם מגדירים כל את עצמם כצלמים.

אבל כמובן שלכתוב על מישהו אחר, שאינו אנונימי כאן, שאינך מכירה כלל "תגובה תת רמה" או "מתנשא" או "בושה וחרפה" זה לגיטימי.
דרך צלחה לך.

מי שבוחר לשתף תמונות ברשת ולא מוכן לקבל בקורת ענינית לחלוטין ללא שמץ של ירידה לפסים אישיים אינו בוגר(ת).
מי שאחרי קבלת בקורת מחליט לשנות את מסלול הדיון מהתמונה ומתחיל להעלב ולהשמיץ אחרים, אינו בוגר.

קראתי שוב ושוב ושוב ושוב את ההודעה שלי ולא ראיתי בה שום שמץ של דבר מעליב או שאר שטויות שנכתבו כאן. (קטילה??).

האמיני לי שנתתי תמיכה להרבה צלמים בתחילת דרכם, חלקם מפה.
מעולם לא סרבתי לשתף ידע ומעולם לא ניסיתי להתנשא. ולהאשים אותי בענין זה - זו השמצה.

כל טוב.

• הוסף לסימניות
אנשים להרגיע בבקשה :)
אני חייב להגיד שבקריאה ראשונה של חלק מההודעות למעלה התחושה שלי הייתה כמו של רחלין
בקריאה שניה אפשר היה להבין את זה אחרת כלומר תגובות עינייניות ולא קוטלות
זאת הבעיה בכתיבה בפורומים , לא תמיד התחושה שמשדר בכתיבה
הכותב עוברת נכון וקורה לא אחת שמישהו נפגע
זאת הסיבה שאני משתדל מאוד לשים סמיילים גם אם לכמה אנשים זה עושה
צהוב בעיניים
אז אולי רצוי לאמץ את הסמיילם כאן משמאל מה שיעביר את הכוונה של הכותב טוב יותר :) (וגם זה לא תמיד עוזר.. מנסיון ;) )
ואולי רצוי לערוך מחדש כמה הודעות כאן למעלה , אה ?! :)
יאללה סולחה !!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RacheliM;458185:

רחלי, אולי ההאשמות הבוטות של חבר'ה פה כלפי צלם מקצועי ובעל ניסיון שהגיב לך תגובה מושקעת (הרבה יותר מושקעת מ-"וואו"ים למיניהם) - עוברות על החוקים?
תמיד כיף לקבל תגובות חביבות, עם סמיילים ועם הרבה "לא נורא" ו-"בפעם הבאה תצליחי יותר", אבל לא כולם הם כאלה באופיים, יש כאלה שמסבירים את עצמם בתמציתיות, לכל הצדדים. בין אם זה תגובה אוהדת או מבקרת.
אז נכון, הוא לא כתב איך בדיוק בפעם הבאה תוציאי תמונה שחשופה נכון. אז אולי תפתחי כמה מאמרים על צילום ותלמדי את עצמך את הנושא הזה? (דווקא איך להוציא תמונה חדה יותר הוא כן כתב, פשוט כי זה משפט קצר. להסביר לך את תורת החשיפה על רגל אחת זה בהחלט לא דבר שנדרש ממנו כמגיב פה בפורום.)
אני חושבת שעדיף לקבל תגובות שמסבירות לך מה כדאי לשפר בתמונה (שבאמת יש בה הרבה מה לשפר... :rolleyes:) מאשר תגובות לקוניות בלבד (בין אם זה "וואו" או "לא אהבתי").

בעיני זה לטובתך. אבל אפילו אם את חולקת עלי, אין ספק שזה כן לטובת הפורום. פורום צילום (שמתיימר להיות מקצועי) לא יכול להחזיק מעמד כשגולשים בו רק אנשים שמתעניינים בצילום ומצלמים מדי פעם את הילדים שלהם. בשביל להחזיק פורום צילום מקצועי צריך אנשי צילום מקצועיים. ומה לעשות, לא תמיד יש להם סבלנות ו/או זמן ו/או האופי המתאים כדי לרפד את הביקורת שלהם במילים חביבות, או להסביר כמו מדריך צילום בדיוק מה צריך לעשות כדי לצלם טוב יותר בכל סיטואציה. כל עוד הוא לא ירד עליך ולא אמר שום דבר שלילי עליך או על היכולת שלך (אלא רק על התמונה), אלא רק ציין עובדות (שליליות) על התמונה שלך - אין שום בעיה עם התגובה שלו, בעיני.
ואם כל תגובה ביקורתית פה תזכה לגשם של טרוניות מצד כל גולשי פורום עיצוב גרפי בפרוג וחבריהם - לא ישארו פה הרבה צלמים מקצועיים.

זו דעתי.

• הוסף לסימניות
אני לא צלמת, ולא שייכת לפורום, אבל לדעתי הלכתם קצת רחוק מדיי.
לפעמים יש תחושה שאנשים נכנסים לכאן (וליתר הפורומים) רק כדי לתלות העבודה ולחכות למחמאות דביקות. מי שחושב שזוהי המטרה של הפורום - פשוט טועה. דמיינו שאתם בכיתה ומציגים את שיעורי הבית שלכם, הרי אז הייתם מוכנים לקבל כל ביקורת.
קרה גם לי שהגבתי בפורום אחר על עבודה שלדעתי היתה לא מוצלחת בעליל. מיד הואשמתי ב'קטילה'. סליחה, מישהו נכנס לכאן עם תת מקלע? בסך הכל התבקשנו להביע דעתנו העניינית, לא? התגובות מהסוג הזה פשוט מוציאות את החשק להגיב! ואין פלא שהן גוררות אחריהן תמיד ויכוחים ומריבות...
מי שתולה את העבודות שלו, יצפה שיבקרו אותו, וגם אם הדברים לא תמיד מקושטים בסמיילים.
בפורום, כמו בחיים - יש חייכנים ויש רציניים ויש ישירים שלא יודעים להיות דביקים. קבלו את הביקורת השלילית באהבה בדיוק כמו את הטפיחה על השכם.

זו דעתי ואני תומכת בה בהחלט.
;) ;)
(בכל זאת קריצה, שלא תחשבו שאני כזאת קשוחה..)

• הוסף לסימניות
יכול להיות שצל99 רצה באמת לומר הערות בונות אך הוא כתב את זה בצורה לא כ"כ...
היה כדאי שיפרט על כל אחת מהבעיות שהוא מצא ויסביר עצמו יותר.

וכך זה לגבי כולם פה, תפרטו יותר את הערות שלכם וכך יהיה קל יותר לקבל אותם
ולהפיק מהם את הטוב ביותר

בהצלחה

• הוסף לסימניות
טוב רבקה,
נהניתי מהתגובה.:eek:
ואני בכ"ז חולקת עלייך.<O:p></O:p>
הכל מתחיל ונגמר הרבה מעבר לחוקי הפורום,יש כזה מושג שנקרא "בין אדם לחברו"...אני חושבת שדווקא 'פרוג' מתיימר להתעלות בנושא הזה יותר ויותר,שילוב של מקצועיות יעילות והתקדמות תוך עזרה לזולת ולא מתוך מקום של רמיסה...<O:p></O:p>
ברור לכולנו שמי שמעלה יצירה שלו לרשת אמור לצפות לביקורת,אבל אני עדיין חושבת שיש דרך להציג אותה,ולא חייבים למרוח אותה דווקא בסמיילים. <O:p></O:p>
אני לא חושבת שאם תסתכלי בתמונות קודמות שהעליתי תראי שתמיד אלו היו תמונות של ילדיי...בפרט כשאין לי כאלה.<O:p></O:p>
אלו תמונות שאני מבצעת כחלק מעבודתי,ומעלה לכאן כדי לקבל עצות לשפור.<O:p></O:p>
אני מסכימה שביקורת צריכה להאמר גם אם היא לא נעימה-עמ"נ לעזור,אבל יש דרך להמתיק את הדינים,ולא לתת מטר של טענות נגד ולמה זה לא טוב.<O:p></O:p>
לא ביקשנו מדריכים באורך של 10 עמודים לכל נושא,אבל גם לא להתקיף ולברוח.<O:p></O:p>
אומנם זה פורום,והכל מתנהל בצורה וירטואלית,ולמעשה-אנחנו(בכל אופן,אני,) לא מכירים את הנפשות הפועלות מאחורי המקלדת,אבל הן קיימות,ואסור להתעלם מזה.<O:p></O:p>
למעשה,בכלל הנושא הוסט.העניין פה הוא לא פגיעה או לא פגיעה.<O:p></O:p>
העניין הוא צורת הגשת הביקורת.<O:p></O:p>
כשאת כתבת שבסה"כ נכתבה כאן בקורת בונה ולא קטילה-אז היה מקום למחות.<O:p></O:p>
זה לא נקרא ביקורת בונה.<O:p></O:p>
ביקורת מהסוג הזה לא נתנה לי שום כיוון ושום דרך לדעת מה בעצם הטעות שלי ואיפה תכלס אני צריכה לתקן. במילים אחרות מה שנאמר בתגובה כזו זה: "את לא יודעת לכוון,לא לפקסס,עושה משחקי צבע לא קשורים,אפילו לגרום לילד להראות נורמלי לא הצלחת!! קיצור,פרשי מהצילום,את בקושי יודעת להחזיק מצלמה."
ולמען הסר ספק – לא,אני לא חושבת שאני צלמת גרועה,וזה לא יגרום לי לפרוש מהצילום.<O:p></O:p>
עכשיו תגידי לי את אם לזה יקרה ביקורת בונה או לא..........<O:p></O:p>
את יכולה להתחיל להתפלסף איתי עכשיו על דרכי פרשנות,ושזו אני שפרשתי שלילי תגובה כ"כ מכובדת עניינית עם מלא רצון לעזור – אבל מה לעשות,ואני לא היחידה שחשבה שניתן היה להציג אותה גם בצורה אחרת,לא היה כאן מקום לעוד פרשנות.<O:p></O:p>
בגלל שאין לנו סבלנות או זמן או אופי לרפד ביקורת במילים חביבות זה נותן לנו את הרשות לירות חצים??איפה ישמע כזה דבר?!עדיף לשתוק במקרים כאלה!! האם ככה את נוהגת גם עם אנשים בחיי היום יום שלך?!?? אם אכלת עוגה שחברה שלך טרחה והכינה,והיא ממש אבל ממש לא הייתה לטעמך,את תבואי ותגידי לה בפרצוף: "טעם דוחה. מידי הרבה סוכר. נפלו לך מלא קליפות ביצה בפנים. הקצפת ממש מיותר. והתותים מלמעלה לא קשורים".
קצת "ואהבת לרעך כמוך"...<O:p></O:p>
זה שאנחנו רוצים להתקדם במקצועיות לא מתיר לנו לשכוח את חובת "בין אדם לחברו" שמוטלת עלינו,
וזה שהפורום נועד לייעול ושיפור – לא אומר שהכל צריך להאמר בבוטות בלי התייחסות כלל לרגשות.<O:p></O:p>
את זה אפשר למצוא בפורומים אחרים,המשתייכים למגזרים אחרים...אבל בצבור שלנו...<O:p></O:p>
<O:p></O:p>
לא נפגעתי מההודעה הנ"ל.להפך,עוד לפני הסערה כבר שלחתי תמונות משופרות יותר בעקבותיה.<O:p></O:p>
פשוט זעזע אותי לראות שלזה יקרא עזרה ובקורת בונה.<O:p></O:p>
אם כך ימשיך הקו של הבקורות פה – לא יודעת איך זה יראה...<O:p></O:p>

• הוסף לסימניות
חברים ... נא לשמור על תרבות הדיון והדיבור ....

לעניין התמונה : חוץ מבעיית פוקוס קלה אהבתי אותה מאוד ...
מצליח לשדר משהוא אחר והעריכה מוסיפה המון .

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RacheliM;458231:
טוב רבקה,
נהניתי מהתגובה.:eek:
ואני בכ"ז חולקת עלייך.:p>:p>
הכל מתחיל ונגמר הרבה מעבר לחוקי הפורום,יש כזה מושג שנקרא "בין אדם לחברו"...אני חושבת שדווקא 'פרוג' מתיימר להתעלות בנושא הזה יותר ויותר,שילוב של מקצועיות יעילות והתקדמות תוך עזרה לזולת ולא מתוך מקום של רמיסה...:p>:p>
ברור לכולנו שמי שמעלה יצירה שלו לרשת אמור לצפות לביקורת,אבל אני עדיין חושבת שיש דרך להציג אותה,ולא חייבים למרוח אותה דווקא בסמיילים. :p>:p>
אני לא חושבת שאם תסתכלי בתמונות קודמות שהעליתי תראי שתמיד אלו היו תמונות של ילדיי...בפרט כשאין לי כאלה.:p>:p>
אלו תמונות שאני מבצעת כחלק מעבודתי,ומעלה לכאן כדי לקבל עצות לשפור.:p>:p>
אני מסכימה שביקורת צריכה להאמר גם אם היא לא נעימה-עמ"נ לעזור,אבל יש דרך להמתיק את הדינים,ולא לתת מטר של טענות נגד ולמה זה לא טוב.:p>:p>
לא ביקשנו מדריכים באורך של 10 עמודים לכל נושא,אבל גם לא להתקיף ולברוח.:p>:p>
אומנם זה פורום,והכל מתנהל בצורה וירטואלית,ולמעשה-אנחנו(בכל אופן,אני,) לא מכירים את הנפשות הפועלות מאחורי המקלדת,אבל הן קיימות,ואסור להתעלם מזה.:p>:p>
למעשה,בכלל הנושא הוסט.העניין פה הוא לא פגיעה או לא פגיעה.:p>:p>
העניין הוא צורת הגשת הביקורת.:p>:p>
כשאת כתבת שבסה"כ נכתבה כאן בקורת בונה ולא קטילה-אז היה מקום למחות.:p>:p>
זה לא נקרא ביקורת בונה.:p>:p>
ביקורת מהסוג הזה לא נתנה לי שום כיוון ושום דרך לדעת מה בעצם הטעות שלי ואיפה תכלס אני צריכה לתקן. במילים אחרות מה שנאמר בתגובה כזו זה: "את לא יודעת לכוון,לא לפקסס,עושה משחקי צבע לא קשורים,אפילו לגרום לילד להראות נורמלי לא הצלחת!! קיצור,פרשי מהצילום,את בקושי יודעת להחזיק מצלמה."
ולמען הסר ספק – לא,אני לא חושבת שאני צלמת גרועה,וזה לא יגרום לי לפרוש מהצילום.:p>:p>
עכשיו תגידי לי את אם לזה יקרה ביקורת בונה או לא..........:p>:p>
את יכולה להתחיל להתפלסף איתי עכשיו על דרכי פרשנות,ושזו אני שפרשתי שלילי תגובה כ"כ מכובדת עניינית עם מלא רצון לעזור – אבל מה לעשות,ואני לא היחידה שחשבה שניתן היה להציג אותה גם בצורה אחרת,לא היה כאן מקום לעוד פרשנות.:p>:p>
בגלל שאין לנו סבלנות או זמן או אופי לרפד ביקורת במילים חביבות זה נותן לנו את הרשות לירות חצים??איפה ישמע כזה דבר?!עדיף לשתוק במקרים כאלה!! האם ככה את נוהגת גם עם אנשים בחיי היום יום שלך?!?? אם אכלת עוגה שחברה שלך טרחה והכינה,והיא ממש אבל ממש לא הייתה לטעמך,את תבואי ותגידי לה בפרצוף: "טעם דוחה. מידי הרבה סוכר. נפלו לך מלא קליפות ביצה בפנים. הקצפת ממש מיותר. והתותים מלמעלה לא קשורים".
קצת "ואהבת לרעך כמוך"...:p>:p>
זה שאנחנו רוצים להתקדם במקצועיות לא מתיר לנו לשכוח את חובת "בין אדם לחברו" שמוטלת עלינו,
וזה שהפורום נועד לייעול ושיפור – לא אומר שהכל צריך להאמר בבוטות בלי התייחסות כלל לרגשות.:p>:p>
את זה אפשר למצוא בפורומים אחרים,המשתייכים למגזרים אחרים...אבל בצבור שלנו...:p>:p>
:p>:p>
לא נפגעתי מההודעה הנ"ל.להפך,עוד לפני הסערה כבר שלחתי תמונות משופרות יותר בעקבותיה.:p>:p>
פשוט זעזע אותי לראות שלזה יקרא עזרה ובקורת בונה.:p>:p>
אם כך ימשיך הקו של הבקורות פה – לא יודעת איך זה יראה...:p>:p>

אני לא אתחיל להגיב על כל התגובה שלך, כי אני חושבת שזה פשוט הבדל בגישות בינינו, אבל דווקא הדוגמא שלך נותנת לי מקום להסביר:
החברה עם עוגת התותים הכינה אותה כדי לשמח אותי, ואני אעשה שמיניות באוויר כדי לא לפגוע בה. אין כאן נושא של הגשת ביקורת, אני לא רוצה ולא צריכה לבקר את החברה. אני צריכה לשקר לה (אפילו מבחינה הלכתית!) ולגרום לה לחשוב שאני מתה על העוגה.
את העלית את התמונה לא כדי לשמח אותנו, אלא כדי (אם הבנת נכון את מטרת הפורום) לקבל עליה תגובות שיעזרו לך להתקדם בתחום הצילום.
אם אותה החברה היתה מביאה את עוגת התותים הנוראה לחוג אפיה אצל השף אהרוני (הוא בכלל אופה?), או אפילו אצל שף פחות מוכר שבסה"כ מנסה ללמד אותה, כנראה שהוא היה אומר בדיוק את זה: "טעם דוחה. מידי הרבה סוכר. נפלו לך מלא קליפות ביצה בפנים. הקצפת ממש מיותרת. והתותים מלמעלה לא קשורים".
(או כל תגובה עניינית אחרת...)

ולגבי הפרשנות שלך שמה שצבי בעצם אמר זה:
"את לא יודעת לכוון,לא לפקסס,עושה משחקי צבע לא קשורים,אפילו לגרום לילד להראות נורמלי לא הצלחת!! קיצור,פרשי מהצילום,את בקושי יודעת להחזיק מצלמה."
רואים שלא קראת מספיק מאמרים על חינוך ילדים. (לצורך העניין, גם לי אין ילדים...)
להגיד "אתה חוצפן" זה חמור והורס, להגיד "דיברת עכשיו בחוצפה" זה בונה ומחנך.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה