נכתב ע"י מיכאל דב;457999:תמונה בצבע תתן את הרקע היפה שאת מדברת עליו.
ככה לא ממש רואים במה מדובר אפילו!
החדות טובה?
נכתב ע"י רבקה אריאל;458088:תמונה לא חדה בלי שום קשר להקטנה. היא פשוט לא חדה. אם תעלי קרופ 100% של העיניים אולי אצליח להגיד לך אם זה בגלל מהירות נמוכה מדי או בריחת פוקוס. (באיזו מצלמה ועדשה צולמה התמונה?)
לגבי השאר אני מסכימה לחלוטין עם צבי.
(מה הקשר לקטילה? קוראים לזה ביקורת בונה: ביקורת שמפרטת את הנקודות השליליות כדי שהצלם יוכל להיעזר בה בפעם הבאה.)
נכתב ע"י צל99;458176:מממההההה????
את כותבת שאני כותב לא אנושי!!!!!
איזו מעליבנית את!!!!
את צריכה ללמוד התנסח!!! זו לא בקורת סתם השמצה!!!
בסדר?
אז שתי כוס מים ותרגעי, ההודעה הראשונה שלי כאן היתה ענינית לחוטין.
פרטתי בהודעה למה התמונה לא טובה.
אם את לא רוצה , אשתדל לא להגיב אלייך יותר, לפחות עד שתתבגרי.
יהיו לך כמה הודעות "וואו"ים ו"מקסיייייייים" של כמה חברה מעצוב גרפי.
זה בטח יעשה אותך צלמת טובה יותר.
תגובה תת רמה...נכתב ע"י צל99;458176:אז שתי כוס מים ותרגעי, ההודעה הראשונה שלי כאן היתה ענינית לחוטין.
פרטתי בהודעה למה התמונה לא טובה.
אם את לא רוצה , אשתדל לא להגיב אלייך יותר, לפחות עד שתתבגרי.
יהיו לך כמה הודעות "וואו"ים ו"מקסיייייייים" של כמה חברה מעצוב גרפי.
זה בטח יעשה אותך צלמת טובה יותר.
נכתב ע"י *לאה;458187:תגובה תת רמה...
גם אם אהי'ה צלמת סופר מקצועית, אני אעדיף לא להעלות לכאן עבודות שלי לחו"ד, ולו רק בגלל ההתנשאות ורמת ההתנסחות,
סגנון בדוק להברחת חברים מכאן, בושה וחרפה!
נכתב ע"י RacheliM;458185:
נכתב ע"י RacheliM;458231:טוב רבקה,
נהניתי מהתגובה.
ואני בכ"ז חולקת עלייך.>
>
הכל מתחיל ונגמר הרבה מעבר לחוקי הפורום,יש כזה מושג שנקרא "בין אדם לחברו"...אני חושבת שדווקא 'פרוג' מתיימר להתעלות בנושא הזה יותר ויותר,שילוב של מקצועיות יעילות והתקדמות תוך עזרה לזולת ולא מתוך מקום של רמיסה...>
>
ברור לכולנו שמי שמעלה יצירה שלו לרשת אמור לצפות לביקורת,אבל אני עדיין חושבת שיש דרך להציג אותה,ולא חייבים למרוח אותה דווקא בסמיילים.>
>
אני לא חושבת שאם תסתכלי בתמונות קודמות שהעליתי תראי שתמיד אלו היו תמונות של ילדיי...בפרט כשאין לי כאלה.>
>
אלו תמונות שאני מבצעת כחלק מעבודתי,ומעלה לכאן כדי לקבל עצות לשפור.>
>
אני מסכימה שביקורת צריכה להאמר גם אם היא לא נעימה-עמ"נ לעזור,אבל יש דרך להמתיק את הדינים,ולא לתת מטר של טענות נגד ולמה זה לא טוב.>
>
לא ביקשנו מדריכים באורך של 10 עמודים לכל נושא,אבל גם לא להתקיף ולברוח.>
>
אומנם זה פורום,והכל מתנהל בצורה וירטואלית,ולמעשה-אנחנו(בכל אופן,אני,) לא מכירים את הנפשות הפועלות מאחורי המקלדת,אבל הן קיימות,ואסור להתעלם מזה.>
>
למעשה,בכלל הנושא הוסט.העניין פה הוא לא פגיעה או לא פגיעה.>
>
העניין הוא צורת הגשת הביקורת.>
>
כשאת כתבת שבסה"כ נכתבה כאן בקורת בונה ולא קטילה-אז היה מקום למחות.>
>
זה לא נקרא ביקורת בונה.>
>
ביקורת מהסוג הזה לא נתנה לי שום כיוון ושום דרך לדעת מה בעצם הטעות שלי ואיפה תכלס אני צריכה לתקן. במילים אחרות מה שנאמר בתגובה כזו זה: "את לא יודעת לכוון,לא לפקסס,עושה משחקי צבע לא קשורים,אפילו לגרום לילד להראות נורמלי לא הצלחת!! קיצור,פרשי מהצילום,את בקושי יודעת להחזיק מצלמה."
ולמען הסר ספק – לא,אני לא חושבת שאני צלמת גרועה,וזה לא יגרום לי לפרוש מהצילום.>
>
עכשיו תגידי לי את אם לזה יקרה ביקורת בונה או לא..........>
>
את יכולה להתחיל להתפלסף איתי עכשיו על דרכי פרשנות,ושזו אני שפרשתי שלילי תגובה כ"כ מכובדת עניינית עם מלא רצון לעזור – אבל מה לעשות,ואני לא היחידה שחשבה שניתן היה להציג אותה גם בצורה אחרת,לא היה כאן מקום לעוד פרשנות.>
>
בגלל שאין לנו סבלנות או זמן או אופי לרפד ביקורת במילים חביבות זה נותן לנו את הרשות לירות חצים??איפה ישמע כזה דבר?!עדיף לשתוק במקרים כאלה!! האם ככה את נוהגת גם עם אנשים בחיי היום יום שלך?!?? אם אכלת עוגה שחברה שלך טרחה והכינה,והיא ממש אבל ממש לא הייתה לטעמך,את תבואי ותגידי לה בפרצוף: "טעם דוחה. מידי הרבה סוכר. נפלו לך מלא קליפות ביצה בפנים. הקצפת ממש מיותר. והתותים מלמעלה לא קשורים".
קצת "ואהבת לרעך כמוך"...>
>
זה שאנחנו רוצים להתקדם במקצועיות לא מתיר לנו לשכוח את חובת "בין אדם לחברו" שמוטלת עלינו,
וזה שהפורום נועד לייעול ושיפור – לא אומר שהכל צריך להאמר בבוטות בלי התייחסות כלל לרגשות.>
>
את זה אפשר למצוא בפורומים אחרים,המשתייכים למגזרים אחרים...אבל בצבור שלנו...>
>
>
>
לא נפגעתי מההודעה הנ"ל.להפך,עוד לפני הסערה כבר שלחתי תמונות משופרות יותר בעקבותיה.>
>
פשוט זעזע אותי לראות שלזה יקרא עזרה ובקורת בונה.>
>
אם כך ימשיך הקו של הבקורות פה – לא יודעת איך זה יראה...>
>
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים