- הוסף לסימניות
והפתעה!!!!
האמת-
אני מרגישה קצת פסיכית כזו.
כי יש כאן אימהות לצליאקים ו"נטולי גלוטניים" שיש להן המון ניסיון ומתכונים מעולים כבר מזמן.
אז כאילו מה אני עפה על עצמי שהצלחתי להגיע למתכון טוב?
"יש לנו מתכון לדונאטס בל גלוטן כבר מלפני חמש שנים והם מצויינים, אז ביג דיל, הצלחת, ואז מה?"
נכון.
אבל בגלל שהאורחת נטולת הגלוטן שלנו תהיה אצלינו בעז"ה בהדלקת נר ראשון של חנוכה [ואח"כ תמריא חזרה למקום ממנו באה, ואז חברות שלה כבר יכינו לה ויכבדו אתה בכל מיני לא גלוטניים*], ומתכננים בעז"ה סוג של ערב לביבות קטנטן אחרי הד"נ ואיך אפשר להביא דונטאס או סופגניות ולא להביא לה משהו שלפחות נראה אותו דבר או דומה...
אז עמדתי היום וניסיתי.
יצא יפה?
תשפטו אתם:
יצא טעים?
לא טעמתי.
אבל היה מי שטעם.
טעמה.
הבת שלי.
"רק אחד"
בכיף ותגידי אם טעים, שלא יהיה פדיחות.
מפה לשם ניגשתי רגע לגז בשביל המרק והלכו 3....
שלחתי אותה למכולת שתקנה לי כמה דברים. זו היתה דרך עדינה מאוד להוציא אותה מהמטבח. שיישאר משהו.
מתכון?
בטח!
כ-24 דונאטס במכשיר מולטיקייק
1 אבקת אפיה
2 ו 1/4 כוסות מים [ויותר לפי הצורך]
1/2 כוס שמן
4 כוסות קמח מולינו
1 כוס סוכר
2 ביצים
מערבבים את כל הרכיבים במיקסר
הקמח נדבק לדפנות המיקסר ולא ממש אוהב להתערבב טוב אז עובדים עם מרית. מערבבים במיקסר עם וו הבחושות ומדי פעם עוצרים את פעולת המיקסר ומגרדים את הבלילה מהדפנות למרכז . מפעילים שוב. חוזרים על פעולת גירוד הבלילה מהדפנות עד שהבלילה הופכת לאחידה.
הבלילה צריכה להיות סמיכה. כמו בצק מאוד נוזלי. לא כמו עוגה. משהו שאפשר לזלף אבל עם מעט מאמץ לא שהבלילה "נוזלת" משקית הסילוף.
משמנים מעט בעזרת מגבת ניר עם מעט שמן את שקעי המכשיר. מחממים.
מעבירים חלק מהבלילה לשקית זילוף ומזלפים מהבלילה לשקעים התחתונים באופן שהם יהיו מלאים. מושכים את השקית למעלה מהר כדי להתנתק מהבלילה שבשקע ולעבור לבא.
סוגרים את המכשיר לבערך 7-8 דקות
היות ואין כאן גלוטן שיגבש את הדונאטס חשוב לתת לו יותר זמם במכשיר מדונאטס עם גלוטן. אבל- של תשרפו אותם.
אם אתם מתקשים לחלץ אותם מהמכשיר כשהם מוכנים- סובבו בעדינות כל דונאט מעט בתוך השקע שלו, הוא יתנתק מהמכשיר ואז מוציאים אותו.
הניחו על ניר אפיה והכינו את כל כמות הדונאטס.
אחרי שהם מתקררים, מכינים גנאש:
200 גרם שוקולד מריר או חלבי + 150 מ"ל ריצ'.
ממיסים יחד
טובלים כל דונאט עד החצי ומניחים על מגש. אם רוצים- מפזרים סוכריות לקישוט עוגה כשהגנאש עוד רטוב.
אחרי שכל הדונאטס מצופים, מעבירים למקרר להתקשות של הגנאש.
אפשר לקשט עוד אחרי שהגנאש יבש בזילופי שוקולד, איבוק באבקת איבוק אכילה וכו'.
נשמרים מעולה בהקפאה.
כן, קצת פחות יפים מהבני דודים עם גלוטן. אבל עדיין נחמדים, לא?
-----
"אה.. לא נעים להעיר לך...אבל הבטחת הפתעה..."
שכחתי.
לא. לא באמת.
נו, כבר---
כן כן.
רוצים להכין גם צ'ורוס לצליאקים שלכם?
אין בעיה.
אותה בלילה.
וזה הכיף.
אפשר להכין את הבלילה וחצי ממנה להכין כדונאטס ואת החצי השני כצ'ורוס.
"אהמ...אבל מה זה צ'ורוס?"
זה:
"ואיך מכינים?"
אז ככה:
1. עולים חזרה בהודעה עד שמגיעים למתכון.
2. מכינים בלילה לפי ההוראות.
3. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר קטן.
4. מעבירים מהבלילה לשקית זילוף עם צנטר כוכב גדול. אם אין לכם מדלגים ל 5
5. מעבירים מהבלילה לשקית זילוף ומחוררים בה חור בקוטר של כ-1.5 ס"מ בקצה השקית.
6. לוקח קיסם או גפרור ביד. מחזיקים בזהירות ומורידים לתוך השמן. אם נוצרות בועות קטנות סביב הקיסם אז הגפרור אז השמן וכן לטיגון.
7. חשוב: אם משתמשים בגרור למבחן השמן- מורידם לשמן את חלק העץ, לא את ראש הגפרור.
8. בעזרת שקית הזילוף מזלפים רצועות מהבלילה לתוך השמן החם. עובדים בתנועות "קשקוש" או בפסים ישרים. אני אוהבת את השובבות של המקושקשים. משחררים במשיכה מהירה למעלה של שקית הזילוף.
9. חשוב נוסף: הקפידו ששקית הזילוף לא תיגע בשמן. אם לא תקפדו על זה תקבלו גם שקית זילוף מזולפת ללא גלוטן.
10. חשוב נוסף+: אל תזלפו יותר מדי צ'ורוסים לסיר בבת אחת, מ-2 סיבות: א. שלא ידבקו ויהפכו לפקעת צ'ורוס. תנו להם מקום לשוט בשמן. ב. כדי לא לקרר את השמן יותר מדי.
11. מטגנים להזהבה ומוציאים בעזרת כף מחוררת לקערה עם ניר סופג.
12. אם מגישים מיד אז זורים על הצ'ורוס אבקת סוכר, או מגלגלים בתערובת של סוכר וקינמון
13. אם לא מגישים מיד ולא רוצים סוכר וקינמון אז לא מגלגלים בתערובת הזו
14. המלצה: מגישים עם גנאש חם ותוספות
תהנו.
האמת-
אני מרגישה קצת פסיכית כזו.
כי יש כאן אימהות לצליאקים ו"נטולי גלוטניים" שיש להן המון ניסיון ומתכונים מעולים כבר מזמן.
אז כאילו מה אני עפה על עצמי שהצלחתי להגיע למתכון טוב?
"יש לנו מתכון לדונאטס בל גלוטן כבר מלפני חמש שנים והם מצויינים, אז ביג דיל, הצלחת, ואז מה?"
נכון.
אבל בגלל שהאורחת נטולת הגלוטן שלנו תהיה אצלינו בעז"ה בהדלקת נר ראשון של חנוכה [ואח"כ תמריא חזרה למקום ממנו באה, ואז חברות שלה כבר יכינו לה ויכבדו אתה בכל מיני לא גלוטניים*], ומתכננים בעז"ה סוג של ערב לביבות קטנטן אחרי הד"נ ואיך אפשר להביא דונטאס או סופגניות ולא להביא לה משהו שלפחות נראה אותו דבר או דומה...
אז עמדתי היום וניסיתי.
יצא יפה?
תשפטו אתם:
יצא טעים?
לא טעמתי.
אבל היה מי שטעם.
טעמה.
הבת שלי.
"רק אחד"
בכיף ותגידי אם טעים, שלא יהיה פדיחות.
מפה לשם ניגשתי רגע לגז בשביל המרק והלכו 3....
שלחתי אותה למכולת שתקנה לי כמה דברים. זו היתה דרך עדינה מאוד להוציא אותה מהמטבח. שיישאר משהו.
מתכון?
בטח!
כ-24 דונאטס במכשיר מולטיקייק
1 אבקת אפיה
2 ו 1/4 כוסות מים [ויותר לפי הצורך]
1/2 כוס שמן
4 כוסות קמח מולינו
1 כוס סוכר
2 ביצים
מערבבים את כל הרכיבים במיקסר
הקמח נדבק לדפנות המיקסר ולא ממש אוהב להתערבב טוב אז עובדים עם מרית. מערבבים במיקסר עם וו הבחושות ומדי פעם עוצרים את פעולת המיקסר ומגרדים את הבלילה מהדפנות למרכז . מפעילים שוב. חוזרים על פעולת גירוד הבלילה מהדפנות עד שהבלילה הופכת לאחידה.
הבלילה צריכה להיות סמיכה. כמו בצק מאוד נוזלי. לא כמו עוגה. משהו שאפשר לזלף אבל עם מעט מאמץ לא שהבלילה "נוזלת" משקית הסילוף.
משמנים מעט בעזרת מגבת ניר עם מעט שמן את שקעי המכשיר. מחממים.
מעבירים חלק מהבלילה לשקית זילוף ומזלפים מהבלילה לשקעים התחתונים באופן שהם יהיו מלאים. מושכים את השקית למעלה מהר כדי להתנתק מהבלילה שבשקע ולעבור לבא.
סוגרים את המכשיר לבערך 7-8 דקות
היות ואין כאן גלוטן שיגבש את הדונאטס חשוב לתת לו יותר זמם במכשיר מדונאטס עם גלוטן. אבל- של תשרפו אותם.
אם אתם מתקשים לחלץ אותם מהמכשיר כשהם מוכנים- סובבו בעדינות כל דונאט מעט בתוך השקע שלו, הוא יתנתק מהמכשיר ואז מוציאים אותו.
הניחו על ניר אפיה והכינו את כל כמות הדונאטס.
אחרי שהם מתקררים, מכינים גנאש:
200 גרם שוקולד מריר או חלבי + 150 מ"ל ריצ'.
ממיסים יחד
טובלים כל דונאט עד החצי ומניחים על מגש. אם רוצים- מפזרים סוכריות לקישוט עוגה כשהגנאש עוד רטוב.
אחרי שכל הדונאטס מצופים, מעבירים למקרר להתקשות של הגנאש.
אפשר לקשט עוד אחרי שהגנאש יבש בזילופי שוקולד, איבוק באבקת איבוק אכילה וכו'.
נשמרים מעולה בהקפאה.
כן, קצת פחות יפים מהבני דודים עם גלוטן. אבל עדיין נחמדים, לא?
-----
"אה.. לא נעים להעיר לך...אבל הבטחת הפתעה..."
שכחתי.
לא. לא באמת.
נו, כבר---
כן כן.
רוצים להכין גם צ'ורוס לצליאקים שלכם?
אין בעיה.
אותה בלילה.
וזה הכיף.
אפשר להכין את הבלילה וחצי ממנה להכין כדונאטס ואת החצי השני כצ'ורוס.
"אהמ...אבל מה זה צ'ורוס?"
זה:
"ואיך מכינים?"
אז ככה:
1. עולים חזרה בהודעה עד שמגיעים למתכון.
2. מכינים בלילה לפי ההוראות.
3. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר קטן.
4. מעבירים מהבלילה לשקית זילוף עם צנטר כוכב גדול. אם אין לכם מדלגים ל 5
5. מעבירים מהבלילה לשקית זילוף ומחוררים בה חור בקוטר של כ-1.5 ס"מ בקצה השקית.
6. לוקח קיסם או גפרור ביד. מחזיקים בזהירות ומורידים לתוך השמן. אם נוצרות בועות קטנות סביב הקיסם אז הגפרור אז השמן וכן לטיגון.
7. חשוב: אם משתמשים בגרור למבחן השמן- מורידם לשמן את חלק העץ, לא את ראש הגפרור.
8. בעזרת שקית הזילוף מזלפים רצועות מהבלילה לתוך השמן החם. עובדים בתנועות "קשקוש" או בפסים ישרים. אני אוהבת את השובבות של המקושקשים. משחררים במשיכה מהירה למעלה של שקית הזילוף.
9. חשוב נוסף: הקפידו ששקית הזילוף לא תיגע בשמן. אם לא תקפדו על זה תקבלו גם שקית זילוף מזולפת ללא גלוטן.
10. חשוב נוסף+: אל תזלפו יותר מדי צ'ורוסים לסיר בבת אחת, מ-2 סיבות: א. שלא ידבקו ויהפכו לפקעת צ'ורוס. תנו להם מקום לשוט בשמן. ב. כדי לא לקרר את השמן יותר מדי.
11. מטגנים להזהבה ומוציאים בעזרת כף מחוררת לקערה עם ניר סופג.
12. אם מגישים מיד אז זורים על הצ'ורוס אבקת סוכר, או מגלגלים בתערובת של סוכר וקינמון
13. אם לא מגישים מיד ולא רוצים סוכר וקינמון אז לא מגלגלים בתערובת הזו
14. המלצה: מגישים עם גנאש חם ותוספות
תהנו.
הנושאים החמים