אז למה אתם מצפים??

• הוסף לסימניות
הפעם בלי תמונה :)
אחרי התדיינות בנושא עם כמה אנשים,
מעניין אותי לשמוע גם מכאן -
בתור לקוחות,
למה אתם מצפים כשאתם מגיעים לצלמת??
מה הייתם רוצים לקבל? איזה סגנונות לראות?? מה חשוב לכם אצל הצלמת?
בכ"ז,בדר"כ מדובר בהוצאה כספית לא קטנה - מה התמורה שחשובה לכם במיוחד? (בלי תשובות רדודות של 'תמונות איכותיות',נסו יותר לחפור.....)
גם כן מצידה של הצלמת - איך הייתם רוצים שהיא תתנהג ?
(יש כאלה שיעדיפו לקבל החלטות לבד לגבי אופי התמונות,ויש כאלה שבלי שינווטו אותם לא יצליחו להסתדר ולהחליט.)
כשתגיעו אל הסטודיו - אתם מצפים לקבל יחס חם עם כוס קפה ועוגה,או לתקתק את התמונות וללכת הביתה בלי להתמרח.

^אלה רק דוגמאות לרצונות אפשריים....מוזמנים להעלות עוד.לא להנעל על מה שרשמתי..
קהל הצלמות פה דיי רחב - זו ההזדמנות שלכם...
ונקודה מאד חשובה - נא לא לכלול את הנושא של התשלום הכספי בתשובות. ("אני מצפה שהצלמות יורידו מחירים ומהר!!";) )

• הוסף לסימניות
בראש ובראשונה המון סבלנות ואורך רוח לילדים המצטלמים.
2. לתקתק את התמונות בלי מריחות ואז הסבלנות של הילדים, של הצלמת ושל האמא לא פגה.
נראה לי שבכזו צורה, הצילומים הופכים לחוויה לאם ולילדים.

• הוסף לסימניות
לזרום עם המצטלמים. אז מה אם לא יהיו תמונות? (מגלה לכם סוד: בסוף יש.)

• הוסף לסימניות
..

• הוסף לסימניות
כמובן שבשורה התחתונה זו הוצאה שמצפים לקבל תמורתה תמונות נאות ומלהיבות. (:
מבחינת התהליך, אני הייתי מצפה ליחס חם (בלי קפה ועוגה, תודה(:) במיוחד עם הילדים,
מישהי שמתחברת לילדים ולא באופן מלאכותי.
שתהיה לה סבלנות לגדול הביישן ולקטן התזזיתי, שלא תהיה בלחץ מהשעון והעיקר לסיים - אלא תחכה לרגע המשוחרר והנכון.
הייתי שמחה אם יש דבר כזה - שרוב התמונות לא תהיינה העמדה מלאכותית אלא פשוט לתפוס את הרגע בזמן שהם חופשיים ומשחקים.
ושתהיה ממש איתנו, בכיף, שעם כל ההתשה זה יהיה יום של כיף וחוויה.
אז כמה את לוקחת, צלמת מושלמת?
אנחנו בדרך.. (:

• הוסף לסימניות
במשפט אחד: שתדע לצלם את מה שהיא רואה, ולא את מה שהיא רוצה לראות.

• הוסף לסימניות
pr וקקטוס, אם אני הייתי הכותרת, אתן הייתן גוף הכתבה ופסקת הסיום.

• הוסף לסימניות
לתקתק את התמונות וללכת הביתה, בד"כ מרוב לחץ אשכח מה רציתי תציעי מעצמך רעיונות ולא לחכות שאגיד לך מה אני רוצה, אני לא צלמת במקצועי.

• הוסף לסימניות
אני צילמתי 2 ילדי חלאקה:
1. הראשונה היתה נחמדה אבל לא יותר מידי, אבל לקח לה המון זמן לצלם, צילמנו כ40 תמונות במשך שעתיים פלוס, וזה היה מעייף ומתיש במיוחד.
2. השניה הייתה סופר נחמדה ומשוחררת, והילדים כמובן בהתאם, ולמרבה הפלא היא גם הייתה הרבה יותר מהירה, היא צילמה אותנו בפחות משעה כ40 תמונות, 4 ילדים ו2 או 3 תלבושות לכל אחד. כמובן שאצלה הרבה הרבה יותר נהתי.
ועוד משהו, אני אישית אוהבת תמונות קרובות של הילדים, ולא כאלו שהילד רחוק, אפילו שזה עם אביזר או בפוזה מדהימה, מוותרת על האביזרים, ומעדיפה לראות יותר את הילד.

• הוסף לסימניות
אני רוצה שתתני לי הנחה משמעותית.
אני רוצה דיסק חינם עם כ-ל התמונות כולל המפושלות.
אני מצפה שלא תפשלי.
שתעשי מהג'ינג'י שלי בלונדיני, ולזה עם העיינים החומות שיצאו כחולות.
שתביאי לכל שאר הילדים ממתקים ומשחקים שלא יפריעו.
שתצלמי אותם על הדרך, כי הם חמודים. מה 'כפת לך, כולה ללחוץ על הכפתור. למה בתוספת תשלום, למה?
שתעזרי לי להחליף להם בגדים. שמונה בגדים זו חתיכת עבודה.
שתשימי לו בתמונה ההיא עם התפוח גם את הספסל הוורוד, הטלית ומפריח הבלונים.
תתני לי לנסות לצלם תמונה אחת!
נראה לי ששכחתי משהו. אולי אחר כך.

• הוסף לסימניות
ועכשיו ברצינות:
אני מצפה שהצלמת תצלם את הילד שלי ולא את כל הרכישות האחרונות שלה בשוק הפשפשים.
(יש שם באמת דברים מדהימים, הייתי שם לאחרונה ואם הייתי צלמת לא היה נשאר מקום באוטו לעצמי)
אני מצפה לאווירה נעימה ולא דוחקת.
אני מצפה לתוצאות חדות ומקצועיות.
אני מצפה שהעלות של התענוג לא תאלץ אותי להגדיל את המשכנתא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;990203:
אני רוצה שתתני לי הנחה משמעותית.
אני רוצה דיסק חינם עם כ-ל התמונות כולל המפושלות.
אני מצפה שלא תפשלי.
שתעשי מהג'ינג'י שלי בלונדיני, ולזה עם העיינים החומות שיצאו כחולות.
שתביאי לכל שאר הילדים ממתקים ומשחקים שלא יפריעו.
שתצלמי אותם על הדרך, כי הם חמודים. מה 'כפת לך, כולה ללחוץ על הכפתור. למה בתוספת תשלום, למה?
שתעזרי לי להחליף להם בגדים. שמונה בגדים זו חתיכת עבודה.
שתשימי לו בתמונה ההיא עם התפוח גם את הספסל הוורוד, הטלית ומפריח הבלונים.
תתני לי לנסות לצלם תמונה אחת!
נראה לי ששכחתי משהו. אולי אחר כך.

:D

• הוסף לסימניות
זה מאוד אינדיבידואלי מה לקוח מצפה, אני אענה לא מתוך ניסיון של צילום כי עוד לא השקתי את הסטודיו שלי (אוטוטו ב"ה) אלא מתחום אחר, גרפיקה. האמת בלי פוליטיקות וכולנו יודעים אותה יפה היא שהלקוח תמיד צודק (כזה שמשלם את מה שמתאים לנו, כן?). לדוג' יש לי לקוחה קבועה בעיצוב שמשלמת יפה מאוד, בתנאי שהיא שותפה מלאה להחלטות כמו איזה צבע לשים, מלל לכתוב וכו'. הרבה פעמים אני מצליחה להוריד אותה מרעיונות מוזרים שיש לה, הרבה פעמים גם לא. ואז לא קרה כלום. לא שמים קרדיט וזה הכל. אה והיא בהחלט מקבלת קפה ועוגה כשהיא מגיעה לכאן.
מה אני רוצה להגיד בזה? כדאי לבדוק עם הלקוחה בדיוק למה היא אישית מצפה, לנהל שיחה מראש ובה לקבוע יחד באיזה סגנון היא רוצה את התמונות, כמה מכל ילד וכו'. לדעתי לא להתערב לה בהחלטות כמו מה להלביש אלא להציע ולראות אם זה אותו כיוון חשיבה ואם לא אז לזרום לכיוון שלה.
קפה ועוגה לדעתי תמיד להציע, יזיק זה לא והרוב יגידו "לא תודה אכלתי עכשיו.."

• הוסף לסימניות
אני הייתי רוצה (אני באמת כבר צריכה לקבוע תור למישהי....:eek: )
שהצלמת תהיה מלאת סבלנות לילדים, ותעשה הכל להתחבר אליהם.....
שתכוון את האמא לפוזות, בגדים ותנוחות מתאימות (אחרי הכל אם האמא היתה צלמת היא לא היתה באה) אבל שתהיה פתוחה גם לרעיונות ("שגעונות") של האמא.
שתהיה אוירה נינוחה ונעימה.
שתהיה אופציה לקנות את כל התמונות בדיסק-כן, גם אלה שלא הודפסו ולא נערכו!!!!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטודנטית;990222:
שתהיה אופציה לקנות את כל התמונות בדיסק-כן, גם אלה שלא הודפסו ולא נערכו!!!!!!
רק לאינטלגנציה....
ומה תעשי עם הדיסק?
או בתמונות שעיני הבן שלך סגורות, או שהוא נראה ממש לא טוב?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חננוש;990229:
רק לאינטלגנציה....
ומה תעשי עם הדיסק?
או בתמונות שעיני הבן שלך סגורות, או שהוא נראה ממש לא טוב?

לא כל התמונות שלא בחרתי הן מפושלות!
יש תמונות שלא בחרתי כי הפוזה מאד דומה לאחרת שבחרתי או בגלל תקציב, וכד'......
אך כמעצבת גרפית אוכל לעבד אותן לבד לעשות לו אלבום דיגיטלי למשל?!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטודנטית;990235:
לא כל התמונות שלא בחרתי הן מפושלות!
יש תמונות שלא בחרתי כי הפוזה מאד דומה לאחרת שבחרתי או בגלל תקציב, וכד'......
אך כמעצבת גרפית אוכל לעבד אותן לבד לעשות לו אלבום דיגיטלי למשל?!

יתכן, ויתכן שלא.

ואת התמונות הכי מפושלות (כן כן, זאת שהוא מוציא לשון לצלמת (בושות) ומכווץ את כל הפרצוף שלו, וזאת שהוא נתפס ככה, בצד, בזוית לא מוצלחת כשהוא לא ממש מסתיר את כל הבלאגן מאחור, וזאת שהתקוטט עם אחותו הגדולה יותר, מושך לה בשיער, והיא בתנוחה לא טבעית בוכה וצורחת ורואים לה דמעות, ועוד כהנה וכהנה... ואת כל אלו אני רוצה להריץ בשומר המסך שלי, וכשאמא שלי או אחותי או גיסתי או חמותי תגיע, אתן לשומר לעבוד, ואז אוכל להשויץ: 'נכון שהם מתוקים להפליא? ותראי, איזו פוזה מלאכית! ואיזה פרצוף מתוק, פשוט לאכול!!!'
במילא הן לא ממש מבינות בצילומים, אז מ'כפת לי...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א-ירושלמית;990318:
יתכן, ויתכן שלא.

ואת התמונות הכי מפושלות (כן כן, זאת שהוא מוציא לשון לצלמת (בושות) ומכווץ את כל הפרצוף שלו, וזאת שהוא נתפס ככה, בצד, בזוית לא מוצלחת כשהוא לא ממש מסתיר את כל הבלאגן מאחור, וזאת שהתקוטט עם אחותו הגדולה יותר, מושך לה בשיער, והיא בתנוחה לא טבעית בוכה וצורחת ורואים לה דמעות, ועוד כהנה וכהנה... ואת כל אלו אני רוצה להריץ בשומר המסך שלי, וכשאמא שלי או אחותי או גיסתי או חמותי תגיע, אתן לשומר לעבוד, ואז אוכל להשויץ: 'נכון שהם מתוקים להפליא? ותראי, איזו פוזה מלאכית! ואיזה פרצוף מתוק, פשוט לאכול!!!'
במילא הן לא ממש מבינות בצילומים, אז מ'כפת לי...)
את זה את יכולה לצלם במצלמה הביתית שברשותך
לא בשביל זה באים לצלמת

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;990147:
כמובן שבשורה התחתונה זו הוצאה שמצפים לקבל תמורתה תמונות נאות ומלהיבות. (:
מבחינת התהליך, אני הייתי מצפה ליחס חם (בלי קפה ועוגה, תודה(:) במיוחד עם הילדים,
מישהי שמתחברת לילדים ולא באופן מלאכותי.
שתהיה לה סבלנות לגדול הביישן ולקטן התזזיתי, שלא תהיה בלחץ מהשעון והעיקר לסיים - אלא תחכה לרגע המשוחרר והנכון.
הייתי שמחה אם יש דבר כזה - שרוב התמונות לא תהיינה העמדה מלאכותית אלא פשוט לתפוס את הרגע בזמן שהם חופשיים ומשחקים.
ושתהיה ממש איתנו, בכיף, שעם כל ההתשה זה יהיה יום של כיף וחוויה.
אז כמה את לוקחת, צלמת מושלמת?
אנחנו בדרך.. (:

תתפלאי לקרוא אבל יש גם צלמות מושלמות...

צילמתי את הבן שלי לפני שבועיים בערך, אצל צלמת שעונה בדיוק לקריטריונים שכתבת, אבל יש חסרון אחד היא גרה בחיפה (גם אני)...

קוראים לה מירהלה כהן ("יצירתית"),
הילדים רצו לחזור למחרת עוד פעם, מבחינתם הם באו לשחק במשחקיה, ועל הדרך צילמה אותם איזה דודה נחמדה.

ושכחתי, היא לא לוקחת מחיר בשמים, ומוכנה למכור את הדיסק עם כל התמונות(!)

• הוסף לסימניות
הלו קיטי, במצלמה הביתית שלי זו לא חכמה. שכחתי לכתוב משפט אחד:

"...ואת יודעת? הלכתי לצלם אותם אצל פשלה נעכסית..."

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה