כללי אז מדרגים או לא?

• הוסף לסימניות
בענין הדיון האחרון והמעניין,

היו הרבה דיעות, הצעות ייעול ורעיונות לדירוג באופן כזה או אחר

הצענו גם אפשרות פשוטה יחסית אך מועילה מאוד, להוסיף לחצן, בנוסף לאפשרויות הלחצנים הקיימים (כגון 'תודה' וכד'), לחצן בשביל חוו"ד שסייעו בעניין, ואנשים הרגישו בו תועלת אמיתית לנושא, ולא רק קשקושים בעלמא -נחמדים ונעימים ככל שיהיו-, הרי מדובר כאן באתר לאנשי מקצוע רציניים, ולדעתי זה גם נצרך לחברי הפורום בכלל.

בנוסף לכך, זה רק יועיל לאתר ויהפוך אותו להרבה יותר מקצועי -בנוסף למה שהוא כבר- עוד יותר.

מי בעד הרעיון כפי שהובא בהרחבת יתר? (בקישור לעיל)
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=283286&page=6

על מנת לייעל את האתר, ולהציע את הרעיון בפני מנהלי פרוג (הרב חיים דיקמן ועוזריו)

ומי שחושב שההצעה הזאת לא תועיל במיוחד לפן המקצועי של האתר, גם מוזמן להאיר את עינינו בנידון.

כל דיעה חשובה לכלל משתתפי הפורום!

תודה על ההיענות מראש.

יום מוצלח לכולם :)

• הוסף לסימניות
אני חושב שהדירוג יכול להתעדכן כל הזמן, ז"א גם אם למשל בעבר דירגתי מישהו בכוכב אחד, בהמשך אני יכול לעלות או להוריד ולהשפיע על הדירוג שלו.
מצורף דוגמה :rolleyes:

קבצים מצורפים

• לכידה copy.png
    KB 73.4 · צפיות: 15
  • הוסף לסימניות
מה דעתו של המאסטר...

[FONT=&quot]ליל שישי האחרון, הרעב מציק ואיכשהו אני מוצא את עצמי נגרר אחר הרעב למרכזה של עיר התורה והחסידות. הרעב כבר מכיר את המסלול... הוא מכוון אותי במדויק בסמטות העיר, למקום שבו אוכל להשתיקו. כל זאת כמובן לא לפני שכיבתי את המחשב תוך כדי שאני מסכם עוד שבוע מתיש בעבודה הכיפית שבחרתי לעצמי. גם המחשב כמו הלקוחות יודעים כי בליל שישי אני עסוק ולא זמין... ע"פ רוב אשתדל להשאיר את המחשב דומם עד לבוקרו הראשון של השבוע החדש.[/FONT]

[FONT=&quot]אני חונה בסמוך ליעד, ושם לב שאני מכיר את הרכב השכן. הרכב של אחד הקולגות למקצוע וחבר טוב. אני מרשה לעצמי לכנות אותו קולגה למרות שפערי הגיל והוותק בתחום נוטים לטובתו, אך הוא זה שכמה פעמים הגדיר אותי כך. כשאני נכנס אני מבחין שהוא יושב עם פנים מוכרות נוספות, גם הוא מאותו תחום, אבל הוא כבר מוגדר כאחד המאסטרים. גם אותו אני מכיר, אמנם לא באופן כ"כ אישי, אבל יצא לי בעבר להתחכך איתו. זה היה כשפניתי אליו בתגובה למשהו שכתב בעבר כאן בפורום, ואחר כך גם יצא לי לפגוש אותו באקראי לאחר הרצאה שמסר.[/FONT]

[FONT=&quot]אתם כמובן יכולים לנחש שלא סירבתי להצעה להסב יחד איתם. כמו גם את נושא השיחה אתם יכולים לנחש לבד.. איך לא? עיצוב, פרסום וכל השאר.[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]

[FONT=&quot]למה אני מספר לכם את כל זה?[/FONT]
[FONT=&quot]מאחר שאני מניח שלרובכם אין יותר מדי זמן פנוי, שבוע חדש כבר כאן ואמרנו היום את ההלל האחרון של השנה, מה שאומר שאצל חלקכם כבר סוכות או במקרה פחות טוב תחילת החגים. אשתדל לקצר ואגש לעניין.[/FONT]

[FONT=&quot]במהלך השיחה עלה על השולחן משהו שהדהים אותי וגם גרם לי להסמיק מעט... זה היה כשהמאסטר מביננו ציין שקרא את מה שכתבתי כאן בפורום באשכול הזה. נדהמתי כי לא חלמתי שיש לו זמן פנוי לקרוא כאן הודעות. והסמקתי כשהוחמאתי כשאמר שהוא מסכים עם חלק מדברי.[/FONT]

[FONT=&quot]כתבתי שאקצר.. אז אנסה לסכם את דבריו: הוא לא הסכים עם זה שלא צריך דירוג. לדעתו הדירוג מתבקש וזה דווקא יהיה לטובתם של הגולשים שפחות ותיקים כאן והמעצבים שבראשית דרכם. הוא המשיל את המצב הקיים בפורום ואת ההתלהבות ניקים חדשים שמתווספים כאן מדי יום, לאדם מבוגר שגילו לו איך מכשיר חדשני עובד, והוא בהתלהבות מתרגש מהפלא שהוא לוחץ כאן ופתאום זה משתנה ונהיה...[/FONT]

[FONT=&quot]הוא הסכים עם הדרך שבה הצעתי לדרג את הגולשים. לדעתו מלבד המעלות שציינתי, זה יגרום להקפצת רמת הפורום, אמנם זה יקרה בהדרגה, אבל המצב הקיים בפורום, שיש כאלו שלא יודעים את מקומם, לא מאפשר זאת. מחובתי להדגיש שהוא אומר את הדברים בכאב ולא חלילה בהתנשאות. לדבריו הוא מכיר ומעריך את המוכשרים כאן, אבל לפעמים מספיק תגובה אחת שהורסת הכל. אם המצב ישתנה, ויהיו כאן [/FONT][FONT=&quot]היררכיות[/FONT][FONT=&quot] שמתבקשות, כל אחד ידע איך להתייחס ואיך להגיב. כל עוד שהמצב הוא שיש לכל אחד אפשרות להגיב באנונימיות והמגיבים או המוגבים לא יודעים מהי רמתו האמיתית של כותב ההודעה, אין סיכוי שהמצב ישתנה.[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]

[FONT=&quot]כשאתה שומע את הדברים ממישהו שכבר הספיק לשכוח את מה שרבים כאן עוד לא הספיקו ללמוד (ואני בתוכם) אתה לא חושב על האופציה שלא להסכים עם הדברים.[/FONT]

[FONT=&quot]התובנות שלי לאחר השיחה:[/FONT]
[FONT=&quot]- 1. אם הוא גולש ובקיא במה שקורה כאן, ועוד יותר, יש לו גם דעה בנושא והוא מייחל לשינוי, ז"א שגם אנשים כמוהו מחפשים פורום כזה אך הם נמנעים מלהגיב, ואילו המצב ישתנה יש סיכוי שנראה אותם משתתפים בפורום ומגיבים.[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]

[FONT=&quot]- 2. אני, כגולש ולצערי פחות כמגיב, הבנתי שכשאני מגיב או להיפך, לא מגיב, אני בעצם פוגע בעצמי. ז"א אם לא אגיב כשאני יכול לעזור, אותו אחד שיכול היה לעזור לי לא יעזור לי כשאני יבקש עזרה. ולפעמים אם אני לא בטוח שמה שרציתי להגיב באמת חשוב ותורם למקצועיותו של הפורום אז לא אגיב. [/FONT][FONT=&quot]כן דירוג, לא דירוג, בידנו לשנות את המצב.[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]

[FONT=&quot]- 3. אני אומנם נמצא כאן כמה שנים, אך גם אני התלהבתי תחילה מהאפשרות שאני מגיב וההוא משנה את הצבע של הלוגו, אך במבט לאחור, חבל שלא היה מישהו שהסביר לי את מה שאני יודע היום.[/FONT]

[FONT=&quot]- 4. כמו שכבר ציינתי לעייל, הדירוג באם יהיה, יבוא לטובת כל הגולשים בעיקר לטובת המתחילים.
[/FONT]

• הוסף לסימניות
לרגעים הרגשתי מתלונן כרוני שתמיד יודע לספר כמה רע היום לעומת פעם....
הסיבה בגינה העליתי רעיונות אלו היא כתוצאה מכמה מוכשרים וטובים שסיפרו לי שהדירו את רגלם מהפורום בגלל הבלגן והוזלת המקצוע.
מקווה מאד שבהנהלה רואים את האשכולות הללו ולוקחים אותם ברצינות.

• הוסף לסימניות
נראה לי שאם תהיה האפשרות שרק השואל יוכל לצלצל לתשובה שעזרה לו
ולשאלות, לא שיתוף שכל תגובה שם היא "מהמם"
כך שצילצולים יבטאו את מידת הפעילות של הניקים
ואת מידת התועלת שהם מביאים.
אולי יהיה גם דירוג לגולשים שיידרגו את התשובה עצמה
ויהיה מדד אחוזים ביחס לדירוגי התשובות (משתמש אמין, משתמש, בעייתי וכו')

• הוסף לסימניות
אני מעלה שאלה שמעסיקה אותי מאז ראיתי את הדיונים הנ"ל-

אם המטרה היא להעלות את הרמה של הפורום והרצון לגרום למקצוענים לחזור ולהשתתף בשיח ושיח מקצועי- הרי שהאסטרטגיה צריכה להתמקד בשאלה: מה יגרום למקצוענים לרצות לבוא לכאן???

לא כן?!

• הוסף לסימניות
רוב משוטטי הפורום הם מכורי פורום איש את רעהו או חסידי אשכולות הקניה והמכירה, שרק קופצים להציץ ב"הודעות מהיממה האחרונה" אם יש משהו מעניין או איזה ויכוח שיכול לסבול את הגיגיהם.
הפתרון כפי הנראה מונח בהפרדת פורום איש את רעהו לאתר נפרד!

• הוסף לסימניות
לדעתי, לעלות את רמת הפורום זה תלוי רק במקצוענים עצמם!!!
אם הם יענו בענייניות ובמקצועניות לשאלות, יביאו כתבות מקצועיות, ישתפו אותנו מעולמם המקצועי - הרמה תעלה!!
מהם יראו וילמדו.
שידרוג - יכול אולי למתג את המצליחנים, המקצוענים כבר שנים - אבל יכול לפגוע להוריד מורל לאלו שעדיין לא הגיעו לדרגה הזו
דבר נוסף השידרוג בהחלט יכול לפגוע גם במקצוענים לעתיד (לא הביישן למד, ואם אני ארגיש כ''כ ננס לעומת... לא אשאל. וגם אפחד לענות תשובה - שיכולה להיות דווקא טובה - לתת אפיקים ודרכי מחשבה לשני ששאל - אבל מה לעשות אני לא... מי יסתכל עליי בכלל - ובקיצור זה יכול להרוס מאוד למי שיכל לגדול!!)
לגבי התשובות מהמם, יפה וכו' - שמטרת העלאה שלהם היא שיתופית בלבד וקבלת מחמאות (שזה לעצמו בכלל לא רע - נותן טעם טוב לאדם וחשק לעשות עוד ועוד, ועם הזמן הבנ''א לומד, בוחן ומתמקצע!!) אולי יעשו תת פורום - שיקרא שיתוף, השראה - שם תהיה המטרה לעלות ולקבל פידבק - לחוש הצלחה ולעלות בסולם ההצלחה!!
אבל בפורום עצמו - שכל אחד שנתקל בבעיה, שאלה - שישאל - (ולא יפחד וירגיש כזה קטן לעומת...) ולהיפך, כאן מחכים בדיוק לכם המקצוענים שתעלו את הרמה, תענו תשובות מקצועיות באחוות אחים למקצוע ותעזרו ל"ננס" לגדול.

הערה: סליחה שאני משתמשת הרבה במילים "ננס" לעומת מקצוען - כי השידרוג לדעתי - ימתג את הדבר ובד''כ מצב כזה מחליש את החלש עדיין (חוץ מכמה שלא).

נ.ב. יש גם הרבה אנשים בפורום - שהם מידי פעם שואלים שאלות, אולי גם עונים תשובות, ואולי הם רק פסיביים - ומסיבות שלהם לא אעלו את תיק העבודות שלהם והם בהחלט מקצועניים - או לפחות בדרך למקצועניות... - כך שקשה לקבוע בוודאות מי מקצוען ומי לא! (וזה חוץ מהנ"ל).

• הוסף לסימניות
או - לתת אפשרות כתיבה רק למי שמוכיח שהוא אכן למד ומכיר את התחום בו הוא רוצה להגיב; לא לתת אפשרות תגובה אוטומטית לכל אחד ב"עיצוב גרפי" או "צילום" או "ציור".
אם מאשרים ניקים אוטומטית, הם לפעמים מתחילים להשתולל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א-ירושלמית;2221700:
או - לתת אפשרות כתיבה רק למי שמוכיח שהוא אכן למד ומכיר את התחום בו הוא רוצה להגיב; לא לתת אפשרות תגובה אוטומטית לכל אחד ב"עיצוב גרפי" או "צילום" או "ציור".
אם מאשרים ניקים אוטומטית, הם לפעמים מתחילים להשתולל.
לדעתי צריך לתת צ'אנס לכל אחד. היא אפשר לחסום מישהו שרוצה ללמוד ומבקש את עזרת הגולשים.
אבל ניק טרדן צריך לדעת שהוא יכול להיות מושבת ליממה או יותר...

• הוסף לסימניות
רק שאלה קטנה
פורום עיצוב גרפי פתוח לכולם?
או רק למי שלמד \ לומד \ מתמקצע בתחום?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שחר עולה;2222489:
רק שאלה קטנה
פורום עיצוב גרפי פתוח לכולם?
או רק למי שלמד \ לומד \ מתמקצע בתחום?

זו הצרה העיקרית.
פרט לזה, יש לא מעט שבקושי התחילו ללמוד, ויש להם דעות על כל דבר. הם בטוחים שהם הכי מקצוענים שיש. למעשה, הם לא יותר מטרדנים.
וגם אם תהיה אפשרות שלמקצוענים טריים תהיה אפשרות להגיב, אני רוצה לדעת שהם טריים בפרוג. לא רק משנה לי מי מגיב, משנה לי גם הותק שלו!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א-ירושלמית;2222610:
זו הצרה העיקרית.
פרט לזה, יש לא מעט שבקושי התחילו ללמוד, ויש להם דעות על כל דבר. הם בטוחים שהם הכי מקצוענים שיש. למעשה, הם לא יותר מטרדנים.
וגם אם תהיה אפשרות שלמקצוענים טריים תהיה אפשרות להגיב, אני רוצה לדעת שהם טריים בפרוג. לא רק משנה לי מי מגיב, משנה לי גם הותק שלו!

לראות אם הם "טריים" בפרוג - אפשר לראות מתאריך ההצטרפות.
אבל, גם זה לא משקף - את המקצועיות והוותק - אני למשל הצטרפתי לפרוג רק ב 2014, ובמציאות התחלתי ללמוד כבר ב 2007...

ועוד דבר - לפעמים בניק אחד משתמשים שתיים או יותר (כמו 2 אחיות, אמא ובת, בעל ואישה וכד') וכל אחד עומד בקצב ובמקצועיות אחרת....:)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה