אז מה אם אומרים על BTsync מבית ביטורנט?

• פותח הנושא trew
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
הדבקה מניוזגיק
חברת BitTorrent הודיעה אתמול (ג') על שחרור גרסת אלפא פתוחה לתוכנת השירות החדשה שלה, BitTorrent Sync, המאפשרת למשתמשים לנצל את פרוטוקול שיתוף הקבצים הפופולארי של החברה ככלי לגיבוי וסנכרון תיקיות בין מחשבים.
שירות סנכרון נטול ענן

"ביטורנט סינק" היא תוכנה המהווה תחליף לשירותי גיבוי בענן כגון Dropbox או SkyDrive, תוך עקיפת השימוש בענן לטובת מחשבים פרטיים שהוגדרו ע"י המשתמש, משפחתו ו/או חבריו. כל אחד יכול להתקין את התוכנה על המחשב שלו ולהגדיר אילו קבצים או תיקיות ברצונו לסנכרן או לגבות. כל תיקייה או קובץ מקבלים "סוד" – קוד זיהוי ייחודי, אותו יש להזין לתוכנה במחשב שבצד השני כדי ליצור את הקשר בין המחשבים ולהתחיל בהעברת הקבצים.
השירות החדש מאובטח במיוחד, שכן הקבצים עוברים ממחשב למחשב בשיטת P2P ללא תיווך של שרתים, ומוצפנים כך שרק מחשבים שאושרו יכולים לפענח אותם. בנוסף, מאחר והשירות אינו משתמש בשרת לאחסון הקבצים, הוא מציע נפח בלתי מוגבל, התלוי אך ורק בנפח האחסון הזמין על כונני המחשבים המחוברים. הקשר הישיר בין מחשבים מאפשר גם ניצול מקסימלי של רוחב הפס הזמין לצורך ביצוע העברת הנתונים בין המכשירים במהירות המקסימלית האפשרית.
החברה הכריזה על השירות לראשונה בינואר, אז החלה תקופת ההרצה שלו בגרסת אלפא למשתמשים שהוזמנו בלבד. לדברי החברה, בשלושת החודשים שחלפו מאז השתתפו בניסיון כ-20,000 גולשים, שגיבו או סינכרנו 200 טרה-בייט (!) של מידע. בגרסא החדשה נוספו לשירות מספר תכונות, בתוכן אפשרות לסנכרון חד-כיווני ע"י הגדרת תיקייה כ"לקריאה בלבד" בעת השיתוף, אפשרות ליצירת קודי שיתוף חד-פעמיים התקפים למשך 24 שעות בלבד ועוד.
נציין כי בשנה האחרונה עובדת ביטורנט על מספר שירותים נוספים, בתוכם תוסף הדפדפן SoShare, המאפשר שליחת קבצים גדולים בין משתמשים, ותוסף Live, המאפשר צפייה בסרטוני וידאו ברשת תוך ניצול גולשים אחרים הצופים בהם כדי לזרז את הטעינה. כל שירותי החברה מבוססים על פרוטוקול שיתוף הקבצים שלה, המבוסס על העברת נתונים בין מחשבים ברשת בצורה מבוזרת, כמעט ללא צורך בתיווך.
תוכנת BitTorrent Sync זמינה להורדה עבור מערכות ההפעלה Windows, מק OS-X ולינוקס, מאתר BitTorrent Labs. השימוש בה צפוי להקל על אפשרויות העברת קבצים בין מחשבים פרטיים של משתמשים, כולל שיתוף פיראטי של תוכן המוגן ע"י זכויות יוצרים. הדבר צפוי לעורר את חמתם של גורמים כגון חברות המוזיקה והסרטים, החוששות תמיד מאובדן השליטה בדרכי ההפצה של תוכן דיגיטלי. לכן, ניתן לנחש שבזמן הקרוב יתעורר לתחייה הדיון העתיק אודות השימוש במנגנוני הגנה מסוג DRM למניעת שימוש בקבצי תוכן ע"י יותר ממשתמש אחד.
עד כמה שבדקתי אותו עכשיו זה עובד מעולה כולל העלאה חכמה שיודעת לשחרר לך את הרוחב פס להעלאה של דברים חשובים יותר, התהליך יושב ברקע בשקט וממש לא מורגש.

כמו שרק ביטורנט יודעים לעשות התוכנה קלילה ביותר (500KB) ופשוט עושה את העבודה, הבעיה שלי איתה זה כמובן החלק של העלאה לפי הרוחב פס, אם יש לי 100KB העלאה זה מספיק לי אולי למשתמש אחד ופה אני רואה חיסרון,

מצד שני ולא ממש בדקתי את זה אולי אם יש יותר יונקים מהקובץ אז הם בעצמם מעלים לי את מהירות ההורדה כיאה לביטורנט, מאוד מסתבר לי שכך אבל לא יצא לי לבדוק.

מה דעתכם על הרעיון ומה הבדיקות שלכם הנושא הראו?

• הוסף לסימניות
והתוכנה להתקנה, יצרתי תיקיית שיתוף לפרוג (קריאה) על כל צרה שלא תבוא.
וזה הסוד שלה RPAF7REFVHIRFGD4SYVTVWWZQYFJBT2DQ

קבצים מצורפים

• BTSync.rar
    KB 584.8 · צפיות: 12
  • הוסף לסימניות
כמו שרק ביטורנט יודעים לעשות התוכנה קלילה ביותר (500KB) ופשוט עושה את העבודה, הבעיה שלי איתה זה כמובן החלק של העלאה לפי הרוחב פס, אם יש לי 100KB העלאה זה מספיק לי אולי למשתמש אחד ופה אני רואה חיסרון,

מצד שני ולא ממש בדקתי את זה אולי אם יש יותר יונקים מהקובץ אז הם בעצמם מעלים לי את מהירות ההורדה כיאה לביטורנט, מאוד מסתבר לי שכך אבל לא יצא לי לבדוק.
טוב אז בדקתי, מהירות ההורדה רק עולה ככל שיש יותר משתתפים בשיתוף, תהליך העלאה הראשוני לוקח אולי קצת יותר זמן אבל אחרי זה מקבלים הורדה של למעלה מ200KB שזה ממש יפה ל6 משתתפים.
הבדיקה נעשתה עם שיתוף של 6 משתתפים, הרעיון הוא כזה, ליצור שיתוף עם כמה שיותר מחשבים, על השיתוף יהיה אחראי מחשב מסוים (כרגע שלי) שרק הוא מעלה תכנים לשיתוף, השיתוף יוכל להכיל חומרים לגרפיקה, מדריכי וידאו, תוכנות, וכל דבר שבעצם נרצה.

אפשר לומר שזה השלב שבו אנו מפסיקים להעלות דברים לג'מבו מייל ולראות אחרי כמה שבועות שהלינק כבר לא תקף.
מה אתם חושבים על זה?

• הוסף לסימניות
נשמע בומבסטי לגמרי!

• הוסף לסימניות
נשמע טוב ביותר, רק בתנאי שבאמת תדאג לעדכן את התכנים ;)....

סליחה על הפגנת בורות, לא הבנתי לאיפה התכנה מורידה את הקצים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מימי;1002389:
נשמע טוב ביותר, רק בתנאי שבאמת תדאג לעדכן את התכנים ;)....

סליחה על הפגנת בורות, לא הבנתי לאיפה התכנה מורידה את הקצים.
את בוחרת לאיפה להוריד, כל שיתוף חדש שאת יוצרת את מגדירה לאיזה תיקיה זה יהיה, ואז למעלה את ממקמת את הסוד (לא יוצרת סוד אלא משתמשת במה ששמתי למעלה).

• הוסף לסימניות
לא הבנתי.
אני אמורה לראות את הקבצים המשותפים בתיקיה שיצרתי?
אם כן, למה אני לא רואה אותם?

• הוסף לסימניות
כי הם צריכים לרדת אליך כמו כל קובץ שאת מורידה מהנט.

• הוסף לסימניות
אפשר הסבר יותר ממוקד?
הורדתי התוכנה העלתי כנסתי קוד אשרת וכו'.
פתחתי את התיקיה ויש לי את הקובת הזה:
BIG_Notrust_Bank_Robbery_Photoshop_CS6.mp4.!sync
מה לעשות איתו? לשנות סיומת? לאיזה?

• הוסף לסימניות
הסיומת שלו אומרת שהוא עדיין הסנכרון, כשהוא יסיים הוא יהפוך לבד להיות MP4.
הסנכרון מתבצע דרך הנט ולכן תצטרכי לחכות שהזה ירד.

• הוסף לסימניות
ממש נחמד.
אני עדין בשלבי בדיקה של הנושא כבר כמה ימים , ובאמת המהירות היא הצד החזק שלה.
אולם , אני לא בטוח לגבי כמה דברים, כמו לגבי שמירת גירסאות ישנות של קבצים ? (משהוא אמר DROPBOX ?)
יצירת קישורי WEB לשיתוף קל (כמו ב MEGA ותיקיית PUBLIC של DROPBOX)
ועוד כמה נקודות.

• הוסף לסימניות
נכון יצירת הקישורים זה באמת אחת החסרונות שלה, מצד שני אם זה ימומש המהירות תרד כי זה לא יהיה בפרוטוקול ביטורנט.
לגבי ניהול גרסאות זה באמת משהו שיכול להיות נחמד, גם לי יש כמה רעיונות מועילים לתוכנה הזאת אבל אני לא דואג, יחסית לתוכנה בגרסת אלפא אני ממש רגוע, במיוחד כשזה מבית ביטורנט.

• הוסף לסימניות
מעניין אותי מי מחובר לקבוצה תחת השם ZVI2 .

פשוט ראיתי שיש לו מהירות העלאה של יותר מ 300kB/s .

מעניין אותי דרך איזה ספק / תשתית הוא מחובר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

לאחרונה נוספו 2 דברים בכל תשלום - ויש לסמן V לאישור....
תקנון האתר - כל פעם של החברה המפעילה...
מדיניות הפרטיות - של נדרים פלוס.

לוגו נדרים פלוס

מדיניות פרטיות​

האמור במדיניות זו מנוסח בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד, אך מיועדת לשני המינים.

מבוא​

אנו ("החברה" או "אנחנו") מכבדים את פרטיות המשתמשים בפלטפורמה הטכנולוגית "נדרים פלוס" המופעלת על ידינו ("השירות" או "הפלטפורמה"). השירות מאפשר למוסדות, עמותות, ארגונים ו/או עסקים ("הלקוח") לנהל קמפיינים, לגייס תרומות ולאסוף מידע באמצעות טפסים דיגיטליים ממשתמשי קצה ("המשתמש" או "אתה").
שימוש בפלטפורמה, גלישה באתר, שימוש בשירות או השארת פרטים בדף תרומה ו/או בטופס דיגיטלי כפופים למדיניות פרטיות זו. המידע שאנו אוספים כפוף למדיניות הפרטיות ולדיני מדינת ישראל.
החברה משמשת כמחזיק במידע ("מחזיק") עבור הלקוח ("בעל השליטה") במאגר המידע הרלוונטי, אשר אחראי לשימוש שהוא עושה במידע בכפוף למדיניות הפרטיות החלה עליו. המידע שאתה מזין בדף תרומה או בטופס דיגיטלי נאסף, נשמר ומעובד עבור הלקוח.
מטרת מסמך זה להסביר את מדיניות הפרטיות ואבטחת מידע כאשר אתה משתמש בשירות, לרבות האופן בו החברה אוספת, שומרת ומעבדת מידע אישי שנמסר לה על ידי הלקוח או המשתמש או נאסף על ידה בעת השימוש בשירות. מובהר כי המידע שאתה מזין נאסף, נשמר ומעובד לצורך תרומה או מילוי טופס דיגיטלי עבור הלקוח.

סוגי המידע שנאסף​

במסגרת השימוש במערכת המידע שאתה מזין נאסף ומעובד לצורך תרומה או מילוי טופס דיגיטלי לטובת הלקוח, בין היתר, עשויים להיאסף סוגי המידע הבאים:
1. מידע שאתה מוסר באופן יזום - פרטים שאתה מוסר לנו אגב התקשרות איתך כלקוח או שאתה מזין בדף תרומה או טופס. כגון: שם מלא, פרטי התקשרות, כתובת, פרטי תרומה וכל מידע אחר שהלקוח מבקש לקבל באמצעות הטופס הדיגיטלי ושאתה בוחר לשתף אותו עם הלקוח.
2. מידע על לקוחות עסקיים במסגרת ההתקשרות ייתכן ונאסוף בנוסף גם פרטים עסקיים ותנאים מסחריים, כגון: ח"פ/מס' עוסק, פרטי מורשי חתימה ופרטי חשבון בנק להעברת כספים.
3. מידע טכני (נאסף אוטומטית) לרבות: כתובת IP, סוג דפדפן, מערכת הפעלה, זמני כניסה, היסטוריית פעולות בפלטפורמה, נתוני מיקום ושימוש כלליים באתר וזאת לצורך אבטחת מידע ושיפור חווית המשתמש והמערכת.
4. פרטי תשלום ועסקאות מידע הנדרש לצורך עיבוד תשלומים ומתן השירות, לרבות נתוני עסקה ואישורי חיוב, בהתאם לדין ולצרכים התפעוליים של מתן השירות. הגורם שבאמצעותו התבצעה הסליקה מעביר אלינו מידע אודות ביצוע תשלומים לצורך זיהוי המשלם ו/או זיכויו, ללא פרטים מלאים של כרטיס האשראי. במקרה של חשש לשימוש לרעה בכרטיס אשראי, יש לפנות אל חברת האשראי ולפעול על פי הנחיותיה.

מטרות השימוש במידע​

אנחנו לא סוחרים במידע שלך. השימוש במידע נעשה למטרות הבאות בלבד:
1. שירות ללקוח המידע שאתה מזין בדף תרומה או אגב מענה על טופס דיגיטלי נאסף ונשמר עבור הלקוח. ללקוח גישה מלאה למידע זה והוא רשאי להשתמש בו למטרות שלשמן התבקש המידע.
2. תפעול השירות ביצוע פעולות טכניות, עיבוד תרומות, הפקת אישורי פעולה וקבלות. בנוסף, כדי לייעל את תהליך התרומה ו/או מילוי טופס, המערכת עשויה להשלים באופן אוטומטי פרטים מסוימים השמורים במערכת, וזאת בהתבסס על מידע שמסרת לנו בעבר או על סמך זיהוי המכשיר ממנו אתה גולש.
3. יצירת קשר ותמיכה לצורך משלוח הודעות תפעוליות, אישורי ביצוע פעולות והתראות ביחס לחשבון הלקוח וכן לצורך מתן מענה לפניות ו/או שירות לקוחות, לרבות באמצעות טלפון, דוא"ל, הודעות סמס/ווטסאפ וכדו'.
4. אבטחת מידע הגנה על הפלטפורמה והמשתמשים מפני הונאות, התחזות, פעילות לא מורשית או שימוש לרעה, וכן לצורך ניתוח סטטיסטי אגריגטיבי (ללא זיהוי) לשיפור ביצועי המערכת.
5. ציות לחוק והליכים משפטיים לצורך עמידה בדרישות רגולטוריות, ציות לצו שיפוטי, שמירה על זכויותינו המשפטיות במקרה של מחלוקת, תביעה או הליך משפטי.

מסירת מידע לצדדים שלישיים​

מידע אישי לא יימסר אלא בהסכמתך ו/או בכפוף למדיניות פרטיות זו ו/או במסמכים אחרים במסגרת ההתקשרות עם הלקוח או איתך ו/או בדיקה או בירור של חברת אשראי ו/או בכפוף לדין.
המידע ישותף רק במקרים הבאים:
העברה ללקוח ("בעל שליטה") כל המידע שהזנת בדף תרומה או טופס דיגיטלי מועבר ללקוח יוזם הקמפיין ו/או הטופס. ללקוח יש גישה מלאה למידע באמצעות מערכת הניהול שלו והוא האחראי הבלעדי לקביעת מטרות השימוש במידע זה. השימוש שהלקוח עושה במידע כפוף למדיניות הפרטיות של אותו לקוח. החברה משמשת כמחזיק בלבד במידע זה עבור הלקוח ואינה אחראית למדיניות הפרטיות של הלקוח או לאופן בו הלקוח עושה שימוש במידע שאתה מוסר לו. אנו ממליצים לך לבדוק את מדיניות הפרטיות של הארגון לו אתה מוסר מידע.
ספקי שירות ותשתיות אנו נעזרים בספקים חיצוניים לצורך תפעול הפלטפורמה, בישראל ומחוצה לה, במסגרת שירותים טכנולוגיים, שיווקיים, תפעוליים ו/או משפטיים לרבות: מערכות CRM, שירותי אחסון וענן, מערכות וספקי סליקה, מערכות הפקת מסמכים חשבונאיים וכדו'. ספקים אלו נחשפים למידע רק לצורך ביצוע המשימות הטכניות עבורנו, והם כפופים לחובת סודיות והגנת מידע.
דרישה חוקית וצו שיפוטי אנו נמסור מידע אם נידרש לכך מכוח צו שיפוטי, דרישת רשות מוסמכת על פי דין, או במסגרת הליך משפטי וכן לצורך הגנה על זכויותינו במקרה של הפרת תנאי השימוש או חשד לביצוע עבירה.

העברות מידע בינלאומיות​

המידע אודותיך עשוי להישמר ו/או להיות מעובד בשרתים הממוקמים מחוץ לישראל (ארה"ב ואירופה) העברת המידע כפופה לתקנות הגנת הפרטיות (העברת מידע אל מאגרי מידע שמחוץ לגבולות המדינה), תשס"א-2001. המשך גלישתך ו/או שימוש והשארת מידע בדף תרומה ו/או טופס דיגיטלי מהווה הסכמתך לכך שהמידע שתשאיר אודותיך יאוחסן על ידי החברה במיקומי האחסון האמורים לעיל.

עוגיות (Cookies) וכלי מעקב​

המערכת עושה שימוש ב"עוגיות" וטכנולוגיות דומות לצורך זיהוי משתמש. זיהוי משתמש כולל את היכולת לזהות את המשתמש בעת גלישה חוזרת לאתר, לשמור את העדפותיו, להשלים פרטים מסוימים באופן אוטומטי ולאפשר תפעול תקין של המערכת.

אבטחת מידע​

אנו משקיעים משאבים רבים לשם שמירה ואבטחת המידע שלך ומיישמים מערכות הגנה ונהלי אבטחה נאותים ובהתאם ל דין ולסטנדרטים מקובלים.
אנחנו מיישמים אמצעים טכניים וארגוניים לאבטחת המידע האישי
עם זאת, החברה לא תישא באחריות לנזק, ישיר או עקיף, שעלול להיגרם כתוצאה מחשיפה למי שאינם מורשי גישה או במקרה דלף מידע, אם נגרם כתוצאה מנסיבות שלחברה אין שליטה עליהן, ובפרט כתוצאה מתקיפה זדונית של צדדים שלישיים, כשלים ברשת, פרצות במערכות ו/או ציוד קצה של לקוחות ו/או ספקים חיצוניים. אנחנו מבקשים להבהיר כי המידע הנמסר על ידך ללקוח אינו בשליטת החברה, אין לנו שליטה על רמת האבטחה במערכות ו/או בציוד הקצה אצל הלקוח אלא אם כן מדובר בציוד שנמכר/מסופק על ידינו ועל כן איננו יכולים להתחייב שהשירות יהיה חסין מפני גישה בלתי מורשית בצד הלקוח. אנו ממליצים לך לבדוק את העניין מול הארגון ו/או יוזם הקמפיין ו/או הטופס הדיגיטלי לו אתה מוסר את המידע שלך.

שמירת המידע​

החברה תשמור את המידע כל עוד המערכת/הפלטפורמה פעילה ועומדת לרשות לקוחותיה, או כפי שנדרש על פי חוק.

זכויותיך על פי חוק​

לא חלה עליך כל חובה חוקית למסור את המידע, ומסירתו תלוי ברצונך החופשיכמתך המלאה. עם זאת, בחלק מהמקרים ללא מסירת הפרטים הנדרשים (כגון פרטי תשלום או פרטים מזהים בטופס) לא ניתן יהיה להשלים את התרומה או מילוי הטופס הדיגיטלי ו/או לקבל את השירות המבוקש.
המידע נמסר לצורך ביצוע תרומות ו/או שירות ו/או מוצר על פי בחירתך ורצונך, יצירת קשר, הפקת קבלות ואישורים. המידע מועבר ללקוח שהוא הגורם עבורו נאסף, נשמר ומעובד המידע. המידע יימסר ללקוח יוזם הקמפיין ו/או הטופס, והוא עשוי להימסר לצדדים שלישיים ו/או נותני שירותים, וזאת לצורך המטרות הנ"ל.
המידע נשמר במאגרי החברה (בעלת השליטה ו/או המחזיקה במידע (לפי העניין הרלוונטי)): מטרה הפקות בע"מ, ח"פ 515984094, רח' ד"ר סמלו יוסף 10, נתיבות, דוא"ל <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
ידוע לך כי בהתאם לחוק הגנת הפרטיות, תשמ"א-1981, עומדת לך זכות עיון במידע לפי סעיף 13 לחוק, וכן זכות לתיקון לפי סעיף 14 לחוק ("זכויותיך"). פנייה בנוגע למידע אודותייך ניתן לשלוח ל: <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי> אנו נפעל לאפשר לך לעיין במידע המבוקש כנדרש בדין.
בכל הנוגע למידע שמסרת במסגרת קמפיין ו/או תרומה ו/או טופס דיגיטלי - זכויותיך ימומשו באמצעות בעל השליטה במאגר המידע (הלקוח יוזם הקמפיין ו/או דף התרומה ו/או הטופס) ו/או מחזיק אחר. במקרה כזה, באם תפנה אלינו, נודיעך אם אנחנו מחזיקים במידע אישי אודותייך וכן את שם בעל השליטה במאגר המידע, מענו ופרטי ההתקשרות עם בעל השליטה במאגר המידע הרלוונטי.
אם תהיה סבור כי המידע אודותיך אינו נכון, שלם ו/או ברור ו/או מעודכן, עומדת לך זכות לפנות אל בעל השליטה במאגר המידע בבקשה לתיקון המידע או למוחקו. אם בעל השליטה במאגר המידע הסכים לתיקון המבוקש ו/או בית המשפט ציווה על התיקון, נתקן את המידע האישי אודותייך על פי המידע שמסרת.
אם המידע אודותיך מצוי במאגר מידע שאנו בעלי השליטה בו, וניעתר לבקשתך לתיקון ו/או מחיקה כאמור, נבצע את השינויים הנדרשים על-פי המידע שמסרת ונודיע לכל מי שקיבל מאיתנו את המידע האישי בתקופה שנקבעה בתקנות. אם לא נסכים לבקשתך, נודיע לך כאמור באופן הקבוע בתקנות. בכל מקרה שבו נסרב לבקשתך תהיה רשאי לפעול בכפוף לכל דין.

פנייה בנוגע למידע טכני​

בכל נושא הקשור לתפעול הפלטפורמה או למידע טכני הנאסף ע"י החברה, ניתן לפנות אלינו בדוא"ל: <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

שינויים במדיניות​

מדיניות פרטיות זו עומדת בתוקפה ממועד פרסומה, והיא עשויה להתעדכן , בין היתר בשל שינויים רגולטוריים, טכנולוגיים ו/או תפעוליים אנו רשאים לשנות את תנאי מדיניות הפרטיות בכל עת תוקף השינוי יהיה עם פרסום העדכון באתר. יידוע ו/או קבלת הסכמה נוספת ביחס לשינויים מהותיים במדיניות זו ייעשו, ככל שנדרש, בהתאם להוראות הדין החל.
מדיניות הפרטיות מעודכנת ליום 29.12.2025
0 תגובות
פייבוקס משנים את התמונה ביחס לריבית על העו״ש

למשתמשים בכ. אשראי שלהם למעלה מאלפיים ש״ח בחודש
החל מתחילת החודש הבא יש ריבית 6% על הכסף שנמצא בחשבון (במקום 5% עד היום)
ללא נעילה של הכסף
ועד 20 אל״ש (מגבלה רגולטרית)

מצד שני אם לא משתמשים באלפיים ש״ח
הריבית היא 1% בלבד (במקום 2.5% עד היום)

פתיחת החשבון והכ. אשראי זה בחינם לכל החיים
נראה שזה רק באפליקציה

כרגע לא מצאתי עדכון לזה באתר

שינוי משמעותי בפייבוקס: תשלם 6% ריבית למי שישתמשו מספיק בכרטיס האשראי שלה​

פייבוקס מקפיצה את הריבית על היתרות לשיעור אטרקטיבי במיוחד של 6%, אך רק למי שיוציא מעל 2,000 שקל בחודש בכרטיס האשראי שלה. מי שלא יעמוד ברף, יסתפק בריבית של 1% בלבד במקום 2.5% עד היום. באוקטובר האחרון החברה הגבילה את היקף ההעברות החודשי ל-1,000 שקל בלבד למי שלא מחזיק בכרטיס אשראי שלה​

שקד גרין ערבה
18:06, 11.01.26
אפליקציית התשלומים פייבוקס (PayBox), שבבעלות בנק דיסקונט, הודיעה היום על עדכון משמעותי בריביות שהיא משלמת על יתרת הכספים באפליקציה. החל מה-1 בפברואר 2026, לקוחות המחזיקים בכרטיס האשראי של החברה ומוציאים בו מעל 2,000 שקל בחודש, יראו את הריבית השנתית שלהם עולה מ-5% ל-6%. מנגד, לקוחות המשתמשים בכרטיס בהיקף נמוך יותר, שקיבלו עד כה ריבית של 2.5%, יספגו הרעה משמעותית והריבית עבורם תיחתך ל-1% בלבד.
הטריגר המיידי למהלך הוא החלטת בנק ישראל מהשבוע שעבר להפחית את הריבית במשק ב-0.25% (לרמה של 4%), אולם יש לקרוא את הצעד כחלק מהאסטרטגיה ארוכת הטווח של החברה: מעבר מאפליקציית העברות כספים הפסדית לחברה פיננסית עם מודל עסקי בר קיימא.

השלב הראשון באסטרטגיה זו היה תמרוץ הציבור לצבור כסף ביתרות האפליקציה (המוגבלות רגולטורית ל-20 אלף שקל), כדי ליהנות מהכנסות ריבית על כספים אלו. פייבוקס הייתה הראשונה בשוק להודיע, כבר ביוני 2023, על תשלום ריבית (בשיעור של 3% דאז) על היתרות – מהלך שנועד לאתגר את הבנקים המסורתיים שלא שילמו באותה עת שקל בודד על יתרות העו"ש של הציבור. בנוסף, התשלום מהיתרות מסייע לחברה להוזיל את העלויות שלה, בהשוואה לתשלום מכרטיס אשראי.
השלב השני הוא תמרוץ הציבור להעביר את פעילות כרטיסי האשראי אליה. החברה נהנית מהכנסות מ"עמלה צולבת" (העמלה שמשלם בית העסק), אותן היא חולקת עם חברת כאל. בחודשים האחרונים הגבירה פייבוקס את הלחץ על לקוחותיה לבצע את המעבר הזה: באוקטובר האחרון היא הגבילה את סכומי ההעברה החודשיים למי שאינו מחזיק בכרטיס שלה ל-1,000 שקל בלבד, בעוד שלמחזיקי הכרטיס הוגדלה התקרה ל-10,000 שקל.
כעת, הפערים מתרחבים גם בגזרת הריבית: אם בעבר הלקוח ה"כבד" קיבל ריבית כפולה מהלקוח המזדמן, כעת הריבית שלו תהיה גבוהה פי שישה. מעבר לכך, ניכר כי פייבוקס מוכנה לסבסד את הריבית באופן אגרסיבי ובלבד שהלקוח ישתמש בהיקף גבוה מספיק באשראי שלה, שכן סביר שריבית של 6% גבוהה מההכנסות שלה בגין אותן יתרות.
שירותי העברת הכספים (P2P), המבוססים על תשתיות כרטיסי אשראי, הם שירות הפסדי שפייבוקס והמתחרה "ביט" שבשליטת בנק הפועלים, מסבסדות מזה שנים. ההערכות הן כי ביט, השולטת בכ-90% מהשוק, צברה הפסדים של למעלה ממיליארד שקל מאז הקמתה, בעוד הפסדי פייבוקס חצו את רף רבע המיליארד. בשנה שעברה נמאס לרשת שופרסל, שהחזיקה במחצית ממניות פייבוקס, להמתין לרווחיות והיא מכרה את חלקה לדיסקונט, שהפך לבעלים היחיד.
פרסומת

בעוד שביט בחרה להתמודד עם ההפסדים בין השאר באמצעות גביית עמלה (0.6% מהעברות של מעל 25 אלף שקל בשנה), פייבוקס ממשיכה בינתיים לסבסד את השירות במלואו, בשאיפה ששימוש גובר של לקוחות בשירותיה – הן בצבירת יתרות והן בשימוש באשראי, יביאו אותה ליעד הרווחיות המיוחל ב-2026.

לשו״ת בכל נושא שתרצו על פייבוקס לחצו

1768216375787.png

השימוש הוא רק דרך האפליקציה
אבל יש אפשרות להזמין כרטיס פיזי לילד בעלות (חד״פ?) של 7.9 ש״ח
כמובן שלא יענישו אותכם אם תשתמשו בעצמכם בכרטיס
ואפשר גם להשתמש בזה רק להוראות קבע

היתר עסקה

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה