כללי אז מה זה בעצם טיפוגרפיה?! (דיון לאתגר)

• הוסף לסימניות
אז נכון שהאתגר שלנו נסגר ברח כסלו,
בנתיים אני פותחת פה דיון שיעזור לנו להגיע בצדק לכרזה הזוכה:

דיון על במה פתוחה, וכל המעצבים מוזמנים לענות..
והשאלות שלנו הן:
- הגדר במשפט אחד מהי טיפוגרפיה.
- מה גורם לטיפוגרפיה להראות טוב ואומנותי?
- מהם יתרונות הטיפוגרפיה?

זה לא מבחן, ואין לי עניין שיענו לי בדקלום,
תשפכו את הגיגיכם הטיפוגרפיים, כדי שנחתום את הנושא בצורה שיישאר לנו סיכום בנושא (אני אערוך אחרכך לפי התגובות שלכם) שיהווה לימוד לכולנו,
וחוץ מזה, ככה השיפוט על הכרזות יהיה הכי שקול ומובן שיכול להיות:)

בהצלחה!
הפרולוג לאתגר יוצא לדרך....

• הוסף לסימניות
טפוגרפיה זה כל תורת הצורניות של טקסטים.

טיפוגרפיה טובה זה לדעת לשים קטע טקסט או יותר על הדף
ולגרום לעיניים שלי להחליק על טקסטק בקלות. לקרוא באופן הכי רציף, מהיר ונח.
זה נשמע כל כך פשוט אבל זאת חתיכת חכמה.

בשלב שני יש את ההתאמה החזותית / עיצובית / פונקצוינאלית של צורת הגופן לתכנים.
כלומר, העברת מסר לא רק באמצעות התוכן אלא על ידי הצורה.

יש נישה מסוימת באומנות שעושה שימוש באותיות ככלי להעברת מסרים.
כלומר ההתיחסות היא בעיקר לצורת האות - כאובייקט, ופחות למה שכתוב. אני מניחה שזה מה שמנסים הציבור החשוב לעשות כאן באתגר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה