קורונה אחוז החולים הקשים והנפטרים במגזר החרדי קטן יותר

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
תגדיו, לא נמאס פה לניקים להלקות את הציבור שהם שייכים אליו?
גם אם יראו נתונים התעמתו איתם שהם לא נכונים רק כדי לשרת להם את האג'נדה שהחרדים הם קניבלים אוכלי אדם?
המשפטים האלה יגרמו למשהו לשמור יותר? אולי הנזק החינוכי לילדים שההורים שלהם כל היום מתלוננים על הציבור ועל רבניו יותר חמור ושהמורה תספר לילדים סיורים הירואים על אתה בחרתנו ואשרינו שנבחרנו להיות עם ה' ומשרתיו. הילדים שלכם, כן שלכם שספגו כל כך הרבה בוז על עמ"י יעשו פפפפפפפ אחד גדול????
לשמור על קדושת החיים זה ערך חשוב ונאצל, אני דוגלת כמוך בדיוק, להלקות את הציבור שלך זה נזק חמור ואף לטווח הרחוק כולנו יודעות שישי מנהיגים ורבנים וניק בפרוג לא יגרום לאיש לשנות התנהגות
כבר כתבתי כאן כמה פעמים, שומר נפשו ירחק ממפרי ההנחיות ונפשו תהיה לו לשלל, די עם זה!
לא אמרתי שום דבר על רבנים.
אמרתי שאחוזי התמותה אצל החרדים מובילים בעולם.
קשה לך להתמודד עם זה? תשאלי את הרב איך להתמודד עם הסתירה הזו ותישבי אותה מול הילדים. אבל אל תשקרי את העובדות.
אני מול הילדים שלי אין לי בעיה. הם רואים כמה אנחנו שומרים ואנחנו מחזקים אותם שאנחנו עוד חוליה בשרשרת המפוארת ששומרת על קדושת החיים.

• הוסף לסימניות
שאלת תם:
איך יודעים מי חרדי?
בזמן הדיונים הבלתי נגמרים על חוק הגיוס, היה קושי בהגדרה "מיהו חרדי"
כשביקשו לחוקק חוק אפליה מתקנת לחרדים, התברר שאין הגדרה לחרדים, כשמתים יודעים בברור מי חרדי.
יש קריטריונים ממש ברורים למישהו חרדי בנוגע לתקציבי תעסוקה.
דומני שאפשר לבחון אותי עליהם אפילו באמצע הלילה ;).
חרדי (לפי ההגדרות היבשות) הוא מי שלמד בישיבה קטנה (גבר) או בתיכון במערכת פיקוח חרדית (אישה), או שילדיו מתחנכים/התחנכו במערכת החינוך החרדית (מוכש"ר/פטור או ממ"ח).
בהנחה שלא תשאלו את המתים על תעודות רלוונטיות, כנראה שאם נעשה פילוח הוא נעשה באופן אינטואיטיבי.
אם תשאלו אותי, האינטואיטיבי לפעמים יותר מדויק מהקריטריונים....

• הוסף לסימניות
פעם הבאה כשהמורה תספר לילדים שלכם ספור הרואי על קדושת החיים ואיזה מופת עשו כדי לקבל עוד שעה של חיים.
הילדים שלכם יעשו פפפפפפפפפפפ גדול. המסר הברור והשונה לחלוטין שמעבירים לילדים זה אחד הדברים הטראגיים במגפה הזו (אבל רק אחד מהם, יש עוד כמה טרגדיות בדרך)
אם הייתי חסידת בעלז למשל.
היה לי סיפור לא פחות חינוכי לילדים שלי.
איך אתם--- הילדים - דור העתיד עומדים מול עיניו של הרבי.
שלא מסכים לפגוע בחינוך שלכם,
בטוהר שלכם, ובנפש היקרה שלכם.
הוא העדיף למסור את נפשו למענכם!!!
(אני לחלוטין נמצאת בצד השני אבל מבינה גם את אלו שמורים אחרת)

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לי יהיו סיפורים לא פחות הירואיים לספר לילדים שלי.
על ראשי ישיבות שהוציאו מאות אלפי שקלים כדי לשמור על בריאות תלמידיהם ועמלו מבוקר עד לילה ללא להתעצל כדי לאפשר להם ללמוד בשקט תורה.
על אבות שישבו ולמדו עם הילדים שלהם בבית כמה שהיה קשה, אחד על אחד, שעות על גבי שעות, וקיימו את המצווה שכתובה בתורה "ושיננתם לבניך"
על תלמידים שישבו שעות על גבי שעות עם מסכה והצליחו בכל אופן ללמוד תורה בזהירות מופלגת ולקבל מסר לכל החיים - לומדים תורה ומקיימים את התורה, גם אם זה לא נוח.
על אמהות שמסרו נפש כדי לעבוד ולפרנס בשעה שלא היתה כל מסגרת לילדים שלהם.
על משפחות שבודדו עצמן ברצון כי הם צריכות פעם ביום לעזור לסבא מבוגר תלמיד חכם לעלות למיטתו.
ילדים שראו בחוש שמחת יום טוב אמיתית, ראו אהבת תורה אמיתית שאבותיהם רקדו בחוץ ב 35 מעלות, ושמחת התורה שלהם לא היתה תלויה במספר המעלות במזגן או ב"אווירה" כל שהיא.
ראו את ריקודי התורה שלא ביזו את מה שכתוב בספר שרקדו איתו.
על ילדות שקיבלו חינוך אמיתי בבית, ערכים של תורה מוסר ויראת שמים ללא תלות במוסדות המוניים.
אשרינו.

ובנוגע למספר הנפטרים. צר לי לאכזב אותכם אבל בתחשב בעובדה שמספר הנפטרים הכפיל את עצמו רק בחודש וחצי האחרונים מאוד מוקדם להסיק מהם מסקנות. וד' ישלח רפואה שלמה לכל החולים.

• הוסף לסימניות
אם הייתי חסידת בעלזא כנראה הייתי מבינה משהו שאני לא מבינה היום.

אבל בעיני כלא חסידת בעלזא זה נראה לי מצב עצוב מאד שיש חשש חינוכי מלהשאיר ילדים בביתם, קרוב לאבא ולאמא שלהם. עצוב שבאופן רשמי השהות בבית, במקום הכי מוגן מהווה איום (שלמות הבית, חינוך או כל דבר אחר) כל כך דרמטי עבור אי מי.
בעיני זה דבר שצריך לטפל בו בלי קשר לקורונה.

• הוסף לסימניות
לי יהיה סיפורים הרבה יותר הרואים לספר לילדים שלי.
על ראשי ישיבות שהוציאו מאות אלפי שקלים כדי לשמור על בריאות תלמידיהם ועמלו מבוקר עד לילה ללא להתעצל כדי לאפשר להם ללמוד בשקט תורה.
על אבות שישבו ולמדו עם הילדים שלהם בבית כמה שהיה קשה, אחד על אחד, שעות על גבי שעות, וקיימו את המצווה שכתובה בתורה "ושיננתם לבניך"
על תלמידים שישבו שעות על גבי שעות עם מסכה והצליחו בכל אופן ללמוד תורה בזהירות מופלגת ולקבל מסר לכל החיים - לומדים תורה ומקיימים את התורה, גם אם זה לא נוח.
על אמהות שמסרו נפש כדי לעבוד ולפרנס בשעה שלא היתה כל מסגרת לילדים שלהם.
על משפחות שבודדו עצמן ברצון כי הם צריכות פעם ביום לעזור לסבא מבוגר תלמיד חכם לעלות למיטתו.
ילדים שראו בחוש שמחת יום טוב אמיתית, ראו אהבת תורה אמיתית שאבותיהם רקדו בחוץ ב 35 מעלות, ושמחת התורה שלהם לא היתה תלויה במספר המעלות במזגן או ב"אווירה" כל שהיא.
ראו את ריקודי התורה שלא ביזו את מה שכתוב בספר שרקדו איתו.
על ילדות שקיבלו חינוך אמיתי בבית, ערכים של תורה מוסר ויראת שמים ללא תלות במוסדות המוניים.
אשרינו.

ובנוגע למספר הנפטרים. צר לי לאכזב אותכם אבל בתחשב בעובדה שמספר הנפטרים הכפיל את עצמו רק בחודש וחצי האחרונים מאוד מוקדם להסיק מהם מסקנות. וד' ישלח רפואה שלמה לכל החולים.
מסכימה איתך בכל מילה.
ועדיין מבינה את הבעיה הטמונה במאות אלפי ילדים הנמצאים שנה ללא מסגרת.
באברכים שהפכו לגננות כי האישה בעבודה.
בערך המקודש של תפילה במניין שקצת התפוגג.
בבנות ובילדות שאיבדו הרבה מה'ביחד'
ואני חוששת שאם נעשה סקר בין האברכים אף אחד לא יציין את השנה שחלפה כשנת התעלות ועלייה.
קשה ללמוד ללא חברותות.
לאחר שעות של שמירה על ילדים,
בבית -ולא בבית מדרש שבו יש פחות מניעים.
וזה עוד לפני שהתייחסנו לאנשים שלא זכו לשבת בבית ה'.

אני לא פוסקת הלכה ולא מכריעה בשאלה הגדולה.
אבל האמת לא נמצאת רק בצד אחד של המשוואה.

• הוסף לסימניות
איך אפשר לאמוד מול מאומתים? זה משהו מתועש.
הבדיקה האמיתית יכולה להיות רק מול מספר אוכלוסיה.

סטטיסטית - זה לא יכול להיות אמיתי.

• הוסף לסימניות
מסכימה איתך בכל מילה.
ואני חוששת שאם נעשה סקר בין האברכים אף אחד לא יציין את השנה שחלפה כשנת התעלות ועלייה.
קשה ללמוד ללא חברותות.

את טועה ואסביר לך גם למה.
כי אי אפשר להתווכח עם המציאות.
המציאות היא שיש פה תמורה עולמית אדירה. שינוי אדיר בכל מה שהכרנו.
זו לא חכמה גדולה להתעלות או לשמור על רמה רוחנית שהכל דופק לפי מה שהכרנו, זה פשוט לעבוד על אוטומט. בתהילים כתוב "אל תהיו כסוס בפרד אין הבין", פשוט לרוץ כמו רובוט.
להגיד שכל התורה והיראת שמים שלנו תלויה בכל ה"קביים" שהם לא העיקר, כמו מוסדות למיניהם, זו טעות בהבנת יסודות היהדות.
לרב דסלר יש על כך הסבר מעניין מאוד מדוע נחרבו מוסדות התורה במלחמת העולם השניה, כי הכל היה חיצוני, והיינו צריכים "ניעור" כדי להראות שעבודת ד' שלנו לא תלויה בדברים חיצוניים.
וכשבודקים מה חשוב לכל אחד, התורה או המסגרת מגלים את התשובה.
ויכולה להביא לך עשרות אברכים שכולם אומרים שהשנה האחרונה היתה שנת התעלות וברור וגדילה. ממש כך.
זו לא חכמה להתעלות ולשמור על רמה רוחנית רק כשהכל זורם על מי מנוחות ואין נסיונות.

• הוסף לסימניות
מסכימה איתך בכל מילה.
קשה ללמוד ללא חברותות.

אף אחד לא אומר שאין פה גזרה.
שהיתה שנה מושלמת, שנת עלייה.
ושזה קשה זה ברור. זה מסירות נפש למען מטרה שאין נעלה ממנה.

• הוסף לסימניות
אף אחד לא אומר שאין פה גזרה.
שהיתה שנה מושלמת, שנת עלייה.
ושזה קשה זה ברור. זה מסירות נפש למען מטרה שאין נעלה ממנה.
אני בטוחה שכך יטענו גם בצד השני של המשוואה---
ש'זו מסירות נפש למען מטרה שאין נעלה ממנה...'
היה חשוב לי גם לציין את הצד הזה

• הוסף לסימניות
אבל היה חשוב לי גם לציין את הצד הזה
אי אפשר להבין את ההתעקשות לשמור על המוסדות פתוחים, אבל יש לאנשים שם אמונת צדיקים ואפשר לכבד את זה.
אפשר אולי להבין את ההתעקשות לקיים ארועים המוניים בניגוד לדעת כל הרופאים, כי יש שם אמונת צדיקים ואפשר לכבד את זה.
אי אפשר להבין את ההתעקשות לבוא לבתי חולים או למרפאות ללא מסכות ולסכן אוכלוסיות בסיכון שאין להם הבטחה מאף אחד שמסירות נפש לטפל תציל אותם ממוות.
'זו מסירות נפש למען מטרה שאין נעלה ממנה...' בבקשה, אם לא לשמור ריחוק ולא ללבוש מסכה זו מטרה שאין נעלה ממנה מוזמנים בחום לא להגיע למרפאות שיש שם אנשים שיש להם מטרות נעלות יותר, כמו למשל להמשיך לחיות.
לכן אני לא חושבת שכדאי למקד דיון על קבוצות מסוימות שיש לנו הרבה שאלות אליהם. יותר מידי שאלות. וחבל שהאשכול ינעל בגלל זה.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
היה חשוב לי גם לציין את הצד הזה
מסירות נפש של מי?
אני מדברת על מסירות נפש של ציבור.
את מדברת על אנשים שמוסרים את נפשם כפשוטו בלי שהתיעצו איתם ובלי שהם הביעו הסכמה או נכונות למות.
הבן אדם ששולח את ילדיו למוסדות, הולך לטיש ושבת שבת כסדר הולך להורים שלו ושלה הוא לא מוסר נפש.
הוא שומע לדעת רבותיו וזה חשוב. אבל הוא לא מוסר נפש וזה לא יכול להיות ההסבר שהוא נותן לילדיו.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
ואת נפש אלפיים הרוגי הקורונה. ובתוכם בת משפחתי ע"ה.
נו, נו.
לזקוף את כל נפטרי הקורנה לחסידי בעלז.
אפילו בעלזר עם שיגעון גדלות חמור לא יחשוב כך.
מודיעין עילית מובילה בתחלואה.
וביחס לערים צעירות אחרות--- היא מובילה גם בחולים הקשים ובתמותה.
ולא נראה לי שגרים שם בעלזרים לאלפים.
וגם לא הרבה חסידים אחרים.
כנראה שיש במגיפה הזאת עוד כמה גורמים.

• הוסף לסימניות
נו, נו.
לזקוף את כל נפטרי הקורנה לחסידי בעלז.
אפילו בעלזר עם שיגעון גדלות חמור לא יחשוב כך.
מודיעין עילית מובילה בתחלואה.
וביחס לערים צעירות אחרות--- היא מובילה גם בחולים הקשים ובתמותה.
ולא נראה לי שגרים שם בעלזרים לאלפים.
וגם לא הרבה חסידים אחרים.
כנראה שיש במגיפה הזאת עוד כמה גורמים.
חס ושלום.
אני כן חושבת שהיה להם חלק גדול פה בצינון ובזלזול במי שכן שמר.
אני חושבת שהיה להם חלק גדול בצפצוף גדול וארוך שהרפה ידים של אחרים.
אני בטוחה במאה אחוז שזה לא היה בהסכמת רבם.
מספיק היו ההודעות השקריות שהפיצו פה בפורום, כל מיני ספקולציות ושקרים והמצאות שלצערי הרבה הושפעו מהם וזלזלו.
אם היו עושים בצנעה ובזהירות זה לא היה נראה ככה.

• הוסף לסימניות
חבל להיגרר לשיח ספציפי על קהילות ורבנים.
תדיינו על הרעיון, תסבירו את ההגיון שעומד מאחורי כל צד, לדעתכם.
לא חושבת שזה בסדר לבקר בגלוי אדמורי"ם או רבנים.

• הוסף לסימניות
מסירות נפש של מי?
אני מדברת על מסירות נפש של ציבור.
את מדברת על אנשים שמוסרים את נפשם כפשוטו בלי שהתיעצו איתם ובלי שהם הביעו הסכמה או נכונות למות.
הבן אדם ששולח את ילדיו למוסדות, הולך לטיש ושבת שבת כסדר הולך להורים שלו ושלה הוא לא מוסר נפש.
הוא שומע לדעת רבותיו וזה חשוב. אבל הוא לא מוסר נפש וזה לא יכול להיות ההסבר שהוא נותן לילדיו.
מסירות נפש זה גם ויתור על הרצון האמיתי. ויש הרבה חסידים שאם לא האדמו"ר שלהם היה אומר להם לצאת מהבית ולהתנהג כרגיל היו ממשיכים להסתגר בבתים. אז הם בהחלט מוסרים את נפשם

• הוסף לסימניות
זה סיפור עם חור גדול באמצע, וכל מתבגר חכם יעלה עליו צ'יק צ'ק: רבנים, בכל מקום ובכל זמן, מקבלים טיפול אחר מסתם אנשים. (ולא היינו רוצים שזה יהיה אחרת).

• הוסף לסימניות
מסכימה איתך בכל מילה.
קשה ללמוד ללא חברותות.

שימי לב שבכל טענותייך אין אפילו מילה אחת על כך שמעבר לבעיה הרוחנית (שאין חולק עליה שהיא קיימת!)יש גם מחלה קשה שהורגת בנ''א, כן, הורגת
ויש גם אנשים שזאת השנה שהם נפרדו מאביהם למרות שחשבו שיחיה עוד עשרות שנים
ויש אלמנות ויתומים שאיבדו הרבה מהביחד עם בעליהם והוריהם....
בטוחני שאם תעשי סקר אצל משפחות נפטרי הקורונה או אפילו רק מונשמי הקורונה יתברר לך שזו לא היתה השנה שלה הם ייחלו....
קשה כשפתאום אין אב או אם...
קשה מאד מאד כשאשת הנעורים שוכבת מורדמת ומונשמת....
ישנם אנשים רבים שאומרים הלוואי והיינו יכולים לשהות יחד ברוגע סגורים בבית כל בני המשפחה
הלוואי ובמקום להתרוצץ בבתי החולים הייינו ניכולים רק לשבת וללמוד ואפילו ללא חברותא ובבית...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה