דרוש מידע ''אחותנו את היי לאלפי רבבה...'' דיון

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אגב, אם כבר דיברתם על עיוותים וכדו'
יש משפט שנוהגים לכתוב אותו על גבי מודעות בתור כותרת, "מודעה רבה לאורייתא" ואז כותבים שנפתח שיעור חדש של הרב מאיר לייבקה בענייני הלכות מעקה.
צריך לדעת שהמשפט הזה מודעה רבה לאורייתא הוא היפך המשמעות. הוא נאמר על טענה שיש לעם ישראל נגד קיום וקבלת התורה.

• הוסף לסימניות
אגב, אם כבר דיברתם על עיוותים וכדו'
יש משפט שנוהגים לכתוב אותו על גבי מודעות בתור כותרת, "מודעה רבה לאורייתא" ואז כותבים שנפתח שיעור חדש של הרב מאיר לייבקה בענייני הלכות מעקה.
צריך לדעת שהמשפט הזה מודעה רבה לאורייתא הוא היפך המשמעות. הוא נאמר על טענה שיש לעם ישראל נגד קיום וקבלת התורה.
יישר כח!
באמת הלשון שאולה. ובמקום סימן שאלה, עושים סימן קריאה.

מודעה רבה לאורייתא​

על מעמד הר סיני, מספרת לנו התורה כך:
”וַיְהִי בַיּוֹם הַשְּׁלִישִׁי בִּהְיֹת הַבֹּקֶר, וַיְהִי קֹלֹת וּבְרָקִים וְעָנָן כָּבֵד עַל-הָהָר, וְקֹל שֹׁפָר, חָזָק מְאֹד; וַיֶּחֱרַד כָּל-הָעָם, אֲשֶׁר בַּמַּחֲנֶה. וַיּוֹצֵא מֹשֶׁה אֶת-הָעָם לִקְרַאת הָאֱלֹהִים, מִן-הַמַּחֲנֶה; וַיִּתְיַצְּבוּ, בְּתַחְתִּית הָהָר”[3].

הגמרא מתקשה בהסבר הסיטואציה המתוארת במילים "וַיִּתְיַצְּבוּ, בְּתַחְתִּית הָהָר". כיצד ייתכן שבני ישראל התייצבו מתחת להר?
מסביר רב אבדימי בר חמא:
”מלמד שכפה הקב"ה עליהם את ההר כגיגית, ואמר להם: אם אתם מקבלים התורה מוטב, ואם לאו שם תהא קבורתכם”[4].
שואל על כך רבי אחא בר יעקב:
”מכאן, מודעא רבה לאורייתא”? כלומר: האם ישראל יכולים לחזור בהם מהתחייבותם לקבל את התורה? שכן הרי הם נאנסו על ידי הקב"ה לקבל אותה, ואם אין הם מקיימים את המצוות, ממילא הם צריכים להיות פטורים מעונש, שהרי זהו דין מודעה גדול.
משיבה על כך הגמרא: ”אמר רבא אף על פי כן, הדור קיבלוה (חזרו וקיבלו את התורה) בימי אחשוורוש. דכתיב (שכתוב במגילת אסתר) "קיימו וקיבלו היהודים", מכאן שקיימו את מה שקיבלו כבר”.

מטבע לשון​

בימינו קיבל הביטוי "מודעה רבה לאורייתא", משמעות נוספת. כאשר מתפרסמת מודעה (בדרך כלל על לוחות המודעות), באשר להרצאה תורנית, אשר תימסר על ידי רב ידוע, עם כל פרטי ההרצאה. נוהגים לשים ככותרת למודעה את הביטוי "מודעה רבה לאורייתא".

ויקיפדיה

• הוסף לסימניות
אני זוכרת שנהוג לומר פסוק זה לכלה לפני החופה
אני טועה?
לרגע נבהלתי..
כי את הפסוק הזה (בין היתר...) הודרכתי לומר לכלתי/אשתי בשעת כיסוי ההינומא קודם החופה..
זה פסוק וברכה מיוחדת, וזה גם מה שהתכווין רבנו החיד"א.
אשמח למקור שבו כתב הדברים.

• הוסף לסימניות
טוב,
לא הגבתי כאן כי היה חשוב לי בהתחלה לברר את העניין לעומק, לפני הסקת מסקנה נוספת.
ולאחר מכן כבר לא יכלתי להגיב בעקבות בעיה טכנית קטנה...(נשברה לי המקלדת....)
ועל כן תגובתי מגיעה רק עכשיו..

מודה ומתוודה שטעיתי בכך שהסקתי שהשימוש בברכה זו אינו נכון וף יש צורך להיזהר בכך.
הברכה לכשעצמה היא ברכה וכפי שכבר הוזכר כאן נאמרת בכמה וכמה מקומות וזמני גדולים בעולם היהודי.
אממה..
שהמקור לברכה ומה שקרה ממנה, הוא זה שגרם לי לבלבול,
והוא אכן נכון.
הברכה במקורה נהפכה לקללה, אך על ידיד תפילתו של יצחק אבינו ע''ה הוסרה הקללה הזו מעל רבקה הצדקת ומעל כל עם ישראל.
ומאז משתמשים דווקא בברכה זו בזמנים כגון מעמד החופה וכ' מכמה סיבות שאחת מהן כדי להוכיח שלא ברכתו של לבן היא זו שעמדה לנו אלא דווקא כוחו של יצחק שמזרעו אנחנו היא זו שעמדה ועומדת תמיד.

שוב-
התנצלותי בפני כל מי שהתבלבל, נבהל, או טעה בעקבות המסקנה השגויה שלי.
הנושא הזה הוא עצום וגבוה מאתנו בכמה וכמה מידות. כך הדברים הם ממש לא כפשוטם. (בכ''א ממה אני הספקתי לקרוא וללמוד)

• הוסף לסימניות
במקור הדברים כתובים באור החיים הק
וכידוע החידא היה תלמידו של האור החיים הקדוש
אבל ברור שעצם הברכה היא טובה והרבה גדולים השתמשו בה
גם הרב זילברשטין העיר שכדאי לאחים של הכלה לברך את אחותם בברכה הזאות
וכוונת האור החיים הוא שכיון והמברכים רשעים ה' גרם שריבקה תהיה עקרה שלא יחשבו שברכתם הועילה
וכולם מעירים ע''ז כמה צריך להזהר שלא ללכת לבאבות או כל מיני מקובלים שאין ידוע טיבם

• הוסף לסימניות
טוב,
לא הגבתי כאן כי היה חשוב לי בהתחלה לברר את העניין לעומק, לפני הסקת מסקנה נוספת.
ולאחר מכן כבר לא יכלתי להגיב בעקבות בעיה טכנית קטנה...(נשברה לי המקלדת....)
ועל כן תגובתי מגיעה רק עכשיו..

מודה ומתוודה שטעיתי בכך שהסקתי שהשימוש בברכה זו אינו נכון וף יש צורך להיזהר בכך.
הברכה לכשעצמה היא ברכה וכפי שכבר הוזכר כאן נאמרת בכמה וכמה מקומות וזמני גדולים בעולם היהודי.
אממה..
שהמקור לברכה ומה שקרה ממנה, הוא זה שגרם לי לבלבול,
והוא אכן נכון.
הברכה במקורה נהפכה לקללה, אך על ידיד תפילתו של יצחק אבינו ע''ה הוסרה הקללה הזו מעל רבקה הצדקת ומעל כל עם ישראל.
ומאז משתמשים דווקא בברכה זו בזמנים כגון מעמד החופה וכ' מכמה סיבות שאחת מהן כדי להוכיח שלא ברכתו של לבן היא זו שעמדה לנו אלא דווקא כוחו של יצחק שמזרעו אנחנו היא זו שעמדה ועומדת תמיד.

שוב-
התנצלותי בפני כל מי שהתבלבל, נבהל, או טעה בעקבות המסקנה השגויה שלי.
הנושא הזה הוא עצום וגבוה מאתנו בכמה וכמה מידות. כך הדברים הם ממש לא כפשוטם. (בכ''א ממה אני הספקתי לקרוא וללמוד)
לא צריך כ''כ להתנצל, אבל מודה ועוזב...:sneaky:

• הוסף לסימניות
לא צריך כ''כ להתנצל, אבל מודה ועוזב...:sneaky:
אחרי דיון כזה ארוך ועשרות הודעות במייל (שאין לי מושג איך הגיעו אליו- מעולם הוא לא נכתב כאן)
הרגשתי צורך בהתנצלות קצת יותר מהרגיל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה