- הוסף לסימניות
אחיות שלא חיות כמו חיות הן לא אחיותמשפט שפעם שמעתי "אחים שלא רבים הם לא אחים"... (משהו כזה).
אנחנו רבנו המון, ברוך ה' היום אנחנו בקשר מצוין.
אחיות שלא חיות כמו חיות הן לא אחיותמשפט שפעם שמעתי "אחים שלא רבים הם לא אחים"... (משהו כזה).
אנחנו רבנו המון, ברוך ה' היום אנחנו בקשר מצוין.
אל תגזימואחיות שלא חיות כמו חיות הן לא אחיות
[/ISPOILER]
??כל הפואנטה בעקיצה זה שהיא אמורה להיות ברורה...
מוגזם!!!!אחיות שלא חיות כמו חיות הן לא אחיות
מסכימה לגמרי. אין דבר כזה לחיות ביחד בלי שיהיו חילוקי דעות וויכוחים. מבחינה הגיונית הרי משפחה לא בוחרים, אז הגיוני שיש הרבה סיגנונות והתקלויות, אבל מניסיוני זה אחד הדברים שבונים קשר הכי טוב, ובסוף את מוצאת את עצמך הכי בקשר עם האחות שהכי התכסחת איתה, ועל הדרך לומדים לחיות ביחד, ולאהוב...אחיות שלא חיות כמו חיות הן לא אחיות
עד שזה מגיע למכות לדעתי אין צורך להתערב, ובטח לא לתפוס צד עם אחד הילדים.בלת"ק חלקי
בתור הורה לילדים קטנים
אין לי בעיה שיריבו
הבעיה שהם נופלים עלי בקול צרחני
שזה מוציא אותי מדעתי
מה עושים?
עד שזה מגיע למכות לדעתי אין צורך להתערב, ובטח לא לתפוס צד עם אחד הילדים.
אני מניסיון אישי שמדברים בטון רגוע ושקט, אומרים בביטחון משהו כמו: אני סומכת עליכם שתפתרו את זה לבד.
הכי עובד אצלי.
בגילאים צעירים יותר הם פשוט עדיין לא למדו איך להתחלק במשאבים משותפים מוגבלים ו/או איך להתמודד עם עלבון/סירוב וכו' וכו' - אלו כישורי חיים שנרכשים עם הזמן
בין כה ובין כה אין תפקידנו כהורים להיות על תקן השוטר/שופט/מפשר וכו', רק כמובן לעקוב מזווית העין שזה לא גולש למקומות מסוכנים/סאדיסטיים (סלחו לי על המילה)
כן להכיל (לא לשפוט ולהכריע מי צודק) אותו ואת תחושותיו (עצב/עוול/השפלה וכו'), לצד הכוונה למצוא את הדרך לפתרון הריב בשיח ישיר שלו מול אחיו/אחותו (תתפלאו פתאום לשמוע את ילדכם בן הארבע פונה לאחותו בת השנתיים וחצי "קום זיך מסדר זיין..." - "בואי נסתדר...")
לדעתי, זה הרבה יותר גרוע ממכות.לא.... לא היה אצלנו מושג כזה! אבל במילולי...אוהו.....
מה הכוונה "נופלים עלי"בלת"ק חלקי
בתור הורה לילדים קטנים
אין לי בעיה שיריבו
הבעיה שהם נופלים עלי בקול צרחני
שזה מוציא אותי מדעתי
מה עושים?
נכון! מילים רעות, השפלות, הקטנות ועלבונות אסור שיהיו בבית בשום אופן.לדעתי, זה הרבה יותר גרוע ממכות.
מילים יכולות לחדור ולשנות את הבן אדם, גם בתור ילדים, במיוחד אם מכירים את נקודות התורפה של השני.
זה דבר שנשאר שנים אח"כ.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים