דרוש מידע אחרי ועדה רפואית בביטוח לאומי, כמה זמן לוקח עד שמקבלים תשובה?

• הוסף לסימניות
תיכנסו לאתר, שמה זה מופיע מיד
לא מדויק.
הועדה נפגשת ביום מסוים ומחליטה, ובאתר יופיע שהתקיימה ועדה, אבל את הפרוטוקול וההחלטה מקבלים לפעמים אחרי יותר זמן.. (כמה בדיוק? הלוואי שהייתי יודע - אני מחכה לזה בקוצר רוח :sne: )
כנ"ל בועדה עם נוכחות - ההחלטה מגיעה מספר ימים אחרי.

• הוסף לסימניות
https://govforms.gov.il/mw/forms/<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>#!claimerDetails
קישור לתביעת שיקום מקצועי
אין שום קשר לתביעת נכות אפשר במקביל לקבל גם וגם
לפעמים פחות שווה להגיש תביעת שיקום למי שמקבל שר''מ או נכות לצמיתות
כיוון שיכולים לפתוח את התיק מחדש ולבחון את הזכאות

• הוסף לסימניות
לא מדויק.
הועדה נפגשת ביום מסוים ומחליטה, ובאתר יופיע שהתקיימה ועדה, אבל את הפרוטוקול וההחלטה מקבלים לפעמים אחרי יותר זמן.. (כמה בדיוק? הלוואי שהייתי יודע - אני מחכה לזה בקוצר רוח :sne: )
כנ"ל בועדה עם נוכחות - ההחלטה מגיעה מספר ימים אחרי.
אין בזה כללים
יש סניפים בהם זמן קצר אחרי הוועדה כבר ניתן לראות באתר את הפרוטקול (בעיקר בוועדות בשעות הבוקר שאז הפקידות עובדות) אך לעיתים יכול לקחת שבועות עד שרואים את התשובה (עקב תקלות שונות, נתקלתי בזה בעיקר בסניף ירושלים)
הזמן הסטנדרטי בד"כ עד שיש תשובה הוא בן יומיים לשבוע גג שבועיים

אם התשובה מתעכבת כדאי מאוד לשלוח פניה באתר למחלת ועדות רפואיות (לא לשלוח לנכות כללית אלא לוועדות רפואיות - נכות כללית) ולבקש את הפרוטקול.
אגב, יצויין כי לפעמים סיבת העיכוב היא בגלל הפניה לפקיד שיקום

• הוסף לסימניות
מזמן אני חושבת להעלות את הנושא, אולי פה זה רלוונטי לכולם, אני חושבת שלא כולם מודעים לכך, רלוונטי לכל מי שניסה להוציא נכות ולא קיבל אישור לקצבה.
אני הייתי בועדה בשל בעיה רפואית ואחוזי הנכות שלי היו גבוליים, לכן היה לי ועדה גם אצל עובדת סוציאלית (או שתמיד יש בשניהם??) בכל אופן אמרו לי שם שבגלל שהנכות שלי לא מספיקה (48% - יכול להיות שזה רלוונטי גם למי שיש לו פחות כמובן...)יש להם "תוכנית שיקום" - הם נותנים לך אבחון עסוקתי, לימודים אקדמאיים במימון מלא כולל כל הנלווה(מכינה למי שצריך להשלים בגרות, כמה מאות שקלים בשנה למכשירי כתיבה, נסיעות, מבחנים חיצוניים שהם בתשלום, מחשב אם צריך ללימודים )וגם... כמעט 7000 ש"ח בחודש "דמי מחיה" לאורך תקופת הלימודים, מאחר ואני לא שמעתי על כך בחיים לפני אני אומר את זה, כי במקום להתאכזב - יש פה הזדמנות נדירה של לעשות מקצוע בחינם מתוך רוגע כלכלי יחסית (או לפחות אי דחקות...)ולהרוויח אח"כ הרבה יותר ממה שהיית מרוויח עם הקצבה הקבועה.
הכול נאמר מתוך נסיון וחוויה אישית.תבררו, תשאלו, גם אם דחו אתכם יש לכם הרבה מה להרוויח....
מסכים לגמרי
חבל שאין מספיק מודעות לזכות הזו
אני אישית פרסמתי עליה בעבר מספר פעמים
וגם העלתי כתבה מקיפה בנושא
אולי פרוג צריכים לפרסם את זה, בהתחשב ברווח שהם עשויים להפיק מכך

• הוסף לסימניות
אשמח מאוד לפירוט, מה הכוונה? לעשות ועדה עם בדיקה? עם שיקום?
הכוונה שאושרו אחוזי נכות רפואית מספיקים, אך לא אושר אי כושר, או שאושר אי כושר חלקי, שאז בהתאם לחוק צריכים לזמן אתכם לפגישה עם עו"ס, כאשר משום מה הפרקטיקה בביטוח לאומי היא במקרים כאלו לא לחשוף לכם את המלצת הרופא בנושא האי כושר עד אחרי הפגישה עם העו"ס והכרעת פקיד התביעות

• הוסף לסימניות
הכוונה שאושרו אחוזי נכות רפואית מספיקים, אך לא אושר אי כושר, או שאושר אי כושר חלקי, שאז בהתאם לחוק צריכים לזמן אתכם לפגישה עם עו"ס, כאשר משום מה הפרקטיקה בביטוח לאומי היא במקרים כאלו לא לחשוף לכם את המלצת הרופא בנושא האי כושר עד אחרי הפגישה עם העו"ס והכרעת פקיד התביעות
יישר כח על התשובה.
האם זה תקף גם בילד בן שלוש?
ושאלה נוספת שמאוד תעזור לי: האם יכול להיות העלאת אחוזי נכות בועדה ללא נוכחות רק עפ"י מסמכים?

• הוסף לסימניות
יישר כח על התשובה.
ושאלה נוספת שמאוד תעזור לי: האם יכול להיות העלאת אחוזי נכות בועדה ללא נוכחות רק עפ"י מסמכים?
א. לא תקף בילד בן שלש שאצלו זה לא שייך, תפנו לסניף ותשאלו לסיבת העיכוב
ב. יתכן, אבל זה מאוד תלוי בנסיבות, לא משהו ששיך לענות על זה בלי להכיר את פרטי המקרה

• הוסף לסימניות
יישר כח על התשובה.
אני נתקלתי כמה פעמים בועדות ללא נוכחות בעיקר אצל ילדים,
גם בועדות המשך, העלאת אחוזי הנכות לא תמיד תלויה בנוכחות הפיזית, במידה והמסמכים משקפים מבחינתם את הנכות, אז זה מספיק.
אבל נראה לי שזה נתון לבחירתם האישית,

• הוסף לסימניות
מזמן אני חושבת להעלות את הנושא, אולי פה זה רלוונטי לכולם, אני חושבת שלא כולם מודעים לכך, רלוונטי לכל מי שניסה להוציא נכות ולא קיבל אישור לקצבה.
אני הייתי בועדה בשל בעיה רפואית ואחוזי הנכות שלי היו גבוליים, לכן היה לי ועדה גם אצל עובדת סוציאלית (או שתמיד יש בשניהם??) בכל אופן אמרו לי שם שבגלל שהנכות שלי לא מספיקה (48% - יכול להיות שזה רלוונטי גם למי שיש לו פחות כמובן...)יש להם "תוכנית שיקום" - הם נותנים לך אבחון עסוקתי, לימודים אקדמאיים במימון מלא כולל כל הנלווה(מכינה למי שצריך להשלים בגרות, כמה מאות שקלים בשנה למכשירי כתיבה, נסיעות, מבחנים חיצוניים שהם בתשלום, מחשב אם צריך ללימודים )וגם... כמעט 7000 ש"ח בחודש "דמי מחיה" לאורך תקופת הלימודים, מאחר ואני לא שמעתי על כך בחיים לפני אני אומר את זה, כי במקום להתאכזב - יש פה הזדמנות נדירה של לעשות מקצוע בחינם מתוך רוגע כלכלי יחסית (או לפחות אי דחקות...)ולהרוויח אח"כ הרבה יותר ממה שהיית מרוויח עם הקצבה הקבועה.
הכול נאמר מתוך נסיון וחוויה אישית.תבררו, תשאלו, גם אם דחו אתכם יש לכם הרבה מה להרוויח....
מכמה אחוזי נכות מקבלים שיקום? ואם קיבלו מאה אחוז מקבלים גם שיקום או רק כסף כל חודש בלי שיקום?

• הוסף לסימניות
מכמה אחוזי נכות מקבלים שיקום? ואם קיבלו מאה אחוז מקבלים גם שיקום או רק כסף כל חודש בלי שיקום?
מ 20 אחוז.
נראה לי שזה או זה או זה.
זה הגיוני גם,

או שאתה לא יכול עלבוד בכלל ואז אתה מקבל קצבה
או שאתה כן מסוגל להתאמץ ואז עוזרים לך לקבל עבודה תטובה.

• הוסף לסימניות
כמו"כ ב 20 אחוזי נכות יש מה לעשות או שזה כלום?
אם תדגישו בוועדה בעיקר את הנושא שאתם לא מסוגלים לעבוד במה שאתם עובדים כרגע - או שזה מאוד קשה לכם וגם תצליחו לשכנע, אז יש לכם סיכוי שהעובדת הסוציאלית תשתכנע שאתם זקוקים להסבה ואז תקבלו שיקום,
בכלל היבש - ניתן לקבל שיקום מ 20 אחוז.
הכול תלוי בעוסית.

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה