דרוש מתכון אחרי חנוכה: קצת בריאות

• הוסף לסימניות
תודה לכולכן על המתכונים והידע החשוב! כיף להיות פה.

נגמר חנוכה, ואני רוצה להכין לבעלי ארוחות ערב בריאות. בריאות הכוונה בריאות-בריאות. וטעימות! שיאכל בכיף ולא כי רעבים.
וגם: שיהיה אפשר להקפיא, אנא. אין לי דרך להכין אוכל עם הילדים.

המוצרים המותרים :) :

עוף על כל חלקיו (בעדיפות גדולה לחזה)
תבלינים טבעיים (פפריקה, פלפל, גריל עוף וכו')

בגזרת הפחממות:
בטטה
דלעת ערמונים
מקסימום מקסימום אורז בסמטי - עדיף בכלל לא :(
אם חייבים ממש: קמח כוסמין

קטניות: אם יש דרך לשלב אותן כך שיהיו טעימות, זה יהיה מופלא.

ירקות - בכל צורותיהם האפשריות.

משתמשת בתחליפי סוכר, כך שהוא ודומיו לא מהווים בעיה.

מקווה שכיסיתי הכל :)

יודעת שאין משהו שיתחרה בתפוחי אדמה מושחתים שקבורים בערימות של שמן קנולה, אבל מנסה מאד מאד מאד להשיג את הבלתי אפשרי - אוכל טעים טעים שכיף לדעת שיש בבית כשחוזרים מהכולל, שאפשר לאכול ממנו בלי שום נקיפות מצפון.

תבורכו בכל מילי דמיטב ובריאות איתנה גם לכן!

• הוסף לסימניות
ממליצה מאד על האתר של שירה אזולאי
אוכל בריא, פשוט, והעיקר- טעים

בשונה משאר מתכוני בריאות שהכנתי ולא יכולתי לסיים את הביס כי היה לא אכיל, המתכונים שלה טעימים מאד על אף בריאותם
כל מה שהכנתי משם יצא מוצלח

• הוסף לסימניות
ממליצה מאד על האתר של שירה אזולאי
אוכל בריא, פשוט, והעיקר- טעים

בשונה משאר מתכוני בריאות שהכנתי ולא יכולתי לסיים את הביס כי היה לא אכיל, המתכונים שלה טעימים מאד על אף בריאותם
כל מה שהכנתי משם יצא מוצלח
תודה רבה!

• הוסף לסימניות
בחורף, מרקים זה פתרון מצוין לארוחה טובה ומלאה וגם טוב בהקפאה.
קציצות עוף/בקר ברוטב עם גרגרי חומוס על קינואה זה נהדר והקציצות טובות בהקפאה
סלטים שווים זה גם מוצלח, ממליצה להכין את הירקות פעם בכמה ימים ואז לשחק בשילובים, ולהוסיף לסלטים קטניות / קינואה/ חזה עוף/גבינה. אני אוהבת לשים רוטב שום על בסיס טחינה.

• הוסף לסימניות
חזה עוף עם ירקות,
בסיר מטגנים בצל מוסיפים תבלינים (מלח פלפל פפריקה כמון...)
חותכים ירקות(מה שמתאים לך מ- גזר, פלפל, שום, פטריות, זיתים, מה שבא לך...)- ומוסיפים לסיר.
מוסיפים חזה חתוך לקוביות,
מעל כמות של מים,
מערבבים מידי פעם..
קל מאוד להכנה, ומשביע

• הוסף לסימניות
אני אחת שבד"כ אוכלת מאוד בריא... לא קיצוני, בחנוכה נשנשנו יפה ומדי פעם בשביל הפינוק אפשר צ'יפס מטוגן עם הפלאפל או פסטה קלילה או פירה עם הכבד... בכל מקרה אצלי יש תמיד דגש על הירקות והחלבונים - זה מתנה מבעלי. יום ללא ירקות לא שווה... את הבריאות התחלתי בשבילו המשכתי בשבילנו

הנה קצת מהתפריט, (אפשר לבקש, יש לי מתכון לכל דבר)

מרקים: מרק כתום, מרק ירקות, מרק עוף, מרק בצל, מרק פטריות, מרק קישואים, מרק דלעת, מרק עדשים וכו'. אני מוסיפה לכל מרק שורש סלרי / פטרוזיליה שאותו אני מוציאה לפני ריסוק מוסיף טעם עשיר והמון ויטמינים!

חלבונים - עיקרי: קציצות טונה. קציצות טונה עם חומוס. מושט עם ירקות. מושט במחבת. סלמון בכל צורה שהיא. סטייק טונה עם ירקות. דגים בכל צורה שהיא. קציצות עוף טחון. קציצות עוף טחון עם ירקות. נגיסי עוף טחון. כדורי שניצל קריספיים. מרק אדום עם קציצות עוף טחון. עוף טחון עם ירקות מאודים. כדורי עוף ברוטב צ'ילי ודבש. חזות מוקפצים עם רוטב. חזות מאודים עם ירקות. חזות מאודים ברוטב עם בצל. שניצלונים ברוטב ברביקיו. שניצלים בתנור. חזה עוף ממלוא ירקות / פטריות וכו'. חזה עוף מגולגל עם פסטרמה ברוטב. נגיסי חזה עוף. חזה עוף בטמפורה. חזה עוף במרינדה. סטייק על הגריל/מחבת פסים. שניצל סיני. רצועות חזה עוף מוקפצים עם ירקות. עוף עם ירקות בתנור. עוף עם ירקות בסיר. שוקי עוף בציפוי. עוף בגריל. עוף עם ירקות בשקית קוקי. עוף עם אפונה. כבד ברוטב בצל ופטריות. פטה כבד. בורקס בשר (מבצק פריך/פילו) עם רוטב כבדים. פלאפל ביתי במולטי קייק (ללא שמן...).

ירקות וקטניות - תוספת: אנטי פסטי בתנור. ירקות בגריל. ארבעס. ירקות מאודים. קציצות ירקות ממה שנשאר מהמרק עוף. לביבות ירקות בתנור. ירקות מאודים עם אורז. שעועית ירוקה מוקפצת. שעועית ירוקה עם ירקות מוקפצים. סלט חסה. סלט ירקות קריספי עשיר. ירקות מגורדים מטוגנים עם בצל. פשטידת ירקות מאודים. כל פשטידת ירקות. וכמובן אין כמו מרקים עשירים ומשביעים, ראי לעיל.

מקווה שזכרתי הכל...

• הוסף לסימניות
אשמח למתכונים האלו:
חזה עוף מגולגל עם פסטרמה ברוטב

כבד ברוטב בצל ופטריות

כדורי שניצל קריספיים

כדורי עוף ברוטב צ'ילי ודבש

• הוסף לסימניות
אשמח למתכונים האלו:
חזה עוף מגולגל עם פסטרמה ברוטב - מחוברת מתכוני חגים תשפ"ה של הני בקר
כבד ברוטב בצל ופטריות - טגני בצל. הוסיפי פטריות חיות / משימורים כמה דקות. הוסיפי את הכבדים חתוכים גס ו- יין + גריל + סילאן / רוטב סויה ותבלינים וקצת רוטב צ'ילי / או כל שילוב שעולה על דעתך, וכן חצי עד 3/4 כוס מים. לערבב כמה דקות שיתבשלו יחד. מעדןןן. במיוחד מעל פירה
כדורי שניצל קריספיים - אני עושה במולטי קייק
https://www.bishulim.co.il/מתכון/כדורי-שניצל-קריספיים?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=foofiekids&utm_content=juggler&j=699561&sfmc_sub=88497498&l=16_HTML&u=19558664&mid=10966333&jb=332&utm_content=244078&utm_id=4c961330-3bcc-4472-b994-015e7ef4a566&sfmc_id=88497498&sfmc_activityid=776f5cf3-4ef7-4a13-8cc5-065661d2b5c8&utm_medium=email

כדורי עוף ברוטב צ'ילי ודבש - ממליצה להוריד כף דבש מהרוטב. יוצא קצת מתוק מדי

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה