דרוש מידע אחרי משלוחי המנות: האם השאירו מישהו מאחור?

• הוסף לסימניות
בין פורים לשושן.
בבתים של ה"פרזים", הסלון מלא בשאריות של צלפנים קרועים וניירות עטיפה שסיימו את תפקידם,
ובאותם רגעים – בבתים של הירושלמים, הצלופנים רק מתחילים לרשרש וההתרגשות בשיאה.

הלב חם, רגע לפני שהמסכות יורדות והשגרה חוזרת לכסות את הכל.
פורים הוא זכוכית מגדלת די גדולה . בואו וננסה להסתכל דרכה לאמת בעיניים.

כשמסתכלים מהצד על משלוחי המנות של הילדודעס אפשר לראות בבירור עד כמה הילדים באמת מחוברים חברתית – או לחילופין...

אני רוצה להניח כאן שאלה אחת ישירה לדיון פתוח:
ממבטכם האישי מהשטח בימים אלו, האם אכן יתכן שיש באמת יש חרמים בכיתות של ילדי וילדות דורינו, או דווקא מהמבט שלכם הילדים היום הרבה יותר רגישים ומחוברים אחד לשני ממה שמנסים לצייר?

• הוסף לסימניות
בין פורים לשושן.
בבתים של ה"פרזים", הסלון מלא בשאריות של צלפנים קרועים וניירות עטיפה שסיימו את תפקידם,
ובאותם רגעים – בבתים של הירושלמים, הצלופנים רק מתחילים לרשרש וההתרגשות בשיאה.

הלב חם, רגע לפני שהמסכות יורדות והשגרה חוזרת לכסות את הכל.
פורים הוא זכוכית מגדלת די גדולה . בואו וננסה להסתכל דרכה לאמת בעיניים.

כשמסתכלים מהצד על משלוחי המנות של הילדודעס אפשר לראות בבירור עד כמה הילדים באמת מחוברים חברתית – או לחילופין...

אני רוצה להניח כאן שאלה אחת ישירה לדיון פתוח:
ממבטכם האישי מהשטח בימים אלו, האם אכן יתכן שיש באמת יש חרמים בכיתות של ילדי וילדות דורינו, או דווקא מהמבט שלכם הילדים היום הרבה יותר רגישים ומחוברים אחד לשני ממה שמנסים לצייר?
זו שאלה מורכבת ולדעתי אין לה תשובה חד משמעית.
ממה שאני רואה, מצד אחד הילדים היום עם אינטלגנציה כללית ורגשית יותר גבוהה מהעבר, והשיח הרגשי מפותח יותר.
מצד שני דווקא ה"אובר" אינטלגנציה והעזות, יכולים לגרום להם לפגוע בצורה יותר צורבת, יותר כותשת, יותר עמוקה.
כי הם יכולים ללחוץ על הנקודות הרגישות בצורה מדוייקת ופוגעת פי כמה מסתם ילד שמשעמם לו או יש לו קושי אז הוא צוחק על החבר שלו וממריד נגדו. המילים יותר מלוטשות. הפגיעה יותר חודרת ללב.
מצד שני, אם הם בוחרים לקחת את הדבר הזה לטוב, גם הרגישות והאכפתיות אחד לשני היא עמוקה יותר ובוגרת מאוד בהשוואה לעבר. אז יש צד ש.... ויש צד ש.... כמו כל דבר. יש יתרונות ויש חסרונות.

• הוסף לסימניות
לא משנה הגיל, משנה העניין, האם קיימת תופעה של חרם כיתתי או שהמקרים הנשמעים הינם מקרים חריגים בלבד
נראה לי במוסדות החרדיים הילדים יותר רגישים
יש לי בן בעל קשיים חברתיים, והגיעו לו חברים אפילו מרחוק לתת לו משלוח מנות
הבת שלי-יש לה חברה בעלת קשיים חברתיים, שגם באה מבית כנראה שלא הכי מתפקד, ולמרות זאת הבת שלי בחרה ללמוד איתה למבחן יום אחד כשהיא לא מצאה מישהי אחרת... וכמובן נתנה לה משלוח מנות מכל הלב

• הוסף לסימניות
נראה לי במוסדות החרדיים הילדים יותר רגישים
יש לי בן בעל קשיים חברתיים, והגיעו לו חברים אפילו מרחוק לתת לו משלוח מנות
הבת שלי-יש לה חברה בעלת קשיים חברתיים, שגם באה מבית כנראה שלא הכי מתפקד, ולמרות זאת הבת שלי בחרה ללמוד איתה למבחן יום אחד כשהיא לא מצאה מישהי אחרת... וכמובן נתנה לה משלוח מנות מכל הלב
מדהים לשמוע!
מעניין להבין האם זה מחווה תמידית מצד חברי הבן או דווקא פיצוי בפורים ע"כ שהבן לא נמצא במרכזם כל השנה?
וכן יהיה מעניין לקרוא עוד שיתופים מצד חברי הפורומים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה