אחרי שכבר "חרשתי" על כל אשכולות הבילוי באשדוד...

• הוסף לסימניות
אנו מתעתדים לבקר באשדוד ביום שישי הבעל"ט, ולהשאר לשבת כמובן. (ללא רכב!)
אשמח לקבל תשובות לשאלות:
0. האם ליד מרכז מבקרים בנמל אשדוד יש גינה כלשהי שצופה לים? והאם מנסיונכם ניתן לבקר שם עם עגלת תאומים?
1. האם פארק לכיש מתאים להליכה עם עגלת תאומים? יש מקומות שאנו עלולים להיתקע בהם עם העגלה?
2. מה המרחק בין פארק לכיש למרינה (שיט) ואיך בדיוק אפשר להגיע מהפארק לשם? [להזכירכם אנו זוג+ תאומים בני שנה)
3. מה יותר מומלץ? פארק לכיש או פארק אשדוד ים?
4. האם פארק אשדוד ים אמור להיות עמוס ביום שישי? נגיש לעגלת תאומים? קרוב למרינה? ואיך דרכי הגישה אליו???
5. איך מגיעים מבני ברק לפארק לכיש או לפארק אשדוד ים [נראה על מה נחליט לפי ההמלצות שלכם...]
6. האם יש רכבת מבני ברק לאשדוד שמגיעה קרוב לאתרים הנ"ל, והאם אפשר לסוע בה עם עגלת תאומים פתוחה??? [סורי על הבורות:confused:]
7. אודה לכל מידע נוסף בענין שאתם חושבים שיכול לעזור לי.
8. יישר כח ענק!!! אני כבר שעה "חורשת" על כל אשכולות אשדוד ותשובותיכם יעזרו לי מאד לסכם ענינים ולראות מה מתאים. אז תודה!:)

• הוסף לסימניות
אעזור במה שאני יכולה:
ודאי עדיף פארק אשדוד ים - זה פי אלף יפה וזה 5 דקות מהמרינה. לכיש בלי השוואה לזה. אלא אם כן היושבים בעגלת תאומים חובבי חיות.
פארק אשדוד ים צופה לים מכל מקום שתשהיי בו. החיסרון: כיון שהוא על גבעה יש בו הרבה מדרגות.
לגבי אוטובוס - אין תחנה קרובה מרחק הליכה של לדעתי 25 דקות.

• הוסף לסימניות
אם את רוצה אשמח לספק לך את המידע והתשובות בטלפון, זה יהיה פשוט יותר וקל יותר.

• הוסף לסימניות
אני אשדודית במקור עם אבא עובד נמל ולא שמעתי על מרכז מבקרים בנמל עד היום.. :)

לגבי הפארקים - אשדוד ים הרבה יותר יפה, נגיש וקל לשטוט עם עגלת תאומים. קחו בחשבון שיש שם באמת הרבה מדרגות יחסית.
פארק לכיש נגיש גם הוא לעגלת תאומים, אך הוא מעניין בעיקר בגלל עמה חיות שיש שם. מעבר אליהם אין בו כלום.

לגבי קרבה למרינה - אשדוד ים הרבה יותר קרוב מרחק הליכה של כמה דקות. לכיש חייב נסיעה במונית לדעתי.

לגבי נגישות מבני ברק.... אין אוטובוס קרוב. הכי קרוב זה לקחת קו 4 מרובע ז' או ג' ולרדת בתחנה המרכזית וללכת ברגל 15 דק' עברך.

מקוה שעזרתי ותהנו.

• הוסף לסימניות
לקו 4 יש תחנה ברחוב אקסודוס, זה בתחתית ההר,
וגם תחנה מן הצד- להגיע לאמצע הפארק.

• הוסף לסימניות
או לרדת בתחנה הראשונה של באשדוד מב"ב ויש שם קו 8 לתחנה מרכזית

• הוסף לסימניות
תהנו!
0.למרכז המבקרים בנמל לא ניתן להגיע ללא תיאום וללא אוטובוס! הביקור מתבצע בתוך האוטובוס שלשם עולה מדריכה ומסבירה תוך כדי נסיעה בנמל. צריך לתאם מראש ומבקשים מספרי ת.ז. וכדו. נראה לי שפארק לכיש מעט רחוק, ולא נראה לי שהנמל פתוח בשישי.
1. פארק לכיש יכול להתאים להליכה עם עגלת תאומים, אבל אין בו יחוס... לא הייתי בו כבר הרבה זמן, אבל בעיקרון הוא עם חול, ואולי יש בו שבילים סלולים, בקיצור לא מציעה... מעט חיות, (עדיף ללכת לפינת החי בב"ב.
2. המרחק בין פארק לכיש למרינה (שיט) הוא מרחק רחוק מאד! ולא נראה לי שיש דרך ישירה להגיע מהפארק למרינה.
3. וכמובן שאשדוד ים מומלץ יותר!!
4. עומס ביום שישי אין לי מושג. נגישות לעגלת תאומים תלוי מהיכן מגיעים, הפארק ממוקם על גבעה כביכול. אז יש מדרגות. להגיע לפארק יש לו מספר כניסות (לכל כניסה יש מספר שונה.)
5. מבני ברק להגיע לאתרים הנ"ל, ניתן או לרדת בתחנה הראשונה ברובע ג' ברחוב הפלמ"ח ומשם אוטובוס, מונית שירות. (האזור של המרינה ואשדוד ים נגיש יותר) או לנסוע עד סוף המסלול לרובע ח' ומשם יש כאלה שצועדים את הדרך מרגל בערך 20 דקות.. (נראה לי)
6.יש רכבת מבני ברק לאשדוד אבל היא מגיעה רחוק. (תסתכלי במפה) ונראה לי שניתן לנסוע בה עם עגלת תאומים פתוחה, רק נראה לי שהנסיעה הרבה יותר יקרה.
וכיום שינו את המוניות שירות שמגיעות לתחנת רכבת, אז זה יכול לחסוך לכם אולי. (אבל לא ניתן לעלות עם העגלה למוניות שירות.) יתכן שגם האוטובוסים שינו מסלול. לא ידוע לי.

קחי בחשבון שפארק אשדוד ים ממקום באזור חילוני, קרוב לים, ובתקופת הקיץ במיוחד בימי שישי שהרבה לא עובדים יש הרבה שעולים שם מן הים ולבושים בהתאם.

צפה בקובץ המצורף 198012

קבצים מצורפים

• אשדוד.jpg
    KB 71.4 · צפיות: 14
  • הוסף לסימניות
הדרך הכי נגישה להגיע לאשדוד ים עם עגלת תאומים:
תרדו בפלמ"ח ברובע ג', תקחו משם קו 4/ 8 לכיוון התחנה המרכזית.
התחנה המרכזית היא התחנה הסופית,
האוטובוס יעצור לכם, למעשה, בפתח האחורי של קניון הסיטי, אתם צריכים להסתובב שמאלה וללכת ישר (הים נשקף ממול והנוף נהדר),
תעברו כביש קטן (עדיין ישר!) ותראו לימינכם את "גן העיר". תעברו עוד כביש (כן... עדיין ישר!) זה ממשיך לטיילת נחמדה, לימינכם תראו את "מוזיאון מונארט"- מבנה מענין בצורת אוניה, לכו עד כיכר המפרשים, תחצו את הכביש, פניה קטנה ימינה ואתם בשער של אשדוד ים שנגיש לעגלות.
זה קטע דרך נחמד ממש, לא יותר מעשר דקות, תהנו!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אילה לב;1288981:
הדרך הכי נגישה להגיע לאשדוד ים עם עגלת תאומים:
תרדו בפלמ"ח ברובע ג', תקחו משם קו 4/ 8 לכיוון התחנה המרכזית.
התחנה המרכזית היא התחנה הסופית,
האוטובוס יעצור לכם, למעשה, בפתח האחורי של קניון הסיטי, אתם צריכים להסתובב שמאלה וללכת ישר (הים נשקף ממול והנוף נהדר),
תעברו כביש קטן (עדיין ישר!) ותראו לימינכם את "גן העיר". תעברו עוד כביש (כן... עדיין ישר!) זה ממשיך לטיילת נחמדה, לימינכם תראו את "מוזיאון מונארט"- מבנה מענין בצורת אוניה, לכו עד כיכר המפרשים, תחצו את הכביש, פניה קטנה ימינה ואתם בשער של אשדוד ים שנגיש לעגלות.
זה קטע דרך נחמד ממש, לא יותר מעשר דקות, תהנו!

שמת לב שיש שם רחוב שנקרא "דרך ארץ" ?
נחמד - לא?

• הוסף לסימניות
האמת שאני צועדת שם המון, ואף פעם לא שמתי לב...
תודה על השיתוף, נהניתי!

• הוסף לסימניות
בפארק אשדוד ים יש מדרגות אמנם, אבל יש גם שביל גישה מהצד בלי מדרגות.
תהנו בעיר היפה שלנו!

• הוסף לסימניות
צפה בקובץ המצורף 198051מצורפת מפה להסברת המסלול של אילה לב.
אבל אני עדיין אוחזת שכדאי לרדת בתחנה ברובע ג' הפלמ"ח, ולבדוק מתי יש שם קו 4, הוא מגיע הרבה יותר קרוב, ממש מול אשדוד ים, בכניסה המדוברת. ליד "מוזיאון מונארט"- מאחורה. מבנה מענין בצורת לויתן [(לא?) למה אוניה???? תסתכלו ותראו שיש לו שיניים....]

קבצים מצורפים

• אשדוד.jpg
    KB 53 · צפיות: 12
  • הוסף לסימניות
סליחה גדולה על שלא היה ממני אות חיים עד עתה!
הסיפור הוא שדקות ספורות אחרי שהעלתי את השאלה לפרוג, מחשבי הותיק שבק חיים!!!
רצתי לטכנאי והבנתי שאין מה לעשות איתו יותר, הכושי עשה את שלו:(
היות שהייתי זקוקה לתשובותיכם בדחיפות, חיפשתי מישהו שיש לו מחשב מחובר לרשת, ורק בערך ב-12:00 בלילה מצאתי מישהו נגיש. הבעיה היתה ששכחתי את הסיסמה לפרוג ומשום כך יכולתי רק לצפות בהודעות אך לא להגיב. עמכם הסליחה. אין לכם מושג כמה רציתי להודות לכם באותו רגע, וידי קצרה מלהושיע......
היום, סוף כל סוף, הגיע המחשב החדש ודבר ראשון שאני עושה זה להתקשר לפרוג שיתנו לי סיסמה חדשה ומיד נכנסת לכתוב את ההודעה הזו!

אז מה היה בסוף לגבי אשדוד?
ב"ה היה מקסים.
היינו בפארק, הוא יפהפה ומושקע במיוחד. (אמנם תכננו להגיע אליו בתחבורה ציבורית על פי ההדרכות המפורטות ביותר, יישר כח ענק לכל מי שטרח להסביר ולהמחיש בפרוטרוט!!!! אך בסופו של דבר מפאת קוצר הזמן לקחנו מונית) היה מעניין לראות כדורסל ימי באגם, בורה שכמוני, אף פעם לא חשבתי שיש כזה דבר...
עשינו שייט יחד עם עגלת התאומים הפתוחה שהורדה כמות שהיא, עם הילדים בתוכה, אל הסירה!!! וכך הפלגנו יחדבה:)
בקיצור, ב"ה בעקבות המלצותיכם נהנינו מאד!
אז תודה לכולם ויפה שדנתם אותי לכף זכות עד עתה ;)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה