מידע שימושי אחת ולתמיד: מטפל/ת באומנות, עו"ס או פסיכולוג/ית

• הוסף לסימניות
עו"ס רגיל לא יכול להעניק טיפול נפשי באופן רשמי.
אין שום הגדרה רשמית בתחום.
על פי רוב למשרות שהם רק טיפול לא יקבלו עו"ס שאינו קליני (ופסיכותרפיסט) אבל יש חריגים.
מאידך ברווחה יש המון עוסיות טובות שעוסקות גם בטיפול.

• הוסף לסימניות
אז בשורה התחתונה, כשאת צריכה לבחור מטפל, תעדיפי באופן גורף עו"ס קליני או פסיכולוג על מטפל באומנות?
הייתי משווה את זה לשאלה האם עדיף ליסוע עם נהג שעבר בטסט ראשון או עם נהג שעבר בטסט רביעי
בשנה הראשונה הייתי בוחר בראשון, ובהתאם מעדיף פסיכולוגית על פני עוסית קלינית ועל פני מטפלת באומנות.

אבל אחרי כמה שנים הגיוני מאד שהשני יהיה נהג יותר טוב מהראשון, כך לענייינו המציאות שיש פסיכולוגים שמשוועים למטופלים בעוד שיש מטפלות באומנות מפוצצות עם רשימת המתנה,

• הוסף לסימניות
יש את החיבור של המטופל מטפל שזה ברור שזה בסיס לטיפול טוב
מנסיון על כמה אנשי מקצוע
ברור פסיכולוג בלי השוואה בכלל לעו"ס

• הוסף לסימניות
יש את החיבור של המטופל מטפל שזה ברור שזה בסיס לטיפול טוב
מנסיון על כמה אנשי מקצוע
ברור פסיכולוג בלי השוואה בכלל לעו"ס
זה הניסיון האישי שלך
אני מכירה מטפלות שעולות על פסיכולוגים ולעתים גם על עוס"ים.

@חוח
לא הייתי שוללת הכשרה שנבנתה אחרי תואר ראשון בזירה לא טיפולית משום שגם פסיכולוגים יכולים לעשות הסבה מתואר ראשון בהוראה, וגם עו"סים, ולכי תדעי מה היה התואר הראשון של איש המקצוע שפנית אליו. וגם ככה התואר הראשון בעבודה סוציאלית פחות מוכוון טיפול. מטפל תאב דעת שכל הזמן מרחיב את אופקיו בתחום, ואוהב אדם, יוכל להיות מטפל מעולה גם אם תוארו הראשון היה בתחום שאינו טיפולי. ואלף תארים לא יעזרו לפסיכופת שיש לו תואר של ד"ר בפסיכולוגיה (כן, יש כאלו).

• הוסף לסימניות
זה הניסיון האישי שלך

@חוח
לא הייתי שוללת הכשרה שנבנתה אחרי תואר ראשון בזירה לא טיפולית משום שגם פסיכולוגים יכולים לעשות הסבה מתואר ראשון בהוראה, וגם עו"סים, ולכי תדעי מה היה התואר הראשון של איש המקצוע שפנית אליו. וגם ככה התואר הראשון בעבודה סוציאלית פחות מוכוון טיפול. מטפל תאב דעת שכל הזמן מרחיב את אופקיו בתחום, ואוהב אדם, יוכל להיות מטפל מעולה גם אם תוארו הראשון היה בתחום שאינו טיפולי. ואלף תארים לא יעזרו לפסיכופת שיש לו תואר של ד"ר בפסיכולוגיה (כן, יש כאלו).
יתכן
אני סקפטית אחרי ניסיון של טיפול באומנות לביתי ע’’י מורה שלמדה בווינגייט אחרי הסבת ההוראה לתואר.
וגם מחברותיי שלומדות תרפיה באומנות לצד מורות חסרות כל אוריינטציה טיפולית.

• הוסף לסימניות
מכירה את 3 האפשרויות
1. תלוי באישיות של המטפל פחות בתואר.
2. עוס קליני תואר שני + התמחויות (פסיכותרפיה וכד) יעיל על פסיכולוג מבחינת ההובלה לקידום מעשי. (עו"ס תואר ראשוןלא מטפל, תואר שני בלבד זה יותר תמיכתי (מנסיון ולא בטוח שכך זה כולם)
3. תרפיסטית באמנות שהשקיעה כמו שצריך ולא חיפפה במבחנים וכד' יעילה מאד לאנשים בעלי כושר ביטוי נמוך או ילדים, יותר מפסיכולוג
4. פסיכולוג מתאים לפסיכותרפיה וקצת יותר "לוגי" לאנשים שמחפשים יותר משמעות...

• הוסף לסימניות
זה הניסיון האישי שלך

@חוח

יתכן
אני סקפטית אחרי ניסיון של טיפול באומנות לביתי ע’’י מורה שלמדה בווינגייט אחרי הסבת ההוראה לתואר.
וגם מחברותיי שלומדות תרפיה באומנות לצד מורות חסרות כל אוריינטציה טיפולית.
מאיפה הבאתם שאפשר להמיר הוראה לפסיכולוגיה?

עד כמה שידוע לי ממש ממש לא

יש דרישות הזויות בקבלה לתואר שני בפסיכו
ממוצע מעל 85 או 90 אפילו
עמידה במבחן מתאם
ועוד ועוד
אין דרך להתקבל בקלות
הכי לא.

• הוסף לסימניות
זו שאלה טובה, בגדול אני חושבת שפה אפשר לרדת יותר לפרטים- מי שמתחבר לגישה הפסיכודינמית הקלאסית- נראה לי פסיכולוג עדיף- לעוסים שפגשתי לעומת פסיכולוגים יש חשיבה יותר מקיפה וסביבתית וקצת נוטה יותר להתנהגותית- ופחות פסיכודינמית (לא הכללתי, לא הכללתי, לא הכללתי!)
טעות נפוצה לחשוב שפסיכולגיה =הגישה הפסיכודינאמית

גישה זו אינה היחידה, אפילו לא העיקרית
למעשה היא די שולית בפסיכולוגיה
יש כל כך הרבה גישות מדעיות, רחובות, מוכחות, ומדהימות
ביולוגית, פיזיולגית, קוגנטיבית, התנהגותית, חברתית, ועוד

הציבור שם סטיגמה של כורסא עמוקה, שיחות על העבר, פרויד
וזהו

זו טעות.

• הוסף לסימניות
טעות נפוצה לחשוב שפסיכולגיה =הגישה הפסיכודינאמית

גישה זו אינה היחידה, אפילו לא העיקרית
למעשה היא די שולית בפסיכולוגיה
יש כל כך הרבה גישות מדעיות, רחובות, מוכחות, ומדהימות
ביולוגית, פיזיולגית, קוגנטיבית, התנהגותית, חברתית, ועוד

הציבור שם סטיגמה של כורסא עמוקה, שיחות על העבר, פרויד
וזהו

זו טעות.
מכירה היטב את התחום- לא מדברת על פרויד, אלא על טיפול ממוקד באדם ולא בהתנהגויותיו.
באופן ברור חשיבה של עוסים יותר ממוקדת שינויים- זה לא כלל כתוב, זה מה שפגשתי.

• הוסף לסימניות
מכירה היטב את התחום- לא מדברת על פרויד, אלא על טיפול ממוקד באדם ולא בהתנהגויותיו.
באופן ברור חשיבה של עוסים יותר ממוקדת שינויים- זה לא כלל כתוב, זה מה שפגשתי.
מתוך סקרנות [ולא עקיצה]
אם מותר לשאול
כמה פסיכולגים קליניים פגשת /שוחחת באופן אישי בחייך?

אגב בעיניי הכי נכון זה מה שכתבת על פסיכולוגים-
טיפול ממוקד באדם
בסוף המטרה לעזור /לרפא את האדם,
ולא רק להקל על הסביבה על ידי שינוי התנהגות
החשיבות היא מה שהאדם מרגיש וחווה.

• הוסף לסימניות
שמעתי על כך בעבר מספר פעמים, ומעיון קל ברשת הגעתי לאתר הנ"ל.
כעת גם חברה שלמדה לתואר ראשון בהוראה מספרת לי ששתי נשים שלמדו עמה לתואר המשיכו ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה.

• תודה
Reactions: ST!
  • הוסף לסימניות
מתוך סקרנות [ולא עקיצה]
אם מותר לשאול
כמה פסיכולגים קליניים פגשת /שוחחת באופן אישי בחייך?
לפחות 4, ועוד כמה פסיכיאטרים שהם פסיכותרפיסטיים, קרוב ל 10 עוסים, פסיכולוגית התפתחותית שהיא גם פסיכותרפיסטית, כמה מתמחות בפסיכולוגיה קלינית, ומטפלות באומנויות.
זה מה שאני זוכרת עכשיו, אבל בודאות יש עוד.

• הוסף לסימניות
כעת גם חברה שלמדה לתואר ראשון בהוראה מספרת לי ששתי נשים שלמדו עמה לתואר המשיכו ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה.
לא מכירה את התוכנית- אבל השאלה מה כוללת ההסבה- יתכן שהיא מספיק מקיפה?

• חחח
  • הוסף לסימניות
מומלץ לקרא לעומק, מרפרוף קל הזרחתי נקודות.

1. מדובר על הצטרפות למחקר בפסיכולוגיה כלומר מי שלמד מדע סטטיסטיקה וכו יוכל לסייע במחקרים, הגיוני ונכון
2. מודגש כי אי אפשר לקבל תואר שני עם כך
3. מצוין גם התנאים המקשיחים מבחן מתאם [מעטים מעטים מעטים עוברים אותו] ממוצע מעל 85-90 וכו'.....
4. בקיצור אם תתעמקו תראו שלא ממש כך- הם פשוט מציעים השלמות- ללמוד כמעט את התואר הראשון כולו לכאורה, אולי בהפחתה מינימלית של לימודים כהכרה בקורסים קודמים

1746431792054.png

• הוסף לסימניות
@EXPERT
לדעתי כל תגובה, בלי תאור קצר מה הכרותו של המגיב עם עולם הטיפול, לא תיתן לך מידע מספק.
אם את שואלת לגבי המון העם, ולא לגבי העוסקים בתחום והמפנים, יש מצב גדול שרבים, בכלל לא יודעים מה זה פסיכולוג קליני/ עו"ס/ מטפל באומנויות.
מאמינה שרבים מחפשים "מטפל/ת רגשי/ת", והולכים לפי המלצות של חברים, משפחה או רב השכונה.

לכאורה הם לא ישארו בורים, ויתחילו להחשף להגדרות ולהבדלים לפני או אחרי שיתחילו טיפול, אבל הצעד הראשוני לא תלוי בזה.

שורה תחתונה- לדעתי אחוז נכבד מהאנשים הולכים לפי המלצות/פרסומות ולאו דווקא לפי התואר הקליני או סוג ההכשרה של המטפל.

• הוסף לסימניות

עד כמה שידוע לי ממש ממש לא

יש דרישות הזויות בקבלה לתואר שני בפסיכו
ממוצע מעל 85 או 90 אפילו
עמידה במבחן מתאם
ועוד ועוד
אין דרך להתקבל בקלות
הכי לא.
במסגרת הסבת אקדמאים אפשר בתנאים מסויימים להמיר חלק מהנקודות של פסיכולוגיה - בתואר אקדמי אחר, בחינוך למשל.
כלומר, להתייחס לתואר (הראשון!) בפסיכולוגיה כאל תואר דו חוגי
לא סותר שצריך לעבור מתאם ולהגיע עם ציונים גבוהים בטירוף
תואר בפסיכולוגיה הוא לא משחק ואין ככ איך לעשות איתו קומבינות

• הוסף לסימניות
במסגרת הסבת אקדמאים אפשר בתנאים מסויימים להמיר חלק מהנקודות של פסיכולוגיה - בתואר אקדמי אחר, בחינוך למשל.
כלומר, להתייחס לתואר (הראשון!) בפסיכולוגיה כאל תואר דו חוגי
לא סותר שצריך לעבור מתאם ולהגיע עם ציונים גבוהים בטירוף
תואר בפסיכולוגיה הוא לא משחק ואין ככ איך לעשות איתו קומבינות
זה בדיוק מה שטענתי
אמרו פה שאפשר לעשות תואר ראשון בחינוך ושני בפסיכולוגיה
וזה לגמרי לא.

• הוסף לסימניות
יכו
זה בדיוק מה שטענתי
אמרו פה שאפשר לעשות תואר ראשון בחינוך ושני בפסיכולוגיה
וזה לגמרי לא.
יכולות להיות עוד אופציות, לא בדקתי הכל. מי שרוצה להיכנס לחקר העניין מן הסתם תצטרך לעשות עבודה רצינית
כן יודעת בוודאות ואחרי חקר מעמיק שתואר שני בטיפול במוסיקה או בפסיכודרמה אפשר לעשות דרך מבחר- אוניברסיטת חיפה - מייד אחרי תואר ראשון בחינוך

• תודה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה