בקשה אח"כ לא מבינים למה הם שונאים אותנו---!!!!

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אגב, הכותרת ממש מעצבנת, מה זה "אח"כ לא מבינים למה שונאים אותנו" הרי רוב רובו של הציבור מתנהג כשורה, לא חכמה להיתפס לשוליים ולצעוק "בגלל זה שונאים".
ההכללה הזו של כל הציבור מעצבנת. וכשהיא מגיעה מתוכנו-זה עוד יותר.
אף פעם לא פגשת חילוני שעושה דברים מעצבנים או מתפרע? אני פגשתי הרבה!
האם בגלל זה אני יתחיל לשנוא עכשיו את כל החילונים?!
זה נטו שנאה עיוורת שמחפשת תירוצים במה להיתלות. (וחבל באמת שאנשים מספקים לה)
כמו שאמרתי, שנאה תהיה קיימת תמיד, ברור שלא צריך לגרות אותה או להדליק אותה. אבל קיימת גם קיימת.
שנאת עם הארץ ושנאת גויים- עשיו ...
מי שמתנגד מוזמן ללכת להתווכח עם חז"ל.

• הוסף לסימניות
אגב, הכותרת ממש מעצבנת, מה זה "אח"כ לא מבינים למה שונאים אותנו" הרי רוב רובו של הציבור מתנהג כשורה, לא חכמה להיתפס לשוליים ולצעוק "בגלל זה שונאים".
ההכללה הזו של כל הציבור מעצבנת. וכשהיא מגיעה מתוכנו-זה עוד יותר.
אף פעם לא פגשת חילוני שעושה דברים מעצבנים או מתפרע? אני פגשתי הרבה!
האם בגלל זה אני יתחיל לשנוא עכשיו את כל החילונים?!
זה נטו שנאה עיוורת שמחפשת תירוצים במה להיתלות. (וחבל באמת שאנשים מספקים לה)
אני יודעת שאם מגיע גל מכופפים את הראש ולא נלחמים איתו.
יש כרגע גל של שנאה עיוורת ולא מוצדקת וחבל שיש בקרבנו אנשי שוליים שנותנים חומר לבערה.

• הוסף לסימניות
גם לי הכותרת מאוד הפריעה. היא כותרת לא נכונה ולא הוגנת.
לגמרי לא מוצדק לשנוא ציבור שלם, מאות אלפי אנשים, בגלל מעשים של יחידים.
ואנחנו לא אמורים להבין דבר כזה.
ואין שום סיבה שנצדיק שנאה כזו.

זה לא סותר שיהודי שומר תורה ומצוות צריך להתנהג כיאות יותר מאחרים.
ולזכור שחוץ מהמעשה הלא טוב בעצמו, הוא גם גורם לחילול ד', שזו העבירה הכי חמורה!

מכאן ועד להבין ולהסכים לשנאה קולקטיבית ומכלילה - הדרך רחוקה מאוד.

• הוסף לסימניות
אני יודעת שאם מגיע גל מכופפים את הראש ולא נלחמים איתו.
יש כרגע גל של שנאה עיוורת ולא מוצדקת וחבל שיש בקרבנו אנשי שוליים שנותנים חומר לבערה.
לא הצדקתי לרגע את אלה שנותנים חומר לבעירה.
אבל אין שום סיבה שנתכופף אם אנחנו בטוחים בצדקתנו. אנחנו לא אמורים להפוך לכלבים ממושמעים לכל גחמה שלהם כי הם החליטו עכשיו לשנוא אותנו.
לנהוג ביושר וכמו שצריך, לא לעורר מהומות סתם ומנגד לא להתכופף אליהם כעבדים נרצעים.

• הוסף לסימניות
הצדק הוא נכון.
השאלה היא אם מצדיק שיושבי האוטובוס אמורים לחכות לצדק.
מעניין לשאול על זה דעת רב.
האם נכון שאני יאחר לעבודה או כל עוגמת נפש אחרת כי היה בן אדם באוטובוס שהתווכח עם הנהג. [גם אם זה צודק!]
מקרה שלי מהשבוע, הייתי באוטובוס והנהג היה עם מסיכה על הסנטר.
עלה בן אדם והחליט לרדת עליו והתחיל לכעוס עליו איך הוא לא שם מסיכה...
אני מיהרתי מאד לצורך מסוים והנהג התעצבן וכיבה את המנוע וההוא החליט לעלות על האקשן והוציא מצלמה וצילם את הנהג. בקיצור הלך שמח...
הכל טוב ויפה וצודק.צודק. צודק.
אבל לי נגרמה עוגמת נפש גדולה.
עם כל הכבוד והצדק, בבקשה יושבי האוטובוס היו חשובים יותר מלחנך את הנהג עכשיו.
שיתקשר לחברה ויתן עדות עם מספר רישוי של הנהג. לא על חשבון הנוסעים.

ובכל מקרה שכזה או אחר, אם זה אחד שרץ לאוטובוס או אחד ש...
מי צודק כאן מבחינת יחסו לזולת?? מי שילם את הגזל זמן הזה? מעניין אותי לשאול דעה של רב.
סליחה, אבל הדוגמה שהבאת ממש לא מקבילה למה שהבאתי.
במקרה שאת מתארת האדם חיפש במה להתגרות עם הנהג.
בסיפור שאני הבאתי לא היה שום סיבה מצד הנהג לאסור עלי את העליה לאוטובוס. ולכן לא הייתי אמורה לרדת גם אם באותו רגע מופיע אותו קו מאחורה. לא יכול להיות שבגלל המצפון הגבוה שלנו אנחנו נכרע ונתשחוה לכל קריזה שעוברת להם בראש.

• הוסף לסימניות
מי שמתנגד מוזמן ללכת להתווכח עם חז"ל.

1. חז"ל דיברו על מישהו ספציפי ששמו היה "עשיו" שהוא שונא את "יעקב" ולא על כל העולם ששונא את כל היהודים.
2. היו מחכמי הדורות המאוחרים שפירשו את זה על שנאת האומות לעם ישראל, אבל היו גם כאלו שלא קיבלו את הפרשנות הזאת, והנה קטע מרתק:
בספר שו"ת תשובות איברא סימן קט"ז. "ועוון פלילי מצד אותם המטיפים הפטפטנים שדורשים תמיד 'הלכה הוא שעשו שונא ליעקב', והשנאה עולמית. זה נגד האמת ונגד חז"ל והמקרא,
שעשו גופא לא הי' רשע תמיד, ושנאתו פסקה על ידי הנהגה מתאמת וכמו עשו הראשון כן הם ג"כ דורותיו שהכנעה מביאה לשלום,
וזהו שאמר בן זומא (אבות פ"ד מ"א) 'איזהו מכובד המכבד את הבריות', כונתו גם נגד האומות, כשמכבדים אותם ואומרים להם אוהבי אתה הם נעשים לאוהבים על ידי זה
ולהפך כשאומרים שונא אתה נעשים לשונא וזהו מעשים בכל יום".
כלומר, לדעתו אין לראות במדרש זה קביעה כאילו ששנאתו של עשיו היא נצחית, אלא עשיו שינה את יחסו ליעקב לאורך חייו, ובאופן דומה גם צאצאיו של עשיו יכולים לשנות את יחסם לישראל מתקופה לתקופה.
3. עשיו זה אומה מסויימת, זה לא כל הגויים.
4. יהודים שלא שומרים תורה ומצוות הם לא עשיו, הם יהודים.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
דבר ראשון דיברתי כללי לא על יחסי חרדים חילוניים- ראי את פתיחת ההודעה שלי בנ"ל-

הצדק הוא נכון.
השאלה היא אם מצדיק שיושבי האוטובוס אמורים לחכות לצדק.
מעניין לשאול על זה דעת רב.
האם נכון שאני יאחר לעבודה או כל עוגמת נפש אחרת כי היה בן אדם באוטובוס שהתווכח עם הנהג. [גם אם זה צודק!]
מקרה שלי מהשבוע, הייתי באוטובוס והנהג היה עם מסיכה על הסנטר.
עלה בן אדם והחליט לרדת עליו והתחיל לכעוס עליו איך הוא לא שם מסיכה...
אני מיהרתי מאד לצורך מסוים והנהג התעצבן וכיבה את המנוע וההוא החליט לעלות על האקשן והוציא מצלמה וצילם את הנהג. בקיצור הלך שמח...
הכל טוב ויפה וצודק.צודק. צודק.
אבל לי נגרמה עוגמת נפש גדולה.
עם כל הכבוד והצדק, בבקשה יושבי האוטובוס היו חשובים יותר מלחנך את הנהג עכשיו.
שיתקשר לחברה ויתן עדות עם מספר רישוי של הנהג. לא על חשבון הנוסעים.

ובכל מקרה שכזה או אחר, אם זה אחד שרץ לאוטובוס או אחד ש...
מי צודק כאן מבחינת יחסו לזולת?? מי שילם את הגזל זמן הזה? מעניין אותי לשאול דעה של רב.
אין גבול למה שציבור יכול לספוג מאחד. ואפשר לאמר את זה גם אחרת.
האם האחד חייב לכופף עצמו בשביל הכלל?
יש ענין כזה של חייך קודמים ואולי זה שאלה הלכתית מה כלול בחייך קודמים.
אבל אם כל אדם תמיד יראה רק את עצמו ולא יהיה מוכן גם לתרום למען הכלל, לחיות בערבות והדדיות אז ככה יראה המצב. כשהוא יצטרך משהו אז ירשה לעצמו הכל. וזה בסדר ונכון ומוצדק, ומגיע לו ו...
וכשמישהו אחר יעשה משהו אז הוא, חצוף, ורשע, וגזלן, וכ' וכו'

• הוסף לסימניות
1. חז"ל אמרו על זה את "עשיו" ששונא את "יעקב" ולא על כל העולם ששונא את כל היהודים.
2. היו מחכמי הדורות המאוחרים שפירשו את זה אמנם על שנאת האומות לעם ישראל אבל היו גם כאלו שלא קיבלו את הפרשנות הזאת, והנה קטע מרתק:
בספרשו"ת תשובות איברא סימן קט"ז. "ועוון פלילי מצד אותם המטיפים הפטפטנים שדורשים תמיד 'הלכה הוא שעשו שונא ליעקב', והשנאה עולמית. זה נגד האמת ונגד חז"ל והמקרא, שעשו גופא לא הי' רשע תמיד ושנאתו פסקה על ידי הנהגה מתאמת וכמו עשו הראשון כן הם ג"כ דורותיו שהכנעה מביאה לשלום, וזהו שאמר בן זומא (אבות פ"ד מ"א) 'איזהו מכובד המכבד את הבריות', כונתו גם נגד האומות, כשמכבדים אותם ואומרים להם אוהבי אתה הם נעשים לאוהבים על ידי זה ולהפך כשאומרים שונא אתה נעשים לשונא וזהו מעשים בכל יום". כלומר, לדעתו אין לראות במדרש זה קביעה כאילו ששנאתו של עשיו היא נצחית, אלא עשיו שינה את יחסו ליעקב לאורך חייו, ובאופן דומה גם צאצאיו של עשיו יכולים לשנות את יחסם לישראל מתקופה לתקופה.
3. עשיו זה אומה מסויימת, זה לא כל הגויים.
4. יהודים שלא שומרים תורה ומצוות הם לא עשיו, הם יהודים.
כמדומני שיש עוד דעות.
לא שמעתי שעשיו זו רק אומה אחת.
וחילונים מוגדרים כעם הארץ ששונא ת"ח - רוצה לנושכו כחמור.

• הוסף לסימניות
התופעות שהוזכרו כאן הן מאפיין טבעי למיעוט מופלה לרעה שחי חיי אפליה

• הוסף לסימניות
כמדומני שיש עוד דעות.
מכירים נושא שאין בו עוד דעות? :
בכל אופן זה כבר לא ממש חז"ל..

לא שמעתי שעשיו זו רק אומה אחת.
עשו זה אומת אדום, כמדומני שהדברי יואל זצ"ל תמיד היה אומר שאין הכוונה לאומות העולם הערביים, שבאים משורש ישמעאל

וחילונים מוגדרים כעם הארץ ששונא ת"ח - רוצה לנושכו כחמור.
טעות.
הם מוגדרים כתינוקות שנשבו.
והם יכולים מאוד לאהוב חרדים, זה גם תלוי בנו.

• הוסף לסימניות
זה נורמלי לגמרי הרבה אוכלים ככה את הטונה וזה יוצא מאוד טעים
שמים קצת נייר מעל הטונה שחלק יהיה בתוך השמן ומדליקים
אחרי בערך רבע שעה מכבים ומוצאים את שאריות האפר ואפשר לאכול
זה יוצא ממש טונה מעושנת הרבה עושים ככה זה לא מעשה חריג ולא חילול ה'
אל תשכחו שיש חובה לדון לכף זכות.....
זה מאד טעים אבל בבית או באיזור שמותר להדליק אש.
זה חילול ה' גדול לעשות את זה במקום שאסור ועוד כשעובד הניקיון מתחיל לצלם? ברגע זה החילול ה' מתעצם.
אתם אוהבים טונה מעושנת על המקום אז תבחרו מקום שמותר לעשות את זה, ואל תעשו את זה במקום אסור ותבכו אח"כ למה העובד ניקיון יתחיל לשנוא חרדים

• הוסף לסימניות
סליחה, אבל הדוגמה שהבאת ממש לא מקבילה למה שהבאתי.
במקרה שאת מתארת האדם חיפש במה להתגרות עם הנהג.
בסיפור שאני הבאתי לא היה שום סיבה מצד הנהג לאסור עלי את העליה לאוטובוס. ולכן לא הייתי אמורה לרדת גם אם באותו רגע מופיע אותו קו מאחורה. לא יכול להיות שבגלל המצפון הגבוה שלנו אנחנו נכרע ונתשחוה לכל קריזה שעוברת להם בראש.

הסיפור, הוא אפיזודה שהיתה לי השבוע. נכון שזה מקרה שונה.
ומסכימה איתך שכל מקרה לגופו.
מסכימה איתך שהצדק איתך.
אבל השאלה עדיין עודנה לגבי כל מקרה.
אני רוצה לשאול דעה של רב.
אם אחד חיכה שעה לאוטובוס והאוטבוס הגיע מלא ולא מעלה.
ההוא עוצר את האוטובוס ולא נותן לו לנסוע.
בגלל זה עכשיו גם אני וגם הוא נחכה עוד שעה.
הוא צודק אבל מי ישא בגזל זמן ועוגמת נפש הזו?!
האם בן אדם שעולה לאוטובוס עם סיבה הכי מוצדקת בעולם אבל גורם להתגרות ולבזבוז זמן. מי אמור לשאת בגזל זמן הזה?
נכון שההוא מיליון אחוז והוא צודק בצדק שלו אבל אני שממהרת ועכשיו מפסידה דברים , מי ישלם את זה?!
זה שאתה צודק. הכל נכון ויפה. אבל עדיין האם נכון צדק של אחד מול לפעמים עוגמת נפש של 30 נוסעים?!

וחשוב לי להבהיר עמדתי לא פעם ולא פעמיים במקום של הנוסע הצודק והנרמס עם מקרים מתסיסי דם....

• הוסף לסימניות
אם אחד חיכה שעה לאוטובוס והאוטבוס הגיע מלא ולא מעלה.
ההוא עוצר את האוטובוס ולא נותן לו לנסוע.
בגלל זה עכשיו גם אני וגם הוא נחכה עוד שעה.
הוא צודק אבל מי ישא בגזל זמן ועוגמת נפש הזו?!
תפרידי בין הסיפור הזה לבין-
האם בן אדם שעולה לאוטובוס עם סיבה הכי מוצדקת בעולם אבל גורם להתגרות ולבזבוז זמן. מי אמור לשאת בגזל זמן הזה?
נכון שההוא מיליון אחוז והוא צודק בצדק שלו אבל אני שממהרת ועכשיו מפסידה דברים , מי ישלם את זה?!
זה שאתה צודק. הכל נכון ויפה. אבל עדיין האם נכון צדק של אחד מול לפעמים עוגמת נפש של 30 נוסעים?!
כי זה פשוט לא הגיוני שנעביר להם בשתיקה את הסיפורים האלה.
ותלונה לחברה אם פעם ניסית להגיש-זה אותו דבר כמו לדבר לרמפה. כך שזה ודאי לא כלי יעיל.
הדבר היחיד שנותר לנו זה לעמוד בו במקום על זכויותינו.

• הוסף לסימניות
עיריית רעננה החליטה להשקיע את התקציב שלה בפארקים
עיריית בני ברק החליטה להשקיע את התקציב בכוללים
האם עיריית בני ברק מקבלת כסף עבור פארקים ומשקיעה אותם בכוללים?
אם זה היה נכון, היו קוטלים אותה מזמן, ומורידים לה את התקציב.

• הוסף לסימניות
השבוע זכינו לחזור מהכותל, בשעה מאוחרת (12 בלילה),
כמובן שהיה עומס על קו 1 וכו', עלינו, ועלה איתנו פקח מבני דודינו, שכמובן ניסה להשליט סדר,
אך אחד מ"החכמים" פתח בכוחניות את הדלת האחורית מתוך האוטובוס כדי שבני משפחתו יוכלו להכנס (הנהג פתח רק את הדלת הקדמית)
בקיצור, הפקח כמובן התעצבן ואז היה שם חכם אחד שאמר לו "מוחמד, תרגע תרגע!" וכמובן שהפקח התעצבן עוד יותר,
ואמר לו אדוני תשב, ה"חכם" ההוא- לא רוצה לשבת, מה תעשה לי?
וככה הוא מתווכח איתו כמה דקות, האמת, שלפי המבט של הפקח בעיניים, זה היה נראה שהוא הולך להוציא סכין!!!
ללא גוזמא!!!
ובקשתי-
לפעמים לא נוח לכם/מתאים משהו מסוים, אין לי בעיה אבל קחו בחשבון שזה יכול להיות על חשבון אחרים!!
לא פעם ולא פעמיים ירדתי מהאוטובוס כמה תחנות לפני תחנת היעד שלי כי היו כמה עקשנים שנדחפו בכח והנהג פשוט עצר את האוטובוס כי הם לא הסכימו לרדת.
אנא תחשבו ס"מ קדימה איך זה יכול להשפיע!!!
אני מבקש בכל לשון של בקשה נא לשנות את שם הכותרת עכשיו!!!!!!!!!!!!
זה ממש חוצפה להצדיק שנאה כמו שהציבור שלנו עובר בימים אלו ולא משנה מה ראיתם, זה מקרה פרטי שלא קשור למגזר שלם!!!!!!!!!!
וסליחה אם אגזים שאומר שבגלל הצדקות כאלה השנאה ממשיכה להתעצם!!!!!!!!

• הוסף לסימניות
אני מבקש בכל לשון של בקשה נא לשנות את שם הכותרת עכשיו!!!!!!!!!!!!
זה ממש חוצפה להצדיק שנאה כמו שהציבור שלנו עובר בימים אלו ולא משנה מה ראיתם, זה מקרה פרטי שלא קשור למגזר שלם!!!!!!!!!!
וסליחה אם אגזים שאומר שבגלל הצדקות כאלה השנאה ממשיכה להתעצם!!!!!!!!
זה ממש לא מקרה פרטי וממש לא מקרה בודד!!!!
זה מקרה בודד ועוד מקרה בודד ועוד מקרים בודדים שנכון בזמנים רגילים היינו אומרים זה מקרים שוליים ולא מתייחסים. אבל בתקופה הזאת של גל השנאה וההסתה כל מקרה כזה משמש חומר להעצמת הלהבות.

• הוסף לסימניות
זה ממש לא מקרה פרטי וממש לא מקרה בודד!!!!
זה מקרה בודד ועוד מקרה בודד ועוד מקרים בודדים שנכון בזמנים רגילים היינו אומרים זה מקרים שוליים ולא מתייחסים. אבל בתקופה הזאת של גל השנאה וההסתה כל מקרה כזה משמש חומר להעצמת הלהבות.
גם אלף מקרים פרטיים לא מצדיקים את השנאה שיש כלפי מגזר שלם
אצל החילונים אין מקרים יותר גרועים מאלה ואף אחד לא פוצה פה ????
למה אני ועוד מאות אלפי חרדים צריכים לשלם כי משפחה חרדית הדליקה טונה בפארק או רבה עם נהג ערבי
די להכללה שאין בשום מגזר אחר בעולם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• הוסף לסימניות
זה מקרה בודד ועוד מקרה בודד

זה בדיוק. קורים פה ושם מקרים בודדים.
והמקרים האלו לא מייצגים בשום אופן את מאות אלפי החרדים!
ולא מצדיקים בשום צורה שנאה וגינוי והסתה של כל הציבור שלנו!
ודווקא בגלל שכל מקרה משמש חומר להסתה קולקטיבית לא מוצדקת לחלוטין, לפחות שאנחנו לא נצטרף למקהלה המכלילה והשקרית הזו!

כועסים על התנהגות מקוממת באוטובוס? צודקים.
על התנהגות לא ראויה בפארק? - צודקים.
גם אני כועסת.
אין סיבה להפנות את הכעס הזה על כל הציבור שלנו!
כי זו הכללה לא הוגנת ולא ראויה. זו הכפשה של מאות אלפי איש שלא היה להם כל חלק במעשים הללו!

ומי שמכליל כך, אין פלא שהוא מבין את החילוניים שגם עושים כך (כיוצא מכותרת האשכול).
זה לא אומר שהוא או הם צודקים.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
איזה אשכול מקסים!
אפשר לשנות את הכותרת לאשכול הקטרוג. נעים להכיר.
נחשפת לסיטואציה בה הגיבור לא היה בסדר וגם חרדי? הגעת למקום הנכון.
כאן זה המקום! בואו בהמונכם! יש מבצעים ואחד פלוס אחד! גם הוצאת קיטור, גם רעש, במה וקהל. תגובות וויכוחים. ממש מעין עולם הבא.

וברצינות, לפותחת האשכול, הסיפור שראית הוא נורא ואיום, וכמובן, אי אפשר לעבור לסדר היום אחרי שנחשפים אליו, חייבים לפרסם בפרוג.
אבל באמת, את חושבת שזה קשור לעובדת היותו חרדי? בחיים לא ראית נער חילוני מתפרע?
או מתגרה בערבים? גם אנשי התג מחיר הם חרדים? או אלו שעולים להר הבית בהתגרות?
תמיד נדחפים לאוטובוס החרדים בלבד? מעניין, כי בכל העולם יש מושג על ישראלים דוחפים, בטח החרדים הכניסו את זה, ורק בגללם יש לעז על הישראלים כולם.

וזהו? לכן שונאים אותנו? ואו. ממש גילוי כל הדורות. אפשר לכתוב על זה פטנט.
במשך מאות ואלפי שנים גדולי עולם מנסים להבין למה שונאים אותנו,
אבל הנה! לכן! כי היה נער חרדי אחד, או אפילו כמה, שהתגרה בפקח ערבי! אה! עלינו על זה.
וגם איזה אישה שנדחפה בתור בגן חיות, בגללה הכל. לכן יאיר לפיד נולד, בגללה!
לולא הם, היינו חיים באושר ועושר, שלום אחווה ורעות.

עריכה: לא מתייחסת לעצם הסיפורים עצמם אם הם בסדר או לא בסדר. רק להקשר שהובאו.

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה