עזרה ראשונה! אטופיק לתינוקת

אוי, אז מה עושים?
למרוח על אזור קטן עוד נו...
עכשיו זה כמעט בכל הגוף, איך משתלטים על זה.

למרות שהאטופיק לא חדש אצלנו אף אחד לא הראה לנו כזה מיצג.
כולם בקטנה.
לכן אנשים מדללים את הסטרואידים. יש דרך אחת של המשחה המעורבת (רשימה של רופאים שאני זוכרת שמשתמשים בה, ד"ר או פרופסור, חלקו לפי הצורך: שושי גרינברגר, אביקם הראל, טוביה אוליאל, יעקב משיח, מיכל סלומון). דרך אחרת היא ביתית. קונים פרפין לבן ומערבבים ביד פרפין עם אלוקום, לא לפי כמות מדויקת. או שמורחים קרם לחות ומעליו את האלוקום.

הגענו עם המכתב מפרופ' משיח למזכירות הקופה, והם העבירו לאישור.
אחרי שהיה אישור, רופא ילדים נתן לי את המרשם.
לא היתה בעיה, רק היה צריך להגיש בקשה לאישור.

פרופ' משיח אמר שאין לזה שום תופעות לוואי ושום השפעה זדונית על מערכת החיסון.
וזה מלווה בבדיקות דם של לפני וכל 3 חודשים שוב.
גם בבדיקות רואים את השינוי.
אשמח לדעת מה מדובר? מתאים לכל גיל? זה בזריקה? כל יום? אשמח לקצת יותר פירוט. תודה.

אשמח לדעת מה מדובר? מתאים לכל גיל? זה בזריקה? כל יום? אשמח לקצת יותר פירוט. תודה.
טיפול ביולוגי, מתחבר לחלבון הבעייתי במערכת החיסון ומרגיע אותו.
בזריקה.
פעם בשבועיים או בחודש - לפי מצב הילד וגם לפי נתונים כמו משקל גוף וגיל.
החל מגיל חצי שנה.

לאיקאה יש מטהר אויר שכפשוטו מטהר את אויר החדר.
הוא עוזר לכ50% מהאטופיים.
מכירה ילד שסבל מאטופיק קשה ומאז השימוש במכשיר האטופיק השתפר ב80%-90%
שמעתי על גמ"ח למכשירים הנ"ל
שווה לנסות:)
איפה קונים את זה? באיקאה ? איך זה נראה?
תודה רבה

בזריקה.
החל מגיל חצי שנה.
אנחנו שוקלים טיפול ביולוגי
אבל קצת כבד לי עם זה
(אני מטופלת ביולוגי וזה נראה לי מידי חזק לילד)
יש לך ניסיון אישי בזה? עשית על זה בירורים האם נעשה מחקר על ילדים קטנים וכד?

אנחנו שוקלים טיפול ביולוגי
אבל קצת כבד לי עם זה
(אני מטופלת ביולוגי וזה נראה לי מידי חזק לילד)
יש לך ניסיון אישי בזה? עשית על זה בירורים האם נעשה מחקר על ילדים קטנים וכד?
מבינה אותך.
נעשה מחקר, בטח.
בהתחלה כשהתרופה נכנסה לסל היא היתה מאושרת רק מגיל 18.
אחר שעשו מחקר מתאים, הורידו את הגיל ל 12.
רק אחרי סדרה שלישית של מחקרים הורידו לחצי שנה.

המחיר של אי טיפול הוא כל-כך כל-כך כבד, שזה נראה לי מכריע את הכף.
זה לא רק הסבל המיידי.
זה הפרעת קשב וריכוז שמתפתחת פי כמה אצל ילדים עם אטופיק, זה פגיעה בהתפתחות , זה חוויה רגשית קשה שמתלווה לעצם הקיום בעולם. בל שלם וכבד שברוך השם שהיום כבר אפשר לחסוך אותו מהילדים ( ומההורים שלהם).

יש המלצה לרופא עור טוב במאוחדת באזור ירושלים שיש לו תורים זמינים?
לילדה בת שנה וחצי עם אטופיק שהיה נראה בקטנה בהתחלה אבל בשבועים האחרונים מתפשט לה לעוד אזורים בגוף ומתגרדת ממש.
שמרוט
אין לו ככ תורים פנוים אבל אפשר לנדנד למזכירות שזה דחוף והן מכניסות בין לבין
ברמות \ הר נוף

לאיקאה יש מטהר אויר שכפשוטו מטהר את אויר החדר.
הוא עוזר לכ50% מהאטופיים.
מכירה ילד שסבל מאטופיק קשה ומאז השימוש במכשיר האטופיק השתפר ב80%-90%
שמעתי על גמ"ח למכשירים הנ"ל
אשמח גם למידע

בזריקה.
החל מגיל חצי שנה.
יודעת להגיד לי מה השם? זה רופא עור מפנה? איך אני מגיע לזה?

יודעת להגיד לי מה השם? זה רופא עור מפנה? איך אני מגיע לזה?
השם של הזריקה דופיקסנט.
בעיקרון כל רופא עור יכול לתת אבל לא כל רופא מכיר ולא כל רופא יודע שאפשר לתת אותה בלי תרופות קודמות שהיו נותנים קודם.

יש המלצה לרופא עור טוב במאוחדת באזור ירושלים שיש לו תורים זמינים?
לילדה בת שנה וחצי עם אטופיק שהיה נראה בקטנה בהתחלה אבל בשבועים האחרונים מתפשט לה לעוד אזורים בגוף ומתגרדת ממש.
כלילה הרשקו מעולה

נכון, ממש
אני אברר בל"נ
ראיתי שיש להם כמה סוגים
איזה מהם
לא יודעת אם זה משנה
לדעתי היא השתמשה בזה, הזול מבינהם

כאן המליצו עליו

@DvoraVidman תודה ענקית על העזרה הרבה שלך בנושאי אטופיק ואלרגיות.
אשמח אם תוכלי לעזור לי.
יש לי תינוק בן 7 חודשים, אטופי (אין עדיין אבחנה רשמית של רופא עור, מקווה שיהיה לי תור בקרוב).

אלרגיה\רגישות-
אני חושבת שיש קשר בין התזונה שלו, ואולי גם שלי, לבין החמרה של האטופיק. לא הצלחתי להניח מספיק את האצבע על משהו ספציפי.
הוא אכל סימילאק כמה פעמים בסביבות גיל חודש ללא תופעות מיוחדות, בגיל 5 חודשים בערך קיבל פעמיים מטרנה ופעם אחת סימילאק, ובשלושת הפעמים- אכל בקבוק, אחרי 3 שעות ינק ומיד הקיא את כל הארוחה. הפסקתי תחליפים והוא רק יונק.
הוא התחיל טעימות לפני כחודש. הוא אכל ירקות (תפוא, גזר, קשוא, בטטה, תפוח) ללא שום בעיה, אכל אבוקדו פעמיים וכנ"ל - הקיא 3 שעות אח"כ, טעם טחינה לפני שבוע וחצי, ולמחרת קם עם פריחה אדומה חריפה הרבה יותר (עד עכשיו).
אני אוכלת הכל, שוקלת להפסיק חלבי.
בעקבות האזהרות שלך לא להפסיק לחשוף לאלרגנים אני מפחדת, שאלתי את הרופא ילדים אבל הוא לא הכיר רעיון כזה.
עם מי אני אמורה להתייעץ כדי לקבל הנחיות יותר ברורות? אשמח להמלצה, עדיף בכללית באזור ירושלים, אבל העיקר שיהיה מומחה ומקצועי.

כמו"כ מה הכי נכון לעשות במצב הנוכחי בקשר לאטופיק -
בהתחלה (גיל חודשיים) הוא היה בעיקר מאד יבש, הדרדר לאט לאט, בשבועיים האחרונים זה ממש החריף, וכל אזור הצוואר שלו אדום מאד וגם מעט קילופי עור. בימים האחרונים הוא התחיל ממש להתגרד, לא ישן טוב בלילה, וגם ביום הרבה פעמים די מסכן.
מה שאני עושה כרגע:

סבון-
מהלידה השתמשתי רק בסבון גונסון בקבוק צהוב, בעקבות היובש בעור עברתי לאמול פורטה, ושמפו מוסטלה סטלאטופיה. האם אפשר\עדיף לחזור לג'ונסון? או לקנות סבון אחר? ראיתי הרבה המלצות על הליפיקאר, אבל אם יש אופציה טובה במחיר יותר נוח עדיף..
קרם לחות ומשחות-
בהתחלה הייתי שמה לו שמן שקדים, היה נראה לי שמייבש אותו, אבל אולי זו פשוט היתה ההתחלה של האטופיק
בחודש וחצי האחרונים השתמשתי באקווה קרם ופעמים בודדות בפנטן+. הרופא ילדים רשם אלוקום אבל העדפתי לא להשתמש כי היה רק יובש.
עכשיו הרופא רשם לו שוב אלוקום, כמו"כ אני קניתי סיקאפלסט באום וקרם ליפיקאר.
הוא התחיל ממש להתגרד ולא ישן טוב בלילה אז מרחתי לו כמה פעמים פניסטיל.
תכלס- יצאתי מבולבלת, איזה קרם\משחה עכשיו, מה הולך עם מה, כמה פעמים ביום, עם מה לחכות שהעור יחלים, ואולי בכלל משהו אחד לאזור היותר חריף ומשהו אר לשאר הגוף?

חוץ מזה, כבר כמה חודשים-
בגדים ומצעים רק 100% כותנה
כל הכביסה הביתית רק ג'ל לתינוקות (בדין או פרסיל, לא מצאתי תינוקלין) בלי מרכך.
אני כמעט בלי בשמים, ודאודורנט לא ספריי

תודה בכל מקרה!
תזכי למצוות.

@DvoraVidman
אם את כאן, מה לשים לתינוק בצוואר (מגורד, מתקלף ולפעמים מדמם)?
ומה את אומרת על קרם גוף של ג'ונסון? נראה כמו הסבון, עם המדבקה הירוקה של 0%, למצב של יובש קל ממש.
ואיך התחליב לחות של ליפיקאר? קצת כבד לנו למרוח את הקרם גוף של ליפיקאר, הוא מעולה, ובכל החמרה קלה אני חוזרת אליו, אבל מחפשת תחליף קליל יותר לזמנים הרגועים.
תודה רבה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה