עזרה ראשונה! אטופיק לתינוקת

מדויק

@DvoraVidman (וכל מי שמבין...) קופצת על האשכול
ילד בן כמעט שלוש עם אטופיק, בעיקר בעונות מעבר, לא ישן טוב אבל קשה לומר אם זה קר בגלל האטופיק בגלל שהוא סובל מעוד דברים, העור כן מגיב טוב למשחות סטרואידיות אבל הוא די מתנגד למריחות מה שדיי מקשה על הטיפול
רופא עור ראה אותו פעם אחת, אמר שהאטופיק שלו בינוני ורשם לו דופיקסנט
כדאי לתת לו? זה לא over kill? תודה 🙏

מניסיון ארוך,
אני חושבת שהכי עזר זה ההבנה שאנחנו במסע לטווח ארוך.
להפסיק לחפש פתרונות זבנג וגמרנו,
להוסיף עוד ועוד ועוד הרגלי סביבה בטוחה ומיטיבה.
בסוף הם מצטרפים.
אני אזרוק את הרשימה לא ממש לפי הסדר.
תאמצי הרגל חדש מדי חודש, על הקודמים.
סבוני רחצה מתאימים
כביסה עם תינוקלין
בלי מרכך
העדפה של תוכניות עם שטיפה כפולה
לא להשתמש בדאודורנט ספריי אחא רות און
בכלל למעט בתרסיסים
בגדי כותנה ובגדים רכים
מצעים כותנה
חימום בחורף רק רדיאטור ולא מזגן
מזגן בקיץ
עוד המון, התעייפתי לכתוב 😀
אנחנו מניסיוננו לא הגענו לכל זה. אבל בעלי ניסיון לימדו אותנו. תובנה שהקלה ופישטה את ההתמודדות. ראשית למחלה 2 חלקים
1. סדיקת העור ובעצם קריסת חומת ההגנה של הגוף עקב שינוי יחודי בעור. יובש עד סדיקה זה הביטוי.
2. אחרי פריצת החומה נכנסים חלקיקים שמזוהים לא נכון ומתרחש תהליך אוטואימוני דלקתי. שמגביר בתורו את סעיף 1 שוב.
המתמודדים תמיד צריכים לשים לב לשניהם. קרמים למיניהם לשימור העור. ואחרי פרוץ הדלקה כיבויה עם סטרואידים פניסטיל וכו'.

@DvoraVidman (וכל מי שמבין...) קופצת על האשכול
ילד בן כמעט שלוש עם אטופיק, בעיקר בעונות מעבר, לא ישן טוב אבל קשה לומר אם זה קר בגלל האטופיק בגלל שהוא סובל מעוד דברים, העור כן מגיב טוב למשחות סטרואידיות אבל הוא די מתנגד למריחות מה שדיי מקשה על הטיפול
רופא עור ראה אותו פעם אחת, אמר שהאטופיק שלו בינוני ורשם לו דופיקסנט
כדאי לתת לו? זה לא over kill? תודה 🙏
מצד אחד נשמע אובר, מצד שני - הוא לא מטופל כרגע בכלל, ואם הוא גם לא ישן....

מצד אחד נשמע אובר, מצד שני - הוא לא מטופל כרגע בכלל, ואם הוא גם לא ישן....
אני לא יודעת אם לא ישן בגלל זה או בגלל סיבות אחרות, כי לפעמים גם כשהמצב אצלו ממש טוב הוא יכול לקום מלא
יש לו גם נוזלים באוזניים וגם הרגלי שינה קלוקלים
אנחנו כן מורחים לו סטרואידים כשצריך וזה די עושה את העבודה רק ממש מתיש, בגלל שזה שטח דיי גדול בד"כ והוא ממש מתעצבן מזה ככה שאני די בקונפליקט

אני לא יודעת אם לא ישן בגלל זה או בגלל סיבות אחרות, כי לפעמים גם כשהמצב אצלו ממש טוב הוא יכול לקום מלא
יש לו גם נוזלים באוזניים וגם הרגלי שינה קלוקלים
אנחנו כן מורחים לו סטרואידים כשצריך וזה די עושה את העבודה רק ממש מתיש, בגלל שזה שטח דיי גדול בד"כ והוא ממש מתעצבן מזה ככה שאני די בקונפליקט
זה שהמצב חיצונית נראה טוב עוד לא אומר שהוא 100% לפעמים זה רוחש בפנים..
וחובה לשמור על שגרת מריחות (של קרמים יותר עדינים) גם כשנראה טוב ולא להגיע למצבים שצריך סטרואידים ורק אז למרוח..
וישתעצבן אין מה לעשות.. (אנחנו מביאים לתינוק שלנו קצת גלידה אחרי המריחות, לא בריא אני יודעת)
גם ככל שתקפידי למרוח יש מצב שהמצב ישתפר בע"ה וזה יציק לו פחות..
נראה לי הייתי מנסה קודם להכניס הרגיל טפול (מריחות אמבטיות מותאמות כביסה בלי מרכך וכו) לפני הזריקות.. יש פה פרוטים בפורום ובעוד פורומים..

(סליחה שאני אומרת אבל מזכיר לי חברה שלי ששאלה אותי: לבת שלי נהיה אטופיק איך מארגנים טיסה לשויץ?
אמרתי לה מה את מורחת לה? סתם איזה קרם לחות.. איך מכבסת? כרגיל עם מה שיש לה.. איך מקלחת? סבון רגיל.. אבל היא רוצה לטוס לשויץ.. אמרתי לה לנסות לשנות כביסות מקלחות ושתלך לרופא עור ותמרח משחות נורמליות.. הפסיקה לדבר על שויץ..)

זה שהמצב חיצונית נראה טוב עוד לא אומר שהוא 100% לפעמים זה רוחש בפנים..
זה נקודה ממש ממש חשובה. באטופיק קודם מגרד מבפנים ורק אחר כך רואים משהו מבחוץ.
וחובה לשמור על שגרת מריחות (של קרמים יותר עדינים) גם כשנראה טוב ולא להגיע למצבים שצריך סטרואידים ורק אז למרוח..
.ממש ממש ממש.
וישתעצבן אין מה לעשות.. (אנחנו מביאים לתינוק שלנו קצת גלידה אחרי המריחות, לא בריא אני יודעת)
לנו היה דובי שהיינו מורחים ביחד (ואחרי זה מכבסים).
קראו לו שלמה (במלרע).
מסכן איך הוא היה נראה אחרי כל הכביסות :cool:

אנחנו ראינו פצעים שהיו נראים כמו כוויות, הרופא איבחן אטופיק במצב לא קל, נתן סטרואידים והועיל ב"ה, והרופא אמר שחשוב מאוד למרוח קרם לחות אנחנו משתמשים בביאפין, ועם שמן אמול נטורל כסבון, ושבח לקל היא נראית מושלם.
הרופא גם הדגיש שמיד שמתחיל משהו הכי קטן למרוח אלקום עם שמן שקדים

אה בטח כמובן אנחנו מורחים קרם לחות אחרי מקלחת (ליפיקאר של לה רוש פוזה, Eucerin, בפנטן סנסידיילי... מגוונים לפי המבצעים), ומקלחים רק בסבונים עדינים (ג'ונסונס)
וישתעצבן אין מה לעשות..
כן זה עוד בסדר הבעיה שהוא בחור חזק וזריז זה מתיש ממש למרוח לו כי צריך לתפוס בכוח וגם אז מספיקים למרוח חצי יד וצריך שוב לצאת לצוד אותו כי הוא בורח

כן זה עוד בסדר הבעיה שהוא בחור חזק וזריז זה מתיש ממש למרוח לו כי צריך לתפוס בכוח וגם אז מספיקים למרוח חצי יד וצריך שוב לצאת לצוד אותו כי הוא בורח
בשביל זה אפשר לנסות למרוח לו תוך כדי שינה לאט לאט בעדינות אני ממש מבין את הקונפליקט ומשתתף בקושי שלכם תחזיקו חזק ואל תתיאשו זה שווה לכם ולילד שלכם זה קושי אבל תהפכו את זה לאתגר ואנ ילא כותב את זה כדי לתת מוסר אלא כדי לחזק את ידיכם! ובעז"ה אם תתעקשו ותטפלו זה יעבור ואם לא אז יש מצב שזה יחזור לו כשייתבגר וזה חבל!
וחוץ מזה למה הוא מתנגד? זה שורף לו? המרקם מציק לו? אוליי אפשר להמיר את המשחה בקרם ? יש כל מיני משחות שיותר קל למרוח אותם בקרם .

@DvoraVidman אשמח להמלצה מנסיונך לשמפו לתינוק בן חצי שנה שמתחיל לפתח אטופיק וכל היום מנסה לגרד בראש
תודה רבה

@DvoraVidman אשמח להמלצה מנסיונך לשמפו לתינוק בן חצי שנה שמתחיל לפתח אטופיק וכל היום מנסה לגרד בראש
תודה רבה
שמן אמול מנסיון ב"ה עוזר מאוד (לא 100 אחוז אבל מאוד הרבה) מצו"ב תמונה.
ניתן להשיג בבית מרקחת.
image.png

נערך לאחרונה ב:
תודה רבה
כמה שיער?
אם השיער קצר, אפשר את הג'ל רחצה הרגיל שטוב לילד.
אם ארוך, אז אכן צריך שמפו.
בזולים - גונסון.
ביקרים - מוסטלה.

תודה רבה
כמה שיער?
בזולים - גונסון.
ביקרים - מוסטלה.

כמה שיער?
בזולים - גונסון.
ביקרים - מוסטלה.
מה זה קצר ? נגיד 5 ס"מ אורך השער
זה תינוק
אני כן רוצה חומר שיגיע עד הקרקפת כי לפעמים היא ממש מגורה ולכן הוא מנסה לגרד ולפעמים גם שורט את עצמו בקרקפת

שמן אמול מנסיון ב"ה עוזר מאוד (לא 100 אחוז אבל מאוד הרבה) מצו"ב תמונה.
ניתן להשיג בבית מרקחת. צפה בקובץ המצורף 1992136
אני השתמשתי לתינוקת בשמפו הזה, וזה לא היה מי יודע.. עשה קילופים וכו'
הכי מומלץ מבחינתי ומנסיון אחרי שנסיתי הרבה סוגים, זה השמן אמול של ד"ר פישר נטורל מצ"ב תמונה
זה היה הכי עדין והעור שלה היום ב"ה חלק ויפה (לשיער יש מראה שומני אבל זה שווה מבחינתי)
צפה בקובץ המצורף 1992160

קבצים מצורפים

• emol_natural_500ml_group.jpg
    emol_natural_500ml_group.jpg
    KB 524.5 · צפיות: 16
מה זה קצר ? נגיד 5 ס"מ אורך השער
זה תינוק
אני כן רוצה חומר שיגיע עד הקרקפת כי לפעמים היא ממש מגורה ולכן הוא מנסה לגרד ולפעמים גם שורט את עצמו בקרקפת
אז אין צורך בשמפו.
מה שטוב לעור טוב גם לקרקפת.
השמפו מוסיף חומרים בשביל שיער יפה, ובם בדרך כלל פחות טובים לעור.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה