כללי איבדתי ללקוח את הגרפיקה

• הוסף לסימניות
בעצם, הכותרת מטעה

הלקוח שילם וקיבל שנה שעברה גרפיקה כפי רצונו, וכו וכו

עכשיו מבקש לשנה החדשה שינויים מעטים
אבל נמחק לי הקובץ הפתוח

מה הדרך הנכונה
לקחת לו שוב על הכל מתחילה
או שמא זה חוסר הגינות

השאלה נשאלת על סמך הנחת היסוד שהקובץ הפתוח לא שייך ללקוח כלל. בדרך כלל.

אם יש למישהו גם פסק מרב נשמח מאוד לשמוע

תודה

• הוסף לסימניות
מקובל לשמור אותה לצורך שימוש עתידי. בפרט כשלא הבאת לו אותה כקובץ פתוח. ולכן יש לך בעיה רצינית

האם יש לך את הגרפיקה כקובץ pdf באיכות גבוהה [אולי במייל וכדו'. ואולי אצל הלקוח עצמו], תוכל באילוסטריטור להסיר את המלל ולהשתמש שוב בגרפיקה.

• הוסף לסימניות
דברתם מראש על כך שיהיה לזה שימוש נוסף?

• הוסף לסימניות
מגבים, מגבים, ושוב מגבים את החומר! לפחות באמצעי איחסון אחד.

• הוסף לסימניות
אז ככה, קודם כל באמת הלקוח משלם על קובץ סגור ולא על קובץ פתוח.
גרפיקאיות ששומרות את העיצובים על מנת לבצע בהם שינויים עתידיים בעצם עושות זאת כשירות ללקוח (וקצת לעצמן).

אם השינויים הם דברים הניתנים לשינוי ע"י פירוק והרכבה (בוצע באילוס' או אינדיזיין), אז לקחת אפשר לקחת מחיר מעט יותר ממה שהיית לוקחת על שינויים רגילים (בגלל זמן העבודה).

אם השינויים מורכבים (למשל קובץ שנעשה בפוטושופ) הדבר דורש בנייה מחדש - ולכן כדאי לקחת מחיר של ביצועיסטית.
(מחיר של ביצועיסטית = המחיר הרגיל פחות המחיר שכרוך בעצם הרעיון, הצבעים וכו' - כי זה בעצם כבר קיים וידוע וזה לא עיצוב חדש שמצריך רעיון, חשיבה על טיפוגרפיה, קומפוזיציה וכו' - אלא רק עבודה טכנית).

• הוסף לסימניות
אני כותב בחוזה שאני אשתדל לשמור את הקבצים אך אין התחייבות על זה.
וכי אני אחראי לשמור כל חומר של כל לקוח לנצח נצחים?
עוד 10 שנים יבקשו שינוי בחוברת של 10 עמודים שכבר שכחתי מזמן במחשב שהיה סבא של סבא של הנוכחי... וכי זה הגיוני?

אם הלקוח רוצה שיישמר לנצח, שידרוש זאת בחוזה וישלם בהתאם כל חודש, על הגיבוי. או ירכוש הקובץ הפתוח.

• הוסף לסימניות
אין מה להתבלבל הלקוח שילם על עבודה וקיבל אותה
אין שום מחוייבות לשמור עבודה ללקוח אלא אם כן סוכם מראש

• הוסף לסימניות
אין כלל מחוייבות לשמש כארכיון לכל הלקוחות שהיו לך אי פעם
נכון שלשמור עבודה שנה אחורה זה סביר לגמרי, אבל אין לך חיוב כזה.
את יכולה לשחזר עבורו את העבודה - בתשלום

• הוסף לסימניות
לא בטוח שזה נכון.
אם הלקוח מבקש מידי פעם שינוי בקובץ הנ"ל.
השאלה גם אם הוא אמר שהוא ירצה את הקובץ עם שינוים בהמשך.

• הוסף לסימניות
זה מה שאמרנו

• הוסף לסימניות
היה נחמד אם היה לך.
תכלס אם לא סיכמתם זאת מראש זכותך גם למחוק לכתחילה את העבודה. מה את ארכיון?
אם הוא מעוניין בעבודה שישלם את מחיר העבודה שנדרשת ממך כרגע
(נניח אם זה פחות זמן בגלל שהעיצוב פחות או יותר ידוע לך)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אידאה;1757907:
לא בטוח שזה נכון.
אם הלקוח מבקש מידי פעם שינוי בקובץ הנ"ל.
השאלה גם אם הוא אמר שהוא ירצה את הקובץ עם שינוים בהמשך.

אם בחוזה סיכמו שהיא אחראית על הקובץ למשך X שנים...
אבל אין מציאות כזו באף חוזה

• הוסף לסימניות
בחיים לא שומרת קבצים פתוחים (אא"כ עבודה מעניינת במיוחד..;))
למה מה קרה? אני ענן??:eek:

• הוסף לסימניות
מחיר מלא.
(אומרים ללקוח שאין את החומר, ואם הוא מעוניין אפשר לעשות את העבודה מחדש)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י up;1758057:
בחיים לא שומרת קבצים פתוחים (אא"כ עבודה מעניינת במיוחד..;))
למה מה קרה? אני ענן??:eek:

לפחות כך זה נראה בלוגו שלך...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eliezer;1757599:
אני כותב בחוזה שאני אשתדל לשמור את הקבצים אך אין התחייבות על זה.
וכי אני אחראי לשמור כל חומר של כל לקוח לנצח נצחים?
עוד 10 שנים יבקשו שינוי בחוברת של 10 עמודים שכבר שכחתי מזמן במחשב שהיה סבא של סבא של הנוכחי... וכי זה הגיוני?

אם הלקוח רוצה שיישמר לנצח, שידרוש זאת בחוזה וישלם בהתאם כל חודש, על הגיבוי. או ירכוש הקובץ הפתוח.

עוד 10 שנים כנראה יהיו כבר תוכנות מתקדמות או אחרות,
שימוש בפונטים שונה, שיטת עבודה שונה ועוד.
כך שבכל מקרה זה מצריך עבודת שחזור והתאמה לחדש ולא רק תיקון מקומי קטן.
כך היה לי עם קבצי פריהנד ישנים, שיכלנו להביא לשם תמונות בסיומת EPS, הכל היה שונה.

• הוסף לסימניות
אני קופצת על האשכול....

עשיתי עבודת גרפיקה לפני כשנה ועכשיו הוא מעונין שאשלח לו את הגרפיקה בקובץ פתוח לעשות שינויים לבד...

איך אני מתמחרת את הקובץ הפתוח?
כמה אני מבקשת על זה?

• הוסף לסימניות
אני לא מסכימה עם הנ"ל.
אין לי ספק שהייתי יושבת לבנות מחדש.
א. זו הנהגה מאד משונה לא לשמור את הקבצים.
ב. ללקוח נתת קובץ סגור, ויותר מכך: לא הסכמת לתת לו קובץ פתוח. במקרה כזה הלקוח בתת מודע "בונה עליך" לכשיצטרך שינוי או הוספה בעתיד. לא אמורה לעלות על דעתו האופציה שלא תשמור את הקבצים.
ג. עבודת שחזור של עיצוב קיים אמורה להיות פשוטה, טכנית וקצרה. זה יכול להסתכם בחצי שעה - שעה של עבודה. אין את כל עבודת החשיבה והשעות של התכנון והניסוי והתעיה.
ד. עם לקוחות שווה לבנות קשרים טובים ונאמנים, גם לפנים משורת הדין (על אף שלדעתי הדין עם הלקוח).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א"ב;1758963:
אני לא מסכימה עם הנ"ל.
אין לי ספק שהייתי יושבת לבנות מחדש.
א. זו הנהגה מאד משונה לא לשמור את הקבצים.
ב. ללקוח נתת קובץ סגור, ויותר מכך: לא הסכמת לתת לו קובץ פתוח. במקרה כזה הלקוח בתת מודע "בונה עליך" לכשיצטרך שינוי או הוספה בעתיד. לא אמורה לעלות על דעתו האופציה שלא תשמור את הקבצים.
ג. עבודת שחזור של עיצוב קיים אמורה להיות פשוטה, טכנית וקצרה. זה יכול להסתכם בחצי שעה - שעה של עבודה. אין את כל עבודת החשיבה והשעות של התכנון והניסוי והתעיה.
ד. עם לקוחות שווה לבנות קשרים טובים ונאמנים, גם לפנים משורת הדין (על אף שלדעתי הדין עם הלקוח).

אם מדובר בכזה דבר פשוט וודאי כדאי להדר בדבר. אבל האם חייבים מהדין? זה לדעתי היה הדיון.

בכל מקרה בעבודות אחרות כמו עימוד זה ממש לא חצי שעה לשחזר עבודה. זה לעשות הכל מחדש חוץ מהגריד והסגנונות.

האם לדעתם חייבים לשמור לנצח? עד מתי?
את מכלילה זאת במחיר?

ושבא לקוח חוזר האם את מחויבת בכלל לטפל בו? ואם את עמוסה לשנה הקרובה?
או שיצאת לפנסיה? או עשית הסבה מקצועית לגידול וורדים?
את שבויה לעד בכבלים של כל עבודה של כרטיס ביקור ב100 ש"ח?
כל זה שאלות חשובות.
לדעתי לכולם התשובה לא.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה