דרוש מידע איגוד זוכי מחיר למשתכן בב"ב - מי עומד מאחורי איגוד זה ומה מטרתו ?

• הוסף לסימניות
אני
לא קרה כלום אם מישהו חושש לתת אמון, אף אחד לא השמיץ.

היה יותר משמץ השמצה כביכול מישהו מנסה לעשות קופה בעוד הכסף לעו"ד הולך אליה במלואו וזהו סכום מזערי ממש לעומת עלות דירה ולעומת התועלת הכספית שתוכל להפיק לנו באופן אישי וקבוצתי

[/QUOTE]בהחלט עקב השוני במגזר יכול להיות להם ניגוד אינטרסים, וזה יכול להיות מאוד משמעותי.[/QUOTE]
רואים שאתם מדברים ללא הכירות עם האנשים ספציפית
מההכירות עימם הם אנשים מקסימים שמטרתם רק טוב הם תרמו מזמנם היקר למען הכלל גם אם הם רק משקיעים בשכונה מעט כבוד לשני יועיל יותר
אם רוצים אפשר להוסיף גם חשדהו - רק כדאי לעשות את זה חכם בכדי לא לפגוע

[/QUOTE]אפשר לפרט איזה ערך מוסף יכול להיות לעורך דין ואיזה תועלת יכול להיות לקבוצת הרוכשים
בזום הקודם לא שמתי לב שדיברו ע"כ שיטפלו בתכנון הדירות[/QUOTE]
אכן בזום הנוכחי התפתחו דברים נוספים והערב יהיה זום עם עורכת הדין בה יציגו בעיות תכנוניות קשות ושאלה האים היא תוכל לעזור לנו בהם ומפליא מאד שודווקא כאן נפגענו מעיריית בני ברק החרדית שאישרה תכניות שלא מתאימות למשפחה חרדית בכלל תוך זלזול תכנוני עמוק
אני לא אדריכלית ועליתי על כך מיד
היום בזום תעלה השאלה על מרפסות הסוכה ותכנון גודל החדרים ואז תבינו כמה העירייה חושבת שאתם בכיס הקטן שלה ורווחתכם לא מעניינת אותה בגרוש

[/QUOTE]בהחלט שיכול להיות
היפוי כח שחותמים עליו זה ממש לא מייצג את מה דיברו במפגש הקודם
היפוי כח הרבה יותר עמוק ועם הרבה סמכויות לעו"ד מעבר למה שדובר
ויכול להיות שלהרבה אנשים אין מודעת כ"כ למשמעות של חתימה על יפוי כח אצל עו"ד
ולהשלכות שיכול להיות עקב כך
בכל אופן מטרת האשכול זה לקבל מידע.
ונשמח לכל מידע עניני, ותשובות לשאלות והחששות.
וככל שנשתכנע שזה תועלתי והמטרות חשובות נשמח להצטרף.
[/QUOTE]

אף אחד לא הכריח אתכם להצטרף
אנחנו הצטרפנו וחושבים שזהו דבר מצוין לכולם
עורך דין יכול לתת המון המון הגנה מול הקבלן והממסד שרוצים שקט בראש

אינני יכולה לפרט כעת באריכות שוב על תועלת העו"ד חפשו את המצגת ותאזינו לזום היום

• הוסף לסימניות
כאן נפגענו מעיריית בני ברק החרדית שאישרה תכניות שלא מתאימות למשפחה חרדית בכלל תוך זלזול תכנוני עמוק
אני לא אדריכלית ועליתי על כך מיד
היום בזום תעלה השאלה על מרפסות הסוכה ותכנון גודל החדרים ואז תבינו כמה העירייה חושבת שאתם בכיס הקטן שלה ורווחתכם לא מעניינת אותה בגרוש
אם הקבלן הגיש תוכניות למה שלא תאשר?
חוץ מזריקת הנתונים מרפסות סוכה וגודל חדרים שלא אמרתם כלום בזה העו"ד ששוכרים יכול גם להזיק לאלו שלא שכרו בהגשת התנגדויות שונות ששאר הזוכים בכלל לא מעונינים בזה והבניה עלולה להתעכב שנים בגלל זה לכן חוץ משקופיות צריך גם שיהא שקיפות את מה רוצים לשנות ומה הולכים לעשות.

• הוסף לסימניות
חוץ מזריקת הנתונים מרפסות סוכה וגודל חדרים שלא אמרתם כלום בזה העו"ד ששוכרים יכול גם להזיק לאלו שלא שכרו בהגשת התנגדויות שונות ששאר הזוכים בכלל לא מעונינים בזה והבניה עלולה להתעכב שנים בגלל זה לכן חוץ משקופיות צריך גם שיהא שקיפות את מה רוצים לשנות ומה הולכים לעשות.
הקבלן הגיש תכנית לאישור לעירייה והיא אישרה ובאמת העוול הוא ממי שאישר תכניות כאלה
דבר מקובל זה תיקונים לתכניות
הפחד מעיכוב בניה לא כ"כ רלוונטי
1. משום שיש עוד מספיק זמן עד תחילת הבניה
2. אין סיבה לא לעכב בניה ולקבל דירת פח
אף אחד לא נותן לנו כאן מתנה אנחנו הולכים לשלם על ה'זכיה' הזו מעל מליון שקל ראוי שדירה כזו תעמוד לפחות בסטנדרט ארצי של של תכנון
כרגע זה לא עומד בסטנדרט הארצי לתכנון סביר
אין מה לפחד שעו"ד יזיק אף אחד לא מעוניין להפסיד כסף וזה לא משנה מאיזה צד בשלש השנים הקרובות תשמרו על חוזה השכירות שלכם בכל מקרה

• הוסף לסימניות
הקבלן הגיש תכנית לאישור לעירייה והיא אישרה ובאמת העוול הוא ממי שאישר תכניות כאלה
דבר מקובל זה תיקונים לתכניות
הפחד מעיכוב בניה לא כ"כ רלוונטי
1. משום שיש עוד מספיק זמן עד תחילת הבניה
2. אין סיבה לא לעכב בניה ולקבל דירת פח
אף אחד לא נותן לנו כאן מתנה אנחנו הולכים לשלם על ה'זכיה' הזו מעל מליון שקל ראוי שדירה כזו תעמוד לפחות בסטנדרט ארצי של של תכנון
כרגע זה לא עומד בסטנדרט הארצי לתכנון סביר
אין מה לפחד שעו"ד יזיק אף אחד לא מעוניין להפסיד כסף וזה לא משנה מאיזה צד בשלש השנים הקרובות תשמרו על חוזה השכירות שלכם בכל מקרה
לקבלן יש חוזה מול המדינה מה מתחייב הוא זכה במכרז למה שיתן מילימטר יותר? העירייה לא צד בעניין והיא תאשר הנורמה בבני ברק זה חדרונים במקום חדרים.
מי שחושב שיזכה במחיר למשתכן ויקבל ארמון או דירת פאר טועה ושום עו"ד לא יציל אותו מזה מה שכן יכול להימרח 10 שנים של בגצים על כל דבר שזז.
היה לדוגמא אשכול על מחיר למשתכן בבית שמש היה איגוד זוכים חרדים וכל אחד כתב ופירט ככל העולה על רוחו למה מי שדורש פירוט על מה העו"ד ומה האיגוד יעזור זה נחשב השמצות?

• הוסף לסימניות
האם היה מקרה שעו"ד הצליחה לשנות תוכניה של מחיר למשתכן?
( ואני יענה כאן (שלא..) ( תקנו אותי אם אני טועה)
רוצה תיקח! לא רוצה = בטל!! ועוברים הלאה.

בהצלחה לכולנו ובשורות טובות

• הוסף לסימניות
האם היה מקרה שעו"ד הצליחה לשנות תוכניה של מחיר למשתכן?
( ואני יענה כאן (שלא..) ( תקנו אותי אם אני טועה)
רוצה תיקח! לא רוצה = בטל!! ועוברים הלאה.

בהצלחה לכולנו ובשורות טובות
השאלה האם היה מקרה שעכבו את הבניה עקב פעולות של עו"ד כי גם מי שלא ישלם עלול להינזק.

• הוסף לסימניות
נכון לגמרי
אני זכיתי בהגרלה ולא מסכימה בשום אופן שהבניה תתעכב. מי שלא מרוצה יכול לוותר על הזכייה ולפרוש. כל השאר לא אמורים להפסיד מזה.

• הוסף לסימניות
ראשית אין פה שום כוונה להתנגח ולהתווכח אלא דיון ענייני , ומי שרואה את עצמו נפגע מהדברים , מתנצל מראש.

א. העיריה כמעט ולא מתערבת בתיכנון דירות אלא אם התוכניות ממש גרועות. ובמקרא דנן המ.סוכה הם בסטנדרט המקובל בבני ברק. יצויין שבערים אחרות כמעט ולא בונים סוכות ואין את הבעיות האלה, בהרבה מקרים הסוכות מקשות על התיכנון.

ב. מהיכרות עיריית ב"ב במחלקת ההנדסה , כל זמן שאין התנגדויות והכל זורם חלק, התוכניות והאישורים רצים באוטוסטרדה ( בניגוד לערים אחרות..) וברגע שיש התנגדויות , הם לא לוקחים סיכונים ואין להם שום בעיה ל"הקפיא את התיק" עד......... וללא תאריך יעד להפשה.

ג. מקוה שלא יווצר מצב שהיזם עצמו יראה שמעכבים אותו והוא מצידו יקפיא את התקדמות הפרויקט .

ד. זה לא חכמה דבר ראשון להתנגד, לפני שקובעים פגישה מסודרת עם היזם ומאירים את עיניו בעניין, אני כמעט בטוח שככה זה עבד: היזם פנה לאדריכל ליאון אושקי, שיתכנן ויגיש לעירייה. שאגב הוא ידוע כאדריכל יעיל וזריז, וסמך עליו שיעשה את המקסימום, ולא התעמק בתוכניות של אלפי דירות.. ואכן האדריכל רץ קדימה. ולכן אני חושב שיותר חכם זה לפנות ליזם או אפילו לאדריכל עצמו בכדי לשפר את התוכניות שזה דבר שבכל מצב ובכל שלב אפשרי ללא התערבות של העיריה. כמובן עדיף לפני שהמהנדס מתחיל לעבוד. אבל התנגדות ובפרט של הזוכים/רוכשים עצמם זה יריה בראש!! ואם מתברר שהיזם לא מוכן לשתף פעולה אז צריך לחשוב מה עושים.

ה. עוד לא הבנתי למה העו"ד צריך יפוי כח כ"כ מורחב, מה המטרה בזה ?

• הוסף לסימניות
בתגובה ל@בן מלאך ולכל זוכי מחיר למשתכן,
בואו נעשה סדר :

היזם לא מכיר אותנו ואנחנו לא מענינים אותו !!!!לנו אין SAY בכלל בענין פרויקט הדירות !!!
הדבר היחיד שבידנו זה: לבחור דירה לפי סדר הזכיות ( וההיפך... לבטל)

היזם מצידו לא יקפיא את הפרויקט בשום צורה , במידה והוא יעכב את מסירת הדירות מהתאריך שנקבע לו ע"י המדינה -
הוא יקבל קנס של כמה מיליונים !!!

היזם מחויב לעמוד לפי מפרט שמשרד השיכון קבע לו ( מפרט קשוח מאד ) ומעבר לזה הוא לא מחויב לכלום !!!!

אין טעם בעו"ד !!

שנהיה בריאים ושיהיה לנו הצלחה בכל מעשה ידנו.

• הוסף לסימניות
@בן המלאך תודה רבה שהסברת את עצמך
ראשית, יש תקדימים לכך שעשו שינויים בחוזה מחיר למשתכן עקב הפרות של המפרט או לפחות הגיעו להסכמות עם היזם (חפש בגוגל)
דבר שני, כל עסקה שאתה עושה בחיים אתה הולך עם עו"ד אז קל וחומר עסקה חשובה כזו שבה אתה משקיע את כל הונך
דבר שלישי, למה שלא תעלה לזום לשאול את השאלות ישירות ותקבל תשובה במקום, אם זה לא יספק אותך, אל תחתום!!!
דבר רביעי, לגבי מה שהעלו פה על עניין ניגוד אינטרסים בין חברי הקבוצה - לפני כל דבר אנחנו מתייעצים עם הקבוצה ויש 3 קבוצות דיונים פעילות - אתה מוזמן לקחת חלק בדיון או לחילופין להצטרף לנציגות!
מי שלא מתאים לו בהחלט יכול לקחת עו"ד פרטי משלו...
ערב טוב :)

• הוסף לסימניות
מישהו יודע מתי ישווקו דירות בפרויקט שלא נמכרו במסגרת מחיר למשתכן?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה