איגוד עורכות הוידאו

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
מישהו יכול להעלות את המודעה מקטיפה,
שמעתי שפורסם אך לא ראיתי.
ומענין אותי לדעת במה מדובר,
רוב תודות.

• הוסף לסימניות
לי יש משהו אחר...

קבצים מצורפים

• איגוד.png
    KB 867.8 · צפיות: 20
  • הוסף לסימניות
נשמע מענין!
מישהי בררה פרטים במה מדובר ומה התנאים שלהם?

• הוסף לסימניות
אולי כדאי שמי שעומדת מאחורי זה תסביר קצת לבאי הפורום כאן על כך....
בכ"ז רק בגללם הרעיון יצא לו :)

• הוסף לסימניות
אולי כדאי שמי שעומדת מאחורי זה תסביר קצת לבאי הפורום כאן על כך....
בכ"ז רק בגללם הרעיון יצא לו

אפשר להתקשר למספר המצורף ולקבל את כל הפרטים..

אני התקשרתי ואמרו לי שתמורת דמי מנוי חודשיים לאיגוד,
הם מפנים אלי עבודות - ההפניה כמובן בהתאם לרמת העבודות והנסיון שיש לי,
וכן החברות באיגוד מקנה זכות כניסה חינם לכנסים (שהתפרסמו כאן לא מזמן)
וכן אחסון עבודות לדוגמא על שרת שלהם שפתוח גם בנתיב ואתרוג (אם הבנתי נכון)

מה ששכחתי לשאול האם תמורת הדמי מנוי (100 ש"ח לחודש) הם מתחיבים להעביר אלי פרויקטים..
הם אמרו שיש להם הרבה פניות לעורכי וידאו טובים מכל הרמות ולכל סוגי העבודות

• הוסף לסימניות
זה של הניק nammid (משהו כזה, ) לא???
של הגב' שילת עידן
הם קוראים לעצמם "עידן המדיה"

• הוסף לסימניות
100 ש"ח דמי חברות בארגון, יקר מידי אם יש הקף רחב של עורכות וידאו.
לדעתי.
מה אתם בכלל חושבים על הרעיון?

• הוסף לסימניות
זה היה יכול להיות רעיון מצוין אם הם היו מתחייבים למשהוא.
אבל הם לא מתחייבים לכלום! הם אומרים את זה במפורש!
מי שנרשמת חייבת להתחייב על שנה שלמה 1200 ₪ ,אבל הם לא מבטיחים כלום!

• הוסף לסימניות
מישהו נרשם?
קיבל עבודות?

• הוסף לסימניות
מעניין... איך לומר...
100 ש"ח לחודש לארגון שעושה רושם מכובד.
אך עם כל מכובדתו עדיין לא הואיל אפילו להסתובב בפרוג (רק לפני ימי עיון ;))
שלדעתי להסתובב בפורום פרוג הוא א' ב' של פרסום ויצירת קשרי עבודה.
והארגון עדיין לא הוכיח את עצמו בשטח אז מי ערב לי שמאה השקלים שלי לא ילכו לריק?

• הוסף לסימניות
ואני חשבתי ש"אגוד עורכות וידאו" זה רעיון לקבוצה בה מעבירים לקוחות בעת עומס לעורכת ברמה זהה פחות או יותר, קובעים סטנדרטים של תימחור כך שפחות ימצאו שוברות שוק, ועוד רעיונות היכולים לייעל ולהפוך את השוק הזה לבעל סטנדרטים אחידים.

• הוסף לסימניות
הרעיון הזה עדין בחיתוליו,
הם בעצם רוצים לבנות אתר שעליו ישבו תיקי העבודות של עורכות הוידאו החברות באיגוד, כך שכל לקוח יוכל לפנות לשם ולהתרשם.
הבנתי שזה עוד לא מוצר מוגמר כך שאי אפשר עדין לראות תוצאות בשטח.

100 ש"ח לחודש?
ממממ...... גם לי נשמע קצת יקר....

• הוסף לסימניות
שלום לכולם,
אכן, אני עומדת מאחורי היוזמה שמסתברת כמבורכת. ברוך ה' ידי מלאות בעבודה ולא הספקתי להסתובב בפורום, לאחר שהיה הבית שלי ושל כולנו בעבר הרחוק.

אני הייתי מראשוני האפטריסטיים החרדים, כשהיו שואלים מה את עושה והייתי עונה - אנימציות, אנשים היו עונים: פאוורפוינט? מקסים גם הבת שלי עושה...
לשמחתי הרבה - המצב בימינו שונה. לקוחות מבקשים "אפטר", או במקרה הגרוע פתיח יפה ואותיות שבאות אחת אחרי השניה... אבל בנקודה אחת המצב נשאר כשהיה: המחירים.
בשנתיים האחרונות נחשפתי יותר לחומרת המצב וגיליתי שעסקים ואגודות של חרדים נותנים לחרדיות את העבודות הקטנות ואת הרציניות מעבירים לצוות שאינו חרדי, בפערי מחיר של מאות ואלפי אחוזים. ואני תהיתי: למה?

כשאני התחלתי את דרכי בעולם הגרפיקה, כבחורה, נקראנו "גרפיקאיות". בהמשך נערך עדכון והגרפיקאית הפכה ל"מעצבת". בחלק השלישי של הגלגול היא כבר אינה מעצבת אלא "ארט דיירקטורית" או "פרסומאית". בד בבד עם ההתמקצעות עלתה גם המשכורת (של השכירה ושל העצמאית), המקצוע הפך למקצוע בר קיימא והרבה יותר פשוט לעסקים מכובדים לסמוך על פרסומאית חרדית ולהעביר לה עבודה בשכר הולם מאשר לעורכת הוידאו החרדית.
ואני תהיתי: למה?

התחלתי לחקור את העניין.
לפני שנה וחצי נכנסתי לאחת הכתות (כן, גם אני לימדתי, והרבה) ונתתי נאום בסגנון: "את לא עורכת מצגות. את אפטריסטית או עורכת וידאו". וראו זה פלא ככל שעובר הזמן - הלקוחות מתחילים להעריך את עבודות העריכה והפוסט פרודקשן.
לא הסתפקתי בזאת, הרמתי יום עיון לעורכות וידאו חרדיות במהלך חודש אלול, קראתי לו "RENDER", הגיעו 100 נשים מרחבי הארץ. 80 מתוכן מלאו את המשוב וכתבו שהן עובדות ורוצות להמשיך לעבוד בתחום. שלושה חודשים אחר כך רובן המכריע כבר לא עסק בתחום (נשרו לכיוון הוראה, גרפיקה, עקרת בית, מזכירות ואדריכלות) ואני תהיתי: למה?

הפעם, כבר לא יכולתי לחמוק מהתשובה:
תלמידותי למדו בימוי, הפקה, תסריטאות, כתיבה, עיצוב, צילום וידאו וסטילס, פרימייר, אפטר ועוד. שעות לימוד רבות מאחוריהן ולילות לבנים לעשרות. ולמרות זאת הן לא נשארו בתחום. הן צודקות. אם אין פרנסה למה להשאר שם?
הבעיה היא שעבודה דווקא יש, והרבה. פרנסה אין.
איך אפשר להתקיים מסרט שערכתי שקבלתי עליו 500 ש"ח? וגם אלו שכבר מקבלות עבודות באלפים האם המחיר אכן הולם? (תלמידה ספרה שהיא סגרה על עבודה ב8000 ש"ח, אבל עבדה עליה 3 חודשים, יום ולילה). זו היתה הבעיה של המקצוע הזה בציבור שלנו, ומסתבר שהיא תמשיך אלולא נתאגד.

מטרתו העיקרית של "איגוד עורכות הוידאו" היא, ללא ספק, להעלות למודעות הציבור שקיימות נשים בעלות מקצוע בתחום הוידאו. אנחנו מסוגלות לתת תוצרת ראויה, מודעות זו יוצרת פניות. עסקים תוהים אבל מוכנים לתת צ'אנס, מספר בעלי עסקים התקשרו בעקבות הקמפיין שהעלתי לאחד העיתונים, ושאלו אם אני בטוחה שמדובר בחרדיות מקצועיות שתוכלנה להכין סרט ליוטיוב...
מי לא יכולה להכין סרט כזה?!

בעלי העסקים האלו יכלו להיות לקוחות שלך.

אז בואי נסכם מטרות האיגוד:
1. להעלות למודעות העסקים החרדים,
2. להשיג לך עבודות בתחום הרצוי לך
3. לבנות מחירון כללי, כדי שלא תאלצי להתחרות במחירים לא שפויים.
4. להוות חממה למקצועיות ולאלו שרוצות להיות מקצועיות
5. להיות כח קניה מול נותני שרותים משלימים או מוצרים משלימים.
6. התמקצעות - ימי עיון

דרך אגב - אני כבר לא בתחום הוידאו. פרשתי מהעבודה בפועל אך לא מההוראה. מקווה שתצטרפנה לאיגוד כדי שתוכלנה להשאר בתחום המומחיות שלכן ולא תאלצנה לבחור מסלול חדש בעוד זמן קצר...
ולסיום - צדקה מי שהעירה על העובדה שלא נכנסתי לפורום. אני מקבלת על עצמי לטייל פה בקביעות. כי מי לא אוהב לחזור הביתה?!

מחכה לכולכן
שילת עידן.

• הוסף לסימניות
יוזמה מבורכת ישר כוח.
שאלה שאני חושב שמאוד חשובה בשביל מי שרוצה להצטרף לאיגוד,
מדוע 100 ש"ח בחודש? למה לא סכום שנתי של נגיד 300 ש"ח. למה האיגוד זקוק לכ"כ הרבה כסף כדי לתת שירות?

• הוסף לסימניות
נראהלי שהכי חשוב בתחום זה ללמוד איף אפשר לעבוד במסגרת שעות לא גדולה. לא בשעות לא שעות אלא בצורה מוגדרת ומסודרת.
כי אחרת יש פרישה מהתחום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י obyektiv;1175293:
נראהלי שהכי חשוב בתחום זה ללמוד איף אפשר לעבוד במסגרת שעות לא גדולה. לא בשעות לא שעות אלא בצורה מוגדרת ומסודרת.
כי אחרת יש פרישה מהתחום.
נכון ביותר!
לא פחות מזה ענין השכר וערך העבודה...

שילת, לְמה פרשת?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י maor700;1175287:
יוזמה מבורכת ישר כוח.
שאלה שאני חושב שמאוד חשובה בשביל מי שרוצה להצטרף לאיגוד,
מדוע 100 ש"ח בחודש? למה לא סכום שנתי של נגיד 300 ש"ח. למה האיגוד זקוק לכ"כ הרבה כסף כדי לתת שירות?

שאלה מצוינת.
כדי שנוכל לפרסם ולהביא בעלי עסקים שיצטרכו עבודה איכותית ולא רק גננות ובתי ספר שבכל מצב מגיעים לעורכות הוידאו.
והסיבה השניה - כדי לסנן את אלו שאינן רוצות להשקיע במקצוע. מי שחושבת שהתחום יביא לה עבודה, היא רצינית כלפיו ומוכנה להשקיע הרבה יותר מ1200 ש"ח לשנה.
דרך אגב - יצא לך לבדוק כמה גובים עבור איגודים מקצועיים בישראל? (מינימום 5000 ש"ח לשנה)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י obyektiv;1175293:
כי אחרת יש פרישה מהתחום.

מסכימה עם כל מילה.
אסור לעבוד 40 שעות ולהרוויח 1000 שח.
מחירים אלו מוזילים את המקצוע. צריך לתמחר נכון או לחילופין להקטין את שעות העבודה. להערכתי - זה יהיה השינוי הגדול שאנחנו מצפים לו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה