אידישע ויצן

• הוסף לסימניות
אני זקוקה למס' בדיחות בשפת האידיש
לא משנה הנושא
אם משהו מכיר ויכול לרשום כאן
או להפנות אותי לאתר/קישור עם בדיחות

• הוסף לסימניות
* אני ב'פולקע' (בשוק)

• הוסף לסימניות
אשה שנסעה הרגישה באמצע הדרך צורך להקיא
הנהג אמר לה אל תקיאי היא חשבה שהוא אומר לה אלטע קוה [פרה זקנה] היא ענתה לו בחזרה אלטע פערד [סוס זקן]...
מה ההבדל בין אברך כולל לסוחר? אברך כולל קוועטשט די באנק [ביטוי לאברכים שיושבים על הסטנדר ולוחצים את הספסל - בנק באידיש] וסוחר די בנק קוועטשט אים [הבנק לוחץ עליו, כלומר האברך לוחץ את הבנק והסוחר הבנק לוחץ עליו]...

• הוסף לסימניות
אם את רוצה יש לי mp3 של ה''יארמער רב''
אם את רוצה אשלח לך במייל . (תתני בפרטי ואשלח)

• הוסף לסימניות
פלאפון, שלחתי לך באישי תודה
נקודה, הקישור חסום לי אם יש מישהו שרואה שם בדיחה טוב אשמח
חנון ותקוה - תודה אבל אני מחפשת משהו שכתוב כולו באידיש עם קצת יותר חן יהודי

• הוסף לסימניות
יש ספר ישן השיר והשבח עם המון שירים בחרוזים באידיש וזה מה שזכור לי:
יש שם סיפור איך רצו לבנות ביהמ"ד חדש בחלם וכולם רצו לשבת במזרח החליטו להביא את ארבעת הקירות למזרח, שכחו לעשות חלונות החליטו לשים אמבטיה ובתוכו יכנס הירח, כולם שמחו אבל בבוקר הירח ברח, בקיצור שיר ארוך ומשעשע
יש שם שיר מאוד יפה על מחיית עמלק
יש שיר על אחד שיצא ופגש רב יקי ובירך אותו לשלום, הוא מאוד כעס ואמרו לו שלרב יקי מרימים את הכובע פגש לא זוכרת והרים את הכובע וקיבל נזיפה, בקיצור כל פעם אמרו לו מה לעשות לפעם הבא וזה ממש משעשע, עד שבסוף הוא שוב פגש את הרב היקי והרים לו את הכובע והשיר מסתיים שהוא כבר יודע ללכת בין אנשים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה