איור דמותג - מה מקובל?

• הוסף לסימניות
האם באיור דמותג מקובל לא להחתים קרדיט (חתימה) על האיור?

• הוסף לסימניות
כן. השאלה היא האם מקובל הוא הצדק?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ילקב;n4961582:
כן. השאלה היא האם מקובל הוא הצדק?

כך גם אני יודעת, שבדמותג אין קרדיט. (דוקא נדמה לי שעל ספרא כן היה מודבק קרדיט חתימה)
אז אם כך, היכן יש אזכור לציירת שאיירה את הדמותג?

• הוסף לסימניות
בסופו של דבר מי שצריך לדעת יידע. חוץ מזה מותר לך לפרסם את עבודות שלך כולל מותגים.

• הוסף לסימניות
תודה!
אתה תורם רבות לפורום ולכולנו!

• הוסף לסימניות
אל תשלחי ש'ק. רק מזומן.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אף פעם לא ראיתי ליד דמותג חתימה,
אבל כן יש אזכור במקומות רשמיים.
אם תאמרי לאיזו חברה/גוף את צריכה לצייר דמותג,
אתן לך רעיונות איפה את יכולה לבקש להכניס את השם שלך, אם זה אפשרי..

• הוסף לסימניות
הרי לך דמותג עם חתימה.:)

צריך להתחשב בפורמט שהדמותג יוצג בו.
למשל בחוזה שלי על הדמותג הזה ,הוסכם שהשימוש בדמותג שעיצבתי הוא רק למודעות פירסום
(לא הדפסת על חולצות כוסות או לא יודעת מה...:)..מי שרואה את זה בשימוש נוסף נא להודיע לי כדי שאוכל לצאת לפנסיה מוקדמת ולתור את הארץ..:cool:)
ועל כן אינני רואה שום עילה לכך ששם המאייר לא יופיע ליד הדמותג.
אם השימוש הוא נרחב יותר בעוד פורמטים אחרים,שימוש חד פעמי או חוזר וכו', זה כבר סיפור אחר (ומחיר אחר.)
וסתם ככה בכללי, אני חושבת שציבור המאיירים החרדים חייב להפסיק להיות כזה "פראייר" ריבון העולמים.(!!!!!!)

כי ג'קי למשל, שאומרים לו "האם מקובל לחתום ליד דמותג" והוא עונה שלא,
הוא מדבר על דמותג ששילמו לכם עליו 2000 ש"ח לדמות ולא חושב אפילו על פחות מ1000 ש"ח ה' ישמור.(נכון ג'קי? תגיד להם תגיד להם!)
ובינינו אף לקוח, בעיקרר לא חרדי (עם כל הכבוד למגזרנו הענוג..) לא שש לשלם מחיר כזה (ורובם גם לא משלמים.)
אז ממילא, כמו שלא "ששים" לשלם לכם מחיר הוגן על העבודה הכישרון והניסיון שיש לכם בתחור האיור, ממילא אל תששו לוותר כל כך מהר על החתימה/קרדיט שלכם ליד התוצרים שלכם אפילו אם זה דמותג אוי וייזמיר .
קיצור, הכל בהתאם למחיר.

בתיה, הדמותג שאת הולכת ליצור, באיזה מסגרת שימוש הוא הולך להיות? את יודעת?< אם לא אז תבררי..
אני במקרה שלי התנתי מראש שיהיה לי חתימה ליד האיור, אם לא התנת וכבר התקדמתם ומי שאת עובדת מולו היה בטוח שלא תיהיה חתימה אז אולי הפעם הזאת הפסדת אבל אם עדיין לא סגרתם חוזה, ממליצה לך להוסיף את זה כדי שלא יהיו אי הבנות בהמשך.
( וגם אם אומרים בטלפון "כן כן אין בעיה נסתדר אחריזה" שום דבר, אם זה לא כתוב בחוזה וחתום על ידם אין לך למי לבכות אחריזה..חוץ מלאייבישטער כמובן :))
בכל אופן מה שיכריע פה בעיני זה מסגרת השימוש בדמותג או התשלום הנחמד שתקבלי עליו.
בהמון בהצלחה!

קבצים מצורפים

• דמותג1.JPG
    דמותג1.JPG
    KB 39 · צפיות: 40
  • הוסף לסימניות
ליבליב! מעבר לתוכן המקיף, הכתיבה, הכתיבה! התגלגלתי :p

• הוסף לסימניות
ליבליב, צודקת לגמרי.

אבל,
חייבים לקחת בחשבון,
שלא הרי דמותג עבור קרלו או במבה,
כמותג עבור אור החיים
כמותג עבור מתנ"ס בביתר עילית
כמותג עבור קייטנת כיתה ג' בביה"ס החסידי הלא מאוד שמרני, אבל כן נוטה להתבדלות בבית שמש.:eek:

ונכון שכשמגיע לקוח ומבקש דמותג,
אני כמאיירת מדמינת את הדמותג המושלם עם אפיונים עד דק,
אבל סוף כל סוף חייבים לדעת מה הייעוד
מה השימוש (בדיוק כמו שכתבת)
ובלתי אפשרי לצפות מכל לקוח שישלם על דמותג מחיר של דמותג.

מה כן?
מתאימים את רמת ההשקעה למחיר;)
לא חייבים להשקיע 20 שעות עבודה בדמותג שמשלמים עליו 200 ש"ח.

• הוסף לסימניות
וואו, תודה לכל מי שהשתתפה כאן בדיון!
אני יודעת שמקובל לא לאזכר את שם המאייר על הדמותג שהוא אייר. למה? ככה. גם בעיני זה לא בסדר.
אבל מה, אני בדעה שמי שירצה לדעת מי אייר את הדמותג המסוים הזה - ידע בסוף. גם אם הדמותג לא מקרודט.
קחו לדוגמא את נחמש שאיירתי לפני שנה וחצי כדמותג לאגף הנקיון והתחזוקה של עיריית בני ברק. מי לא מכיר אותו? ובלי קרדיט קיבלתי המון ד"שים מכל מיני שאין לי מושג איך ידעו שאני איכשהו קשורה אליו. כי מי שצריך לדעת ורוצה - בסוף יודע.
הדמותג שהתבקשתי לאייר כרגע הוא עבור פעילות קיץ לילדים מטעם ארגון חב"דניק באחת מערי הארץ המקסימה שלנו. וסתם כך לפני שהחתמתי אותם על החוזה רציתי שוב לבדוק איתכם את הענין :)
מה שבעצם אני מציינת אצלי בחוזה מול הלקוח באיור דמותג זה שהוא מתחייב לאזכר את שמי בתוצרים, עד כמה שזה אפשרי. לדוגמא אם הדמותג יופיע במצגת/ חוברת/ על שקיות וכו'
(בינינו, ממילא לרוב גם אם יהיה קרדיט על הדמותג הוא לא יהיה קריא בגלל הגודל...)
ויוטי - מצטרפת למשפט האחרון שלך, כמובן שההשקעה היא בהתאם לתגמול, הרי אחרי הכל צריך שההשקעה תהיה שווה את הכסף, ותאמינו לי שהכי כיף והכי רווחי זה לצייר דמותגים ואיורים פרסומיים!!;):p
אולי אח"כ אשתף אתכם בתוצאה...:)

• הוסף לסימניות
אח..
כתבתי מגילה אבל אני מבינה שאצטרך לצנזר הכל ,נראה שזו גזרה שהציבור לא יוכל לעמוד בה.
גנזתי.
אני הייתי ליבליב אתם הייתם אתם..
בהצלחה לכולם בכל אשר תפנו.
בהצלחה בתיה מצפים לראות.

• הוסף לסימניות
ליבליב יקירה, שלא ממין הענין,
הדמותג ההוא שצירפת שם למעלה למגילה שלך - הוא מקסים! והצביעה מיוחדת!
אם יורשה לי לשאול, איך צבעת?טכניקה? מברשות? - ?

• הוסף לסימניות
ליבליב - הדמותג מתוק מאד!
אבל אם תסתכלי סביבך - ליד רוב הדמותגים לא מצוין שום שם.
זה גם קצת טרחני בעיני.. אם למשל פעילות הקיץ הזו שלך, בתיה,
בקשה ממך דמותג.
נניח שהוא מופיע בחוברת שלהם או בלא יודעת מה שלהם, הרבה יותר מפעם אחת, כן?
אז נניח עוד משהו - ויש לנו עמוד ובו 3 פעמים הדמותג מופיע,
אז שלוש פעמים תופיע החתימה בעמוד?
ראיתי דבר כזה, אגב, זה לא היה נראה טוב.
אני הייתי מסתפקת בלבקש שיהיה כתוב במקום נגיש - יוצרת הדמותג: בתיה G
אם זו חוברת: בקרדיטים,
אם זו פרסומת, בקרדיט בצד - איפה שחברת הפרסום מציינת את שמה
זה לא כמו קריקטורה, זו דמות דינאמית...
תחשבו שליד התינוק של במבה תופיע חתימה כל פעם. זה לא מסתדר לי.

• הוסף לסימניות
סלחו לי, הכנות לשאבעס לא הייתי פה.
אז ככה, אני קודם אצטט קטע קטן מדברי כי נראה שלא הבנתם אותי לעניין קרדיט בדמותג.
"בכל אופן מה שיכריע פה בעיני זה מסגרת השימוש בדמותג או התשלום הנחמד שתקבלי עליו."(-לי זה היה נראה נורא ברור..:rolleyes:)

דבר ראשון,חוברת פעילות קיץ של קיטנות, כמובן שלא צרייך שכל פעם כשאותה דמות מופיעה יופיע החתימה של המאייר ,
מספיק שיהיה רשום בתחילת החוברת למי שייכים האיורים וכו'.(-שעל זה נאמר לעיל מקודם "מסגרת שימוש בדמותג")

דבר שני, התינוק של במבה וחבריו,
כשנקבל את הסכום שמקבלים לדמותג מהסוג הזה(תגידו אמן תגידן אמן :)),
תאמיני לי שאני אשן טוב מאוד בלילה גם מבלי שהשם שלי יתנוסס לידו כל פעם מחדש וארגיש גאווה ושמחה גדולה על עצם זה שאיור שלי נמצא על מוצר כזה פופלרי.
אז עם החשבון בבנק ועם הפרסום האדיר(כי כמו שג'קי אמר,מי שרוצה לדעת ידע מי יצר את הדמות.) מי בכלל מתלונן על זה שאין חתימה ליד..(שלזה התכוונתי "או התשלום הנחמד וכו'.." )

דבר שלישי, בנוגע לדמותג שלי, שוב, הדוגמא שנתתי בו זה שהשימוש שלו הוא רק במודעות פרסום. (לא חוברת ילדים ,לא חוברת הורים ,לא קייטנות בוגרות ולא וכו' וכו')
כשאת רואה מודעת פרסומת עם איור כולשהו, תמיד תופיע החתימה של המאייר,
אני רואה את זה באותה צורה כשדמותג מופיע בפורמט שכזה, אין שום סיבה שחתימת המאייר לא תופיע. (שוב ראו להלן שורות "מסגרת השימוש בדמותג")

בתיה, המגילה שדיברתי עליה זו לא ההודעה הקודמת שלי, כתבתי משהו אחר ולא שיתפתי בסוף. :)

יוטי, אני לא חושבת ש200 ש"ח זה מחיר ראוי לדמותג (אור החיים או מה שלא תרצי..) חבל שזה המחירים בשוק שמאיירים נותנים..
כמובן שאפשר חד פעמי אם זה בשביל פרסום שמשתלם למאייר או סיבות אחרות.. אבל לחשוב לכתחילה שזה מחיר הוגן 200 ש"ח לדמותג ?אפילו אם את לא משקיעה בזה 20 שעות! (דרך אגב, כמה זוזים את מעריכה שעת עבודה שלך? )קיצ', נורא חבל לי כי מסתבר שאנחנו יורים לעצמנו ברגליים..:(

לסיום,אני מביאה חלק מה"מגילה" שצינזרתי מקודם כי במילא יצא לי גם עכשיו מגילה..:
"שעת סיפור,
סיפרתי לכם שהיה לי ריח של גז בבית?..
אז הזמנו איש של גז (אין לי מושג מה השם תואר למקצוע הזה..)
כל הסיפור שהיה צריך לחזק את ההברגה או משהו כזה (אל תשאלו אותי..)עבודה של 5 דקות, פחות.
הוא היה אצלנו בבית סך הכל 10 דקות או רבע שעה גגג בהסחפות.
כמה שילמנו לו? אמ אני חושבת ש 250 או 280?קיצור לא פחות מ200, לא זוכרת בדיוק.
ולמה זה?
כי הוא למד,
הוא יודע מה הוא עושה וגם אם לקח לו 5 דקות לפתור את הבעיה זה לא משנה את השכר שמגיע לו עבור זה.
אני חושבת שמאיירים לא מעריכים את עצמם מספיק.
מאייר הוא בעל מקצוע כמו כל בעל מקצוע אחר שרכש את המיומנות הנזקקת למקצוע שלו.
מאייר הוא מקצוען בתחום שלו ועל זה משלמים לו,לא רק על ה20 שעות עבודה."

(סלחו לי שלא עניתי לפי הסדר)
הצלחות!
בתיה, אחרי שאסיים פה כמה דברים, אדבר איתך בפרטי ,את יכולה לשלוח לי מייל בינתיים
<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

• הוסף לסימניות
אשכול מאוד מצחיק ? אז צוחק. מזכיר לי שפעם הכרתי ממשהוא שהחתימה שלו הייתה יותר גדולה מהציור.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליבליב;n4964205:
יוטי, אני לא חושבת ש200 ש"ח זה מחיר ראוי לדמותג (אור החיים או מה שלא תרצי..) חבל שזה המחירים בשוק שמאיירים נותנים..
כמובן שאפשר חד פעמי אם זה בשביל פרסום שמשתלם למאייר או סיבות אחרות.. אבל לחשוב לכתחילה שזה מחיר הוגן 200 ש"ח לדמותג ?אפילו אם את לא משקיעה בזה 20 שעות! (דרך אגב, כמה זוזים את מעריכה שעת עבודה שלך? )קיצ', נורא חבל לי כי מסתבר שאנחנו יורים לעצמנו ברגליים..:(

כשאמרתי 200 ש"ח התכוונתי ל'דמותג קיטנת כיתה ג' בביה"ס שמחזור בו הוא 50 תלמידות או פחות' (:
וכן, דמותג כזה הייתי עושה בשעה גג שעתיים.
עכשיו זה פ'סדר?

(הבאתי דירוג של רמות דמותגים מגבוה לנמוך)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה