יואל ארלנגר - קקטוס
אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
- הוסף לסימניות
את באה מהנחה שהציור יוצר דחייה אצל כולם.נכתב ע"י pr;1376718:אולי אפשר לנהל דיון מקצועי נטול אמוציות?
לא היה פה אחד שלא התלהב מהסגנון החדש,
אני חושבת שמזמן לא היה פה אשכול נלהב כמו האשכול הקודם שהעלה הצייר המוכשר.
הווי אומר שאנשים לא נרתעו מהשונה ומהאחר,
הלא גם שם הדמויות אינן קיטשיות או תכולות עיניים וארוכות ריסים...
בציור הזה האהדה הונמכה במחצית, ויש לך סיבה רגשית טובה,
אפשר להעלב בשמו של הצייר ולהגן על היצירה שלו בשם הנאום (הצודק) של - סוף סוף משהו אחר, אל תקלקלו,
ואפשר גם לקבל את הביקורת כמות שהיא - שונה זה יפה, וזו לא הבעיה של הציור הזה,
הציור הזה לא גורם לצופה להתחבר אליו - בגלל שהוא יוצר דחייה.
אם יש כמה אנשים שאומרים שזה מבעית - זה משהו שכדאי להתייחס אליו, גם אם הוא לא נחמד לשמיעה..
ובכל מקרה, ציור שמעורר דיון ולא מאפשר לעבור עליו באדישות - זה דבר מחמיא.
כשמישהו מעלה ציור ורואים שהוא לא בדיוק הצייר הבא של הדור, מעדיפים לא להעיר בכלל, או לא להגיב בכלל, או להגיב משהו פושר כזה מסוג: יפה, יש פוטנציאל.
כך שדיון כזה הוא בבחינת מחמאה וקידום מקצועי, ואני מקווה שפותח האשכול לא נפגע מדברי חלילה.![]()
אני חושב שהציור יוצר דחייה אצל חלק מסויים מהאנשים.
לחלק מסויים הוא יוצר חיבור חזק מאד.
(ממש כמו נובלס - אפשר לשנוא אותה, אפשר לאהוב אותה, אבל אי אפשר להתעלם)
ואת החיבור הזה לא תוכלי למנוע ממי שאוהב אותו.
אני לא 'מאשים' אותך שאת מונעת, אבל התוכן של הדברים שלך אומר לציירים לעצור, לבדוק בפורום האם כל ציור שהם מציירים עומד בקריטריון החיבור של הילדים, ואז להמשיך לצייר.
לדעתי התהליך אמור להיות הפוך, כי חיבור לדמות ולסגנון זה לא דבר מולד, אלא דבר נרכש. אם אני אנסה לערוך רשימה של כל האנשים שיוצרים חיבור למראה של עצמם, אנשים שהפכו לאייקונים, והדמות שלהם נתלית בחדרי אורחים של אנשים עשירים ומרגיזים, תוכלי למנות בתוכם את איברהים לינקולן - בינינו הוא נראה כמו קוף. אלברט איינשטיין - נראה כמו כלב רטוב. בוב מארלי - נראה כמו מסומם מתחנה מרכזית הישנה בתל אביב.
אבל אנשים התחברו לדמויות הללו, ומכיוון שכך הם מוצאים את התווים היפים והנסתרים שלהם, אבל כל זה רק אחרי שבעצם הם 'קראו את הסיפור שלהם'.
למשל אני.
לפני מספר שבועות העליתי כאן תמונת פרופיל שלי.
הנה היא.
צפה בקובץ המצורף 208724
וקיבלתי תגובות לא נעימות במיוחד.
ממי?
רק ממי שלא מכיר אותי, ניקים חדשים וכדומה, שלא נפגשתי איתם בשום צומת, וזאת בערך התגובה השניה שהם כותבים בפורום.
מי שמכיר אותי, לא פיתח סלידה מהתמונה (או לפחות לא אמר את זה בקול), חלקם החמיאו לי עליה.
למרות שלדעתי אפילו מי שלא מכיר אותי יכול להנות ממנה.
מה שאומר לדעתי שהחיבור נוצר מהסיפור + הויזואל
המדידה של הויזואל יכולה להיעשות רק אחרי ההתחברות למה שעומד מאחורי הדמות.
הנושאים החמים