כללי איזה אופן של סגירה הכי איכותי בדפוס

• הוסף לסימניות
כשאני עושה עבודה אני בדרך כלל את האילוס' שומרת כאילוס' , את הפוטושופ כפוטושופ, ומעמדת ומוסיפה את הטקסט באינדיזיין ושומרת כפלט של PDF(ב PRINT)
לאחרונה, בעבודה מסוימת, פוטושופ לא נראה לי איכותי בדרך הזאת ומשאיר לי כעין ליכלוכים סביב התמונה - וזה גורם לי לחשוב שאולי זה לא הדרך המומלצת ליצא קובץ לדפוס,
אני טועה לגבי הדרך?:confused::confused::confused:

• הוסף לסימניות
תשימי לב כשאת מיצאת בPRINT לבחור "רזולוציה גבוהה"

• הוסף לסימניות
סגירה לדפוס

למה להעביר הכל לאינדיזיין?
משום מה ישנה תופעה שרווחת לסגור הכל באינדיזיין - אין צורך בכך
מנסיון רב בהבאה לדפוס- עבודה המכילה טקסט מרובה מתאימה לעימוד והבאה לדפוס באינדיזיין
מודעת פרסום , פלייר עמוד אחד , מעט טקסט אין סיבה שלא להביא לדפוס מאילוסטרייטור, הדרך הטובה היא לשמור כ -pdf (שימי לב בשמירת הפי די אף לא לשמור על אפשרויות עריכה באילוסטרייטור כי אז הקובץ נעשה כבד מאוד.
לאילוסטרייטור יש להביא מפוטושופ קבצי psd כאשר ישנו קובץ עם שקיפויות, ריכוכים וכו' ואם לא כ-jpg .
בהצלחה!!!!!

• הוסף לסימניות
וזה משנה אם שומרים לPDF באילוס' דרךSAVE לעומת דרך PRINT?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חויוית;437736:
תשימי לב כשאת מיצאת בPRINT לבחור "רזולוציה גבוהה"

טעות. לא high resulotion היא האופציה הכי טובה אלא press quality.

• הוסף לסימניות
אני נתקלתי בבעיה בייצוא לדפוס ב press quality דרך האינדיזיין, שהוא יצר שכבה שקופה מעל לכל וזה דפק לי את ההדפסה של האותיות והמילים.
הבנתי שהדרך הכי טובה זה דרך הדיסטילר.

• הוסף לסימניות
ההבדל בין שמירה ל-PDF לבין PRINT לפוסטסקריפט ודיסטול:

שמירה לפידיאף נותנת קובץ "חי" - אפשר לשנות בו טקסטים, להזיז אובייקטים, בקיצור, לערוך אותו, לפחות חלקית.
היתרון הוא שכל האובייקטים נשארים כפי שהיו, כולל שקיפויות ואפקטים.
(זה לפעמים גם חסרון, מה שכתבה גינגית)

שמירה לפוסטסקריפט ודיסטול גם תניב קובץ פידיאף, אבל זה קובץ משוטח, שזה אומר קובץ שאין בו טקסט חי, האובייקטים כבר לא בצורתם המקורית אלא נחתכים ע"י התוכנה במקומות המפגש ביניהם, וכן באזורי שקיפות וכד', מה שאומר שלא ניתן לערוך אותו.
זה עלול ליצור בעיות בחיבורי טקסטים/קוים עדינים עם שקיפות,
צריך להקפיד שהטקסטים בשכבה העליונה ביותר.

זה יתרון עצום כשלא מכירים את הדפוס, ולא בטוחים עם איזה ציוד הם עובדים.
אם יודעים שהדפוס מצויין והציוד והתוכנות בו חדשים - אפשר גם לסגור לפידיאף חי, אבל יש בזה כאמור סיכון מסויים.
(אישית לא זכורות לי בעיות עם פידיאף חי אבל אחרי ששמעתי על כל מיני בעיות שקרו לאחרים - חזרתי לדסטל באופן קבוע)

עד כאן, זה היה הסבר של גרפיקאית
עכשיו אם יבוא איש דפוס ותיק ויסביר בצורה יותר מקצועית זה יהיה נחמד
למרות שנראה לי שכבר דובר בנושא לא מעט, אפשר לעשות חיפוש

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה