איזה בום נוראי

• הוסף לסימניות
סוף סוף הבנו אתכם, הדרומיים.
ישנתי שנת לילה מתוקה, ופתאום היה כזה בום ליד האוזן שלי שהבטוי "חרגתי מעורי" בקושי תיאר את מה שקרה לי. זינקתי והלב שלי דפק כמו פטישים, הייתי בטוחה שנפל טיל על החלון שלי, אבל אז שמעתי את הגשם...:D:D:D
תגידו, רק אני חשבתי שהרעמים האלו נשמעו יותר גרוע מטילים?
(עכשיו אני מבינה מה פרוש "לפשט עקמומיות שבלב...)

• הוסף לסימניות
מי שלא עבר את זה לא יבין אותנו
ולא משנה כמה בומים הוא ישמע
עכשיו אני מבינה מה פרוש
השבע לא יבין את הרעב.....
מאחלת לך שלא תביני אף פעם
מה זה טילים ומה עברנו.........

• הוסף לסימניות
בדיוק מה ששירבטתי אמש

לא נבראו רעמים אלא..

• הוסף לסימניות
קצת מתורת האמת של רבי נחמן
"אִי אֶפְשָׁר לַלֵּב לִשְׂמחַ אֶלָּא עַד שֶׁיָּסִיר עַקְמוּמִיּוּת שֶׁבְּלִבּוֹ שֶׁיְּהֵא לוֹ יַשְׁרוּת לֵב וְאָז יִזְכֶּה לְשִׂמְחָה כְּמוֹ שֶׁכָּתוּב (שָׁם צ''ז) ''וּלְיִשְׁרֵי לֵב שִׂמְחָה'' וְ עַקְמוּמִיּוּת שֶׁבַּלֵּב מַפְשִׁיטִין עַל יְדֵי רְעָמִים כְּמוֹ שֶׁאָמְרוּ חֲכָמֵינוּ, זִכְרוֹנָם לִבְרָכָה (בְּרָכוֹת נט) לא נִבְרְאוּ רְעָמִים אֶלָּא לְפַשֵּׁט עַקְמִימִיּוּת שֶׁבַּלֵּב וּ רְעָמִים הוּא בְּחִינַת קוֹל שֶׁאָדָם מוֹצִיא בְּכחַ בִּתְפִלָּתוֹ וּמִזֶּה נַעֲשֶׂה רְעָמִים כי איתא בזוהר (פִּינְחָס רלה) כַּד קָלָא נָפִיק וְאַעֲרָא בְּעָבֵי מַטְרָא אִשְׁתַּמָּע קָלָא לִבְרִיָּתָא וְדָא אִינוּן רְעָמִים וְ עִקַּר הָרְעָמִים הֵם מִגְּבוּרוֹת כְּמוֹ שֶׁכָּתוּב (אִיּוֹב כ''ו) ''וְרַעַם גְּבוּרוֹתָיו מִי יִתְבּוֹנָן'' וּבִשְׁבִיל זֶה אָנוּ מְבָרְכִין: שֶׁכּחוֹ וּגְבוּרָתוֹ וְכוּ וְהַגְּבוּרוֹת הֵם בְּחִינַת כּחַ וּגְבוּרָה שֶׁאָדָם מוֹצִיא אֶת הַקּוֹל בְּכחַ גָּדוֹל וְהַקּוֹל הַזֶּה פּוֹגֵעַ בְּ עָבֵי מִטְרָא הַיְנוּ בְּחִינַת מחִין, שֶׁמִּשָּׁם יוֹרְדִין טִפִּין טִפִּין כְּמוֹ שֶׁכָּתוּב בַּזּהַר (פִּינְחָס רלה). ''בְּאֵר מַיִם חַיִּים וְנוֹזְלִים מִן לְבָנוֹן'' מִן לִבּוּנָא דְּמחָא וּכְשֶׁפּוֹגֵעַ בְּעָבֵי מִטְרָא אֲזַי אִשְׁתַּמָּע קָלָא לִבְרִיָּתָא, הַיְנוּ בְּחִינַת רְעָמִים וְזֶהוּ (תְּהִלִּים ע''ז) : ''קוֹל רַעַמְךָ בַּגַּלְגַּל'' הַיְנוּ בְּגַלְגַּלְתָּא דְּמחָא כַּד אַעֲרָא בְּגַלְגַּלְתָּא דְּמחָא נַעֲשֶׂה מֵהַקּוֹל רְעָמִים, וְנִשְׁמָע לִבְרִיָּתָא וְזֶה (שָׁם מ''ט) ''פִּי יְדַבֵּר חָכְמוֹת'' הַיְנוּ הַדִּבּוּר הַיּוֹצֵא מִפִּי פּוֹגֵעַ בַּחָכְמָה הַיְנוּ בְּגַלְגַּלְתָּא דְּמחָא וְעַל יְדֵי זֶה: ''וְהָגוּת לִבִּי'' וְכוּ הַיְנוּ עי''ז שנתעורר הָרַעַם, נִתְעוֹרֵר הַלֵּב "

• הוסף לסימניות
אשדודית אתם מדברים?

בגודל פונט הזה עדיף להסיר את הניקוד, וקצת לערוך לקריאה קלה יותר
קצת פסיקים, אנטרים, מילות קישור וכו'

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה