פיקדונות איזה בנק נותן הכי הרבה ריבית

• הוסף לסימניות
בקנית קרן כספית דרך אתר הבנק קופצת חלונית עם תנאים כללים: עמלת הפצה בקניית קרן נאמנות
יש שם הרבה מלל וכתוב שם לגבי העמלה - שווי היחידות מוכפל בשיעור העמלה בגובה 365/0.25% בקרן מסוג 1 365/0.8% בקרן מסוג 2 365/0.4% בקרן מסוג 3 ו 365/0.125% בקרן מסוג 4
מה זה אומר?
מישהו?
רק רוצה לדעת שהכול תקין והעמלה הגיונית..

• הוסף לסימניות
מישהו?
רק רוצה לדעת שהכול תקין והעמלה הגיונית..
אם אתם קונים דרך הפלטפורמה של הבנק,
לא גובים עמלת קניה ומכירה.
יש עמלת הפצה שמקבל הבנק.(לא ממכם מחברת הניהול של הקרן)

יש ד''נ של הקרן שהיא מחושבת חלקי 365,
שגובים כל יום את העמלה חלקי 365,
למשל בדוגמאות לעיל,
הד''נ השנתיים הם. 0.25\0.8\0.4\0.12
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
יש ד''נ של הקרן שהיא מחושבת חלקי 365,
שגובים כל יום את העמלה חלקי 365,
למשל בדוגמאות לעיל,
הד''נ השנתיים הם. 0.25\0.8\0.4\0.12
לא הבנתי
מי לוקח את הדמי ניהול?
וכמה זה יוצא ליום?
תודה

• הוסף לסימניות
רק שאלה, קרן כספית זה פלטפורמה כמו פיקדון שלוקחים ומשקיעים את הכסף שלי, או שזה מוצר כמו מנייה שאם יום אחד נגיד אף אחד לא יאמין בזה אז לא יקנו ממני/הערך של זה יירד מאוד
כי אתה משתמש במילה "קונים" לכן אני שואל (פיקדון אני הרי לא קונה?!
זו קרן נאמנות
קונים מהנאמן ומוכרים לנאמן

• הוסף לסימניות
בקנית קרן כספית דרך אתר הבנק קופצת חלונית עם תנאים כללים: עמלת הפצה בקניית קרן נאמנות
יש שם הרבה מלל וכתוב שם לגבי העמלה - שווי היחידות מוכפל בשיעור העמלה בגובה 365/0.25% בקרן מסוג 1 365/0.8% בקרן מסוג 2 365/0.4% בקרן מסוג 3 ו 365/0.125% בקרן מסוג 4
מה זה אומר?
לא בדיוק יודע.
אני רק יודע שקרן כספית זה קרן מסוג 4

• הוסף לסימניות
אתמול נתתי הוראה לביצוע קניה (בלילה, הוראה ליום למחרת - היום)
ועדיין זה ממתין לביצוע.
למה זה מחכה?
@השקעות R הון @Tzvi@

1688477590104.png

קבצים מצורפים

• 1688477467074.png
    1688477467074.png
    KB 5.7 · צפיות: 55
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
איזה בנק נותן ריביות הכי גבוהות להפקדה לשנה בלי משיכות באמצע, ריבית קבועה לשנה, על סכום של כמה מאות אלפי ש"ח?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אשכולות דומים

פיקדון מובנה שקלי עם חסם וריבייט על מדד ה RTY לתקופה של שנה וחצי עם 100% קרן מובטחת בפירעון.
טריגר אירופאי, בדיקה אחת בסוף תקופה.תאריך הפקדה 09 בדצמבר 2025, תאריך פירעון 10 ביוני 2027. השער הקובע של המדד לצורך חישוב התשואה ונגיעה בחסם ייקבע ב 07 ביוני 2027.\
הפיקדון משתתף ב- 100% מעליית מדד RTY Index עד עלייה של 20% לא כולל (להלן החסם) .
במידה ובתום התקופה ביום הקובע, המדד לא חרג ולא נגע בחסם ושיעור השינוי יהיה חיובי (גדול מאפס), חישוב התשואה יהיה שיעור השינוי של המדד (מנקודה לנקודה).
אם ביום הקובע בתום התקופה, יהיה שער המדד גבוה ב 20% או יותר, תשולם ריבית של 6.00% לכל תקופת הפיקדון. אם המדד ירד בסוף התקופה בהשוואה לשער הבסיס, לא תשולם ריבית כלל.

האם כזה דבר מומלץ להחליף מקרן כספית קיימת ? או חלק מקרן כספית? (אני לוקחת בחשבון את ענין הנזילות)

היה לפני תקופה כמה פיקדונות דומים (מדד זהב, שעלה מעבר לתיקרה שבתנאים, ומדד S&P ) - לא השתתפתי בהם...
מה הבנק מרוויח כאן?? - הם דוחפים הרבה היועצים שלהם
אין עמלות בכלל על הפיקדון

יש לי בנוסף הצעה מבנק פועלים 5.2 לשנה ללא נקודות יציאה (אבל יהיה לי מאוד מסורבל להעביר לשם את הכסף ואת החשבון, והם מגבילים לסכום גבוה יותר) זה כסף שצריך בשנתיים הקרובות להיות נזיל

@השקעות R הון @ה. שלמה
אני משקיעה כבר חצי שנה, בכוונת השקעה פאסיבית ל25 שנים
לא מפקידה כל חודש, רק מידיי עם עושה הפקדה של כמה חסכונות

שאלה 1
ניסיתי עכשיו להוסיף כסף להשקעה מסויימת ולא נתן לי למכור כשדיברתי עם מיטב אמרו לי שלא היה "קונה" - האם זה סביר ?
זה מדד ת"א 125 היחידי שהוא כשר, האם זה עובד בקניה ומכירה לפי תעריף יומי אני יכולה להפסיד לטווח הרחוק?
השער של שווי יחידה הוא לא אותו שער אצל כל המשקיעים במדד?????
1765212355469.png

שאלה 2
בגלל קצת חוסר ידע (או חוסר הבנה ) עשיתי גם S&P500 מחקה מדד ועוד סכום קטן [10%] בקרן מנטרלת מט"ח
אני רוצה לצמצם את שניהם לקרן אחת, שלא תהיה כפילות
הקרן שמנטרלת מט"ח עלתה ב-14% והקרן שלא נמטרת מט"ח עלתה בקושי ב3%
השאלה מה נכון?? אולי התחילת הדרך כדאי לשנות הכל (ולבצע החזרי מס, כי זאת השקעה פאסיבית ואני לא עוקבת אחרי התיק

1765212598290.png
1765212645349.png

שאלה 3 - הכי חשובה
איזה קרנות מדוייקות הכי מתאימות להשקעה פאסיבית (רוצה כשר וכל כשרות מתאימה לי)
מדברים הרבה על S&P
אבל באיזה קרן S&P כדאי לשים ת'כסף

ערך התיק באיזור ה250,000 הון עצמי

אשמח לתגובות מדוייקות, לא מעורפלות או גישה לכל מיני חומרי לימוד, אנחנו אנשים פשוטים

שאלה 4
כל כמה זמן צריך להכנס לתיק ולראות אם כדאי לעשות שינויים???
זה כסף לטווח הרחוק מאוד ואא לדעת מה יקרה
ההגדרות כאן דקות.
פאסיבי משמעותו אי עשייה.
אקטיבי פירושו עשייה.
לא לחינם אלו שהנחילו את צורת ההשקעות המונחלת פה ובעוד מקומות, לא תמיד כינו שיטה זו בשם " השקעות פאסיביות ".
אפשר לקנות מניית בנק הפועלים, ואת מניית קוקוה קולה, ואת מניית בן אנד ג'ריס, ולהחזיקק את זה 50 שנה בלי להיכנס לחשבון מסחר פעם אחת. וזו תהיה השקעה פאסיבית. - כי היא מועטת במעשים.
אפשר לקנות מדד עולמי, ואחרי רווח למכור, ואז לקנות סנופי, ולמכור, ולמנף על סנופי, ולעקוב כל יום אחרי המצב בשווקים, ואז לקנות ראסל 2000 וחוזר חלילה. וזו תהיה השקעה אקטיבית. כי היא מרובה במעשים.
אז איך נקרא להשקעות האלה ביום יום, זה לא מעניין אפשר לקרוא לזה איזה שם שאתם רוצים.
אבל כשמדברים בדיון כזה על אקטיבי VS פאסיבי חשוב לחדד את זה.

ההגדרה היותר מדויקת (אם כי פחות קליטה וקלילה)
זה בין השקעה המסתפקת בממוצע השוק.
מתוך הנחה שאין לאדם יכולת חיזוי עתידית, ואין אפשרות לאדם להכות את השוק, ולהחזיק ברווח מעל הממוצע של השוק לאורך שנים ארוכות. ומתוך שלל הנחות.
להשקעה המנסה להשיג רווח מעל הממוצע.
מתוך הנחה שהאדם מסוגל לזהות את הדבר החם הבא, ולקנות בזול את מה שמאוד הולך להתייקר (במילים אחרות: לחזות ביקוש עתידי, ולקנות במחיר של ביקוש מועט) ואדם יכול להשיג רוחים שהם מעל הממוצע לאורך זמן.
או דאפשר להגדיר זאת משקיעים VS סוחרים.

חשוב לחדד עוד נקודה: גם המשקיע הכי פאסיבי קונה בנקודה מסוימת ומוכר בנקודה מסוימת, אבל הוא עדיין לא אקטיבי, כי הוא קונה לשם החזקה, ולא לשם מסחר. (אלא הם הוא לא משקיע, אלא פאסיבי בלבד.)

לסיום: גם אם האקטיבי יוכח כמשיא תשואה עודפת על הפאסיבי, עדיין יש מקום לעיין כמה, כי אדם שכיר שמפקיד להשקעות 15000₪ בחודש ממוצע והוא במקביל עובד ומתפרנס יפה, ייתכן והוא ישתכר יותר מאשר אם יעסוק במסחר אקטיבי כל היום, ובשורה התחתונה ירוויח יותר, כל זה בשאלה של כמה זמן זה לוקח לו מן היום.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה