דרוש מידע איזה זכויות מאבדים אם רושמים דירה על שם נער בן 18?

• הוסף לסימניות
אנחנו שוקלים לקנות דירה על שם נער בן 18.
ידוע, שצעד כזה פוגע בזכויות שיש לו ברכישת דירה ראשונה.
אנחנו מעוניינים להבין מהן בדיוק הזכויות הללו שנפגעות.
נשמח לעזרה.

• הוסף לסימניות
-מחיר למשתכן
-סיוע בשכר דירה
-מס רכישה ומס שבח על הדירה שהוא יקנה, אם לא תמכרו את הדירה על שמו לפני שהוא קונה דירה

ומנגד הרווחתם 8% מס רכישה ופטור ממס שבח.

• הוסף לסימניות
כללית לא מומלץ לרשום דירה על אחר שאינו הבעלים.
ולו רק מהסיבה שאם יהיה ע"ש חוב כלשהו, יגבו את זה מהדירה שאינה שלו באמת.

תתייעצו עם עו"ד.

• הוסף לסימניות
אם הדירה על שמו גם המשכנתא אמורה להיות על שמו
ויותר קשה להוציא משכנתא אים אין תלושים מסודרים ועבר נקי

• הוסף לסימניות
כמו כן העיניים של רשות המסים עליכם, הם ממש לא אוהבים מתנות

• הוסף לסימניות
אוסיף עוד נקודה חשובה.
אם הוא יום אחד יצטרך הלוואה גדולה, או שהוא ירצה להשקיע בקבוצת רכישה שתקנה את 'בסדנו' יש לו דירה למשכן (הוא באמת מתכוון לשלם, אבל יש כאלה שאין להם כ"כ מושגים ומשמעות לכסף, בפרט בגילאים הנ"ל).

• הוסף לסימניות
אני רוצה לספר לכם סיפור ואת המסקנות קחו לבד
יהודי אחד רשם דירה על שמו של בנו
אותו בן התחתן וכעת יש לו שני ברירות
1. לרכוש את הדירה מאביו - לא אפשרי כמעט, כי משכנתא הוא לא יכול להוציא אין לו נכס לרשום עליה משכנתא
2. למכור את הדירה למשהוא אחר- אביו יצטרך לשלם מס שבח

• הוסף לסימניות
אם יש הסכם ממון בין בני הזוג כך שהדירה הראשונה רשמה רק על אחד מבני הזוג
השאלה אם אני קונה עכשיו עוד דירה רק על שמי זה נחשב לדירה ראשונה ואני לא צריך לשלם מס?

• הוסף לסימניות
אם יש הסכם ממון בין בני הזוג כך שהדירה הראשונה רשמה רק על אחד מבני הזוג
השאלה אם אני קונה עכשיו עוד דירה רק על שמי זה נחשב לדירה ראשונה ואני לא צריך לשלם מס?
זה מסובך מאוד תלוי בחשבון בנק וכו' אבל אפשרי

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה