בקשה איזה חוק הייתם רוצים לקדם??? חוקים הגיוניים וניתנים ליישום... אני יכולה להגיש את זה דרך ח"כ לוועדה בכנסת...

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
זורק רעיון :
חוק איפוס מערכות:
במקרים שבהם העם ע"י בוחריו בכנסת סבור שמערכות המדינה לא משקפות את ערכיו, הכנסת מצביעה על חוק איפוס מערכות שיכלול - פיזור הכנסת ובחירות לכנסת וממשלה שתכהן לשנה אחת בלבד כאשר מיד לאחר הבחירות כל נושאי התפקידים במדינה יתפטרו מידית בינהם נשיא המדינה שופטיה העליון וראשי מערכת הביטחון וכמובן היעוץ המשפטי,
על מנת שחברי הממשלה ירגישו את מחויבותם לציבור מיד לאחר השנה הראשונה יצאו שוב לבחירות

על מנת למנוע כאוס חוק האיפוס יוכל לעבור פעם ב 10 - 15 שנה בלבד

מה דעתכם? על זה אי אפשר לאמר שזה לא חוקתי, זה אשקרה העם!

• הוסף לסימניות
אני מציעה:
- שתשלומי משכנתא יחושבו כהוצאות לענין ארנונה ומיסים.
- מס הכנסה שלילי יחושב לפי מס' האנשים שהעובד מפרנס בלי תקרה של 6000 ש"ח לעובד עם 2 ילדים.
- שתלמידי ישיבה ותלמידות סמינר לא ישלמו ביטוח לאומי עד נישואיהם או עד שיצאו לשוק העבודה.
- שתשלומי חל"ד, אבטלה וכו' יחושבו אוטומטית ע"י ביטוח לאומי בלי להגיש טפסים (יש להם הכל אצלם...)
- שבכל בית עסק מעל לגודל מסויים יחויבו להעסיק אחוז מסויים של עובדים מתחילים.
- שמחיר הירקות והפירות יהיה מסובסד באופן ניכר ויאסר להעביר את הסחורה דרך חברות שיווק אלא מהחקלאי ישר לחנויות (יחסוך מאות אחוזים).
- שלמחיר הלחם בפיקוח יצטרף גם לחם פרוס וגם לחם מקמח מלא ושמחיר הקמח המנופה והקמח המלא יהיו בפיקוח.

בראיונות עבודה המראיין ישלם לכל המרואיינים שמוזמנים לראיון עבודה תשלום על הפסד יום עבודה...
טעות. ראיון עבודה זה הזדמנות להוכיח את עצמך.
זורק רעיון :
חוק איפוס מערכות:
במקרים שבהם העם ע"י בוחריו בכנסת סבור שמערכות המדינה לא משקפות את ערכיו, הכנסת מצביעה על חוק איפוס מערכות שיכלול - פיזור הכנסת ובחירות לכנסת וממשלה שתכהן לשנה אחת בלבד כאשר מיד לאחר הבחירות כל נושאי התפקידים במדינה יתפטרו מידית בינהם נשיא המדינה שופטיה העליון וראשי מערכת הביטחון וכמובן היעוץ המשפטי,
על מנת שחברי הממשלה ירגישו את מחויבותם לציבור מיד לאחר השנה הראשונה יצאו שוב לבחירות

על מנת למנוע כאוס חוק האיפוס יוכל לעבור פעם ב 10 - 15 שנה בלבד

מה דעתכם? על זה אי אפשר לאמר שזה לא חוקתי, זה אשקרה העם!
אפשר פשוט להוסיף לרשימת הנבחרים ע"י העם שופטים, יועצים משפטיים, ראשי מערכת הבטחון, ראשי האוצר החינוך ועוד.

• הוסף לסימניות
יש לי אפשרות לעזור לקדם חוקים חדשים במדינה...
איזה רעיונות חדשים יש לכם לחוקים שיעזרו לנו לחיות יותר טוב?
בואו ותשפיעו!!!
בכל נושא התחבורה הציבורית!
רבות בשרשורים!

• הוסף לסימניות
1 שכשאדם נתקע עם רב קו לא טעון הוא יוכל להכנס לחוב שיגבה בפעם הבאה שהוא יעלה
מוגבל בשתי הגבלות 1 עד סכום מסוים 2 אחרי חצי שנ זה יהפך לקנס

2 להקים בנקים קטנים ולחייב את הבנקים גדולים לתת להם אופציה להשתמש [בתשלום] בשירותים שלהם
כמובן שתיה מגבלת לקוחות לפי ההון העצמי שיש לבנק

• הוסף לסימניות
הצעה שלי: לחייב הקמת שירותים ציבוריים בפארקים. (שלחתי בעבר לשלי יחימוביץ ולא עזר כלום.)
הנה המכתב:

רציתי לבקש מכם לעשות הצעת חוק שתחייב הקמת שירותים ציבוריים בפארקים עירוניים שונים,
המצב כיום קשה במיוחד לציבור הנשים!
מגיעים לפארק לכמה שעות עם הילדים ואין מקום לשירותים
(הגברים יכולים להסתדר) אבל דווקא הנשים אין להם את האופציה,
יש כאלה שפונים לחנויות ומשרדים סמוכים (במידה ויש)
אבל בחלק מהפעמים הם מסרבים בגלל העומס.
הדבר יוצר אי נעימות וקושי רב.

הייתי מציע לחייב כל רשות מקומית להתקין בפארקים שלה שירותים ציבוריים
צריך לעמוד ע"כ שזה יהיה נקי ומתוחזק ועם מצלמות בכניסה למניעת הטרדה מ.

אני חושב שהחוק צריך להיות משהו בסגנון של :
הרשות מחוייבת להתקין 2 שירותים ציבוריים שיהיו פתוחים בשעות ___-_____
בכל פארק ששטחו מעל ___ קמ"ר
ולא יפחתו מ1/2/3 פארקים בשטח הרשות.

זה אומר שפארק כמו גני יהושע ופארק הלאומי יהיו חייבים בהצבת שירותים ומנגד ביישוב קטן שאין כזה פארק גדול אבל יש שם פארקים מרכזיים כמו פארק בילינסון בפ"ת, פארק ענבה במודיעין וכד' יצטרכו תמיד להתקין שירותים בכל 1-3 הפארקים והגינות הגדולים של היישוב.

עד כאן לשון המכתב.

אני רציתי שיהיה שירותים בכל 3 הפארקים הגדולים שבכל יישוב , הרעיון שלי היה שזה פארקים שיוצאים אליהם להרבה זמן וזה לא גינה ליד הבית שמקסי' עולים לרגע הבייתה.
וכל עיר עם הפארק הגדול שלה , ולכן בתל אביב זה יהיה גני יהושע, ובמודיעין עילית זה יהיה הפארק בכניסה לעיר ז"ל

• הוסף לסימניות
בכל נושא התחבורה הציבורית!
רבות בשרשורים!
הוזלת מחירי התחבורה הציבורית!
למה שאסע בתחב"ץ עם המחירים עולים?
הייתי אומר שיטילו מס מיוחד על הדלק והכסף הנכנס ישמש להוזלת מחירי התחב"ץ
כך גם יהיה שווה פחות לסוע ברכב ולפקוק את הנתיבים, וכך יהיה זול יותר לסוע בתחבורה הציבורית
כמובן להקים פרויקטור מייוחד לתחבורה הציבורית שיטפל בכל מאות הלקויים!

• הוסף לסימניות
דבר נצרך מאוד, ולדעתי ראוי לאשכול בנפרד בפרט בימים אלו,

שוועת הנקיונות לפסח עולות על קצה היכולת, והמדינה חוסמת את האפשרויות להעסיק עובדות זרות,

חייב בדחיפות שיקום גוף רשמי שיכלו להירשם אליה ולקבל אישור לעוזרת, וידאג להכניס לארץ עובדות זרות עם אישור לעזרה בעבודת משק בית,
הזכאות תקבע לפי קריטיונים, ילדים, שעות עבודה של ההורים, וכו' וכו',

המצב באמת נורא ואיום, וזועק לשמים,

נשות בית ישראל נאנקות לבד עם בית קטן ומלא ילדים + עבודה, ועזרות אין, וגם אם יש זה יכול להגיע ל-100 ש"ח בשעה,

לא צריך עוזרות בחינם, אבל שיהיה חברות כוח אדם מסודרות בעניין, ותשלום נורמלי 50-60 ש"ח, וגוף רשמי מאחורי כל עוזרת.

• הוסף לסימניות
הצעה שלי: לחייב הקמת שירותים ציבוריים בפארקים. (שלחתי בעבר לשלי יחימוביץ ולא עזר כלום.)
הנה המכתב:

רציתי לבקש מכם לעשות הצעת חוק שתחייב הקמת שירותים ציבוריים בפארקים עירוניים שונים,
המצב כיום קשה במיוחד לציבור הנשים!
מגיעים לפארק לכמה שעות עם הילדים ואין מקום לשירותים
(הגברים יכולים להסתדר) אבל דווקא הנשים אין להם את האופציה,
יש כאלה שפונים לחנויות ומשרדים סמוכים (במידה ויש)
אבל בחלק מהפעמים הם מסרבים בגלל העומס.
הדבר יוצר אי נעימות וקושי רב.

הייתי מציע לחייב כל רשות מקומית להתקין בפארקים שלה שירותים ציבוריים
צריך לעמוד ע"כ שזה יהיה נקי ומתוחזק ועם מצלמות בכניסה למניעת הטרדה מ.

אני חושב שהחוק צריך להיות משהו בסגנון של :
הרשות מחוייבת להתקין 2 שירותים ציבוריים שיהיו פתוחים בשעות ___-_____
בכל פארק ששטחו מעל ___ קמ"ר
ולא יפחתו מ1/2/3 פארקים בשטח הרשות.

זה אומר שפארק כמו גני יהושע ופארק הלאומי יהיו חייבים בהצבת שירותים ומנגד ביישוב קטן שאין כזה פארק גדול אבל יש שם פארקים מרכזיים כמו פארק בילינסון בפ"ת, פארק ענבה במודיעין וכד' יצטרכו תמיד להתקין שירותים בכל 1-3 הפארקים והגינות הגדולים של היישוב.

עד כאן לשון המכתב.

אני רציתי שיהיה שירותים בכל 3 הפארקים הגדולים שבכל יישוב , הרעיון שלי היה שזה פארקים שיוצאים אליהם להרבה זמן וזה לא גינה ליד הבית שמקסי' עולים לרגע הבייתה.
וכל עיר עם הפארק הגדול שלה , ולכן בתל אביב זה יהיה גני יהושע, ובמודיעין עילית זה יהיה הפארק בכניסה לעיר ז"ל
בול מה שבאתי לכתוב
וגם טיילות שביום זה חופים מוכרזים
שגם ככה יש שם שירותים
למה הם נעולים בערב????

• הוסף לסימניות
הבעיה: נהגי אוטובוס שמדלגים על התחנות ולא עוצרים לפעמים הנהג מועיל לעשות תנועות ידים שאין לו מקום ולפעמים הוא מנצל את העובדה שאוטובוס אחר עומד בתחנה והוא חולף במהירות בנתיב המגביל , תמיד תגובת החברה שהאוטובוס היה עמוס ולכן לא ניתן להעלות נוסעים נוספים בפועל בהרבה מהמקרים זה פשוט לא נכון וישנם אף אוטובוסים ריקים שלא עוצרים וזה כמעט לא ניתן להוכחה
הפתרון: הקמת גוף בלתי תלוי שתפקידו להעמיד פקחים סמויים באוטובוסים שיבדקו אם אכן האוטובוס עמוס ואין לו מקומות ואם הנהג דילג על התחנה אף שהיה לו מקומות, יהיה בסמכותם לקנוס במקום את הנהג בסכומים הגונים שככל והנהג יחזור על העבירה יוכפל הקנס כי ישנם נהגים שונאי ישראל שלא מסוגלים להתאפק ואף שזה עולה להם בקנס של כמה מאות שקלים הם ימשיכו להציק ליהודים

• הוסף לסימניות
@ספיר אביטוב, אני מבין שהכוונה שאת יכולה להעביר לאביך הצעות להצעות חוק
אבל כסגן שר הוא אינו רשאי להגיש הצעות חוק
נשמח שתפרטי את כוונתך.
האם הכוונה להציע הצעות שבתחום העבודה שלו?
או שהכוונה להעלות הצעות לנקודות לדיון והוא יעביר אותם לחברי הסיעה כדי שיעלו אותם לדיון?

ההצעה הראשונה שלי היא לפרק את המועצות השונות, לסגור את מועצת החלב, הדבש ובעיקר את מועצת הלול.
במקום זה שהמשרד יתמקד הפצת ידע חקלאי, ויאפשר גם לאנשים עירוניים להשתלב בתחום לפחות לצורך צריכה פרטית.

• הוסף לסימניות
ההצעה הראשונה שלי היא לפרק את המועצות השונות, לסגור את מועצת החלב, הדבש ובעיקר את מועצת הלול.
במקום זה שהמשרד יתמקד הפצת ידע חקלאי, ויאפשר גם לאנשים עירוניים להשתלב בתחום לפחות לצורך צריכה פרטית.
מה התפקיד של המועצות האלה, ??
ומה הן עושות בשטח??

נראה לך שאנשים יתחילו לגדל פרות במרכזי הערים??

• הוסף לסימניות
בלת"ק
שמחירי ירקות ופירות בסיסייים יהיו מסובסדים-שקל לק"ג.
מלפפון, עגבניה, גזר וכו'
תפוח, תפוז, בננה וכו'

יחסוך למדינה ים כסף אם אנשים יאכלו אוכל בריא יותר...
וכנגד זה שיחזירו את המס על שתיה מתוקה, זה אמור להיות אינטרס חרדי.

• הוסף לסימניות
מה התפקיד של המועצות האלה, ??
ומה הן עושות בשטח??

נראה לך שאנשים יתחילו לגדל פרות במרכזי הערים??
התפקיד שלהם הוא לנהל את המשק, כלומר לדאוג שכמות הייצור תהיה מקבילה לכמות הצריכה, לא פחות ובעיקר לא יותר.

למשל מועצת הלול קובעת מכסת תרנגולים שמותר לגדל, ויש את משטרת הלול שמגיעה מידי פעם לספור ולהרוג את התרנגולים העודפות.

וכן, נראה לי שיש עירוניים שרוצים לגדל תרנגולות (רק שלפעמים זה אסור באמצעות חוק עזר עירוני), או לשתול לעצמם עגבניות בגידולי הידרופוני, וחסר להם הידע, דבר שהמשרד יכול להפיץ במקום להתמקד בלהקשות על הענף עם עוד ועוד דרישות שמעקרות את היכולת להרוויח הנושא.

הייתי גם שמח אם המשרד היה מפעיל תוכנית לשילוב של נוער בסיכון בחוות מותאמות, ויש עוד הרבה דברים טובים שאפשר לעשות במשרד הזה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה